Header

Tänk dig att aldrig få vara med den du älskar igen, tänk dig att aldrig få träffa dina föräldrar igen, tänk dig att aldrig få vara ung igen, tänk dig att aldrig kunna få uppleva se eller känna det du en gång i tiden fick.

Jag satt här om dagen och kollade igenom gamla klipp på min dator därav jag fann ett klipp från 2008 då min mormor och moster fortfarande var vid livet men cancersjuka. Jag hade liksom inte hört deras röst sen dess. På något sätt förtränger man känslor som påverkar en negativt, man bankar in det i en kista och gräver ner det långt åt helvete.
Jag satt och velade, ska jag kolla på detta klipp eller inte? Jag bestämde mig för att göra det.
Där satt dom, glada och fulla av energi men samtidigt dödssjuka. Jag blev glad, för det var liksom dom, glädjespridarna. Men det var just vid detta skede ordet "aldrig" dök upp, efter att ha sett klippet så fick jag en plötslig intention av höra av mig och prata med dom. Men dom finns inte mer?
Jag kommer aldrig få höra deras röster igen eller träffa dom igen. Mormor och moster kommer aldrig få se mitt framtida bröllop eller mina framtida barn.

Det är något med ordet "aldrig" som ibland kan skrämma mig. Många säger att hata är ett starkt ord, jag kan till viss del förvisso hålla med. Men det är något med ordet "hata" som är mer förlåtande då "hata" egentligen "bara" är känsla. Det betryggande i det är att känslor kan komma lika fort som dom kan gå.
Aldrig är liksom aldrig och vetskapen av att få veta att man aldrig någonsin under hela sin livstid får uppleva, se eller göra en särskild sak kan vara skrämmande.
Men det beror samtidigt på vad. Vill man gifta sig mer än en gång? Helst inte.
Vill man uppleva och ta studenten mer än en gång? Helst inte. Vill man leva mer än en gång? Kanske inte det heller. För det är något i "aldrig" som charmen ligger, att få uppleva en klassisk fin "engångsföreteelse" kan enligt mig få det att tappa sin smak ifall det sker mer än en gång, då kanske det lika gärna får vara.

Det finns två sidor av myntet. Aldrig av det goda och aldrig av det onda.

- e.s

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kärleken funkar lite som den där favoritlåten du funnit. Den är i dagar, månader eller års tid din nummer ett.
Du lyssnar på den när du är glad, när du är ledsen. Du blir nästan lite spänd inför stunden då du trycker på play-knappen.
Refrängen är euforisk, ger dig den där perfekta känslan och njutningen du behöver i de rätta stunderna.
Låten finns alltid där, ett knapptryck och du har den där hos dig, ekande i öronen.

Låten blir efter lång tid sönderspelad, låten börjar sakna syfte, låten spelas upp i listan men du byter helst. Den ger dig inte det du behöver längre. Låten är bra men ni går bara inte ihop. Låten blir till en klassiker, efter års frånvaro dyker den upp då och då, du börjar le. 

Refrängen påminner istället om dom goda stunderna man hade, man börjar undra varför man ens tröttnade på låten vid första tillfället.
Introt, versen, refrängen, slutet - den hade ju allt??
Men lika snabbt som man inser att det kan ha allt eller iallafall haft, så inser man att låten hade ett syfte då men inte nu. 
Perfekt för nostalgins skull, perfekt för att ha något att ta sig tillbaka till. Då och då frambringar inte längre känslan som en gång fanns, en känsla som är låst i sin tid och får vara där. Den har istället syfte i någon annans öron, själ och hjärta. Låten försvinner dock aldrig. Den flyttas bara från listan "Bäst just nu" till "Nostalgi" och förblir historia.

Någonstans mitt i allt detta dyker en ny låt upp, skapad för ens nuvarande skede i livet, ger en alla känslorna jag tidigare beskrev och nu enbart spelas i repeat.
Repeat, repeat repeat, repeat, repeat. Exakt det jag en dag glatt vill ha, kärlek i repeat och inte i shuffle.

- e.s

Likes

Comments

Som en virvelvind cirkulerar tusentals ord och tankar i mitt huvud just nu. Jag tar en slurk av min kopp te med adderad honung i.
Mina ögon är tunga och trötta, kan vara p.g.a den dåliga sömnen jag hade natten innan just för att jag fastnade i alla dessa möjliga tankar. Har så svårt att låta bli att tänka på min framtid ibland, för ibland blir man rädd även fast det i samma veva är så extremt spännande och något jag ser så himla mycket fram emot, allt ligger i ens EGNA händer och jag älskar det.

Bloggen, mitt klotterplank där jag sprayar ner tankarna. Jag minns när jag började skriva för flera år sen. Tankar jag skrev ner för mig själv först men som jag sedan valde att dela med mig av när jag låg sjuk, det var terapi då och funkar idag när jag behöver släppa ut allt.
Det mesta som tyngde mig då var bristen på kärlek, att aldrig få uppleva det andra verkade ha, något som jag inte hade - kärlek.

Det verkade så mysigt, jag var ständigt olyckligt kär, osäker och elak av mig mot icke-lojala människor. Tror jag skrivit om något liknande tidigare i en gamma text (här). Jag kände mig ful, otillräcklig och var en people-pleaser, gjorde allt för människorna som inte visade ett skit för mig.
Jag kände ständigt att jag ville ha något att bevisa, när jag inte fick chansen blev jag ledsen, en slags ledsamhet som förvandlades till en barriär av irritation och argsint beteende, men mest inombords vilket fick mig att vara nere.
Allt egentligen p.g.a att jag då inte kunde fatta att det faktiskt fanns folk som gillade en för den man var och att den ständiga strävan efter att försöka vara något i en främlings ögon inte gav mig något. Idag är situationen helt annorlunda och problemet är inte där, skönt.

Så var det just detta med kärlek. Jag vet inte vad det är, jag saknar den inte egentligen. Men samtidigt så kanske jag blivit kär i just kärleken? Bara få känna av den där trygga pelaren vid sin sida i alla stunder, dela med sig av tankar och känslor med den man älskar. Få hålla om, ta hand om, ställa upp för, ge sitt allt till. Men är det något jag behöver nu?

Jag som individ har egentligen växt så otroligt mycket under perioden: Singel - förhållande - singel igen.
Jag har tagit reda på vilka mina brister är, vilka dåliga sidor jag bidrar med i ett förhållande och vilka goda egenskaper jag har.
Egenskaper som formas till två ingredienser jag fortsatt tar med mig. Två ingredienserna som ska bakas ihop för att få mig att bli den bästa jag kan vara för mig och och en eventuell framtida kärlek.
Man får dock aldrig glömma att människan är långt ifrån perfekt och brister kommer alltid på ett eller annat sätt att finnas. Jag brukar alltid säga att så länge man är medveten om sina brister och visar att man är villig att jobba på dom så är det minst sagt tillräckligt.

Allt i ett förhållande handlar om att kompensera varandra rätt, med kommunikation och tålamod i rätt stunder. Att sitta tyst och älta småsak efter småsak drar till bygget av den där enorma farliga bomben som till slut kan släppas. Bara påminna varandra om vad som en gång fick båda att bli "vi" är viktigt och något man allt för ofta glömmer. Det är så lätt att bli blind i sin vardag, tappa gnistan och vara nöjd med det man har, det är farligt. Och man måste reagera snabbt innan misstaget äger rum.

Sista slurken te nu uppdrucken, dags att avbryta, packa väskan och bege sig iväg för lite hockeyträning. Juste det! Börjat lira lite hockey igen, fett kul.

Pz!

- e.s

Likes

Comments


Nya pjux! En bekvämare sneaker kan jag säga att jag aldrig har burit. Dessa är inhandlade på Volt och finns på diverse nätbutiker. Älskar särskilt färgen, småkaxigt, höstigt och bara allmänt schysst!

Likes

Comments

Ibland blir jag nostalgisk. Vid vissa tillfällen har jag råkat komma åt gammalt fotomaterial.
Det kan vara tio, sex eller kanske bara ett år bak i tiden. Oftast brukar jag ha svårt att självmant vilja rota, då jag som person är rätt känslosam och vackra minnen gräver djupt i mig. I detta fall var det en gammal gruppbild på massa vänner från när man gick i högstadiet.

Vissa stunder kan jag känna hur tryggt och mysigt det verkade vara då. Man tränade hockey, gick i skolan och umgicks med vänner. Men ändå hade man saker som tyngde, visst hade man?
Problem när man var 14-15 år och hade en busenkel vardag. "Problem" som jag idag inte kan komma på vad i helvete det kunde vara.
Det är oftast så det funkar, saker som är en börda idag kommer säkert inte vara någon i mina ögon om 4-5 år.

Tjejen jag älskade för 2 år sedan är en främling och vet allt om mig, kompisen för 5 år sen är en främling och vet allt om mig. Det där är så lustigt, hur man är redo att göra allt för en viss människa. Hur en känsla kan vara så stark att man är redo att klassa sin vän som sin broder, sin kärlek för livets kärlek och i stunden när man börjar ta olika vägar i livet och växer ifrån varandra sätter sig i en position där inget är självklart längre.
Kompisen är inte min bästa vän längre, kärleken är inte min kärlek längre.
Kompisen skrattar med en annan, kärleken famnas i en annans famn.

Snöade in på detta just för att bilder från det förflutna är så otroligt fascinerade - charmen i bilder.
Jag har svårt att sätta ord på det, men det gräver upp så mycket. Man lever sig in i perioden för en sekund, mentala bilden från en viss tid.
Man fastnar med blicken några sekunder, ler omedvetet och lossnar sedan med blicken.
Det är detta jag älskar med foto, man dokumenterar oftast dom allra finaste stunderna för att i framtiden ha något att titta tillbaka och le åt.
Livet är charmigt, foto är charmigt och jag hoppas en dag få leva ett liv där jag inte behöver känna att kompisen och kärleken blir mina främlingar jag behöver titta tillbaka på och le åt men inte med.

- E.S

Likes

Comments

Klockan tickar, inom sin stund släcks lampan på nattduksbordet och första arbetsdagen och nedräkningen till nästa års semester är påbörjad.
Jag har varit så tacksam och lycklig över att ha haft chansen att få resa till diverse länder under denna sommaren, glad och lycklig är två ord jag står tätt vid.

Det finns en viss charm i att resa. Känslan av att träffa nya människor, uppleva andra kulturer och miljöer. Speciellt detta med människor är något jag fastnat för. Man blir verkligen påmind om att det finns en sådan otroligt öppen och stor värld där ute med så mycket fantastiska människor. Lika mycket som tanken av att det är ett helt år kvar tills nästa gång jag kliver på planet ger mig ångest, så är aldrig tanken av min sommar sen med att få mina mungipor att formas till ett strålande leende.

Allt från att traska omkring bland städers gamla gator, där det enbart är en själv och tusen andra främlingar. Till eufori och glädjerus av Ibizas ständiga shower som erbjuds kväll efter kväll.
Solnedgångar utan dess like till syrsornas tropiska läte. Bar himmel, stjärnhimmel, skvalpande vågor, eufori, musik, alkohol, liveuppträdanden, människor och kärlek.
Kärlek till så mycket, till ens vänner, till musiken, till en själv. Ställen där ödet sätts på spel.

Du träffar den där du aldrig trodde du skulle träffa. Det visar sig vara bland det vackraste du gjort.
Ni kommer från helt olika delar av jordklotet men ni kan fortfarande tala samma språk samt kommunicera på samma kroppsspråk.
Det visar sig att ni egentligen inte är så olika trots distansen, för vi är ju alla bara människor eller hur? Ni lyckas sammanfatta era liv, er vardag.
Vilka ni är, hur ni båda är. Ni kysser varandra, ni skålar och ni inser att detta kanske är det enda tillfället i livet som ni kommer att ses.
Ta vara på chansen, för det är antingen ett farväl eller ett "vi ses senare"
Var ödet tillräckligt? Det får framtiden avgöra.

Det vackra i allt detta är att inte finns något i vägen, ingen gammal förvrängd historia som sitter i.
Allt som är där just då är du själv och människan framför dig. Allt man lär känna om människan är "In the moment". Det finns inga spel, just för att tanken av snar separation sitter i bakhuvudet. Du måste därför snabbt räkna ut hur mycket hjärtvärk det är värt det.
Allt läggs ut på bordet, och varje sekund tillsammans levs till fullo eftersom du ärligt talat inte vet om du någonsin kommer att träffa människan igen; Pga detta finner sig hela detta panikscenario i ditt huvud, att detta är det starkaste du någonsin kommer att känna för någon och att du kommer vara ensam för evigt när ni vinkar av varandra för att sedan stå på hemmamark igen.
Som sagt, farväl eller vi ses senare? Ödet.. Ödet!

- E.S

Likes

Comments

Ta mig till framtiden, framtiden med det rätta. Vad är det rätta, lever jag i det rätta just nu? Är jag nöjd? Är jag glad?
Hur mår jag egentligen?

Tankar och känslor är för närvarande otroligt blandade.
Jag insåg igår hur beroende jag är av människors närvaro. Igår var första lördagskvällen på länge jag verkligen tog det lugnt och var ensam, på något sätt åt det upp mig lite.

Jag har en rutin att vid minsta tillfälle jag är sysslolös och trött så ska jag utforma någon form av fysisk aktivitet eller se till att umgås med någon/några.
Om det är basket, gym, löptur eller bara en promenad kvittar. Bara jag kommer bort från ett rum som isolerar mig i mina tankar så lättas tankeflödet. Jag tar på något sätt ut all börda, tyngd och gömd ilska jag kan tänkas ha djupt inom mig med hjälp av träning och umgänge. Men det blev som sagt inget sånt sent igår kväll, jag låg i sängen trött men sömnlös.

Jag vet inte, men för första gången på länge kände jag mig otroligt ensam. Ett märkligt bekräftelsebehov dök för någon stund fram samt saknaden av kärlek frambringad till mig. Det var när detta slog som jag faktiskt insåg hur konstigt det med bekräftelsebehov kan vara.
Jag gick in i badrummet, sköljde ansiktet med vatten som min kvällsrutin efter tandborstning alltid är, stod där tittade mig själv i spegeln och började fråga mig själv...
Är jag den någon vill förknippas med? Är jag den någon en dag vill vara kär i? Ser jag bra ut? Passar jag in i samhället på rätt sätt?
Massa dumma och irrelevanta frågor ställde jag mig själv. Jag svor inombords åt mig själv och undrade vad fan jag egentligen höll på med. I samband med söndagsångesten hänger det idag kvar lite, har knappt klivit upp ur sängen förutom frallan jag tryckte i mig imorse.

En sån där klassisk lat-söndag med absolut 0 saker gjorda. Inte likt mig, men en vardag jag faktiskt levde långt långt tillbaka. Och jag minns hur osäker jag var gällande allt då. Jag litade inte på människor, jag såg det värsta i folk före det goda och jag kände mig inte särskilt omtyckt någonstans även fast det kanske inte var så, så var det alltid en "Jag mot hela jävla världen-mentalitet.
Detta enbart för jag ville skydda mig själv. På något sätt dök denna sida fram för en kväll, jag blev rädd och osäker. Ett tänkande jag VET inte kommer ta över mig igen men som oförmodat dök upp för en stund efter lång frånvaro.

Livet har sedan jag och mitt ex för snart ett år sedan valde att bryta gått i helvarv, med så otroligt mycket fokus på mig själv och yrket att jag knappt haft särskilt många stunder där jag verkligen inte gör något alls. Helgerna har även dom enbart bestått av umgänge. Igår var det lugnt och även idag, därav denna långa text. Ibland får man en smäll av tankarna.

Det är när dessa tankar dyker upp jag väljer att skriva av mig, vi lever i en sån skev vardag. Jag som ändå mentalt vet vad jag orkar ta och inte, tänker mestadels på alla yngre som växer upp i den otroligt ytliga världen.
Sociala medier, Instagram - mediet där allt måste vara så snarlikt perfekt det bara går.
Twitter - du måste vara rolig och skriv helst inte vad du tycker och tänker för då är du inte som alla andra, trots att det faktiskt är en mikroblogg.
Snapchat, Facebook, det finns så många oskrivna regler och normer som unga verkar leva efter. Det är inte friskt, det måste sluta. Alla kan inte vara Jon Olsson och Janni Delér, tyvärr.

Nu ska jag ut på en promenad, kram.

- E.S


Likes

Comments

Har den senaste tiden haft en fantastisk period, vänner som förgyller min vardag och kretsar kring mitt liv.
Våren har slagit till, årstiden jag lever för.
Allt blommar ut och man kan äntligen sträcka ut benen och armarna. Någon form av lättnad blandat med ångest?
Dålig ångest vet jag inte om det är. Egentligen är väl inte någon form av ångest särskilt bra, men denna typ av ångest brukar slå till så här års för mig. Speciellt när allt smäller till på en och samma gång.

Minnesbilder, lukter och ljud. De roligaste stunderna iallafall i mitt liv har alltid skett på våren och sommaren. Det blir på något sätt väldigt enkelt att slå igång tidskapseln, öppna arkivet och blicka tillbaka på alla fina stunder man upplevt genom åren.
Samtidigt som man öppnar upp arkivet så kan man onekligen låta bli att ta en titt på ens otroligt härliga studentvecka man hade nyligen, vänta.. Nyligen? 3 år sedan!
Detta ger mig någon slags ångest, alla minnesvärda höjdpunkter som man blir påmind av. Man tappar tidsuppfattningen, för det enda som funnits i ens huvud är strävan efter att lyckas och ha ett framgångsrikt liv som på något sätt ska ge en sinnesro, men hur länge ska man hålla på tills man är nöjd?

Jag är så långt ifrån nöjd jag bara kan bli. Jag är ingenting egentligen. Vem vill jag bli? Jag vill bli den som till mig själv en dag kan säga att jag gjort tillräckligt bra ifrån mig för att kunna ta ledigt en dag. Jag ska kunna säga det till mig själv. Inte min chef, inte mina föräldrar, inte mina vänner ska säga det. Jag är dock inte där än.

Ångesten är inget som tynger mig till någon större grad. Det är som sagt en "vacker" ångest över det hela.
Den där ångesten när man bara tittar tillbaka och fånigt, smått omedvetet ler. Samtidigt som man blickar tillbaka och i samma veva inser att - fan vad tiden flyger iväg!

Det ligger en charm i denna årstiden, en charm som utmanar en och som jag faktiskt tror att jag behöver.

Tiden har vingar, den flyger iväg utan att man faktiskt riktigt märker det.
Om jag kunde vrida tillbaka så skulle jag det fortfarande inte, för att då skulle varje ögonblick man gått igenom betytt absolut ingenting.
Man skulle alltid kunna gå tillbaka och göra det igen. Det enda med det är att allting förlorar sin smak och skönhet.

- E.S

Likes

Comments

Okej, innan jag inleder detta inlägg vill jag bara vara fåordig med att säga: Har du svårt med en kille som hyllar motsatta könet - var god lämna, eller nej läs förresten!

Jag satt en stund och kollade diverse klipp på youtube, ni vet på samma sätt man slår upp tex Michael Jackson på Wikipedia så lyckas man alltid på ett eller annat sätt klicka sig vidare och börja läsa om Andra Världskriget.
Lite så var det nyss när jag började kolla humorklipp med Robert Gustafsson och slutade upp med att kolla intervjuer på Zara Larsson.

Det fanns någon intervju från 2009 när hon var 11 år. Brukar själv oftast försöka ta vägen förbi klipp som rotas ur arkivet, åldersnojan smäller en i ansiktet trots att jag är en pigg och kry 21-åring.

Iallafall kunde jag inte låta bli att bli så fascinerad av den då 11-åriga tjejen, så himla determinerad och väl medveten om vad hennes framtid skulle bestå av. Sång, sång och ännu mera sång, redan då märkte man.

Hon deltog i någon intervju med Malou Von Sivers, enligt mig historiens tröttaste programledare (förlåt Malou).
Malou ställde frågan: "Om detta som artist inte nu går vägen, vad skulle du kunna tänka dig att bli annars när du blir vuxen?"
11 år! Som hon då var, lyckades hon vinkla det och ta vägen runt, det fanns inget annat. Fast inställd och med tron på sig själv redan vid denna tidiga ålder visste hon.
F*CK JANTELAGEN redan vid 11 års ålder! Sittande i min säng med Macbooken i knät fnissade jag till, lite så jag brukar göra när jag blir imponerad. Wow, vilken tjej?

Var vill jag komma, vilka frågor vill jag ställa?

Varför hyllar vi våra mödrar på morsdag? Varför hyllar vi våra flickvänner på alla hjärtans dag och varför hyllar vi alla kvinnor på internationella kvinnodagen?
Detta är frågorna jag ställer mig, man kan gräva så djupt i dessa frågor.

Min far var den som trodde på min mors styrka att kunna bära min bror genom icke-existerande vägar, minfält och granater som vilken sekund kunde falla framför henne under kriget.

Min mor var den som bar på mig och min bror i 9 månader genom kramper och värk.
Min mor var den som matade mig, vaggade mig och såg till att jag som barn hade rätt rutiner för att vara frisk.
Min mor var den som lärde mig att visa känslor, min far lärde mig att aldrig backa och alltid göra det som jag inte vågade.
Kombinationen av det gav mig modet att alltid kunna säga vad jag tycker, tänker och även känner, stå upp för mina åsikter och våga säga det oftast folk tänker men inte vågar yttra sig om. Men jag är en man, eller hur? Det är okej då.

Exakt allt detta som dök upp i mitt huvud. Även fast tjejer inte är en stor minoritet så BEHANDLAR VI, MÄN, kvinnor som det! Jag vet att det är så - det är så.
Det är enkelt att läsa av när man själv är en minoritet i form av andra generationens invandrare.
Man måste alltid tänka steget före. Innan främlingen som knappt fått syn på en ska vända sig för att hälsa så förbereder man in sig mentalt.
"Fram med den perfekta svenskan, fast handskak och lägg gärna till ett "trevligt" efter denne har nämnt sitt namn.

Kan anses fånigt utifrån andras syn på det. Men det är så här iallafall jag lever, ett bemödande extra för jag ska anses vara "godkänd". Ändå räcker man inte till, för mitt hår är svart och det står "Emir Sehalic" på mitt födelsebevis.

Vänder vi tillbaka på steken igen så är det liknande scenario för tjejer/kvinnor.
Som ung tänker tjejen "Vad ska den populära killen i klassen tycka om mig" Hur ska man klä sig, bete sig eller prata? Vad är helt enkelt det rätta enligt killen?

För kvinnan är det den manliga chefen man alltid ska lägga in energitank extra för. Ett ord extra för att ordet ska komma fram, 1h extra för att visa att man lägger ner sig på jobbet. Eventuellt bli gravid, där har vi återigen blivande mamman med kramper och värker som trots all denna ansträngning får hem lönekuvertet med siffror som ändå inte når upp till mannens.

Listan blir fruktansvärt lång och man kan ösa på, men tack vare Robert Gustafsson och Zara Larsson så fick dom mig denna afton att hylla alla tjejer och kvinnor där ute. Ni är faktiskt jävligt bäst. Och det första jag ska lära min dotter är två ord - Fuck Jantelagen!

- E.S

Likes

Comments

Vilken helg! I lördags fick vi äntligen fira min broder som fyller 30 idag men som vi överraskat för honom firade två dagar i förskott.
Jag och hans sambo hade planerat detta drygt 1,5 månad innan med inbjudningar och var det skulle passa bäst osv.
Cazanova på kungsgatan blev vårt val där 25 av min broders allra närmsta stod och väntade tills han skulle anlända. Han var som sagt helt ovetande om att vi var där vilket gjorde honom glatt överraskad, sjukt härligt att få se!

Under söndagen gick jag på lägenhetsvisning på en 3:a som befinner sig på bryggudden, nästan identisk med den jag själv ska flytta in i om drygt 1 år!
Jag, min mor och far valde att gå för att snappa upp lite inspiration och få en bild över hur planlösningen ser ut samt vilka tillval som kan tänkas vara lämpliga till min lägenhet. Blev mer taggad än någonsin på att få nycklarna i handen efter detta!

Bilen fick sig även en fin liten treatment i form av en handtvätt. Skönt att man hinner med så mycket mer när dagarna börjar sträcka ut sig.

Sammanfattat - En trevlig helg!

Likes

Comments