INGREDIENSER

- 200 g blomkål

- ½ dl riven västerbottenost

- ½ tsk torkad oregano

- ½ tsk chiliflakes

- 2 msk mandelmjöl

- 1 ägg

GÖR SÅHÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader

2. Mixa rå blomkål (går superbra med tinad) till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål & mikra ca 4 min på full effekt. Låt svalna. Krama ur vätskan.

3. Blanda blomkålsriset med parmesan, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt & ägg till en deg.

4. Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8 - 10 min tills bottnarna är gyllene & krispiga.

Jag serverade pizzan med lite aioli & hemmagjord pizzasallad.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229