LCHF Bärsylt

Recept på LCHF bärsylt

Bärsylt utan tillsatt socker är enkel att göra. Alla sorter bär efter egen smak kan användas, färska eller frusna. Jag har i sylten jordgubbar, aronia och hallon.


Tillagningstid: ca 30 minuter

INGREDIENSER

0,5 kg jordgubbar

0,3 kg hallon

0,3 kg aronia

1-2 dl sötningsmedel Stevia, pulver (finns i de flesta matbutiker)

1 tsk citronsyraca

5 g gelatin (jag använder Vegegel som är vegansk alternativ till gelatin, finns i de flesta matbutiker)

TILLAGNING
Jag mosar bären i en matberedare eller med en stavmix. Bären kokas upp tillsammans med sötningsmedel, citronsyra och gelatin (som förbereds i förväg enligt instruktioner på förpackningen) på låg värme med ett lock på i ca 20-30 minuter. Under tiden rengör jag och värmer upp en glasburk (en större eller flera mindre glasburkar). När sylten är klar, häller jag upp den i glasburken och försluter den direkt. Vill jag kolla konsistensen först innan jag har sylten i glasburken, gör jag följande: jag har lite sylt i en mindre skål och har den i kylen tills den kallnar. Om sylten är för lös, tillsätter jag lite mer gelatin i sylten och kokar upp den lite till, i ca 15 min. Sylten förvarar jag svalt.


#lchf #sylt #bär #gelatin #vego #lchfsylt

Gillar

Kommentarer