Header

Vi fick i uppgift att göra ett linoleumtryck och det som skulle tryckas fick vi bestämma själva. Jag valde att göra ett alien ägg från filmen Alien (1979).

Först började jag med att skissa på ett svart papper med vit penna ungefär hur jag ville ha det, sen började jag karva ägget på en linoleum platta. Det var ganska lätt att karva när man väl hade kommit in i det. Jag fick komma på nått sätt att göra så det såg ut som att det var ljus som var bakom ägget så jag gjorde mindre och mindre linjer ju längre in jag kom. Det blev helt okej men när jag skulle trycka det på papper var det svårt att inte få för lite eller för mycket färg, och det var nästan omöjligt att inte få färg i de mindre skårorna. Gjorde totalt 6 stycken tryck då jag ville ha många att välja mellan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I denna uppgiften skulle vi ge form åt en låt och jag valde låten "Moonlight" av Ariana Grande. I låten sjunger hon "I never knew you could hold moonlight in your hands" och det inspirerade mig till att göra det jag gjorde.

Jag började med att lägga gips runt min egen hand för att få en bra form och sedan började jag med själva månen. Hittade en bra frigolit bit för att få ungefär hur stor jag ville ha månen men jag skulle ändå velat ha den lite större. Av en stor frigolit bit började jag iaf forma en rund boll och sedan när månen var klar fortsatte jag med att gröpa ut olika stora hål i månen för att få det se ut som kratrar. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt men helt okej. När jag var klar med det målade jag månen med akrylfärg och sedan limmade jag fast månen på handen.

Likes

Comments

Till den här uppgiften skulle man välja en blomma/växt och måla linjer med färgerna som växten hade beroende på hur stor plats färgen tog upp av växten. Sen skulle vi använda den färgpaletten och designa något som finns i skolan med randningar, jag valde gardiner.

Likes

Comments

När jag började med min street art ville jag först göra en pingvin utav ståltråd som håller en röd ballong. Jag hade ingen mening med den utan ville göra något enkelt. När jag började göra min pingvin gick det inte alls bra och jag gav upp ganska fort. Istället ville jag göra något som andra kan fundera över och som betyder något för mig.

För att uppmuntra folk att bli vegetarianer och veganer gjorde jag det nedan. Ville visa hur det ser ut bakom stängda dörrar. Då jag inte hade så mycket tid på mig efter att jag skrotat pingvinen så blev det kanske inte riktigt som jag hade tänk.

Likes

Comments

Pennan och insidan av handen målade jag på ett vitt papper med vattenfärg. Det blev inte så jätte starka färger då jag inte är van att jobba med vattenfärg så på nära håll ser det inte så värst bra ut, men om man backar lite från bilden ser det helt okej ut.

Likes

Comments

Puttes Äventyr i Blåbärsskogen är en enkel barnbok med mycket bilder och lite text som handlar om att Putte blir förminskad när han rör vid blåbärskungens stav och får uppleva ett äventyr i skogen. Han tror sedan att allt var en dröm men korgarna är fulla av blåbär och lingon som man kan se på bilden nedan.

När jag gjorde denna parafrasen ville ta något från barndomen och göra det till något som oftast inte finns i barnböcker och något som jag själv är intresserad av. Jag tog inspiration av serien "The Walking Dead" som handlar om en zombieapokalyps, och jag gjorde då Putte till nått zombie liknande.

Likes

Comments