*TW: matvanor och vikt*

Nu har vi i hushållet slagit ett slag för att sluta äta mackor varje dag framför tv:n och i stället börja tänka mer på vad vi stoppar i oss. Personligen har jag valt att till en början väga upp min mat, då jag behöver få en insikt i hur mycket energi maten egentligen innehåller.

Dessutom måste jag minska på utgifterna, där maten står för en stor andel, så det är bra att jag börjar laga mer mat hemma samt minskar på portionerna lite grann.

En grej jag märkt är att ju mer färgglad maten är, desto roligare är det att laga den. Tips till er som är som jag och inte brukar vara så taggad på att laga mat!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sedan sist jag skrev har det ju hunnit bli nytt år. Just nu är jag tillbaka hemma hos mamma över helgen. Är det så att jag bara skriver på bloggen när jag är här? Hmm...

Här kommer en bild på julmaten jag åt. Jag hade egentligen planerat att göra egna köttbullar också, men affärerna hade stängt när jag skulle handla... Tips, köp inte julmaten på julafton.

Nyår firades med mina vänner Malin och Jocke. Vi åt middag hemma hos mig, drack lite cider och tog sedan en sväng till Skinnarviksberget och tittade på fyrverkerier. Jag har egentligen en hel del emot att skjuta fyrverkerier i första taget, men nu tittade vi på dem ändå. Jag skulle däremot aldrig köpa och skjuta egna fyrverkerier.

Detta var bara en kort uppdatering för att säga att jag lever, jag tänkte skriva oftare nu framöver! Hoppas ni får en fortsatt fin kväll!

Likes

Comments

...gör en vegansk julskinka! Då är den inte så himla intressant. ;)

Jag blev rätt överraskad när mamma kom med förslaget att hon skulle göra en vegansk julskinka på kålrot till mig! Det ska bli intressant att smaka på den ikväll!

Just nu sitter vi och tittar på Bingolotto. Hoppas på att vinna en bil i kväll, ni då?

Likes

Comments

Nu när jag äntligen är med mamma och Kevin (som jag knappt träffar längre på grund av mina arbetstider), passar jag ju givetvis på att skämma bort dem lite. Jag valde då att baka scones och överraska med en liten brunch. Jag tycker nämligen det är otroligt viktigt att visa uppskattning för de man har nära och kära, och att inte ta någon/något för givet.

Det är första gången jag bakar scones, så jag visste inte hur det skulle bli i slutändan. Men de blev lika lyckade som gårdagens bullar, tack och lov!

Kolla på dessa mys-kissar! Trots att de kan vara lite för "på", måste man ju komma ihåg att de bara vill vara med och umgås. Därför försöker jag ha överseende med att de lägger sig på matbordet när vi äter och så vidare...

Likes

Comments

God morgon!

Gårdagens bullbak resulterade i 40 riktigt goda saffransbullar! Bullarna är dessutom veganska. Jag var lite skeptisk till hur de skulle bli i slutändan, då vi använde mycket mer mjöl än vad receptet sade att man skulle ha. Men de blev som sagt riktigt goda! Yes!

Idag är det dan före dan, vilket betyder uppesittarkväll. Men innan det ska jag virra runt i byn och fixa det sista inför jul innan alla affärer stänger. 

Ska ni spela Bingolotto ikväll? :)

Likes

Comments

Nu har jag begett mig hemåt och sitter just nu med min lilla mammi i köket och väntar på bulldegen som ska jäsa sig stor.

Träffade på min goda vän Matilda på Centralen. Hon skulle också hem till sin familj. Eftersom vi hade lite tid att spendera, passade vi på att äta tillsammans och kolla in den lilla julmarknaden inne på stationen. Tyvärr finns det inte så mycket jag som vegan skulle kunna tänkas köpa där, då det mesta som säljs är produkter av djur (salami, fårskinn osv). Men det fanns rätt coola hantverk också. Som den här lilla elgitarren till exempel!

Här kommer en bild på min juloutfit som jag lovade igår! Förutom ny juloutfit så har jag varit hos frisören och klippt mig! Tack Cissi för att du alltid kan ta emot mig med så kort varsel jag alltid har, haha... <3

Uppdaterar mer om bullbaket i morgon bitti! Ha en fortsatt fin fredag och julhelg!

Likes

Comments

​Snart har vi äntligen helt återhämtat oss här i sjukstugan! Trots att en liten sjukdimma ligger kvar i kroppen, kände jag ändå att jag behövde få saker gjorda till julhelgen. Så jag bokade tvättstugan och hängde där till och från!

Lönen ramlade dessutom in idag, så kvällen gick åt till att betala räkningar. Det roligaste som finns med att vara vuxen, eller hur...?

Idag är det förresten vintersolståndet! Alltså går vi från och med idag mot ljusare tider. Härligt!

Kika in i morgon eftermiddag så får ni se min juloutfit! ;)

Likes

Comments

Ännu en natt då jag ligger vaken alldeles för länge i sängen med datorn i knät. Det är nätter som denna som man får för sig att det är en bra idé att skapa en ny blogg. Låt gå.

Hela veckan har familjen legat hemma sjuka i influensa, vilket innebär varje dygn kommer med hosta från helvetet och tiotals timmar av filmtittande och tedrickande. Vi börjar tack och lov friskna till lite, what a Christmas miracle!

Vad ska jag skriva om? Livets erfarenheter? God mat jag ätit? Allt? Hmm... Vi gör så här; lägg in bloggen i bokmärkesfältet, så får vi se vad som händer! Jag har ju, trots allt, en hel del funderingar och tankar som jag lika gärna skulle kunna dela med mig av på den här bloggen.

Likes

Comments