Har suttit med detta inlägg länge och ärligt talat har jag skjutit upp att skriva det för jag vet inte vad jag kan skriva om vad jag inte skriver om. Jag ill göra rättvisa mot familjen och jag vill absolut inte få det att låta som att dom är världens dåligaste människor. Så jag har inte riktigt vetat vad jag ska skriva eftersom min värdfamilj inte vill att jag ska skriva om dom, och det respekterar jag absolut. Men är det någon som undrar något mer eller sådär så får ni mejla mig. emma_kramgo@hotmail.com (älslar min mejl, haha.. den använder jag bara för bloggen osv ;))

Iallafall, en sammanfattning av min tid i USA. När jag kom dit så mådde jag så dåligt efter någon dag - det gick såklart över, det gör ju hemlämgtan. Och alla nya intryck och det är så mycket nya människor man träffar, så det är inte det.
Jag jobbade och sov för att jag var så trött och helt utmattad fär att jag inte mådde bra. pratade med mina värdföräldrar och sa hur det var och att jag inte mådde bra. Det blev en konstig situation då och det var då allt började och det var då jag kände hur dåligt jag faktiskt mådde och jag kände att jag kommer inte må bättre av att stanna. Eftersom det var inga försök att få mig att må bättre och känna mig bättre efter pratet.

Jag tänker inte i detalj berätta allting för det orkar jag inte och det könns inte rätt mod dom heller. Men jag fick mig några utskällningar iallafall under min tid där. Jag tänker som sagt inte skriva ut allt. Men om det är någon som vill höra allt och få veta allt jobbigt jag gick igenom så mejla mig bara! Känns bättre att berätta i detalj där istället för att skriva allt öppet så verkligen alla kan läsa.
Först så var det ju så att jag inte skulle få åka hem datumet jag ville, för det skulle inte gå att lösa tydligen. Ändå gav jag dom 2 veckor att lösa det direkt när jag berättade att jag valt att åka hem. Jag sa att jag ville åka hem den 19 maj, då skulle jag inte få åka förrän tidigast 26 maj eller i början på Juni. Jag sa då nej för att jag inte ville stanna där så länge, efter ca. en vecka fick jag veta att jag kunde åka hem 22maj eller 23 maj. Det var ännu jobbigare att aldrig få ett svar och kunna boka min biljett hem. Grejen var den att enligt dom så spelade det ingen roll om jag behövde boka min biljett dagen innan för det skulle inte spela någon roll om jag behövde betala ännu mera pengar på biljetten. Tillslut frågade jag varför jag kunde åka hem den 22 men inte kvällen den 19maj. En kväll sa jag att jag skulle boka min biljett för att jag inte kunde skjuta på det längre. Att jag ville göra det och att jag skulle åka hem den 19 maj. Då fick jag höra att jag skulle bli utkastad samma kväll, kl var halv 10 på kvällen då. Jag blev lyckligtvis inte utkastad för då vet jag inte vad jag skulle gjort!

Jag kände min inte rättvist behandlad och jag mådde inte bra sista veckan, jag jobbade och höll mig i mitt rum eller ute när jag inte jobbade. Dock så mina värdbarn var/är underbara barn och det är tråkigt att jag aldrig kommer träffa dom igen. Men för mitt eget bästa och så jag skulle må bra så valde jag att åka hem. Det var många anledningar som gjorde att jag tog beslutet men hemlängtan var inte en del av det!
Att jag inte gick in i rematch var för att jag efter allt så tänkte jag att jobba som au pair kanske inte var min grej, och jag ville inte försöka igen för det blev som det blev.

Jag är glad att jag åkte för annars skulle jag alltid tänkt på det och ångra att jag inte åkte. Men jag är också glad att jag åkte hem och jag ångrar det inte. Det är så, det funkar för vissa men för andra så funkar det inte. Till alla som dock funderar på att åka så säger jag ÅK, funkar det inte eller passar det inte för dig så är det ju bara att åka hem igen. Ingen tvingar någon att stanna kvar.

Det är så mycket som jag inte berättar eller skriver här, har inte ens sagt nästan något av vad som hände där men det är för jag respekterar ändå min värdfamilj trotts allt. Men som sagt, vill ni ändå veta mer så mejla mig bara!! :)

Jag är inte klar med USA och det är så mycket där som jag vill uppleva och se, så dit ska jag helt klart igen. Saknar alla fina människor jag lärde känna i USA och det är sjukt hur fort man kommer nära personer där och speciellt ansra au pairer. Man är alla i samma situation och det gör att man kommer varandra nära så fort.

Nu då, jag har varit i sverige några veckor och just nu jobbar jag mest. Hade ju planen för ett år framöver och det var att bo och jobba i usa. Allt blir dock inte alltid som man tänkt sig så vi får se vad jag ska göra framöver! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lovade ju ett inlägg! !! kommer idag eller imorgon :)

Likes

Comments

Idag åker jag nill New York och stannar där till på måndag och då åker jag hem!! Skriver ett i lägg när jag är hemma då det är många som undrar varför jag åker hem osv! :)

Likes

Comments

Även denna dag var det 26 grader och sol. Så jag och barnen har varit ute massa idag. Jag blev faktiskt lite brun och fick en sån fin linnebränna. Men det går iallafall inte klaga på vädret, tror inte att det kommer vara såhär fint väder imorgon typiskt när jag bara jobbar några timmar på eftermiddagen.

Jag har inte gjort så mycket annat idag, är så trött och har varit det hela dagen. Det blir väl så när man jobbar och tar hand om barn mellan 1 och 5 år, det är aldrig en lugn stund. :)

Annars har jag inte gjort så mycket annat idag, när barnen hade sin nap skypade jag lite och åt lunch. Haha man får verkligen äta när man har chansen, bara för att barnen äter lunch betyder det inte att jag har tid att äta också.

Nu ska jag sova, ska bli så skönt att få sova ut imorgon, så det är bara att sätta i öronpropparna och hoppas att jag kommer sova lääänge! Ja, öronproppar är ett måste om man bor nere och barnen springer omkring på morgonen :) God natt!


Likes

Comments

Kan säga att idag har varit en toppen dag! Trots allt som händer runt omkring och sådär så har jag varit så glad idag.
Vädret går ju absolut inte att klaga på då det har varit +26 grader och sol! Så skönt och jag blev faktiskt lite brun idag.

Mötte upp 2 andra svenska tjejer idag i Hartford, vi köpte sallad och satte oss i en park och njöt i solen. Det var så kul att träffa dom och prata om allt möjligt, på svenska dessutom! Sedan var det dags för dom att dra vidare och jag började åka hemåt till Torrington, stannade till i Simsbury och gick in på Victoria's secret och handlade lite. Jag gick också och köpte froyo och satte mig i solen och solade lite till, det var så skönt att bara sitta där ensam och sola. Innan jag åkte hem stannade jag till på target i Torrington och köpte lite nödvändiga saker.

I fredags var jag på bio med 8 andra au pairer, även det i Simsbury. Kan ni tänka er att jag kör runt med typ värdens största bil och dessutom i USA, jag som knappt hittar hemma haha.. Men det fick bra och med gps så går det bra, även fast jag måste erkänna att jag brukar köra fel ofta..

Jag vet inte heller när jag kommer åka hem ännu, mellan den 19 och 26 maj. Det är jobbigt att vänta men det är ännu jobbigare att inte veta när jag kommer hem! Jag vill vara hemma nu men det är tyvärr inget som går. Allt jag vet är att jag ska till NYC den 18 maj och möta upp 3 andra svenskar från training school och då ska jag göra av med massa pengar och shoppa en hel massa!! Jag är taggad, det ska bli kul att åka in till NYC igen eftersom jag älskar staden, men det ska även bli kul att träffa Linnea, Sara och Sebbe igen. Få träffas en sista gång innan både jag och Sara åker hem. Så det kan gå.

Jag tycker fortfarande att man ska åka som au pair, det funkar för vissa och för andra inte. Men det vet man ju inte förrän man provat och skulle det inte passa en så måste man ju inte stanna!

Nu ska jag sova, ska upp och jobba imorgon igen! Hoppas det blir lika fint väder imorgon för då kan jag lova att jag och barnen kommer vara ute hela dagen! :)Likes

Comments

Hej!
Jag vet att det är många som undrar varför jag åker hem. Tänkte skriva ett inlägg om det när jag får åka härifrån. Vill åka med en gång, men får som sagt inte......

Skriver ett inlägg senare om det iallafall!

Likes

Comments

Har inte uppdaterat mycket, jag vet!
Men situationen ser ut såhär: jag åker hem igen! Är så glad över att jag tog det beslutet och att jag åker hem. Kommer inte åka förrän den 26 även fast jag vill åka den 19. Ska se om det kanske går att fixa!!

Men nu vet ni :)

Likes

Comments

Tänkte lägga upp lite fler bilder från NYC och training school. 😄Central parkempire state building


En suddig bild på empire state building

Likes

Comments

Det har inte hänt mycket sen jag sist skrev, samtidigt som det har hänt mycket! Jag har kört bil för första gången i USA och jag kan säga att jag inte är van att köra automat, men oj vad skönt det är. Idag körde jag också helt själv utan någon annan i bilen. 

Efter jag slutat, vid 20.00 tog jag bilen och åkte till target och kollade in det. Typ världens största affär med allt möjligt. Köpte lite nödvändiga saker och även ett linne och en tröja. Det är så kul att handla saker här för allt är så billigt kanske inte allt men det mesta. 

Idag var det såå varmt. Eller okej, först var det kallt och regn sen efter jag kom in när vi hade varit ute så kollade jag ut och då var det soligt så gick ut, och gissa det var varmt. Det var 74F och det är väl typ 25C kanske, jag har ingen aning men jag tror det är nåt sånt. Det var iallafall väldigt varmt och skönt. 

På tal om att köra bil. Det är inte så svårt som man kanske tror att det ska vara när man pratar om trafiken i usa. Det är såklart inte som att köra hemma i sverige men det är inte mycket som är annorlunda såklart. Men en sak som är helt annars är att dom har stoppskyltar överallt, alltså verkligen överallt och om det inte är en stoppskylt då är det trafikljus. MEn seriöst efter gatorna där det bor människor så är det nästan stoppskylt på varje gata. Dom är verkligen överallt. Sen jag som kommer och kör, inte vet vart jag ska även om jag har GPS eftersom som pratar i miles och jag fattar inte hur långt det är, så sänker jag farten lite. Inte mycket, kanske 5miles vad det nu är, men då kommer det någon bakom som tycker att jag kör för sakta.

Men annars så är det äventyrligt. Nu ska jag sova för kl är strax 23.00 här och jag ska upp redan vid 7.


Denhär är god, och den smaken finns inte i sverige minsann. 


Likes

Comments

Hej! 

Förlåt att jag inte har bloggat sedan jag kom till min värdfamilj. Men jag har inte orkat tyvärr, det har varit så mycket och jag mår inte så bra. Men tänker inte gå in på mer än så!

Iallafall, det var kul att träffa min värdfamilj och jag tycker att dom är supertrevliga och barnen är supersöta. Kom ju hit i lördags och direkt när jag kom så gick vi och åt froyo, jag ville ju testa det så det gjorde vi. Sen åkte vi hem och jag fick kolla runt i huset och mitt rum, det är litet men mysigt och väldigt fint. Har dock inte packat upp ännu. 

Idag har jag varit med två av barnen själv i några timmar, det gick bra och efteråt åkte vi till en park. Men jag har inte så mycket mer att uppdatera er om nu första dagarna och sedan får vi se hur resten blir! 

Likes

Comments