Feberkramp

Bilden av att se sitt barn krampa kommer jag aldrig glömma. Igår natt fick lillan en feberkramp för första gången och det var hemskt att se. Halva natten spenderades på barnakuten.

Hon låg bredvid mig i sängen och jag kände hur varm hon var, hon vred och vände på sig och mumlade lite i sömnen till och från. Sen helt plötsligt ropar hon mamma två gånger med lite panik i rösten och så blir det tyst, jag hör en konstigt ljud så lyser upp med mobilen och ser att hon rycker med armar och ben och är ej kontaktbar.
Paniken inom mig var hemsk, lägger henne på sidan.
När krampen avtagit efter den extremt långa knappt en minut så ringer jag 1177 som säger åt oss att åka in till akuten då det är första gången.

Så min mamma följer med och kör in oss, vi fick direkt komma in och träffa sköterskan och läkaren som tur var. Jätte bra sköterskor verkligen och lillan var så humla duktig.
03.30 kom vi dit och var hemma igen vid 05.30.

Inatt fick hon en kramp igen, hon hade då 40,9 graders feber.
Mitt älskade lilla hjärta. Det här var en riktigt obehaglig upplevelse.

Jag är glad att jag jobbar med personer som har epilepsi och att jag läst om feberkramper på barn. Så jag visste ju vad det var när det hände och att det inte är farligt. Men trots det så var det skrämmande och hemskt att se sitt barn krampa❤️😓

Gillar

Kommentarer

Enyah
Enyah,