Header

Life update några månader senare:

Livet i Gbg flyter på. Jobbar, sover och försöker bli frisk från alla snoriga barn. Börjar komma in mer i vardagen här, även om att 4 månader senare fortfarande känns nytt. Kanske också för att allt är "första gången". Första flytten, gången att bo hemifrån och allt vad det innebär, lägenheten att inreda, riktiga kärlek & sambo. Bra saker, men ovant.

Har länge tänkt på vad jag ska göra med denna blogg som aldrig uppdateras, men vet att jag mår bra av att ha en kreativ plattform. En plats som bara är ens egen att bara göra vad man vill av. I text och bildform. Äntligen börjar känslan av att vara kreativ komma tillbaka igen efter att allt försvann under stress och press i gymnasiet. Så den som lever får se vad det blir av detta!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För några veckor sedan tog vi liften till glacier, vilket är glaciären på Blackcomb (som är ena berget man kan åka på här). Efter det en "t-bar" (ankarlift på svennespråk) vilket var riktigt underhållande eftersom 1/4 stod chockade i kön och diskuterade hur i hela friden man åker på en såndär sak "can i sit on it" "are you sure im not gonna be flying in the air" "how do i get of" "how does it work" "should i really STAND on the snow???????" för att citera några. Eftersom 1/4 var helt amazed över denna uppfinning kan ni nog också förstå att minst 1/4 ramlade så det tog sin lilla stund i den 10-tal meter långa kön.

Väl uppe där var det bara att knäppa av sig skidorna och börja hike'a. Ja, ca 30 meter uppför. Tillräckligt för sådana otränade personer som mig som trodde jag skulle dö halvvägs #fitness Sen var det bara att åka nerför i den jävligt branta backen. Efter det var det moguls & ice everywhere. Sen var vi framme.

Detta är en glaciär grotta som har "trycks upp" Så den "fanns" inte för några år sedan, och finns inte nu längre heller för de har fyllt den med snö pga rasrisken. Så vi hade tur som var här i tid och han se den. Men isen i den har alltså funnits sedan istiden. Gal1 att jag har slickat på is som fanns före dinosaurierna vandrade på jorden


1. utsikten vi hade efter vår hike, 2, hur det såg ut precis när man gick in/ner i grottan och is, 3, nån random turist som råkade fastnade på bild, 4, samma turist som chillade på isen, 5, lite berg och snö man såg ifrån grottan, 6, utsikten jag hade när vi åkte ner- vilket såklart var finare än på bilden då den ligger på topp 10 på finaste views jag har haft.

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle berätta något kul. Så lite story time från 2 dagar sen.

Jag skulle köpa hostmedicin så klädde på mig kläder (nahe?) och traskade in till village. Gick in till "the drug store" och frågade tjejen som jobbade där vilken som var den bästa. Hon pekade på en och jag tog den, betalade och gick hem. Läste på paketet om rekomenderad dos och hällde i mig 2 matskedar. Sen började det roliga. Saker jag tittade på började röra sig och jag kände mig riktigt full som en kastrull och jävligt borta. Ni vet när man är ute och kollar på sin kompis som pratar och man får kämpa med att hålla fokus på vad hen säger. Vem fan behöver shrooms när man har hostmedicin?????

Ja, i Kanada får man tydligen sälja mediciner med drogklassade ämnen utan recept och utan att personalen informerar om det när man ber om hjälp. Eftersom jag är så katastrofalt dålig på engelska så fattade ju inte jag det när jag lästa på paketet, tills min roomie kom hem och läste. Då förklarades den saken. Tog en till dos innan jag skulle sova och drömde om dinosaurier (??) att människor hela tiden var lite för nära så fick klaustrofobi i sömnen. Däremot så dämpar den väl inte hostan så mycket, mer än att man blir lugn och slappnar av i halsen typ.

Så nu ska jag dricka upp mitt te, borsta mina tänder (även min lite utslagna framtand, after ski <333) ta 2 msk medicin och sova up in the clouds. Som min farmor sa, det kanske inte hjälper att dricka whisky när man är sjuk- men det blir mycket roligare då.


Likes

Comments

Nej just nu går det fan inte bra. Hostat i 1.5 vecka,. Sån där hosta som jag har 2 gånger per år och håller i sig i 3 månader #livetmedastma Och inte nog med det, vaknade med kletiga ögon vilket fick mig att känna mig som 4 år igen.

För är det något jag förknippar min barndom med så är det ögoninflammation rakt igenom. När man fick sitta på kanten bredvid handfatet och mamma stog bredvid med en liten kopp med koksaltlösning och doppade en bomullstuss i och sen torkade bort skiten i ögonen. Och vattnet var _alltid_ för varmt så det kändes som ögonen skulle bli till kol. Så det har jag gjort idag, men med lite kallare vatten och helt själv eftersom det hade varit lite långt att åka hem för att mamma ska torka mina ögon.

På toppen av det så gör öronen lite ont. Festlig tisdag med andra ord!

Nej nu ska jag käka kex och min vikt i ost och dont give a fuck om att det gör min hosta värre för är ensam hemmaLikes

Comments

Planen från början var att detta skulle bli en reseblogg under som jag är ute och reser, och nu sitter jag här 3,5 månade efter att jag lämnade Sverige utan ett endaste inlägg. Fan vad bra jobbat Emma. Riktigt imponerande.

Hur som helst tänkte jag, kanske lite för sent, skriva lite här. Mest kanske för att rensa hjärnan eller komma ihåg vad jag gör här. För att minnet blir sämre med ålder är sedan gammalt, även att kroppen åldras av alkohol och det är ju något som konsumeras och förtärs här i Kanada.

Nu ska jag återgå till mitt te och försöka bli frisk., men att jag är sjuk är ju ingen överraskning eller något som någon sätter sitt kaffe i halsen över.

Hade gött


Likes

Comments