Jag fick lite frågor angående fastan och träning, hur jag gör med min träning och mat under Ramadan, så jag tänkte att jag skulle besvara dessa frågor i ett inlägg, såhär 7 dagar innan Ramadan HEHE. Kommer även lägga till lite punkter som jag kan tycka är viktiga att tänka på.

Kan tycka att det är extremt viktigt att börja ett sånt här inlägg med några disclaimers, bara för att klargöra att jag kanske inte är någon du bör lyssna på, egentligen. Här kommer mina.

1. Jag är ingen kostrådgivare.

2. Jag är ingen PT.

3. Vad som funkar för mig och min kropp behöver inte nödvändigtvis funka för dig och din.

4. Frågorna jag fick gällde mitt eget upplägg, detta är alltså inte ett försök i att få dig som läsare att göra samma saker.

5. Det här inlägget handlar inte om att hitta kryphål gällande fastan, det kommer vara jobbigt att gå 19 timmar utan mat oavsett. Det handlar om att göra sig själv och sin kropp en tjänst för att underlätta processen och må så bra som möjligt.

6. Fastan är större än det här.


När Ramadan börjar närma sig så blir jag alltid lika nervös. Jag blir glad, men nervös. Jag vet att jag klarar att fasta utan problem, jag har gjort det sen jag var 13. Det är inte bristen på mat/vatten som är grejen, jag blir nervös över allt runtom fastan. Kommer jag ta vara på alla själsliga möjligheter som erbjuds? Kommer jag lägga fokus på fel saker? Kommer jag må dåligt när jag ser att jag börjar gå ner i vikt? Kommer jag få ut vad jag strävar efter? Det är lite sånt som flyger runt i mitt huvud dessa dagar.

Det är även nu jag försöker ta avstånd från oron. Självklart ska jag pressa mig själv till att få ut så mycket som möjligt utav Ramadan, men innan jag börjar fasta vill jag acceptera att jag inte kommer kunna prestera som vanligt rent fysiskt. Jag har haft 11 månader på mig att äta, träna o hela den biten. Nu har jag 1 månad där allt det där ska komma sist på listan med prioriteringar. Det är en ganska stor omställning för min del. Något som är viktigt för mig o mitt välmående ska läggas åt sidan. Men för något ännu viktigare, och ännu större.

Det jag försöker få sagt lite luddigt är att jag försöker ändra min inställning gällande vad som är viktigt dessa dagar. Samtidigt som jag vill sköta min träning på ett smart sätt under fastan så vill jag inte att det ska ta upp för mycket tankar när Ramadan egentligen går ut på något helt annat. Jag vill inte att detta inlägg ska få det att framstå som att träningen är viktigare för mig.


Och nu till svaret på den aktuella frågan: hur gör jag?

Kan vi bara börja med att säga RESORB. Resorb räddade livet på mig förra året. Jag drack inte i närheten så mycket som jag borde ha gjort och mina njurar började göra skitont. Köpte resorb och drack det ihop med mitt vatten på kvällarna, och det underlättade så mycket. För er som inte känner till resorb sen innan så är det vätskeersättning. Get you some vätskeersättning baby girl, det kommer göra all skillnad du kan tänka dig. Inte nödvändigtvis för hungern, men för eventuell huvudvärk och trötthet under dagarna.

Vad gäller maten så tänker jag såhär, jag vill åtminstone känna mig någorlunda mätt till kl 13-14, därefter kan jag få må skit i några timmar. Så jag försöker få i mig mat som kommer tas upp långsamt, havregrynsgröt etc. och långsamma proteiner. Byt ut dina vanliga proteiner till kasein, det tas upp långsammare under dagen och musklerna svälter inte lika länge ----> du förlorar mindre muskelmassa.

Viktigt att komma ihåg är att när man går såhär måna timmar i såhär många dagar utan att äta så hamnar kroppen i ett annat "mode" än vanligt. Den hamnar i svält-mode, och man måste anpassa sig efter detta. Detta betyder att du inte KAN trycka i dig alla kalorier du har missat under dagen på så kort tid som vi har på oss att äta. Det du kan göra för att få i dig mer kalorier är att skaffa en bra, kaloririk gainer. Detta är dock något jag väljer att inte göra, för när jag la till gainer i mina måltider gick jag upp i vikt (fett) och det är inte målet, så jag håller mig till kasein, aminosyror och mat.

När kroppen hamnar i svält-mode så försöker den ta upp all näring den får i sig och börjar lagra det som fett för att överleva längre perioder utan mat. Magsäcken kommer krympa under fastan - LÅT DEN. Försök inte trycka i dig mer mat än du orkar per portion, detta kommer göra att du hungrar mer än du behöver göra under dagen.

Vad gäller träning så bryter jag min fasta på gymmet på kvällen med något lätt. Riskakor + banan är en favorit sen tidigare år. Under träningen försöker jag få i mig så mycket vatten som möjligt och jag dricker mina aminosyror samtidigt som jag tränar, detta för att inte bryta ner lika mycket muskler eftersom jag inte har samma möjlighet att bygga upp dem med mat under dagen.

Mitt träningsupplägg kommer se ut ungefär som det gör i vanliga fall, med mindre konditionsträning b'cuz vi vill inte tappa mer muskler än nödvändigt. Jag kommer träna utefter min energinivå, men målet är att försöka ta mig till 80% av maxvikten i alla övningar jag gör. Med hänsyn till att jag inte kommer kunna lägga på mig muskler så tänker jag att det inte är nödvändigt att försöka ta sig till maxvikten i övningarna. Jag kommer göra mina vanliga standardövningar som jag alltid gör, fast med lättare vikter. Målet är att bibehålla det jag redan har, inte att lägga på mig mer vikt.

Det huvudsakliga målet är att utnyttja Ramadan och all it's blessings så mycket som möjligt. Att kunna göra det och kombinera mina soul-gains med träning är en välsignelse i sig, och alla har inte de möjligheterna. Detta är något jag vill ha i åtanke specifikt under Ramadan, för att påminna mig själv om hur välsignade vi egentligen är.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Träning&Hälsa

Kan ni försöka förstå min frustration när jag skriver ett fkng 100-rader långt inlägg om dehär o sen råkar ta bort allt.

Hursomhelst. Med förståelse för att alla mina följare på instagram inte är intresserade av en recension eller att veta hur mina armhålor luktar och mår, och att ett tiotal faktiskt VAR intresserade, så kände jag att jag skulle väcka bloggen till liv i några minuter o skriva om detta. Förhoppningsvis råkar jag inte ta bort det igen.

För lite mer än 2v sedan la jag upp ett inlägg på instagram där jag skrev om en ny produkt som Life har lanserat, och flera av er var intresserade av att höra hur det har gått.

Efter att ha läst lite om kopplingen mellan cancer och klassiska deodoranter så bestämde jag mig för att testa ett mer hälsosamt alternativ, nämligen dis shit right here - ekologisk deodorant, gjord på naturliga ingredienser o UTAN en massa gifter.

Jag förväntade mig en mardröm. I mitt huvud så skulle jag gå runt o lukta rostigt manssvett under hela avvänjningsprocessen då jag slutade med vanlig deo rakt av. Men herrejävlar va fel jag hade.

Visst har det varit annorlunda. Aluminium o sån skit funkar ju asbra för att täppa till svettkörtlarna, så de va lite skumt de första två dagarna för jag märkte ju att jag svettades mer, framför allt när jag tränade. Men saken är den att kroppen är fantastiskt smart, och anledningen till att man svettas mer de första dagarna av deo-rehaben är för att körtlarna har vant sig vid att ständigt matas med skit och de måste konstant försöka rensa sig själva från all gift som vi trycker i dem. Dessutom torkar vi ut dem med våra deodoranter, så vätskeproduktionen MÅSTE öka för att du inte ska gå runt o känna som att du har sandpapper under armarna.

Efter de första 2-3 dagarna så kan jag säga att jag inte märkte någon större skillnad alls vad gäller kvalitén, den funkade lika bra som en vanlig deodorant. Enda skillnaden för min del var att jag fick använda den lite oftare i början än jag brukar använda vanlig deo, men ju mer tid som gick och ju mer kroppen anpassade sig, desto mindre behöver man använda.

Eftersom dethär var lite av en detox så ville jag tillföra lite extra goodness (och för att speed up processen), så jag började även smörja med kokosolja (för antioxidanter och fuktgivande) och även jojobaolja för att få ner svettproduktionen lite och underlätta processen för min egen skull.

Jojobaolja är en näst intill kopia på de oljor som finns naturligt i huden, så genom att tillföra den utifrån så behöver inte huden producera lika mycket inifrån. På så sätt svettas man även lite mindre. Detta kan vara till skitbra hjälp om du har oljig hy eller får fett hår väldigt lätt. Men detta kan jag gå in djupare på i ett annat inlägg om så önskas. Jag köper min jojobaolja på Hälsoteket i Ale Torg.

Utan att dra ut på inlägget så kan jag bara säga att jag definitivt inte kommer gå tillbaka till vanlig deodorant igen, och jag tycker definitivt att ni ska testa detta för er själva. Palla cancer liksom.

Likes

Comments

"Har du några tips till någon som inte har så bra självförtroende? Man får ett intryck av att du har väldigt bra självförtroende genom dina sociala medier (instagram osv.) och det känns som att du hade kunnat ge vettiga tips när det kommer till att bygga upp sitt självförtroende. Tack på förhand <3"

Väldigt uttjatat ämne och jag är säker på att det finns tusentals inlägg från olika bloggare om just detta, men jag fick den här frågan i DM och jag insåg att jag inte skrivit här på över en vecka(?). Så det känns lite passande att ägna nästa inlägg till att prata om det här. Helt ärligt, jag är inget pro på ämnet. Men jag känner mig typ ärad att någon valde att höra av sig till MIG med den här frågan. Och bare with me, jag känner redan hur detta är svårt att sätta ord på eftersom jag aldrig behövt förklara det innan.

Jag tror att jag alltid har haft ett ganska hårt yttre. Ni vet den bilden som cirkulerar runt på nätet där det står saker som "I thought you were a bitch the first time we met". Mmmh.. Ni fattar. Kalla det försvarsmekanism eller vad fuck du vill, men jag lärde mig i tidig ålder att inte ta skit utav någon. Såvida det inte är konstruktiv skit, utskällningar från mamma exempelvis... O jag tror att om man har den inställningen i ryggmärgen så känner andra människor av det på något sätt. Jag kan exempelvis ibland komma på mig själv att jag kategoriserar människor som ledare och följare, där ledare är alfa-individer. Resten säger ju sig självt.

Jag tror att jag alltid har satt mig själv i alfa-kategorin. Redan som barn var jag alltid den som bestämde över mina kompisar, o jag backade aldrig ut ur en fight. Jag menar inte att man är undergiven om man går with the flow o låter andra call the shots (ska chilla me engelskan). Min uppfattning om mig själv har liksom aldrig hindrat mig från att samspela på ett moraliskt (och halal....) sätt med andra människor. Utöver de gånger som jag faktiskt hamnat i slagsmål på grund av min "take zero shit" inställning. Men slagsmål e ju också en form av samspel...

Det här är lite svårt att formulera, men jag tror att människor känner av ta-ingen-skit-inställningen på långt håll och faktiskt känner sig hotade utav det, vilket är naturligt. Ingen vill känna sig underlägsen. Men jag tror att många även uppfattar det som självsäkerhet. Och jag tror att detta kan vara anledningen till att tjejer ALLTID har hatat mig. I högstadiet exempelvis, jag va i krig med 10 andra tjejer. Det var jag, 1 individ, mot dem. Jag drog inte in mina vänner i den konflikten, för jag visste att jag kunde sköta den själv och jag behövde inte deras back-up. O best believe att jag löste det själv också. En av dem tjejerna fick dessvärre förlora en tand i den konfliktlösningen, men dem kollade aldrig mot mitt håll igen efter det. I detta läge tror jag att det underliggande problemet var det faktum att dem va osäkra och uppfattade mig som självsäker. Vad gör en osäker människa mot en självsäker person? Försöker dra ner den till sin egen nivå, i form av mobbning och olika sorters förtryck. Jag hade ärligt talat inga problem med deras oberättigade hat mot mig, tyckte mer att det var lustigt att jag lyckats ta mig in under huden på någon som jag aldrig konverserat med.

I mitt 21 åriga liv har jag haft 1 seriöst förhållande, och där hände samma sak. Han va osäker, min självsäkerhet var ett hot mot honom. Han gjorde allt i sin makt för att dra ner mig till sin nivå. Jag tror att han mer än något annat var rädd att jag skulle inse hur mycket jag egentligen förtjänade jämfört med det förhållandet och eventuellt lämna honom. U damn right att jag insåg det till slut, men inte förrän efter det tog slut, för han lyckades faktiskt dra ner mig. Jag har aldrig i mitt liv känt mig så liten som jag gjorde under den perioden av mitt liv, och det tog ett bra tag för mig att inse att det var på grund av honom. I wasn't having that. Men jag tackar honom för allt, för det där var en av de viktigaste lärdomarna jag har samlat på mig genom min ungdom och jag känner mig själv så mycket bättre än jag gjorde innan allt det där. Därför tänker jag även lämna det ämnet här o nu, för att undvika att få detta att låta som trash-talk mot honom.

Mitt självförtroende kom inte av sig självt. Det har tagit 21 år att bygga upp, o jag är långt ifrån färdig. Jag har komplex precis som alla andra. Jag behöver bekräftelse precis som ALLA människor behöver bekräftelse, det ligger i vår natur. Vi behöver känna oss sedda och accepterade. Detta är en evolutionär fråga om överlevnad, för vi behöver varandra för att överleva. Det som skiljer oss är vad vi själva värdesätter och vad vi vill att andra ska värdesätta eller uppskatta med oss. Det kan handla om allt mellan hur du är som person till hur du ser ut. Mitt självförtroende handlar inte nödvändigtvis om att jag är tvärnöjd med mitt utseende, det handlar mer om att jag inte lägger så stor vikt på det. Givetvis vill man känna sig vacker, hur ska vi tjejer undvika behovet av att känna oss snygga när vi matas med det sen barnsben, men det handlar om att inse vad som är viktigt. För min del så kan inte någon komplimang i världen rädda mitt självförtroende om jag själv inte håller med om vad som sägs om mig. Men mer än något annat - i mitt huvud så är inte mitt yttre det viktiga. Kroppen är lånad, o den ska tillbaka en vacker dag. Det som består är dina handlingar, intrycket du har lämnat i andra människors liv och spåren som du lämnar på jorden när du dör.

Sminka dig, fixa dig, gör vad fuck du vill, men tro inte för en sekund att ditt värde sitter i ditt utseende. Ditt utseende är inte ett skit, hur snygg du än är. Din självrespekt, din moral och dina goda handlingar gentemot dina medmänniskor och dig själv är vad som spelar roll. Din relation till Gud är vad som spelar roll. Din hälsa spelar roll. Hur du tar hand om dig själv o människorna runt dig spelar roll. Resten kommer försvinna. Hade din själ svävat över din kropp så att alla andra kunde se den så hade din contour och dina kurvor varit ditt sista bekymmer. Det enda tipset jag kan ge tjejer som känner sig osäkra är att ändra inställning. Ändra era prioriteringar. Inse att du inte är ett skit bättre än någon annan hur ytligt vacker du än är i jämförelse. Basera din kärlek till dig själv på något som inte försvinner.

Jag ber om ursäkt för hur luddig och osammanhängande texten är. Det var som sagt väldigt svårt att svara på frågan eftersom jag aldrig skrivit om detta innan.

Likes

Comments

Muay Thai

Jag borde egentligen sitta och gråta över det faktum att jag bara är halvfärdig med tentan som ska in imorgon kl 12, kombinerat med att jag sitter och skriver ett blogginlägg istället för att läsa o skriva om genusteorier. Men dagens thai-pass medförde en hel del funderingar och jag behöver sätta ord på det.

Idag var jag straight up sömnig på väg till träningen, till den punkt då jag funderade på att stanna hemma o ta en powernap istället för att dra o träna. Men jag har missat galet mycket den här terminen på grund av skolan, och idag (trots att jag borde suttit hemma o skrivit på min tenta) kände jag att jag måste göra något åt det där. Det är fan dags att rycka upp sig o hitta ny motivation.

Tidigare så har min motivation varit att jag vill avancera i Thaiboxning, gå vidare till nästa nivå liksom, a.k.a. gå från fortsättargruppen till avancerat. Men det har inte räckt. Jag kom fram till att, precis som med skolan, så behöver jag tidspress. Typ något specifikt att träna inför, o jag kom fram till att, fuck it. Jag ska tävla. Det är ingen idé för mig att vänta till nästa termin, som planerat. Det kommer most likely inte vara jättestor skillnad på mig som fighter nästa termin, så varför vänta. FMT Open är om lite mer än 1 månad, jag hinner förbereda mig. Så why the fuck not. Jag har fått smak för det här med att ge o ta stryk, varför inte använda mig utav det liksom.

Ville ba skriva av mig lite. Tillbaks till könsrelaterade frågor och sexuellt förvirrade individer. Nattinatti.


Likes

Comments

Innan jag börjar så vill jag varna om att detta kan bli ett långt inlägg, och jag vill även tillägga att jag själv valt att skriva detta och jag får inte ut något av att prata om produkterna som jag nämner i det här inlägget. Om något så förlorar jag bara tid av min dyrbara onsdagskväll. Hade kunnat stå o tvätta håret just nu istället. I ALLA FALL. Jag skriver om detta för att det är något jag tror på och jag är 1000% övertygad om att detta är något som kan hjälpa dig som läser detta eller någon du känner.

Jag tänkte prata med er om något som jag upptäckte för ca 1 år sedan i samband med att en nära släkting till mig blev diagnostiserad med prostatacancer. Jag kommer inte gå in på vilken sorts relation eller släktband jag har till individen, av den anledning att jag helt enkelt inte vill. Den här nyheten var väldigt jobbig att hantera, som ni kanske kan tänka er, och många utav oss runt individen hade svårt att bearbeta stressen som medföljde.

I väntan på läkares beslut om behandling (som tog x antal månader) så valde vi att ta saker och ting i egna händer. Jag hade tidigare läst artiklar om något som heter CBD-olja. Kortfattat kan jag berätta att CBD-olja är en olja som man utvinner av industrihampa. Vill ni veta mer om vad CBD är och hur det tillverkas så kan ni läsa det HÄR, jag kommer dock inte gå in på det nu.

Hur som helst. Jag läste olika artiklar om människors upplevelser med CBD, framför allt människor som lider eller har lidit av olika sorters sjukdomar. Det som fick upp mina ögon för detta var ett klipp (tryck här för att se videon) från en dokumentär som visar en pojke som lider av epilepsi. Pojken käkade över 20 olika mediciner, som i många fall är livsfarliga för vuxna människor att konsumera. Han fick över 500 ryckningar DAGLIGEN pga sin epilepsi.
Pojkens pappa valde att testa ge honom CBD, och redan första dagen som han fick i sig CBD så minskade hans ryckningar drastiskt, till slut fick han dem inte mer över huvud taget. Allt detta kan ni ta del utav i länken som jag bifogade några rader upp. När jag började läsa mer om detta så hittade jag även många artiklar och studier om CBD-oljans effekt på cancerceller.

Jag, tillsammans med min familj, bestämde att detta var värt att testa och hittade en del olika svenska sidor som säljer CBD-oljor med olika styrkor. Eftersom X redan var diagnostiserad så tog vi en olja med en högre CBD-halt, som är till för att behandla sjukdomar. Det finns svagare varianter som man kan ta i förebyggande syfte, vilket jag gör.

När man misstänker prostatacancer så gör man blodprover och kollar personens PSA-värde. När prostatan förstoras av diverse orsaker så ökar PSA-produktionen i kroppen. Värdet ska vara så nära noll som möjligt, X's värde låg på 12,7. I väntan på att läkarna skulle bestämma vilken sorts behandling han skulle ta emot så lyckades han, med hjälp av CBD och Guds vilja, näst intill halvera sitt PSA-värde. Detta är något som är utmanande för många utav de klassiska cancerbehandlingarna som erbjuds. På hösten blev han diagnostiserad med elakartad cancer, våren som följde blev han friskförklarad. Alhamdulillah.

Vad har CBD gjort för mig? Jag har tack och lov inga diagnoser, sjukdomar etc.. Anledningen till att jag började med detta var på grund av de positiva effekterna som CBD har på kroppen. Något som man fått reda på relativt nyligen är att vi har receptorer i våra kroppar som är gjorda för att ta upp Cannabinoider. Vi har ett s.k. endocannabionidsystem i kroppen som producerar en väldigt liten mängd CBD naturligt. Ja, även du som läser detta har ett endocannabinoidsystem i din kropp. Det som händer i kroppen när du tar CBD-olja är dels att du tillför något som redan finns i en väldigt liten mängd, men du triggar även igång din egen CBD-produktion i kroppen, vilket främjar ditt immunförsvar brutalt mycket. Ni kan läsa mer om endocannabinoidsystemet HÄR.

Hur som helst. Jag har sen några år tillbaka haft problem med min sömn och även migrän. Antalet nätter som jag legat vaken går inte att räkna, och när migränen slår till så känns det bokstavligt talat som att någon slår mig i huvudet kontinuerligt. Jag tog tabletter för båda besvären, atarax för sömnen (det är för övrigt bullshit att man inte kan utveckla ett beroende av atarax) och vanliga värktabletter i ovanliga mängder mot migränen. O visst hjälpte tabletterna, tillfälligt. Men CBD har hjälpt mig på lång sikt, till den punkt då jag varken behöver de ena eller andra tabletterna.

Jag har ingen förklaring till min migrän, sömnproblemen finns det säkerligen många förklaringar till. I vilket fall så har båda dessa problem näst intill upphört helt och hållet sen jag började använda CBD. Antalet förkylningar på ett år har gått ner drastiskt för min del. Jag brukar kunna räkna med minst 1 förkylning per årstid, och jag har varit 100% frisk medan jag använt detta, även under fastan då jag i vanliga fall brukar bli jättesjuk av näringsbrist.

* Mitt immunförsvar har blivit starkare

* Mina sömnproblem är inte problem längre, sömnrutinerna är bättre än någonsin

* Bättre humör, mycket mindre hormonrelaterade humörsvängningar

* Migränen kommer max 1 gång i månaden numera, ibland kan jag gå flera veckor utan att känna huvudvärk alls

* Jag har inget behov av några tabletter

Jag började konsumera CBD i form av olja som man droppar under tungan, men för tillfället tar jag inte CBD i form av olja, jag röker det istället med min e-cigg. CBD finns i massa olika former, och för mig passar det bäst i e-juice form eftersom jag går runt med min e-cigg konstant, så jag har ett konstant intag av CBD. Genom att röka det så går det dessutom ut i blodet direkt via lungorna, och rakt till hjärnan, där en del av receptorerna sitter. Det finns INGA negativa biverkningar med detta.

Anledningen till att jag valde att skriva om detta är för att min bror idag nämnde för mig att den 1 Januari kommer det fattas beslut gällande om CBD-olja ska bli olagligt i Sverige eller inte. För mig, som har BEVITTNAT hur detta har botat en människa och möjligtvis räddat hans liv, är detta helt jävla sinnessjukt. Men inte helt förvånande.

Vad tjänar läkemedelsverket pengar på? Sjuka människor, människor i behov av vård. En helt frisk människa drar in lika mycket pengar till läkemedelsverket som en död människa. Dem har ingen nytta av dig om du inte behöver dem. Så varför skulle dem vilja bota dina sjukdomar? Det vill dem inte. Därför kommer dem hellre ge dig cellgiftsbehandlingar, som dödar alla dina celler, friska som sjuka, hellre än att ge dig något som rent sagt slaktar cancerceller och gör din kropp starkare samtidigt. ​Det bästa som kan hända dem är om du blir beroende av medicinen som skrivs ut till dig. Man kommer hellre dra ut på din sjukdom så länge som möjligt för att tjäna så mycket som möjligt på dig och dina besvär, än att göra dig frisk och tappa vinst.

Din goda hälsa är ett hot mot deras plånböcker.


Till er som är intresserade av att köpa CBD så rekommenderar jag Medcan starkt! Det är därifrån jag beställer mina produkter. E-ciggen har jag köpt på elcigg.se.

Likes

Comments

Jag e sämst på det här, men helt ärligt, det är bättre att inte skriva om man inte kan skriva något snällt. Har inte gjort något som är värt att berätta om ändå, några halvhjärtade försök till att plugga här och där. Lite träning osv. Har tyvärr inte fått några nya frågor att svara på heller, vilket tynger mitt hjärta som fan..
Tänkte dock dela med mig av två favoriter, pwo'n som jag använder för tillfället (som är svindyr) och aminosyrorna som jag dricker under och efter träningen. Detta är de enda träningstillskotten som jag tar (utöver mina kosttillskott som jag kommer prata om i ett annat inlägg). Försöker komplettera med en bra kost istället, vilket går lika bra som mitt bloggande typ.
Pre-workouten dricker jag ca 20 min innan träning/under uppvärmningen. Nu för tiden känns det som att pwo har mer av en psykisk effekt rent generellt, men med denna känner jag mig verkligen piggare och starkare på passen. Kan jag lyfta mitt max i marklyft 2 gånger exempelvis utan pwo så kan jag göra det 3-4 gånger med pwo.
Aminosyrorna dricker jag ungefär halvvägs in i passet. Dricker inga proteiner efter träningen, mest för att sätta lite press på mig själv när det kommer till maten jag äter efter träningen.

Likes

Comments

All respekt åt er som har nerverna för att jobba i förskoleklasser, men idag blev jag påmind om varför jag hoppade av lärarlinjen. De e skitroligt att sitta o lyssna på konversationer mellan ghettokids men herrejävlar va förstörd jag känner mig efter bara 1 dag. Håller mig till högstadiet i fortsättningen. Dem ville att jag skulle komma dit imon också. Nope. Nope. Fuck aaall that.
Sitter på tåget hem nu, de blir en snabb powernap innan träningen. Ha en fortsatt bra dag!

Likes

Comments

Träning&Hälsa

Allt jag vill göra just nu är att däcka, men jag lovade en specificering av mitt benpass.. Har dessutom fått frågor om vilka benövningar jag gillar mest så jag tänker att vi går igenom några utav dem 😁 För övrigt så uppskattar jag frågorna jättemycket och det underlättar för mig att hitta intressanta grejer att skriva om när ni skickar frågor till mig, så om ni har något som ni vill att jag ska skriva om, SÄG TILL!

Jag börjar mina pass med ca 1,5-2km powerwalk på bandet, har ALLTID bandet på lutning när jag går så att det blir uppförsbacke. Efter powerwalken så brukar jag stretcha lite lätt för att mjuka upp musklerna, följt av olika aktiveringsövningar för respektive muskelgrupp. Sen såg det ut såhär:

1. Hip-thrusts på smithmaskinen, började med 30kg som uppvärmning och ökade sedan till 60kg. Efter detta så gick jag över till samma övning, fast med fri stång och 40kg. Gjorde detta för att sätta balansmusklerna i arbete för att underlätta när jag går över till squats.

2. SQUATS!! Världens näst bästa övning (efter marklyft). Jag började med att värma upp utan stången och med ett motståndsband precis över knäna. När jag har bandet runt benen så pressar jag automatiskt benen mer åt sidorna när jag går ner i squat och det blir lite jobbigare att hålla balansen, detta gör att jag får bättre kontakt med de mindre musklerna i glute-området + det bränns mer.
Jag gick vidare till att köra 2 set med bara stången + bandet runt benen. Sen la jag på 20 kg och ökade efter vartannat set med 10 kg. Jag brukar tänka att jag värmer upp med 10% av mitt max i varje övning och sedan ökar med ytterligare 10% av maxvikten varje gång jag ökar. Det är inte alltid man pallar stå o räkna, så detta e inte något jag alltid gör..
Efter squatsen var jag tillräckligt förstörd för att känna mig nöjd med passet. Kom hem, käkade, duschade, hade kund, åt igen (cuz fetis), o nu e jag här.. O helt ärligt, nu vill jag inte skriva mer. Skrev mer på dehär inlägget än jag gjort på mina skoluppgifter idag.


Godnatt <3

//Emina

Likes

Comments

Asså leave it to me att lipa som ett barn varje gång någon i familjen åker utomlands. Sån klassisk separationsångest-lipare, varje gång. Jag vet inte ens vad det är som får mig att bryta ihop så brutalt, ingen är någonsin borta mer än några veckor, men ändå känns det skitviktigt att lipa. Päronen o lillebror åker till Bosnien en vecka o det känns som att dem ska va borta i ett år typ.

Började dagen med jobb kl 8 i morse på en skola här i Ale. Det blev bara 8-12 pass eftersom familjen skulle iväg o behövde lite hjälp med förberedelserna inför resan. Jag måste säga att idag va en riktigt bra arbetsdag, hade skitkul med eleverna samtidigt som dem fick gjort mycket, så jag känner mig nöjd med dagens jobb. Blev även inringd att jobba på en skola i Bergsjön imorgon och på fredag, har aldrig varit på den skolan innan så det ska bli intressant!

Idag ska jag trotsa varenda trött cell i min kropp och försöka köra ett tungt benpass på gymmet. Jag kör ben 2 (max 3) gånger i veckan, och då är vartannat pass tungt och vartannat lätt och mer tekniskt. Kommer nog dokumentera mina övningar och dela med mig av upplägget till er. Följer inte något särskilt upplägg när det kommer till mina gympass för tillfället, kör mer det jag känner för nu och det funkar helt okej.

Hörs lite senare!

//Emina


Likes

Comments