Idag var nog den värsta dagen i mitt liv, jag har aldrig känt så skräck och panik, och det fanns inget jag kunde göra åt situationen utan att vänta. Förra veckan var det en elev som skicka ut till sina vänner att inte komma till skolan för han skulle skjuta alla elever. Av någon anledning var skolan inte nedstängd dagen efter men det var fullt med poliser, ingenting hände så det lugnade ner sig igen och allt återgick till normalt. Idag var precis som alla dagar helt normalt, inga hot eller något. Vi hade precis börjar den 5 lektionen för dagen när det kommer ut ett meddelande i högtalaren "This is not a drill, all students, teachers and staff need to be on full lock down. This is not a drill."// "Detta är inte en övning. Alla elever, lärare och anställda måste söka och låsa in sig." Det är alltid samma glada kvinna som har en slags lugnande röst som pratar i meddelandena, men man kunde höra hur skakig hon var på rösten och man kunde nästan höra paniken. Vår skola är flera olika byggnader, en huvudbyggnad, en för sociala medier klasser osv, och en för naturkunskap, där befann jag mig, var oerhört tacksam att jag inte var i huvudbyggnaden vid detta tillfället. Direkt efter meddelandet springer vår lärare ut och tillsammans med de andra lärarna låser hela byggnaden. Vi i vår klass hade tillgång till ett förrådsrum utan fönster (man får inte vara vid ett fönster eller synlig från ett för då lär skjutaren se en och komma in). Vi alla i min klass tillsammans med en annan låstes in i detta rummet och lärarna stod vid dörrarna. Vi blev tillsagda att stänga av våra mobiler direkt, inte höra av sig till sina föräldrar. Om skjutaren går i korridoren och hör någon viska, eller någon mobil plinga till så är vi alla körda. Jag tror det tog 20-30 minuter innan de var ett meddelande i högtalaren igen, vi fick gå ut i klassrummet igen och fortsätta lektionerna, men ingen fick lämna klassrummet, 15 minuter senare fick vi gå vidare som vanligt i våra scheman, just då fick fick vi inte reda på vad som hänt eller om någon var skadad, och rykten började spridas extremt snabbt.

Nu senare har polisen, nyheter och skolan publicerat att vad som hände var att en elev var självmordsbenägen och skrev något till sina föräldrar, som i sin tur kontaktade polisen. Polisen kom direkt till skolan och kollade i klassrummet eleven skulle befunnit sig i, men har var inte där. Eftersom man inte hade någon aning om vad had skulle göra, skjuta sig själv, skjuta andra eller om han hade en bomb så tog dem alla säkerhetsåtergärder som fanns möjliga. Skolan, lärarna och polisen hanterade detta extremt bra och proffesionellt. Ingen blev skadad.

Att sitta instängd i inlåst i ett mörkt rum, omgiven av elever som gråter och man ser paniken i lärarnas ögon, detta är inte en övning som vi övat på tidigare, utan detta är allvarligt, var bland det värsta någonsin. Vi visste inte om det var någon i vår byggnad, om det var en bomb, och jag hade inte möjlighet att skriva något till min familj hemma i Sverige eller min värd-familj här. Jag och min värdsyster höll varandras händer och vi alla bad tillsammans. Man tänker verkligen på det allra värsta i sånna situationer och fy, det är hemskt att sånt här är så vanligt, kan inte förstå att detta är vardag för skolor i USA.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I lördags hade vi en överraskningsfest för min värdsyster som fyller 16 år på torsdag! Alla hennes kompisar från både skolan, kyrkan, fotbollen och basketen var där så kvällen blev verkligen lyckad!

Likes

Comments

Nu kan jag äntligen checka av Route 66 på min bucket-list! Det är den mest kända vägen i hela USA som sträcker sig från Chicago ända ner till Los Angeles, vi åkte dock inga stora delar av vägen utan bara en del i Oklahoma.

Likes

Comments

WOW, nyår i USA var så mycket roligare än vad jag hade väntat mig. Min värdfamilj hade stor fest och vi bjöd in alla våra vänner, så jag fick fira in det nya året med alla fantastiska människor jag lärt känna under mitt utbytesår, det kunde inte blivit bättre! Vi pratade om våra favoritminnen från 2017, spelade massa spel och skrattade så det krampade i hela ansiktet, haha!

2017 har varit ett extremt händelserikt år, speciellt med tanke på allt som har med USA att göra. Men jag tvivlar inte en sekund på att 2018 kommer bli tusen gånger bättre!

Likes

Comments

- HAND I HAND MED MIN HEMLÄNGTAN -

Julafton, den bästa dagen av alla enligt mig, men just i år är jag lättad att den är över. Jag kunde inte haft en bättre amerikansk jul, men att sitta med stora släkten och höra dem prata om hur tacksamma de är för att få spendera tid med varandra gör det svårt att hålla tillbaka tårarna när man mer än allt annat vill hem och krama om sin egen familj. Även om jag har den perfekta värdfamiljen och jag har haft en underbar, amerikansk jul, så smög sig hemlängtan på ändå. Som man brukar säga, borta bra men hemma bäst, beskriver det väldigt bra. Jag har ingenting att klaga på när det kommer till mitt utbytesår, jag lever i en dröm, men hemma kommer alltid vara hemma i Sverige, med min egna familj, och även om älskar min v-familj så extremt mycket, kommer aldrig någonsin kunna ta min riktiga familjs plats. Det är så oerhört svårt att få ner mina känslor i ord, men hoppas ni får en liten inblick i hur det varit, känslomässigt. Här under kommer massvis med bilder och som en liten dagbok från julhelgen, som för övrigt spenderades i tre olika delstater.

Fredag den 22 december - Arkansas

Vid lunchtid hämtade min kompis Luke upp mig och vi åkte till Panera i Fort Smith där vi tillsammans med Dane åt lunch och pratade om allt möjligt i ett par timmar innan vi åkte vidare till gallerian för att inhandla de sista julklapparna!

Senare på kvällen åkte jag och min värdfamilj till resturang Fuji vilket var en supercool resturang, man satt flera gäster runt en stor typ stekpanna (1 kvadratmetern i storlek kanske) och ens mat grillades i stora lågor mitt framför ögonen på en och kockarna gjorde olika tricks med knivarna och elden! Efter middagen åkte vi tillbaka hem och hade julafton med vår familj, vi valde att öppna våra julklappar denna kvällen då vi reste över hela julhelgen så det var lättast att göra såhär. Så vi satt runt granen och öppnade julklapparna tillsammans, och tydligen så skulle vi alla dricka varsin Coca-Cola efteråt också!

Coca-Cola med v-familjen // Luke och Dane

Lördag den 23 december - Arkansas & Oklahoma

Tidigt på morgonen öppnade vi våra julstrumpor som var fyllda med presenter innan vi åkte till Oklahoma City för att spendera dagen med farmor och farfar. Vi åkte till ett café med några kompisar innan vi senare på kvällen åkte till Toby Keith's resturang här i Oklahoma. Efter middagen åkte vi hem till farmor och farfar där vi öppnade alla våra julklappar från den sidan av släkten och vi fick även våra stora julstrumpor, de hade även fixat en strumpa med mitt namn på. Under natten åkte vi vidare till Texas för att spendera julen hos mormor och morfar också!

Söndag den 24 december - Texas

Jag vaknade tidigt på morgonen med en klump i magen och tårfyllda ögon. Hur sjutton skulle jag klara en julafton utan min familj. Personligen älskar jag julafton men idag önskade jag för allt i världen att den skulle vara över. Jag visste att det skulle bli annorlunda men samtidigt blir det vad jag gör det till. Så jag försökte bara ta vara på denna unika upplevelse och ta in så mycket nya intryck som möjligt, hand i hand med min hemlängtan. Vi började dagen med en stor frukost som mormor hade lagat och vid 10 tiden åkte vi till kyrkan, sjöng julsånger och lyssnade på berättelser om Jesus födelse. Direkt efter kyrkan ringde jag min bästa vän Åsa i Sverige och gav min julklapp till henne, en flygbiljett hit. Hon ska nämligen få åka hit tillsammans med min familj vilket jag ser fram emot oerhört mycket! Hemlängtan vägrade ge med sig och jag vet inte om det blev varken bättre eller sämre av att prata ett par timmar med familjen hemma, men det kändes rätt i stunden. På kvällen kom mormor och morfars vänner över och vi hade en stormiddag och åt julmat vilket var kött, någon slags majs/potatis grej, gröna bönor, bröd och mormor hade gjort fruktsallad till mig haha! Är inte särskilt imponerad av julmaten men men, jag klarar mig en jul utan svensk (fantastiskt god) julmat. När vi var mätta och belåtna satte vi oss alla i vardagsrummet, släckte lamporna och vi alla höll varsitt brinnande ljus i handen medan vi pratade om hur gud på olika sätt är ljuset i våra liv och på jorden. Sedan öppnade vi alla våra julklappar och herregud vad amerikanarna är generösa! Min värdfamilj och deras släkt, vissa som jag inte ens träffat tidigare, har gett mig så mycket fina presenter i jul, men finast av allt är att vara en del av deras familj.

Måndag den 25 december - Texas & Arkansas

Tomten hade varit här under natten och lämnat massvis med små presenter i våra julstrumpor så vi sprang upp direkt när vi vaknade för att kolla vad vi fått. Och ja, det var det enda juliga vi gjorde under den 25 haha, trodde vi skulle fira massvis eftersom amerikanarna alltid går all-in vid traditioner men nej tydligen inte. Min värdbror och värdmamma blev sjuka och vi åt tacos till lunch i soliga Texas, julkänslan var på noll kan jag garantera. Men med tanke på att min hemlängtan vägrade släppa taget om mig så var jag ju inte så värst ledsen över det utan blev ganska glad helt ärligt när vi bestämde oss för att åka hem till Arkansas efter lunchtid istället för senare mot natten. Julen var över och jag kunde inte varit lyckligare. Kom ihåg vad jag sa i början, jag kunde inte varit mer tacksam för min värdfamilj och dem är helt fantastiska mot mig, men att slippa gå runt med gråten i halsen och bara vilja vara någon annanstans, hemma i Sverige, var ganska skönt, även om jag haft en underbar jul, för det har jag verkligen, det var bara tufft. Jag är oerhört tacksam för att få ha två fantastiska familjer, varit omgiven av människor jag älskar under juletiden och att få uppleva allt detta. Vissa människor har inte ens en familj, och här sitter jag och klagar på hur jobbigt jag har det när jag är så lyckligt lottad att ha två familjer som båda älskar mig, men för mig var julen svår eftersom den var fylld med hemlängtan, men bortsett från det så var den allt jag någonsin kunde önskat mig och lite till!

Likes

Comments

I lördags åkte vi till Oklahoma för fira att min värdbror och hans flickvän har förlovat sig! Vi var inte där när han friade utan vår familj, farmor och farfar och vänner, och sen också flickvännens familj och vänner väntade i deras lägenhet för att överraska henne direkt efter att han friat!

Likes

Comments

Ända sen jag kom hit har varje fredagskväll spenderats genom att heja på vårt fotbollslag och det finns inte en enda match som vi inte vunnit! Ikväll är det allra sista matchen för detta året och vi spelar om att bli State Champions, det allra bästa man kan vinna! Det är helt ofattbart att jag innan mitt utbytesår drömde om att få uppleva amerikansk fotboll och nu är jag här, med det allra bästa laget i hela delstaten!

Likes

Comments

Jag lever bokstavligen i High School Musical just nu! Vi har den senaste veckan har 7 timmars musikalträning om dagen och 5 uppträdanden inför full publik och jag kan utan tvekan säga att detta är det roligaste jag någonsin upplevt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Älskar Halloween i USA!! Man firar det så himla mycket och jag har verkligen haft en superrolig helg! I fredags klädde alla elever ut sig i skolan och även under fotbollsmatchen, det var inget speciellt tema utan man fick klä ut sig hur som helst, så länge man höll sig inom alla klädkoden! Jag och min kompis Dane var utklädda till Betty och Archie från serien Riverdale och vi fick extremt mycket komplimanger vilket var så roligt haha, det blir verkligen roligare om man klär ut sig tillsammans med någon annan! På kvällen var det som sagt fotbollsmatch och tror inte någon blir förvånad om jag berättar att vi vann igen haha. Det var fullt på läktaren även om det var iskallt, för nu har även kylan kommit hit, på morgonen och kvällarna är det extremt kallt men runt lunchtid så är det ungefär 28 grader, helt sjukt hur mycket det kan skilja sig, från minusgrader till 28 graders solsken!

På lördagen åkte jag och Molly hem till Luke och vi spelade spel, bakade kanelbullar och fixade oss inför att fira halloween med kyrkan! På kvällen hade vi bus eller godis med kyrkan som sagt och alla var uppklädda så det ar väldigt roligt att gå runt att se allas utklädnader, och det är inte som i Sverige precis där alla är har klätt upp sig till samma saker, som en ängel typ, utan här är det från filmer, målningar, historiska personer, ja det är en himla blandning! Senare mot 9 tiden åkte jag hem till mina kompisar från musikalen och vi kollade på flera skräckfilmer såklart haha!

På söndagen var det kyrka som vanligt, äta mexikansk mat och handla mat inför veckan. På kvällen träffades vi ungdomar från kyrkan och vi kollade på skräckfilm såklart! Under måndagen firade vi inte halloween, och i tisdags var ju riktiga halloween men det var bara en vanlig dag i skolan, vissa elever var utklädda och under fotbollsträningen var vissa utklädda, mest kattöron dock haha (inklusive mig) och efter träningen åkte vi och åt middag tillsammans! Jag har också fått ett paket från Sverige i veckan fullt med Marabou, julgodis, kexchoklad, adventskalendrar och djungelvrål! Finns nog inget roligare än att se folks reaktioner när dem testar djungelvrål haha!!

Likes

Comments

Senaste tiden har jag karvat och måla pumpor, fotograferat med min värdsyster, spenderat massa tid med vännerna från kyrkan och haft sleep-over med alla dem! Har även hunnit med ett antal amerikanska fotbollsmatcher och dekorera inför halloween som är väldigt stort här i USA, nu i helgen ska vi iväg på massa olika halloween-events så då ska vi klä ut oss massa vilket jag ser fram emot! Helt sinnessjukt hur mycket grejer jag får uppleva här, hade verkligen aldrig kunnat föreställa mig allt detta för ett par månader sen!

Likes

Comments

Varje år är det homecoming på de flesta amerikanska skolor och nyligen hade vi vår! Det börjar en månad innan med att alla elever får rösta på 2 tjejer från varje årskurs som ska få representera sin årskurs! De tjejer som får flest röster kallas homecoming maids, alltså brudtärnor. I den äldsta årskursen, senior väljs dock 3 tjejer och sen får fotbollskillarna rösta på någon av tjejerna och tjejen med flest röster blir homecoming queen, alltså bruden. I början på oktober på en av fotbollsmatcherna hålls själva ceremonin, varje tjej får välja vilka killar som ska gå med vid hennes sida inför publiken, och i högtalaren ropar dem upp namnet på tjejen, fotbollskillarna som går med henne och alla deras föräldrars namn. "Brudtärnorna" hade på sig blå/svarta klänningar och homecoming queen (bruden) hade på sig en vit brudklänning!

Under kvällen så uppträdde skolans band, militär, cheerleaders, danslaget och självklart spelades det en amerikansk fotboll också och det är ingen chock precis att vi vann stort igen haha! Nu närmar sig verkligen finalen av fotbollssäsongen och vår skola är tippade att vinna allt i år, herregud vad häftigt om jag får vara med om det!

Veckan som är innan homecoming-matchen klädde vi alla elever upp oss varje dag till olika teman! Ska redigera alla bilder från när vi klädde ut oss och lägga här så snart som möjligt! Det är så verkligen så roligt att klä ut sig i skolan inför matcher, Sveriges skolor borde verkligen ta efter!

Likes

Comments

Ännu en fotbollsmatch och ännu en vinst! Temat var Pink Space för bröstcancer och jag gick all-in! Matchen spelade hos motståndarlaget Russellville som ligger 1 timme bort, detta stoppade dock inte vår skola från att åka och heja utan vi var alla där och skrek som vanligt haha. Skolan vi mötte hade också några utbytesstudenter, en av dem är från Sverige så jag träffade henne i halvlek vilket var så roligt!! ( @josieinarkansas på instagram)

Likes

Comments

Denna videon visar lite från fredagskvällarna här, verkligen varenda person som bor i denna staden går på matcherna och det skadar ju inte att vi är bästa laget i hela serien heller! Detta är helt klart en av de bästa sakerna med mitt utbytesår!

Likes

Comments

Jag tror att det är minst lika svårt att ta beslutet att avbryta sitt utbytesår som det är att stanna hela året ut. Från början var vi 12 utbytesstudenter på min skola, 1 lämnade efter någon vecka, 2 kommer lämna inom någon månad och ytterligare en, han på bilden som är en av dem jag blivit väldigt bra kompis med lämnar redan nu på söndag. Som utbytesstudent är det jobbigt att vara runt andra som väljer att åka hem, dem gör det mer accepterat att välja att avbryta vilket gör det ännu svårare att stanna, för oavsett hur mycket jag älskar mitt liv här så kommer hemma alltid att vara hemma i Sverige, där min familj finns. Jag vill inte avbryta mitt utbytesår alls, men jag hade gjort vad som för att få pausa det och åka hem en vecka och krama om min familj. Det är nästan jobbigt att veta att jag när som helst på dygnet kan ringa STS och be dem boka nästa flygbiljett hem vilket kommer göra att jag får krama om min familj inom bara ett par dagar. Men jag ska klara det, jag kommer klara det, saker som detta gör det bara lite tufft, även om jag lever som i en amerikansk high school film så är vissa dagar jobbigare än andra och det måste man vara förberedd på för det är ju också en del av utbytesåret vare sig man vill eller inte.

Likes

Comments

Idag i kyrkan så gav Luke mig kanelbullar som han och hans mamma hade gjort, så himla söta! <3 Kyrka som vanligt idag, vi åkte till den mexikanska restaurangen och åt efter, åkte vidare och handlade mat på Walmart inför skolluncherna i vecka och sen åkte vi till en second hand butik och köpte kläder inför Homecoming week där vi ska klä upp oss varenda dag!

När vi kom hem började jag baka svenska kakor direkt och tiden bara försvann kändes det som haha för när jag blev färdig med kakorna var det dags att åka igen för att spendera tid med ungdomsgruppen från kyrkan! Har kommit väldigt nära vissa från kyrkan och jag är så otroligt tacksam att jag lärt känna dessa människor! Detta var verkligen en fullspäckad dag, men det är ju precis så jag vill ha det för jag är ju trots allt bara här i 10 månader och vill verkligen ta vara på varje dag fullt ut!

Likes

Comments

Inga bilder eller videos kommer någonsin kunna visa hur himla roligt det är på fredagskvällarna! Vårt fotbollslag är just nu det bästa i hela delstaten (man tävlar inte mot andra stater så bättre blir det inte) så alla är supertaggade och skriker och dansar till ljudet av skolans bands trummor och fyrverkerier smälls konstant då vårt lag hela tiden krossar motståndarlaget!

Har fortfarande svårt att ta in att just jag får uppleva detta, jag hoppades när jag skickade in min ansökan att min skola iaf skulle ha någorlunda high school spirit och ha ett hyfsat bra fotbollslag, och här är jag, ett par månader senare med ett fotbollslag som är bättre än alla andra i hela delstaten och med en skola där varrenda elev hejar på laget på fredagskvällarna och skriker och dansar som om det inte fanns något annat. Jag önskar att det fanns något sätt som gick att visa hur det verkligen är, men detta är en sån sak man bara måste vara på plats och uppleva själv för att förstå!

Likes

Comments

Som jag tidigare skrivit finns det regler på hur man får klä sig i skolan och det var bara en tidsfråga innan jag skulle bli tillsagd, inte för att jag varje dag klär mig utmanande och försöker bli "dresscoded" men för att det är ovant för mig och att jag lätt glömmer bort det. Häromdagen hände det iaf och jag vet inte om jag känner mig typ kränkt eller helt okej med det.

Jag och min klass var i biologisalen och gjorde olika slags laborationer och min lärare (en kvinna) knackar mig lite lätt på axeln och ber mig följa med henne ut ur klassrummet. Väl utanför så säger hon, "Så hur tycker du att det går i denna klassen?", jag visste inte riktigt vad jag skulle svara för jag var förvånad och konversationen var allmänt stel för jag visste att det finns folk som är sämre än mig betygsmässigt så jag visste att det inte hade något med det att göra. Efter några stela minuter om hur det gick i skolan så frågar hon "Har du någon annan t-shirt med dig idag" och det hade jag som tur var så jag svarar "Ja det har jag, ska vi laborera eller något som kan göra att jag får färg på tröjan?" (hade en vit blus på mig), läraren svarar "Nej, men... Helt ärligt så kan inte en enda kille i klassrummet fokusera på biologin när du har på dig den tröjan." så jag svarade försiktigt (utan attityd för då hamnar man bara i mer problem) "Okej..." och gick iväg och bytte om, detta tog 15 min av min lektion som jag senare var tvungen att ta igen. När jag hade på mig tröjan laborerade vi i grupper, så det var jag och 2 killar. Killarna var jätteduktiga i biologin och vi samarbetade jättebra, jag känner mig inte så "kränkt" men jag tycker synd om killarna för att lärarna tror så om dem.

Detta är tröjan jag hade på mig, längst ner på tröjan är det blommönster och det är små hål som bildar blommor, om man kollar cirka 10 centimeter från tröjan så kan man se igenom hålen men absolut inte på avstånd, men tydligen var det för mycket hud (en långärmad??). Regler är regler, så det var bara att gå och byta om och läraren tackade mig sen för att jag inte sa emot henne och inte hade attityd.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I helgen har vi varit i Oklahoma för att gå på en country-konsert, tivoli och rodeo! En fullspäckad helg (som vanligt haha), vet inte om jag gillar rodeo eller inte men antar att det är en del av den södra amerikanska kulturen så det var iaf roligt att uppleva det (fullt med cowboys överallt haha)!

I söndagskväll (precis efter vi kommit hem) träffades vi ungdomar från kyrkan och åt mat och sjöng lite sånger tillsammans, vi grillade också S'mores senare på kvällen vilket var supergott! Och som ni kan se på bilderna så fick jag chokladbollar av Luke! <3 Är förvånad över att det faktiskt smakade som äkta svenska chokladbollar haha!

Likes

Comments

Fredag igen vilket betyder match + ett tema vilket denna gången var 80's rock and roll, min klädsel för temat var kanske inte helt 100 haha för jag fick ett gult blomhalsband av en och tyckte det var roligare att representera Sveriges färger än att leka tuff i rock n' roll kläder! Greenwood vann matchen (som vanligt) och matchen spelades hos motståndarna men självklart var massa elever där och hejade ändå!

Efter matchen stannade vi och åt på McDonald's och helt ärligt så är jag förvånad att vi inte varit där tidigare, jag har alltså varit i USA över en månad utan att åka till McDonald's? Imponerad faktiskt, men nu var det tydligen dags iaf haha!

I lördags var vi och handlade mat inför skolluncherna i veckan och påvägen hem släppte Kristi och Molly av mig hos Martina, den italienska utbytesstudenten och jag spenderade hela kvällen där! Vi målade ett par timmar och pratade om allt möjligt, vi förstår ju varandra på ett annat sätt om man kan säga så eftersom vi båda upplever samma saker och båda är långt hemifrån! Sen kollade vi på Grease och åt pizza och chokladglass, en väldigt mysig kväll!

Några av våra vänner från kyrkan // Kolla hur lycklig Luke blev av lite Ahlgren's bilar haha!

I söndags var det kyrka som vanligt på morgonen, efter lunchen åkte vi hem och jag gick och la mig för har börjat få väldigt ont i halsen, vaknade några timmar senare och åkte direkt för att träffa nästan alla människor från kyrkan igen. Vi hämtade upp Martina påväg dit så hon fick träffa våra vänner från kyrkan och vara med oss där. Vi var hemma hos ett par från kyrkan och massa människor hade tagit med sig hemmagjord glass eller kakor/efterrätter så vi åt en hel del och sen gick vi ner till floden här i Arkansas vilket var väldigt fint och så spelade vi lite spel innan vi åkte hem vid 8-tiden igen!

Likes

Comments

Eftersom dagarna börjar smälta ihop med varandra här så har jag tänkt ändra "hur" jag bloggar, istället för att varje dag berätta om att jag har varit i skolan, pluggat och sen kyrkan så tänker jag två inlägg i veckan, ett som beskriver skolveckan och ett inlägg som beskriver helgen, istället för att upprepa mig varje dag om skolan!

Några av mina favorit-bilder från mitt utbytesår här hitills!

Snart har 6 veckor gått sen jag kom till USA, och om jag jämför med hur jag förväntade mitt utbytesår så kan jag glatt säga att det är så sjukt mycket bättre, inte för att jag trodde att mitt utbytesår skulle bli dåligt, jag trodde bara aldrig att det ens kunde bli såhär bra!

Vill också säga (för många har hört av sig och undrat) att området där jag bor är inte drabbade av orkanerna som varit här i USA på senaste tiden, delstaten som jag bor i gränsar till Texas där den första orkanen slog till, men vi är lite mer inåt landet i säkerhet!

Likes

Comments

2 gånger i kyrkan på 1 dag. Det är väldigt annorlunda om man säger så haha, att komma från min familj hemma i Sverige som knappast aldrig är i kyrkan till hit där vi går i kyrkan jämt och ständigt. Kyrkan har gått bättre än förväntat ändå, men det känns konstigt/speciellt att sitta i ett rum med hundratals människor som tror på samma sak och ägnar så mycket tid av sina liv till sin religion när jag själv inte ens vet vad jag tror på. Men samtidigt hade jag ändå inte velat byta bort kyrkan, jag är glad att jag får uppleva det för först och främst har jag lärt känna massa människor genom kyrkan och sen är det också häftigt att få höra deras historier om gud typ och få uppleva allt som har med det att göra.

Likes

Comments

Ena halvan av studentsektionen // Vid matchstart kastar alla upp babypulver som skapar ett vitt moln

Det finns verkligen inget jag älskar här i USA så mycket som fredagskvällarna, herregud va lyckligt lottad jag är som får uppleva detta! Min kompis Luke hade med sig en kamera under matchen också så därav alla fantastiska bilder!! Greenwood klassade ut motståndarlaget totalt med 49-0 och stämningen var verkligen på topp och fyrverkerier smälldes konstant! Temat för denna dagen/matchen var blått, vitt och rött dvs Amerikanskt tema och alla var verkligen uppklädda vilket gör det hela så mycket roligare!

Såhär ser vår plan/arena ut!

Bilder från dagens Pep Rally där vi taggade upp inför matchen!

Efter matchen åkte jag med Dane hem till en av utbytesstudenterna som fyllde år där vi grillade S´mores, man grillar marshmallows som man sedan tillsammans med choklad lägger mellan två kex! Det var första gången jag testade och det var riktigt gott faktiskt, väldigt typiskt amerikanskt har jag hört.

Likes

Comments

Har varit i USA en hel månad nu och har aldrig varit med om att en månad tidigare har gått så snabbt. Redan under min första månad här har jag hunnit uppleva tusentals olika saker känns det som och även fått besöka flera ställen! Jag har också hunnit lägga märke till några skillnader som finns mellan USA och Sverige, för det är minst sagt 2 väldigt olika länder.

- Osten!!! (Det första jag kom på haha, viktiga grejer) Detta är bland de konstigaste sakerna dem har här och att dem ens får kalla det för ost känns inte tryggt? Osten är kemiskt orange och smakar kemikalier med lite ostbåge-smak... Har inte ätit en enda ostmacka sen jag kom hit haha. Sen har dem ju ingen osthyvel heller, en av mina presenter till min v-familj när jag kom hit var en osthyvel och den verkar ha använts flitigt!

- Deras kärlek till landet! Herregud vad kära USA är i sig själva och vad dem älskar ännu mer är att visa hur stolta dem är över att vara just amerikanare och det märks hela tiden! Imorgon på fotbollsmatchen är det amerikanskt tema och det kommer bli helt galet, är så taggad för vet att alla verkligen kommer gå all in för det amerikanska temat!

- Skolsystemet, det är extremt annorlunda, samma schema varje dag och man har inte en klass som man är med utan man träffar olika människor i varje lektion vilket är både positivt och negativt, man lär känna väldigt många människor men det gör det dock svårare att lära känna någon på "djupet" och bli bra kompis med!

- Man åker bil överallt, varenda lilla sträcka så kör man, bussar eller tåg verkar knappast existera här (förutom skolbussar men det är allt)!

- Skollunchen, antingen packar man med sig egen hemifrån eller köper man lunch i matsaken vilket blir ganska dyrt i längden, jag tar alltid med egen lunch men jag saknar verkligen varm mat till lunch!

- Människorna är extremt öppna. Alla pratar med alla och folk ger komplimanger hela tiden!! Älskar det!!

Idag, Torsdag, bestod av skola, plugga och kolla på svenska tv-program och äta svenskt godis, vilar upp mig inför morgondagen som kommer bli väldigt lång eftersom det är matchdag! Go Bulldogs!

Bussarna är precis som på film dem också

Likes

Comments

Tänk er att ni ligger hemma i sängen med magont och så kommer ett enormt paket fullt med Marabou, paketet kunde verkligen inte kommit vid en bättre tidpunkt. I paketet fanns 3 stora Marabou mjölkchoklad, Ahlgrens bilar, 1 kg lösgodis och ett långt, långt brev. Jag har verkligen världens bästa vän som skickat allt detta till mig!! <3

Var som sagt hemma från skolan idag, hade en hel del skolarbeten att göra eftersom jag inte får hamna efter så jag pluggade mest (och frossade i svenskt godis hehe). På eftermiddagen kom Kristi och Molly hem och jag mådde lite bättre då så följde med till kyrkan på kvällen! Imorgon ska jag till skolan och det ska bli skönt att få komma tillbaka och träffa lite folk igen haha!

Likes

Comments

Idag när jag vaknade mådde jag inte alls bra men tog mig ändå till skolan för ville inte missa lektioner, men det blev bara värre och värre så till sist så sms:ade jag Rick att jag inte mådde bra och frågade om jag kunde ta mig hem på något sätt, han frågade om jag hade varit hos skolsköterskan än vilket jag inte hade, lektionen fortsatte och plötsligt ringde telefonen i klassrummet och min lärare svarar och ropar sen mitt namn och jag går fram till henne och hon ger mig luren och jag bara "eehehhh helloooooo??", människan säger åt mig att lämna klassrummet och gå direkt till skolans kontor (tror inte man vill bli skickad dit), jag fattade först inte vad som hände men sen påväg dit så började jag förstå att det nog var Rick som hade kommit till skolan för att "checka ut" mig, det är inte alls lika smidigt som i Sverige men han skötte allt åt mig iaf så jag mötte honom utanför kontoret och så skjutsade han hem mig!

Resten av dagen spenderades med Dexter i soffan, jag kollade på lite serier och pluggade en del! Trodde verkligen jag skulle få hemlängtan under dagen eftersom jag var hemma helt själv och inte gjorde mycket alls men fick ingen hemlängtan vilket var skönt!

Likes

Comments