Hade hoppats på att få sovmorgon, men självklart ska Maries klocka ringa vid 8 för att hon hade glömt att stänga av den. Kollar ut genom fönstret och allt är bara grått. ​Så himla typiskt att det ska vara dunderväder hela veckan då jag jobbar, men första dagen jag är ledig så vill man bara dra täcket över huvudet och inte lämna sängen på hela dagen. Men så ska vi inte ha det. Ska snart göra i ordning frukost och börja skriva på mitt gymnasiearbete, senare på dagen ska vi åka in till Valetta där det kommer hållas en hel del trevligheter. Som en slags Karneval. Påsken ska tydligen vara jätte stor här på Malta, så ska bli kul att se vad som väntas. 

Senare ikväll har jag en hel del andra festligheter inplanerade med andra svennar. 😌😜

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har verkligen arbetat mördarpass hela veckan med start från 09.30-19.30. Blir ofta att man måste stanna kvar en halvtimme-timme för att röja undan och fixa det där sista (ni som själva arbetar i butik vet vilken börda det är). Sedan står man där och väntar på att bussen ska komma, som för övrigt aldrig kommer i tid. Kan mycket väl bero på att man måste gå både på och av där fram. För nästan inga bussar har fler än två dörrar längst fram. Mycket märkligt kan man tycka då bussarna alltid är överfulla och tar då extra lång tid för en att komma av, vilket i sin tur leder till förseningar. Är i vilket fall som helst inte hemma förrän tidigast halv 10 och då är man såklart dödstrött, innan man vet ordet av det så ringer väckarklockan, det är ny dag och dags att göra om allting från början, igen. Men med min underbara Staff så flyter dagarna på med mycket skratt ändå. 

Hela nästa vecka jobbar jag dock endast fram till kl 15, hur underbart låter inte det? Och när jag inte gör det så börjar jag istället kl 15! Känner verkligen att jag är värd det. Ska bli skönt att få tid till att hinna göra någonting annat också utöver jobbet, som att vara ute i det fina vädret, sola eller bara ta en fika med någon av mina sköna roommates. 

Likes

Comments

Så igår var det min första praktikdag på New Look. Alltså waow vilket bemötande!! Så himla underbar Staff, på bara mindre än en timme så kändes det som att jag hade arbetat med dessa människor typ forever. Jag har för mig att de är ca 32 anställda PLUS 4-5 andra praktikanter och jag, så ni kan ju själva lista ut hur stor affären är och hur mycket det finns att göra hela tiden. Igår var det en väldigt lugn dag, men i dag var det i princip kaos. Tror inte jag sätt så mycket människor i en och samma butik innan. Anyway igår efter jobbet så bjöd Francesca med mig till Black Gold för att se WaterWings uppträda live på scen och inte kunde jag tacka nej till ett sådant erbjudande. Så runt 22-tiden tog jag bussen in till stan där hon och hennes vänner mötte upp mig innan vi begav oss vidare.

Detta var verkligen en betydligt bättre måndag, det var så kul också för det var verkligen spontant ​och ingenting jag såg komma. Men tre timmar senare så står jag och trängs med pratglada Malteser, en breezer i handen och med förvånansvärt bra musik i bakgrunden. 

Likes

Comments

Jag vet vad ni tänker, men jo det är faktiskt sol här nere och en temperatur som skiftar mellan 14 och 18 grader just nu. Det har varit en väldigt lång men händelserik dag som startade redan 03.45 i morse då jag i panik fick slänga ihop det sista av packningen i resväskorna. Notera att jag har tre (överfulla) väskor med mig. Som alltid har packningen inte varit min starkaste sida då det alltid lyckas slinka ner saker som man egentligen inte hade räknat med från början. Två timmar senare sitter jag på flyget, mellanlandar i München med en väntetid på ca en timme innan jag flyger vidare till slutdestinationen som i detta fall var och är Malta.

Jag har hunnit med att hälsa på och fått en klar bild över mina student vänner som jag delar boende med, sett mig omkring lite i området, besökt gallerian "The Point" som jag ska praktisera i med start på måndag (ska för övrigt bli hur fett som helst!!) och handlat med mig mat hem. Vi får se vad kvällen har att erbjuda! Finns en stor chans till att jag kommer trivas väldigt bra här fem veckor framöver.

Likes

Comments