Header

Hej!

Dag 3 i Danmark gick även den bra för många i skyttegym. Det blev totalt 3 medaljer och flera nya pers i gänget!

Söndagen var den jobbigaste dagen enligt mig. Både fysiskt och psykiskt eftersom jag hade en skytt framför mig som var otroligt stökig på skjutbanan. Jag måste erkänna att jag blev ganska arg och frustrerad över detta och den matchen var faktiskt inte speciellt kul att skjuta. Men med tanke på omständigheterna kan jag inte säga att det gick allt för dåligt. Jag försökte verkligen in i det sista och disciplinen var som bäst denna dag!

Nu är denna Danmarksresa över för i år och nu tar vi nya tag och laddar upp inför Swedish Cup som väntar.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Även under lördagen gick det bra för skyttegymgänget! Det blev totalt 6 medaljer och jag själv var inte jättelångt ifrån pers.

Dagen började med en rejäl sovmorgon eftersom vi i damjunior gevär startade klockan 16:35. Men vi gick ändå upp och åt frukost klockan åtta som dagen innan och tittade självfallet på det nya avsnittet av julkalendern!
Annars hände det inte speciellt mycket den morgonen. Flera av oss gick tillbaka till rummen och sov efter frukosten och till slut började det bli dags för att få sig något i magen. Vi tog oss till affären, som inte låg allt för långt bort, och köpte mat vi kunde värma på boendet.
Efter lunchen kunde vi ta det lugnt en stund till innan det var dags att dra sig mot skjutbanan.

Väl vid skjuthallen var de flesta i gänget på riktigt bra humör. När vi stod och skulle byta om var det glatt humör, vi sjöng och dansade samtidigt som vi värmde upp. Vi klädde på oss skytteställen i lugn takt och drog oss in till skjutbanan.

Matchen gick bra för min del och jag var inte allt för långt ifrån pers.

Jag kan även passa på att säga grattis till Issa som tog silvret i damjuniorfinalen!

Och ett stort grattis till Moa som persade i grundomgången och även tig sig ända till final!!

Likes

Comments

Hej!

Årets LF Open har nu gått av stapeln och det började riktigt bra för vissa i Skyttegym-gänget. Fyra medaljer och tre pers totalt i gruppen!
Tyvärr ingen bra start för min del. Jag har under en längre tid haft problem med att jag nuddar greppet mot kroppen. Igår under PET:en kommenterade en av domarna det och sa att de kommer ha koll på det under matchen senare under dagen. Jag var redan innan medveten om att jag gör som jag gör men då blev jag ännu mer nervös. Under första delen av matchen blev allt fel, jag var nervös över greppet och fokuserade på fel saker vilket ledde till större problem med ställningen. Men till slutet på matchen brydde jag mig inte mer om greppet och körde på som vanligt och slutade med en helt okej serie.

Nu har jag laddat om och idag börjar matchen 16:35, vilket innebar att det blev sovmorgon idag! Så skönt! Morgonen har bestått av julkalender och frukost som ätits i lugn och ro. Om ett stund börjar det bli dags att gå till affären för att köpa oss något att äta till lunch och kanske även något att ta med oss till skjutbanan.

Nu var det ett tag sedan jag var inne på bloggen och postade något. Det har varit till viss del av orsaken för brist på motivation till träning, lathet och mycket med skolan att göra.

Hörs imorgon igen!

Likes

Comments

Hejsan!

Igår åkte heeeela familjen till Motala isstadion för ett träningspass på is. Tja, det var iallafall jag, Gustav och pappa som tränade. Mamma, Mathias och Becca tittade på ;)
För min del var detta iallafall första träningen, på vår egen is i Motala, för säsongen. Det blåste en del men det stoppade inte oss! Det var en fin eftermiddag. Isen var lagom hård och blank. Jag körde lite varvträning med Tina med fokus på en låg sits och att få fram höften i åkningen.
Mysigt!

Följ gärna min bror på Instagram på vägen i hans elitsatsning: akessongustav

Jag kan även lägga till att nästa tisdag kommer det gå en dokumentär på TV3 om diabetes, där han har en egen del med som idrottande med diabetes. Glöm inte att kika in klockan 20:00!

Ha det bra!
<3

Likes

Comments

Hejsan!

Idag var det dags för den första av de fyra östgötamönstringarna! Jag var otroligt sugen på att tävla idag och var på riktigt gott humör hela dagen. Min grundomgång gick först klockan 10:45, inte tidigt alls! Vilket betydde att jag fick sovmorgon :D

Väl på plats inne i Mjölby fick jag träffa mina klubbkamrater som jag inte sett på länge, förutom en väldigt kort sväng förra torsdagen. Vi pratade en liten stund innan det var dags att klä om och värma upp inför matchen på 40 skott under en tid på 60 min inklusive provskott.
Skjutningen gick inte riktigt som förväntat eftersom jag hade väldigt svårt att komma in i min nya ställning idag. Det var inte bara ställningen jag hade svårt med utan mitt nolläge förflyttades ett antal gånger under matchen vilket alltid är jobbigt. Därmed var jag tvungen att justera mycket. Genomförandemässigt klarade jag av att utföra totalt 11/40 skott bra.

Grundomgången är jag alltså inte helt nöjd med men jag har inte heller haft några större förväntningar på denna och de nästa närliggande tävlingarna pga den tekniska biten. Jag slutade på 390,9 poäng och tog därmed andraplatsen i LSJ efter Jessica som tog förstaplatsen med 396,5 poäng. Efter oss fanns flera andra skyttar och en av de Edwin från min förening som idag sköt sin första tävling ståendes! Bra jobbat!
Jag var väldigt säker på att det inte skulle bli någon finalskjutning för min del MEN... jag lyckades på något vis ta den näst sista platsen in till finalen.

Provskotten gick jättebra och jag hittade in i ställning och nolläge ganska fort. Jag började finalen med en stark 10,7 men fick, på fjärde skottet, in en 8. Detta gjorde att poängen sjönk såklart och där satte nervositeten igång vilket gjorde det svårt för mig att ta mig upp från de poäng jag tappat. Jag slutade på 97,7 och gick ut ur finalen på en nionde plats. Grattis säger jag till Isabelle Edman som tog förstaplatsen efter en särskjutning med Mathias Sjöström.
Jag tog även silver i lagtävlingen med Maria och Robin. En stark trio! ;)

Nästa Östgötamönstring blir i December och går här i Motala. Tyvärr är jag inte hemma då så jag kan skjuta den eftersom vi på Skyttegym åker på LF Open i Danmark. Men som tur är kunde jag och Jessica skjuta tävlingen helgen innan så att vi i slutet av året kan få ett sammanlagt resultat av alla mönstringar.

<3

Likes

Comments

Hejsan!

Idag var det alltså dags för 1000m samt 3000m. Vi var framme vid banan något senare idag eftersom att jag inte skulle starta förrän lite senare under förmiddagen. Mitt 1000m-lopp startade ca. 11:05. Jag hade en fin start och fin åkning under hela loppet men tappade en hel del tid i andra kurvan där jag inte riktigt var med och var tvungen att lämna företräde till ytterbanan i växlingen. Det innebar att jag inte var jättenära mitt pers men det var ändå inte allt för långt borta. Tiden blev 1.42,71.

På eftermiddagen blev det, klockan 13:16, dags för det enligt mig jobbigaste loppet av dom alla. 3000m. Men eftersom jag inte riktigt är i form för tillfället tog jag detta lopp som ett träningstillfälle att faktiskt ligga och åka tekniskt bra och i en bra och hyfsat jämn takt. Däremot kunde pappa se att jag, under största delen av loppet, endast tryckte ifrån med min högerskridsko, vilket vi kan tro beror på att jag har haft som störst fokus på den under försäsongen. Loppet gick iallafall ganska okej och jag slutade på tiden 5.57,89.

En summering av alla fyra lopp: 3/4 lopp med bra teknik och bra rytm i åkningen. Det var en otroligt bra träningshelg även fast humöret inte var på topp hela tiden. Ibland sätter jag ribban något högt, vilket gör att jag istället blir besviken, och det är något jag får ta att jobba på helt enkelt. Som vanligt jättekul att köra på banan i Vikingskipet, Hamar.

Bilder från helgen:

Jag tänkte även ta tillfället i akt att säga stort grattis till gevärsskyttarna i Youth League som tog silvret i guldfinalen och grattis till fjärdeplatsen som pistolarna tog i bronsfinalen. Riktigt bra jobbat! Båda lagen blev historiska som de första svenska lagen att delta i en brons- respektive guldfinal i European Youth League. HEJA!

<3

Likes

Comments

Hejsan!

Idag var första dagen av Norge Cup 1. Det blev till att hoppa upp ur sängen klockan 07:00, även fat det hade varit otroligt skönt att bara ligga kvar några timmar till. Jag åt en stadig frukost, tog på mig kläder, plus vinterjackan eftersom jag vet hur kallt det kan vara i ishallen, och så gav vi oss iväg mot Vikingskipet vid åttatiden.

Mitt första lopp, 500 m, gick av vid stapeln ca. klockan 10:00. Jag gick på ytterbanan i par tre och gjorde en usel start med följande bra kurvgång och resterande lopp med dålig teknik. Även om själva loppet i sig inte var speciellt bra så blev sluttiden på 48,35 min andra bästa tid någonsin. Därmed vet jag att det finns mycket att ta till för att förbättra mina tider! Kul!

Mitt andra lopp, 1500 m, började ungefär 14:20. Även detta lopp startade jag på ytterbana i andra par och andra kvartett. Detta lopp utförde jag med en genomgående bra teknik och jag är nöjd även fast farten inte var med mig. Jag slutade på tiden 2.38,08 vilket är tio sekunder över mitt pers.

Mellan dessa två lopp, och efter det sista, ägnade jag min tid till att titta på livevisningen från European Youth League i Kroatien. Jag säger grattis till dagens vinster, i var match på pistol respektive gevär, som gick till de svenska skyttarna! Härligt jobbat allihopa!

Efter en två timmar lång väntan, då pappa tränade på den allmänna tiden i skridskohallen, kunde vi äntligen åka tillbaka till lägenheten. Det blev en låååååång dusch och sedan middag som bestod av Pasta Carbonara. Gott! Efter det satte jag mig med almanackan och planerade hela kommande vecka i detalj. Flera inlämningsuppgifter/läxor och två prov väntar.

Imorgon är det dags för det "fruktade loppet" enligt mig. 3000 m. En distans som jag alltid tyckt är väldigt tuff. MEN... jag har ju även en av mina favoritdistanser! 1000 m. Jag hoppas kunna gå den hyfsat bra både med tekniken och tiden. Vi får helt enkelt vänta och se.

Idag bjuder jag på några "gamla" bilder från i somras, i Hamar, eftersom de som togs idag inte gick att föra över till mobilen. Bilder från helgen kommer imorgon.

<3

Likes

Comments

Hejsan!

Idag bar det av till Hamar klockan halv nio.

När jag steg upp på morgonen var jag så gott som klar att åka och jag behövde endast slänga på mig lite kläder och få frukost i magen innan vi faktiskt packade in i bilen och åkte iväg. Men... vi hann endast till andra rondellen vid vårt hus innan jag insåg att jag glömt några småsaker hemma bl.a. toffs, vilket INTE går att vara utan. Det var bara till att vända om och hämta de sista sakerna innan vi på riktigt kom iväg.


Under första delen av resan lyssnade jag och mamma på fem avsnitt av Creepypodden och ett avsnitt av podden Misslyckade brott. Två riktigt bra poddar som jag absolut skulle rekommendera dig att lyssna på. Efter ungefär fyra timmar kom vi fram till Charlottenberg och tog ett lunchbreak. Den här gången blev det inte den traditionella lunchen på Subway under norgeresan, utan istället åt vi på Joe's Diner som bjöd på en god fläskytterfilé med potatisgratäng och pepparsås.

Resterande färd, som tog cirka två timmar, började med diggande till, för det mesta, 80-talsmusik, två avsnitt av Creepypodden och ett avsnitt av Misslyckade brott. Däremot somnade både jag och mamma mitt under ett avsnitt och sov nästan hela den resterande biten fram till Hamar medan pappa satt och körde.

Under kvällen har jag suttit i några timmar och tittat på livesändnigen från när Isabelle, Isac A och Pernilla, från skyttegym, och resterande tre svenskar sköt sina första matcher på European Youth League i Kroatien. Bra jobbat allihopa! Speciellt starkt jobbat av er som gjorde debut!

Det blev även Idoltittande, och favoriterna ikväll hos mig var Gabriel och Hanna. Vem tyckte du var bäst?

Nu ligger jag här i sängen igen och ska sova. Morgondagen bjuder på två skridskolopp i Vikingskipet, 500 m och 1500 m. Jag har inga höga förväntningar pga. Mitt tillstånd i knäområdet, men försöka ska jag! Godnatt!

<3

Likes

Comments

Hejsan!

Idag bar det av hemåt eftersom jag i helgen ska åka upp till Hamar, Norge, för att åka Norge Cup 1 på skridsko. Resan hem till Motala gick på 2,5 timme, vilket idag var otroligt segt. Musiken fick vara min bästa vän och hindra mig från att somna på vägen.

Väl hemma mötte mamma upp mig på stationen för att sedan ta mig till skyttelokalen, för att prata lite med och umgås med min hemmaklubb Motala Skyttegille. Det var en trevlig stund och nästa gång jag träffar dem igen, nästa lördag, är det dags för Östgötamönstring 1 som går i Mjölby!
Taggad till tusen!

Efter att jag varit på skyttet åkte mamma och jag till Vadstena för att hämta upp pappa från jobbet på rättspsyket. Det blev mycket stohej i bilen på vägen hem med sång från min sida om Bamse och Lille Skutt som hoppade i skogen...

Och till det jag hade fokus på under kvällen var... att få iordning packningen inför resan! Det viktigaste av allt att packa var ju så klart skridskorna. Men innan de åkte ner i väskan tittade jag över de noga så att de duger till morgondagens träningspass på isen.

Nu är allt packat och klart, och jag ligger här i sängen och spekulerar kring hur morgondagen kommer se ut. Mina tankar för den nästan sex timmar långa bilresan är läsning, planering och annat plugg i olika drag.
Imorgon blir det till att gå upp vid halv åtta tiden, vilket för nu betyder SOVA.
GODNATT, mer uppdateringar kommer imorgon.

<3

Likes

Comments