Livet som student&mamma

Det är inte mycket som slår känslan man får när man sitter på golvet i badrummet och tittar på sin unge som plaskar glatt i badkaret. Lycklig mamma, lycklig unge.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Shopping, Till Liam

Fick äntligen köpt en åkpåse som jag suktat efter så länge men tycker att den har varit alldeles för dyr och inte velat lägga så mycket pengar. Men nu hittade jag en begagnad för typ ingenting så jag slog till. Är så nöjd med kvalitén, den känns verkligen grym. Så gött med två olika lock också för att lätt kunna byta efter vädret, för här kan det ju verkligen svänga vädermässigt. Vattenavvisande yta också, grymt!

Liam ville testa påsen när jag satte den i vagnen och han gav den också godkänt. Haha. Han ville inte komma bort från vagnen.

Ber om ursäkt för världens sämsta bild.

Likes

Comments

Till bebis

Fick en SÅ fin låda av Marcus farmor. Hon har virkat en filt, en kofta och en liten leksak till bebisen. Så sjukt fina saker. Sedan hade hon även köpt lite kläder också. Världens bästa gammelfarmor som är så go. <3

Likes

Comments

Graviditet nummer 2

En liten jämförelse på magen i de olika graviditeterna igen. Förutom att jag fått bristningar den här gången tycker jag att magen ser ganska lik ut. Liam låg möjligtvis lite längre ner i denna vecka, men han var fixerad, det är inte denna lilla sprattelbebis. Min kropp i övrigt går upp lika, lägger på mig jämt överallt och mest på magen. Börjar dock känna av att jag samlar på mig vätska nu, fick ta av mig förlovningsringen i helgen i förebyggande syfte. Vill inte vakna upp av att den sitter fast, haha.  

Så spännande att det närmar sig med stormsteg, längtar såå. Vem kommer bebisen likna? Vem är det som ligger där? Åh, börjar känna samma som Liam nu, kom uuut snart. Vi väntar och längtar <3

⬅️ Nu / Liam ➡️

Likes

Comments

Livet som student&mamma

Liam har varit lite krasslig i några veckors tid och i natt bröt det äntligen ut på riktigt, hoppas att det vänder nu. Nu är vi hemma med feberblanka ögon, snorig näsa och en rejäl hosta som förstörde hela nattsömnen. Så vi ska bara mysa hela dagen. Vi är båda helt slut efter natten som var, det blev inte många timmar sömn för någon av oss.

Jag håller på och tvättar då tvättberget bara växer, känns som att jag inte gör något annat än att tvätta, plocka och städa. Så tröttsamt. Sen kanske jag bara behöver slappna av lite också istället för att greja hela tiden. Men just nu är det hemskt, tror det beror på graviditeten, för jag får PANIK över minsta lilla fläck på köksluckan eller en dörr till exempel, jag tycker att toaletten konstant är ofräsch trots att jag städar den varje dag, jag klarar inte av att ha grejer på köksbänken och alla Liams leksaker bär jag in i lekrummet så fort han dragit ut dem. Inte ens hans lekrum klarar jag av att se, måste sortera där hela tiden. Sjukligt beteende. Jag orkar verkligen inte göra allt, men ändå gör jag det och gråter inombords av smärta, stress och panik. Varför blir man så manisk som höggravid?

Igår bakade jag bullar. Jättesmart idé när man har värk i hela kroppen och energinivån är på noll. Men det kändes ändå värt det för det blev gott och nu har vi äntligen lite fika att bjuda på till alla kaffegäster. Sov middag med Liam också och det var nog det skönaste på länge, så det ska vi göra tillsammans idag igen. Marcus har jobbat nätter och varit helt slut så honom har vi knappt sett, vilket också är påfrestande då Liam blir grinig mot mig när han saknar sin pappa.

Likes

Comments

Livet som student&mamma, Liam 2 år

Världens goaste unge som hjälper mig att laga mat, städa och hämta saker. Han är så otroligt fin så jag blir alldeles varm i hjärtat av bara tanken på honom. Underbara unge.

"ånej mamma, mutsigt. måte damsua"

Likes

Comments

Liam 2 år

Liam: liam spela hockey med hjälm

Jag: vet du, mamma har faktiskt skridskor och hjälm så vi kan åka och spela nån gång

Liam: nej, bara pappa spela hockey

Jag: varför då? Mamma vill ju också va med

Liam: nej, mamma tjock

Likes

Comments

Liam 2 år

Förra veckans sjukstuga bjöd på mycket soffmys med Liam.

Likes

Comments

Redan fredag idag! Hela den här veckan sprang iväg. Liam är fortsatt sjuk så vi har hållit oss hemma. Två dagar kunde han vara på förskolan den här veckan. Vi hoppas att han blir frisk till veckan som kommer så han får leka med sina kompisar litegrann innan han ska vara hemma med mig och bebis. Det närmar sig ju!

Igår satt jag hemma med världens molvärk i rygg och mage som höll i sig i halva dagen. Till kvällen fick jag starka sammandragningar samtidigt som det molade i ryggen så jag tänkte att det kanske kunde vara början på något. Som mest hade jag en värk var tioende minut och det var då jag bestämde mig för att sova. Vaknade upp vid 5 och insåg att det bara var förvärkar. Ska bli spännande att se hur länge såna här förverkar lurar en. Haha.

I veckan har jag fått köpt blöjhink, sätesskydd till bilen och babysitter. Och idag hämtade vi hem min nya bil. I’m in love. Så nu har vi allt och vi är äntligen redo för bebis! Tror jag.

Imorgon ska jag försöka mig på att installera Liams bilstol i volvon om jag inte har allt för ont. Får testa oss fram och se vad som blir bäst nu med två bilstolar och en lång gubbe.

Blir ingen middag för mig och Marcus på grund av jobb, men jag vet inte om jag hade klarat det ändå. Har sjukt ont igen efter vi hämtade bilen och jag var in på Maxi och handlade. Inte mycket som orkas med på en dag...

Nu blir det fredagsmys med min lilla sjukling som vill ha närhet ❤️

Likes

Comments

Kärlek

Kan inte förstå att vi redan spenderat fem år tillsammans. Tiden har gått så fort och vi har åstadkommit så mycket. Men samtidigt som jag inte kan förstå hur åren runnit mellan fingrarna så känns det så självklart att det är vi och "alltid" varit det.

Marcus är den pusselbiten i mitt liv som fattades, den tryggheten jag behövde för att kunna bli en bättre version av mig själv. Idag tycker jag att jag är en bra människa med bra självinsikt, jag är genuint lycklig och jag är trygg i mig själv. Det var han som hjälpte mig att komma dit, även om vägen inte varit spikrak. Vi har haft en del prövningar, men vi har tillsammans övervunnit dem alla och jag är så glad att vi står här idag. Jag menar, vi har en fantastisk son, en dotter påväg, vi har ett underbart fint hus, vi är verkligen rika på allt även om vi lever under fattiga tider rent ekonomiskt. Haha.

Du & Jag älskling, vi klarar av allt och jag älskar dig så mycket. <3

Likes

Comments