Hej alla!

Idag är det tisdag när jag skriver detta men ni får troligtvis upp detta någon annan dag. Klockan är snart 18:00 och jag ska åka och träna med mamma snart. Jag har börjat träna extremt mycket på senaste tiden. Men det är bara föra att jag mår skit rent-utsakt just nu. Jag har så himla mycket komplex över min kropp just nu. Idag fick jag också höra att vi simma med klassen om 3 veckor ungefär. Jag har lite panik över det för att jag vill inte visa upp min kropp i bikini inför hela min klass. Men detta inlägg skulle inte handla om komplex utan om mitt liv just nu så här har ni det:

Jag har slutat i fotboll för att jag var inte omtyckt där alls. Jag fick blickar och jag hade alltid ångest när jag skulle till träningen.

Jag har haft en kul jul och nyår med kompisar och vänner.

Mina betyg var lite sämre än vad jag trodde och fick en liten chock när jag öppnade brevet.

Skolan går inte bra just nu men jag kämpar på så gott de går.

Jag tränar runt 3-5 gånger i veckan.

Kram Emma

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej alla!

Idagenes inlägg hade jag tänkt att prata om feminism. Och ja, JAG är FEMINIST! Och JAGär stolt över att vara det.

För er som inte vet vad feminism står för hade jag tänkt att förklara det för er nu: Feminism är en samling rörelse vars målsättning är att "kvinnor" ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män och där feminismen verkar för "kvinnors" ekonomiska och sociala rättigheter. Alltså att "kvinnor" och "män" ska få för till exempel samma jobb ska få samma lön. Och om man till exempel bryter mot lagen så ska "kvinnorna" och "männen" få samma straff. Man ska inte häller tänka att "kvinnor" är mindre värda, och om vi gör något fel ska någon "kille" yttryck sig med "Hon är ju bara en "tjej". Vadå bara en "tjej"? Då är ju du bara en "kille"? Vad är logiken med det uttrycket? Kan någon för klara det för mig?

När jag har fått något skällsord sagt till mig så har jag oftast sagt ifrån, med då börjar "killarna" bli uppkäftiga för att dom typ tycket att dom är större och bättre än oss "tjejer". Jag menar ju såklart inte att alla "killar". Men asso varför kan inte bara alla bli feminister och göra värden jämställd så att alla till exempel får samma lön för samma jobb? Självklart vet jag att det kommer att lång tid för det men då är det väll dax att börja nu?

Och till er alla som tycker att dom personerna men mörkare hudfärg är mindre värda: Vad FAN tänker ni med? Ingenting verkar det som! Dom är exakt lika mycket värda som vi lite ljusare är! Vi har faktiskt vårat ursprung från Afrika om jag mins rätt enligt forskningen, men ni som tror på Gud tror ju dock på något annat. Men bli en Feminist för att göra samhället bättre och mer jämställt. Skäms inte häller för att bara en feminist, utan var stolt över det.


PS: Jag har satt ett " tecken vid alla "killar" och "tjejer" för att inte alla vill identifiera sig som ett visst "kön".

Kram Emma

Likes

Comments

Hej alla!

Nu är det bara några dagar kvar till jul och jag har gjort klart alla läxor och prov i skolan. Från och med idag kan jag äntligen uppdatera oftare! Iallafall får jag jullov på onsdag (20/12) nästa vecka och börjar jag tisdagen den 9:onde januari. När får ni jullov och när börjar ni? Det hade varit lite kul att veta. På torsdagen efter vi får jullov ska vi bowla men klassen. Det ska bli ganska roligt faktiskt. Men det roligaste kommer nog bli om jag vinner. Ja jag är en vinnarskalle, okej?

Min jul ska jag fira på Fiskebekil (ett ställe utanför Orust tror jag) men min familj och släkt. Sen på nyår ska jag vara i Uddevalla hos några kompisar.

Nu ska jag iallafall kolla på filmen " Girl on the edge". Det är nämligen min favoritfilm. Vilken är eran favorit film och någon ni kan tipsa mig om? 

Sen har jag en sista fråga. Jag går ju första året i högstadiet nu (7:an) och ska man ha på sig vanliga kläder på julavslutningen eller typ någon blus eller något annat då?

Kram Emma


Likes

Comments

Hej alla!

Jag vet att jag inte har uppdaterat här på ett tag men det är bara det att allt har bara varit för mycket just nu. Jag har nämligen varit sjuk sedan i onsdags förra veckan, och då varit tvungen att ta igen allt hemifrån. Vi hade också ett musikprov i fredags som jag inte kunde vara med på och jag tror att jag kommer ha det imorgon men jag har inte ens börjat att plugga till det. Sen har tre inlämningsuppgifter som ska in i veckan som jag har börjat att skriva på idag. På onsdag så har jag också studiedag och då tror jag att jag ska träna. Jag har nämligen inte tränat sen förra söndagen för att jag har varit sjuk.

Jag har en fråga till om vad vill vill se på min blogg som t.ex. psykisk ohälsa, mobbning, stress, prestationsångest​ eller något helt annat.Skriv en kommentar eller DM om ni vill vara anonyma :instagram @emma_reuterberg

snapchat:emmsaaaan

Kram Emma

Likes

Comments

​Hej alla!

Jag vet att jag inte har uppdaterat här på ett tag, men jag har bara inte haft tiden till att göra det. Det har nämligen varit väldigt mycket i skolan, jag har varit sjuk och då har jag behövt ta igen sakerna hemma. Vi har också ett par prov om några dagar som jag inte ens har börjat plugga till, och sen har vi massa läxor som jag ligger back med. Är det bara jag som verkligen hatar skolan? Det är bara så jobbig och stressar upp en så att man är helt död när man kommer hem och då ska man ju plugga enigt skolan... Det är bara för mycket just nu och då orkar jag inte vara social och träffamänniskor så jag stänger in mig själv i rummet. Och när man ska göra läxor slutar alltid med att jag hamnar framför Youtube istället för att jag skulle plugga. Har ni något tips på hur man kan strukturera upp sin vardag? Då kan ni väll gärna kommentera det under här är ni snälla.

Kram Emma

Likes

Comments

Hej alla!

Idag är det fredag äntligen och jag har precis kommit hem från skolan. Min mormor och morfar är här över helgen och för att fira att jag har fyllt 13 år. Dock så är pappa i Stockholm över helgen så han kan inte vara hemma, men han var ju ändå med på min födelsedag för två veckor sedan ungefär.

Ikväll så ska jag titta på idol med nötter och chips till med min mormor och morfar. Jag hejar på Hanna Ferm försten.

Imorgon så ska jag vara med en kompis, äta godis och bara ha en bra helg även om jag inte ska göra så mycket.

På söndag ska jag ha fotbollsträning inomhus som jag hatar (alltså jag hatar att ha träning inne) och sen ska jag bara plugga till ett kemiprov vi ska ha på fredagen veckan efter som jag har lite ångest för.

Det var kanske inte en så händelserik helg men helgen efter då ska det mycket roligt.

Kram Emma


Likes

Comments

Hej alla!

Jag heter Emma och ät 13 år gammal. Jag kommer från Mölndal och vi är 5 stycken personer i våran familj.

Det här är mitt första blogginlägg och i detta inlägg tänkte jag berätta vad jag kommer att skriva om här på min blogg.

Jag hade tänkt att skriva om mina tankar, om hur jag tycker/ser på saker och ting, hur min vardag ser ut och bara få skriva av mig lite grann. mina inlägg kommer kanske inte vara så långa och jag kommer uppdatera här när jag har tid och när jag känner för det. Kram Emma

Likes

Comments

Subscribe