Inlägg 1!

På detta inlägg ska jag ge er tips om hur man ska spara pengar på bästa möjliga sätt.

Först och främst kan jag ge er ett tips om att lägga pengar på aktier, jag kommer berätta om aktier i nästa inlägg. 

Försök att inte låna så mycket pengar från banken, för du förlorar på det, banken vinner alltid mer pengar, dom tar ränta!

Istället för att köpa en snygg bil så kan du lägga pengarna på att köpa ett stort hus eller en villa för hus går upp i värde!

Ett smart tips är att inte slösa på pengar, så om du ser någon cool grej i en affär så tänk efter innan du köper  den för kanske efter en dag så har du tröttnat på den och då kanske du har slösat iväg en tusenlapp, det är ju bara onödigt!!

Inlägg 2!

Nu ska jag berätta vad aktier är och vad man kan lägga det på.


Aktier är att om man lägger in pengar på ett företag och det går bra för det företaget denna månaden så får man en andel pengar som det företaget fick in, men om företaget fick dåligt med pengar så får man inte lika mycket. 

Men man brukar alltid känna lite på det, bara lite!!!

Det är ett starkt tips att lägga in aktier på ett bra företag som te.x. Volvo. 

Det var allt för detta inlägg, hoppas ni känner er nominerade om att lägga aktier på ett företag!!👌

                             Inlägg 3! 

 I detta inlägg ska jag berätta om räntor och lån.

Om du inte har råd att köpa ett hus för kanske 7 miljoner så kan du ta ett lån, dom kollar hur mycket du tjänar varje månad och sedan ser dom hur mycket ränta dom ska ta. Nu för tiden säger folk att dom tar ganska mycket ränta, så det betyder att banken får mycket mer pengar än vad dom lånade ut. Om du ska reparera en bil så kanske det kostar 50 tusen, om du ska låna så mycket så kanske räntan bli 5 tusen, ganska mycket!! Då kostar det totalt 55 tusen!! 

Slut!!!!!!! 

Av Emil!!

Likes

Comments