Hej hej, min plan med att blogga tre dagar i veckan gick rakt och pipsvängen. Jag har haft tid att reflektera och jag har helt enkelt inte planerat tillräckligt väl. Jag måste ha schema att gå på annars kan jag ligga i sängen i timmar och vara helt oproduktiv en hel dag. Det är så jäkla lätt för mig att fastna i ingenting.

Mitt skolschema nu är väldigt lugnt, jag har lektioner från 8:00 mån-tors och slutar innan 12 varje dag sen har jag även en kvällskurs på måndagar men det ska inte vara några problem.

Idag är första dagen i skolan och jag vaknade tidigt, redan vid 05:20 var jag vaken och bestämde mig för att gå till gymmet. Det var riktigt gött att starta dagen så, vi har även lagträning (fys) i eftermiddag vid 16 så det ska bli gött. Jag ska fokusera stenhårt på träningen nu och det är jag taggad på!

Kram

Min fina molly <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen ett nytt år, ett nytt kapitel och en ny start. Som jag längtat. 2017 har haft många bra stunder men också varit väldigt tufft. Jag går personligen in i 2018 med mer skinn på näsan och ett hårdare pannben. Det känns som att mycket gammalt ligger bakom, precis där det ska vara, och ´´vuxenlivet´´ kan börja. 20 år och ett nytt tiotal. Detta året är början på mina år.

Vad har hänt då? Ja, under 2017 så började jag med att avsluta min GMU, en helt fantastisk erfarenhet. Sen gick vi vidare och under vårmånaderna jobbade jag i Ulricehamn under cirka 3 månader. Även det tar jag med mig erfarenhet ifrån och är tacksam för att jag fick den meriten. I samma veva signade jag för University of Hartford.

När sommaren började, började jag även käka antidepressiva. Det var lite jobbigt och överväldigande. Men idag är det en del av vardagen men det känns också som att jag kommer kunna släppa den delen snart. Sommaren bestod av mycket träning och tävling. Det gick både upp och ner, men det var en bra förberedelse för vad som skulle komma i USA. Jag och Daniel åkte till Spanien och hade det gött. Sen gicj jag, min syster, mamma och moster på Coldplay.

I augusti skedde den stora flytten över havet till mitt nya hem i USA, Hartford CT. Hartford är en supermysig stad, nackdelen är att skolan ligger väldigt avsides så är man som jag och inte har bil där så är man mer eller mindre fast på campus. Hösten har varit fartfylld och vi har rest hit och dit och tävlat. Jag kvalade in mig till alla tävlingar och fick åka på alla förutom den första för jag hade problem med NCAA (alla betyg hade inte kommit in rätt från Sverige) så det var tråkigt men det kom ju fler. I november efter att ha varit borta i tre månader kom Daniel över till mig, och det var så himla härligt. Han jobbar inom försvaret och är positionerad på mission fram till maj. Så att få träffa honom innan han åkte var så himla kul och vi hade det hur bra som helst. Efter det gick tiden rätt fort, vi hade finals och sen var det dags att komma hem.

Den 23e december kom en överraskning och knackade på dörren, då hade Daniel fått leave och vi spenderade julen ihop. Hade lyckan att även fira in det nya året med honom och även sitta i hans lägenhet just precis nu. Han åker snart igen men kunde inte önska mig en bättre start på det nya året.

Likes

Comments

Vardagen, Träning, Psykisk hälsa

Jag har börjat med en ny rutin. Innan jag går och lägger mig kör jag alltid 30 minuters yoga, det får mig att slappna av så himla mycket och det känns som att ett lugn bara strömmar in genom kroppen. Innan jag körde det här kunde jag sitta och titta på en serie i timmar, men nu somnar jag in i halva avsnittet. Det är så skönt att sätta fötterna på mattan och glömma världen utanför ett tag. Jag sätter alltid på samma lista på Spotify ''Yoga & Meditation'', rekommenderar. Den är även skön att ha tyst i bakgrunden när man ska sova. Sen släcker jag ner mitt rum och tänder ett levande ljus. Det är allt jag behöver, och om jag en dag inte känner för yoga tar jag fram min matta och lägger mig och slappnar av på den. Bara ligga där och tillåta mig att inte tänka på något.

På senaste (innan och efter Daniel var här) har jag haft en väldans mycket ångest, jag ska inte säga att det här har hjälpt sjukt mycket (gjort det kanske sammanlagt 1 vecka) men än så länge har det varit en kortvarig lösning som gjort att jag inte somnar eller vaknar med ångest och det är rimligt mina vänner.

När jag gör detta har jag helst bara på mig ett par leggings och en sport bh eller linne. Låter mig själv se och känna det jag är som räddast för, det blir liksom som en form av KBT och det är rätt skönt. Det blir som att lägga om sina sår själv men samtidigt se läkningsprocessen.

Likes

Comments

Vardagen

För några dagar sedan åkte Daniel hem från att ha varit här i en vecka med mig. Är så glad att han kom hit men det har varit jobbigt efter att han åkte.

Som de flesta i våran närhet vet så ska han åka på utlandsmission inom snar framtid (ge och ta en vecka). Jag är så stolt men så full av orolighet och ängslan att något kommer hända. Jag vet att allt kommer gå bra och om något skulle hända omges han av människor som jag vet har en utbildning som är fantastisk och att han kommer vara i så goda händer.
Men det är inte mina händer.

Så det är lite jobbigt för jag kommer inte träffa honom innan han åker igen.

Men vi hade en jättebra vecka här, vi har åkt till Boston, New Haven och strosat runt i Hartford. Jag har fått fylla på krambanken och det känns så fruktansvärt skönt. Vi har ätit god mat och även lite mindre got mat, vi har skapat minnen och tagit massor med kort. Skrattat och även gråtit. Det är galet hur mycket en människa kan betyda för en och vilken inverkan dens närvaro har på en. Så tack fisen för att du kom hit, nu är det dags för ditt äventyr.

Likes

Comments

Vardagen

Ja, det är helt rätt. Jag har inte skrivit något men jag har så många gånger försökt att sitta ner och försöka skriva ihop något som är förståeligt och okej att skriva ut på sociala medier. Men allt som har kommit ut är inte okej. Men skolan är inte det som kör slut på mig, det går jättebra. Men det är allt omkring. Fick reda på att min fot inte är stukad, det är en muskel som är trasig och gör musklerna bakom knölen lösa och flyttar över knölen. Det är väldigt dåligt förklarat men jag hoppas det är någorlunda förståeligt.


Känner mig lite ensam på senaste, min roomie flyttade till HawkHall eftersom hon stod på väntelistan och kom in. Det är okej, men det är lite annorlunda kultur här så man har liksom inte ''sin'' kompis riktigt. Ja det är svårt att förklara. Men men. I helgen så firade även Daniel och hans familj lille-jul eftersom han snart ska iväg med sitt jobbunder en längre tid. Lite avis, verkade som att de hade det bra med julmat och klappar. AVIS.


Träningen, haha... Lite av ett måste just nu mer än att njuta av det liksom. Tror det beror på att jag har slarvat med maten Det blir liksom ingen bra balans i något. Hoppas på att få lite kontroll nu över ledigheten så att jag kommer maximera sista tiden i gymmet innan jul!! Hoppas att rehaben på foten också blir bättre snabbt.


kraaaaaaaaaaaaam

Likes

Comments

Alltså, kan vi ta ett allvarligt samtal?

Jo, hur vet man om man har ett beroende? Eller är påväg att utveckla ett dåligt förhållande med till exempel mat och träning? Jag vet ju att rekommendationen är att äta mellan 4-6 gånger per dag och träna i förhållande till vad man stoppar i sig eller mer om man vill gå ner ner i vikt. Jag är inte överviktig men tränar kanske för mycket i förhållande till vad jag äter. Jag älskar att träna och det hjälper även mitt huvud till att bli lite lättare. Ett bra sätt att slappna av på liksom.

Det är lätt att säga att man ska äta mer, att bara göra det men till någon som har ett dåligt förhållande till sin kropp är det ingen bra ide. Jag kan liksom tycka att jag går upp i vikt 1 timme efter att jag ätit. Jag vågar liksom inte käka något som innehåller för mycket kalorier eller fett eller ens socker vilket hetsar mig till att träna mer och jag har märkt att de senaste veckorna har jag inte varit så snäll mot mig själv och har tränat typ varje dag och ibland två gånger men knappt ätit. Jag sover dåligt och studerar mycket.

Det finns liksom ingen balans?

Och jag är typ aldrig hungrig, inget sug efter mat eller något snacks. Kan må illa efter jag äter och jag vet liksom inte om det är en föreställning och jag ska tvinga i mig mer mat? Tips mottages gäääääärna!!

Likes

Comments

Träning

På senaste har jag fokuserat på att stärka bålen och armarna. Mest för att bygga upp muskulaturen för att bibehålla en bra hållning, också för att det är det jag känner att jag just nu behöver utveckla. Detta har jag varvat med ett konditions program min tränare på skolan har gett mig. Idag körde jag ett kul bröst/ armar pass med lite inslag av mage som jag brukar avsluta med.

Börjar oftast med 20 min cykel/ ca 1 mil, på ett bra tempo och motstånd jag vet jag kommer hålla under hela tiden.

16x3 triceps drag på kabelmaskinen

12x3 biceps curl på kabelmaskinen

12x3 bröstdrag på kabelmaskinen

Det har jag som uppvärmning, använder lättare vikt för att göra fler reps och skapar därför långa och uthålliga muskler.

Sedan går jag till skivstången för att köra bänkpress:

8x4 utan vikt

5x4 med 7kg

4x4 med 12kg

2x4 20kg

Sedan går jag på fria vikter;

8x3 V, T, W, Y,

detta är en komplicerad övning att bara skriva vad jag gör men jag har två lätta vikter i händerna och står med lite böjda knän och efterliknar bokstäverna med armarna.

8x3 axelpress sittande

12x3 triceps dip

8x3 stående rodd med vikt

Avslutande; mage

12x3 situps

20x3 crunches med benen uppe

10x3 benlyft


Glöm inte att stretcha och värma upp, viktigt för att förhindra skador. Detta körde jag idag, jag brukar köra samma vikter

2-3 gånger innan jag avancerar för att känna att jag har kontroll. Jag rekommenderar att köra bänkpressen med en spotter annars kan det bli farligt! Kommer skriva ut konditions schemat och även ''what I eat in a day''.


Kör hårt och var rädd om dig själv, glöm inte vila och återhämta.


Likes

Comments

Vardagen

Ja, vart ska jag börja... I mitten av våran säsong här drar jag på mig en skada, axeln får en inre blödning och jag får rekommendationen att vila från träning i 2-3 veckor för att sen börja sjukgymnastik. Dum som jag är så fortsätter jag den helgen med tävling, det menas 18x3 hål över tre dagar. Första osmarta draget av mig. Men axeln känns bättre och jag min tränare har jobbat mycket med att stärka det berörda partiet. Under vår sista tävling har axeln varit bra ett tag men under inspelsvarvet får jag känningar ner i handen igen att det nästan är som att det pirrar och jag har tappat värme i fingrarna. På kvällen när jag gör mig iordning för sängen så är hela armhålan och upp mot underarmen blå igen, blödningen har gått upp igen. Detta var ca 2 veckor sedan och jag har jobbat i gymmet för att stärka muskulaturen.


I torsdags var jag påväg mot morgonträningen i sin vanliga ordning vid 6:35 på morgonen. Har en våning att gå ner jag plötsligt faller för att min högra fot har vikit sig under mig, när jag trillar hör jag ett högt knäckande ljud från mig och förstår rätt så fort att det är foten. Samma fot som jag skadade under min gmu. Helt frenetisk sitter jag där och grinar för det här är en smärta jag aldrig känt innan, jag känner att hela magen är påväg att vända sig ut och in. Mår så illa och smärtan skjuter som kalla blixtar genom kroppen. Panikslagen ringer jag alla i mitt lag som jag vet borde vara vakna pga att vi har träning. Men i trappen finns det nästan ingen täckning, så får inte tag på någon. Försöker även ringa mamma och pappa men kommer inte fram. 10 minuter senare ställer jag mig upp och går haltandes och gråtandes till gymmet där tränaren direkt se att jag kommer gråtandes. Han hjälper mig in på båren och min fot är redan svullen. Jag sitter och gråter av smärta samtidigt som jag känner sån himla lättnad över att det var foten. Vad som helst hade kunnat hända, jag trillade ju ner för en våning trappor liksom. Men efter en timme kommer skolans 'trainers'', de lindar min fot och jag får kryckor. Jag blev tillsagd att komma tillbaka senare för att de skulle ta en till kik på foten. Sagt och gjort, hoppade tillbaka till de närmare 13. Svullnaden var kvar men ingen färg har kommit på den än. Vi överlägger om en röntgen behövs men vi kommer överens om att vänta tills på måndag. Vilket nu i efterhand jag känner var helt rätt beslut. Jag skippade kryckorna igår eftersom de belastade axeln alldeles för mycket och har endast foten lindad. Svullnaden har gått ner jättemycket och det är fortfarande inte blått så det är ju ett bra tecken.


Så, imon ska jag tillbaka för att kolla till fossingen. Det ser bra ut och det är jag glad över. Har kunnat få in lite gym-träning i helgen med vilket jag är lättad över. Det kommer ett inlägg om träning alldeles strax!


Kram, ta hand om er och kolla vart ni sätter fötterna!!!

Bild från i somras, några dagar innan jag ryckte in. Brillor från New Yorker i Prag, kofta och linne från Ginatricot

Likes

Comments

Vardagen

Det går inte en dag utan att jag längtar hem.

Det går inte en dag utan jag ifrågasätter vad tusan jag gör här.

Jag har det superbra i Hartford, jag är såååå nöjd med mina professorer och mina vänner överlag. Men desto mer jag pluggar så känner jag att jag vill liksom inte jobba som ekonom. För er som inte vet så läser jag Business. University of Hartford har en superbra business school och är i topp i landet, skolan är liksom kvalificerad till att vara en Ivy Leauge skola.

Men av att leva här, plugga och träna så känner jag mer och mer hur jag uppskattar Sverige. Jag är verkligen inte otacksam, jag är så himla glad och stolt över mig själv som fixade den här chansen åt mig själv och även tog den. Men det finns alltid en massa men.

Jag tror jag befinner mig i en typ av existensiell ångest kurva just nu, haha. Kommer komma ur den med, måste få lite perspektiv till USA i vinter och verkligen se vad jag vill göra. Jag vet liksom inte om det är pågrund utav att jag hade en dålig säsong eller om jag vill något annat eller vad det än kan tänkas vara.

Om du som läser det här också varit i en svacka och bara känt att an inte har något riktigt syfte, skriv gärna så kan vi peppa varandra! Kram från ett regnigt Hartford!

Likes

Comments

Min halloween blev lite av en flopp... Jag hade skyndat till gallerian för att hitta mig en kostym och efter två timmar där hann jag med den sista shutteln tillbaka till skolan. Väl där mötte jag Johanna, en annan svensk på campus. Hon är så himla härlig. Det är härligt att ha en till svensk tjej på skolan.


Vi satt och käka i Hawks Nest till klockan 20 och jag gick tillbaka till mitt rum och slängde mig in i duschen och sedan sminkade mig. Jag var lite sen till dit jag skulle på ´´pre gaming´´men väl där så händer ingenting och det är jag och en annan kompis som sitter på hennes rum. Vi satt där i 2 TIMMAR. Hon hann somna och vid 23 valde jag att gå tillbaka till mitt rum. Det var nog det bästa, det var så skönt att vakna i tid imorse och må bra. Många av mina kompisar mådde inte(!!!!) bra idag. Så kan det va!!


Jag sminkade iaf mig till en hjort, väldigt nöjd med den!! Slänger in lite bilder.

Likes

Comments

Jag har verkligen försökt att sitta ner och skriva, men det går inte. Jag hittar inget jag tror kan vara kul eller givande i mitt huvud som jag kan lägga ut. Det har gått rätt lång tid sen jag skrev inlägget sist och det tog emot lite att lägga ut det. Jag vet liksom inte hur jag ska komma tillbaka. Men jag ska köra på nu.


Nu är min säsong här i USA slut, det gick inte alls som jag tänkt mig, men jag har utvecklats så mycket som golfare och det är skönt att ha lite distans till säsongen nu. Det blir så ibland, man får bryta ihop och komma igen. Nu vet jag ju att det är liksom inte alls golf relaterat varför jag scorear mindre bra, det är mentalt! Allt sitter mellan öronen. Så det blir det till att jobba med nu framöver.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kampanjen Me too belyser sexuellt ofredande mot kvinnor.

Dels för att stärka de som har och är utsatta, för att visa att man är inte ensam. Du känner någon som har blivit utsatt, sett någon eller vet någon som har utsatt någon. Det är de facto var femte kvinna i Sverige som har blivit utsatt för det.

Någon du känner, har blivit utsatt för sexuellt ofredande.

Taggen är för att folk ska inse magnituden av problemet som är spritt globalt, inte bara i Sverige. ALLA världens kvinnor. Den fokuserar på hur många kvinnor som har blivit utsatta, inte vem som utsatte de.

Om du är utsatt, prata om det. Det är det enda sättet folk kan förstå vad du genomgår. Jag gick över ett år och sa inte till mina föräldrar, det ångrar jag. Det jag var med om hände. Men jag är inget offer. Jag blev utsatt. Kom ihåg att du är inte det någon har utsatt dig för. Du är ingen annans handlingar. Din definition är vad du gör den till, överlåt inte makten till ett svin.

För att belysa normaliseringen av problemet så blev det alt tydligare hur normaliserat det är att skämta om sex. Idag när jag gick tillbaka från biblioteket går det två killar bakom mig, jag har mina hörlurar i men inget på. När de särar på sig skriker den ena till den andra ''suck my dick''. Jag vet att han inte sa det till mig, men att skämta om det gör mig obekväm. Att killar (oftast) tycker att det är okej att prata om hur och vad man ska göra mot något annat på ett brutalt sätt får mig att kräkas lite. Jag är ingen snöflinga som tar illa upp för skämt, jag har högt i tak. MEN som utsatt för något och sedan höra folk skämta om våldtäkter och andra sexuella handlingar gör mig förbannad.

Hur kan man normalisera våld?

Hur kan man inte tro på någon?

Hur kan man inte inse gränser?


Är du utsatt? Prata med någon närmast dig, berätta allt. Gå vidare, polisanmäl! Gör allt du kan för att svinet ska få betala för att (hon han den det) fått dig må som du mår, för att denne har kränkt dig. Ge aldrig upp fighten, DU ÄR INTE ENSAM.

Likes

Comments

Hej där! Varit en lång tävlingshelg, det gick inte som jag ville riktigt första rundan men andra avslutade jag bättre så det var skönt för självförtroendet. Dagarna går verkligen i 300 i timmen och efter en tävlingshelg känner man verkligen av det. Efter rundorna så är det plugg direkt och sen sova 3000 knyck i timmen. Man vill verkligen ha mer timmar på dygnet i sådana här lägen.

Men, dig ska jag tipsa lite.
Jag älskar att lyssna poddar, det är i stort sett det enda jag gör när jag sätter i mina hörlurar. Det är för att få känna lycka, ha något gemensamt med någon eller bara låta mig ha min egna stund. På senaste har jag börjat lyssna mycket på ångestpodden, det är en grym podd som drivs av två grymma tjejer som svarar på allt man inte vågar fråga!

Jag lyssnar även på ''på ett annat plan'', det är en mental tränings podd med Kjell Enhager, en riktigt viktig podd. Inte bara för idrottare men för alla som måste stärka sig, visualisera mål och vara sin egna ledare!! Grym!

Sen lyssnar jag även på Mathilda och Andreas podd, de får mig alltid att skratta! De är två super peppande tjejer som även de bloggar. De gjorde även en egen serie som jag tycker är så otroligt viktig att lyssna på, den är i deras podd och kallas ''var femte kvinna''. Det handlar om sexuell kultur, och att var femte kvinna i Sverige någon gång blivit ofredad, våldtagen eller utnyttjad.

Lyssna på dessa, eller andra! Jag tipsar verkligen om dessa.

Likes

Comments

Hejsan, sitter och arbetar i det mest högljudda bibliotek jag nåonsin varit i. Bredvid mig ligger en Starbucks som går på högvarv timmarna de är öppna. Mäniskor springer omkring eller disskuterar vilt. Ja man kan ju säga att kulturen i USA är mycket olik från hemma.

Men som sagt, jag sitter här och jobbar på ett projekt som vi har i engelskan och det handlar om att vi ska med ett eget valt ämne göra allt omkring stor inlämning förutom själva texten. Min tes lyder: Each individual should be feminists because we all have the same rights even the right to get education. We see women and girls denied education, the patriarchy opress people not fitting in to the norm, and people see feminists as a man hating cult whilst it´s only fighting for equal rights.

Till och börja med, vad är feminism? Jo, Nationalencyklopedin skriver:’’det är en social rörelse som utgår ifrån att kvinnor har en sämre ställning än män.’’ Feminism kan alltså tolkas olika sätt, båda radikalt och sen tolka det som att det inte är relevant alls. Men jo hörrni, nu ska ni få höra här, och jag hoppas alla ni som läser breddar ert spektrum lite.

Så idag ska vi diskutera ett par viktiga punkter varför det behövs, kommentera om du tycker olika eller varför du håller med!!

1. I Sverige har män och kvinnor ekonomisk jämställdhet.

Nähe du, lönegapet mellan kvinnor och män har haft ett oförändrat lönegap sedan början av nittiotalet och kvinnan har idag genomsnittligt 87% av mannens lön (!!!!!!!!!). Desssutom plockar kvinnan ut 66% av mannens pension.
Så, ska vi ta en funderare till nu och se om vi verkligen tjänar lika mycket?

(SCB)

2. Kvinnans rätt till hennes egen kropp.

För att ett nej är ett nej och endast om man säger ja är det ett ja.

För att våldtäktsskämt är neutraliserat i dagens samhälle.

För att var femte kvinna i Sverige är eller har varit utsatt för sexuellt våld.

3. Machoideal

Feminism vill neutralisera mannens roll. Vill visa att män är människor med och har känslor. Män är styrda omedvetet att hålla upp en viss fasad, att tidigt lära sig att inte gråta, att visa sig aggressiv eller känslokall. Att slåss för att vara tuff och ha en hög jargong som egentligen inte uppskattas.

Feminism vill visa sårbarheten varenda individ upplever.

4. För att uttala sig om att man tror på feminismen.

Jag trodde och tyckte länge att det är ingen ide att bli en radikal postpatriarkal feministfitta för det finns ingen som har respekt för en sån människa. Detta stereotypiska och fackgivande system är något som också bidrar till de för bestämda åsikter som skapar ovisshet, aktsamhet och rädsla. Men att vara feminism är mer än att tro vad andra tycker. Jag har mina åsikter för det är mitt enorma privelegie som vit kvinna i ett västerländskt land. Jag kommerstå upp för mig själv lika mycket som för någon som lever i ett land i där det inte går.

Jag kommer stå upp för jämställdhet. Mina framtida barn kommer få veta hur man behandlar varandra oavsett vilket kön man har mellan benen. Det finns ingenting som värdesätter någon mer än den andra när det kommer till vilken sak man kissar med eller vilken del man har i att göra när det kommer till att föröka sig.

Nejnej, kvinnors situation världen om är något jag vill ta ställning i.

Både för min egen framtids skull men också för kommande generationers skull.


Vill du läsa lite mer om feminism och osämjan klicka på länkarna (Här)( Här)

Likes

Comments

Jag tänker faktiskt inte börja med politik idag! Men mitt schema (min ambition) är att blogga Tis-tors-lör-sön, jag tror och tycker att det är uppfyllbart. Jag tänkte idag beröra ett ämne som kan vara triggande, men hoppas mest att det är stärkande! Det är rätt personligt, men vet att det är många som kämpar, precis som jag! Kram <3

Jag är 20 år.

Jag är 173 cm lång.

Jag väger ca 68 kg.

Min längd har stört mig så länge jag kan minnas. Min mage och mina bröst har varit min akilleshäl så länge de har funnits. Minst 30 gånger per dag kollar jag på mig själv i spegeln, undrandes om jag verkligen duger. Mina bristningar pryder mina höfter enda ner på början av benet. Mina insidan lår har tigerränder även mina bröst. Usch vad jag har hatat !!!HATAR!!!! de.

Jag följer ju självklart 3000000 miljarder ''fitspo'' tjejer på instagram och har länge hetsat mig själv till att träna, till att sluta äta och till och med till att bara inte bry mig och bara äta vad jag vill. Inget är hälsosamt och jag rekommenderar ingen till varken eller.

Men det jag vill komma till är: jag är min största fiende. Jag har tankar som brutit ner mitt självförtroende och min självbild i många år. Men med bloggen nu så tänkte jag vara lite mer ärlig, lite mer rå liksom. För att visa unga tjejer (och äldre) att det är okej. Du är inte ensam och det är inte jag heller. Det här är mitt sätt att ventilera, mitt sätt att återhämta mina nedbrutna hjärnmuskler.

Min kropp är fin, stark och uthållig. Min kropp är mer än en kropp.

Jag är mer än min kropp.

Jag är smart, jag är ambitiös och jag är ruskigt modig.

Till min kropp:

Du behöver inte lyssna på vad andra säger, celluliter är okej, man måste ha en tjock själ. Bara för om man har en tjock själ kan man mata andra med energi. Man kan ha bristningar, det är okej, det betyder att du har vuxit, du har formats till en kvinna. En stark sådan. Mina bröst är stora men de kommer inte förändras för att jag säger att de är fula, de kommer mata ett barn en dag. De kommer förändras, de kommer bli bra. Mina lår snuddar varandra och jag får faktiskt skavsår ibland, men hallå. Är du ensam om det? Njaaaaa. Skärpning. Min kropp bär mig genom min mens, den fungerar, och den är stark. Min kropp kommer bära barn i framtiden (om jag kan) och jag kommer leva till att bli så gammal som jag kan. MEN jag kommer aldrig vara så ung som jag är idag.

Så nu ska jag försöka ta vara på det. Min ''unghet''. Jag kommer ju inte kunna berätta för barnbarnen att jag hatade min kropp, vad kommer de tro liksom?!


Kram kompisar, här får ni en smexig bild i en smutsig spegel.

För min kropp är fin.

NJUT av måndag.

Likes

Comments

Så hörrni, nu har det gått alldeles för lång tid. Sjukt slarvigt alltså. Men till mina nära och kära:

Nu ska jag ta tag i det igen.

Och mer än någonsin faktiskt, tror att det här med att blogga om vardagen endast är därför jag tröttnar så himla lätt. MEN, som några kanske vet så brinner jag för några få saker: golf, foto, politik. Jag ÄLSKAR diskutera politik, det är bästa sättet att lära känna någon.

Så, från och med nu (håll i dig mamma) så ska jag börja med politik i bloggen, jag ska ta upp mina åsikter och diskutera. Jag kommer ta upp sådant som är aktuellt i USA (eftersom jag just nu lever här).

Jag tror att det kan bli sjukt intressant, och kommentera gärna om du/ni håller med eller inte så kan vi snacka om det. Bredda vårt spektrum liksom, finns inget bättre än att få veta andra människors åsikt och ståndpunkt. Vi kan ge varandra lite utbyte och sprida lite kunskap!

Följ med, lovar att det blir kul.

Lite fina foton från campus!


Kraaaaaaaam

Likes

Comments

Det är jobbigt att ’’flytta’’ till andra sidan atlanten. Jag trodde att jag var förberedd men den ängslan och längtan man känner efter personer, konversationer, närheten den är bara obeskrivlig. Går inte en dag utan att tänka på alla där hemma och hur ni har det och vad alla gör nu.

Det är ju osunt i sig, att utsätta sig för ännu mer saknad, men det är svårt att släppa lite.

Jag tycker om att vara här, men jag vill även ha mina nära och kära här.

Så, till dig som finner dig nedan;


Jag saknar dig. Jag säger det inte ofta nog, men jag älskar dig och är så otroligt tacksam för det du gör och vad du är för mig och de omkring oss.

Likes

Comments

Hej!

Wow vilken galen tid det har varit. Den har varit tuff på många sätt och det har varit många tuffa hejdån sagda. Men jag har haft en superbra sommar som bara flög förbi. Den spenderades i Spanien, hemma och i Skara. Helt underbart!!!

Just nu ligger i mitt så kallade dorm och gör ingenting. Kom tillbaka från gymmet för ett tag sen och väntar på att gå och käka lunch.

Så, vad har hänt? Jo, förra året skrev jag ju att en av mina drömmar var att åka till college i USA. Idag är jag där och om två dagar börjar kurserna.

Min skola heter the University of Hartford och ligger i West Hartford, Connecticut. Jag är lite mindre än två timmar från New York och lite mer än en timme från Boston. Jag trivs superbra både med min coach, professorerna, och människorna. Det är en helt annan kultur här och jag trivs som firren i vattnet. Min major är i management!

Nästa gång jag åker hem är till jul! Tills dess är det massa skola, golftävlingar och en massa annat skoj!! Kommer uppdatera er om det.

see youuuuuuu!!!!!!

Likes

Comments

2016 var långt… Men jäklar vad grejer som hände! Nu ska jag dra en sån där ''mitt år i biler'' grej!

Det blir kul!!!


Januari 2016


Extremt dåligt minne av januari men jag vet att det var runt då vi fick hem våra studentmössor!

Även den månaden jag och min pojkvän blev
tillsammans, så nu har vi lite mer än ett år på nacken tillsammans! Underbart <3

Februari 2016

Det hände inte så mycket i februari, jobbade på i skolan och började gymnasiearbetet bli klart och resten tog fart!

Mars 2016

Jag valde att mönstra, så jag tog min lilla kropp till Göteborg och rekryteringsmyndigheten och valde att placera mig på TrängR som logistiksoldat. Sen var det inte mycket mer i mars förutom massaaaaaa skolarbete!

April 2016

Maj 2016

Det var kortege, jag var på bröllop.

Fixade balklänning, det sista inför
studenten och allt var bara extremt
hektiskt. Men vi tog oss igenom det med!

Juni 2016

Livets än så länge bästa månad

Jag tog studenten, åkte till Prag, var på Gotland, allt var bara bra. Lugnt och skönt, så himla skönt att allt var klart.

Juli 2016

Familjen åkte till Grekland i två veckor och bara slappnade av! Underbart att vara i värmen och få lite färg samtidigt som man samlar ny energi!

H

Augusti 2016

Hände verkligen inte mycket i Augusti, men hade bestämt mig för att söka till college och tog tag i träningen! En riktig mellan månad där allt gick väldigt långsamt..

September 2016

I september tog GU fart, jag fyllde 19 och hela min vardag blev annorlunda! Från sena morgnar till att gå upp innan solen ens var framme och vara aktiv varenda minut! Underbart

Oktober 2016

Körde på i Skövde!

November 2016

Hängde fortfarande i Skövde och kriga på!

December, avklarade en AGU hann med en soldaterinran,var på liseberg, hälsade på gamlamormor och gamlamorfar! Det var jul och det blev ett nytt år!

Likes

Comments

23e december, dagen före dopparedagen. Vad händer, redan julafton imon?

Är alla klara med julklappar? Det blev jag igår, så det är skönt. Idag var vi på Liseberg, det var längesen, sjukt mysigt. Man fick lite mer julkänsla!!

Hoppas alla får den jul ni önskar, med värme och massa paket! Jag ska spendera min med familjen i Göteborg hos min moster och hennes familj. Det kommer bli supermysigt. Längtar efter Kalle Anka, julmat och paket!!

Nu ska vi kolla på spåret och längta tills imorgon!!

Hur firar ni jul? :)

Likes

Comments