Rädda din krossade skugga!

DU BEHÖVER:
- Din krossade skugga (i mitt fall är det min C POP highlighter från Becca)
- Isopropylalkohol som löser upp och binder samman skuggan igen
- En tesked för dosering av alkoholen
- Papper som suger upp överflöd
- Något att blanda med, jag använde en plastspatel
(Parfymen jag har med i bilden var helt värdelös, den skulle agera som vikt.)

Krossa skuggan till mindre bitar för att göra det enklare att blanda och få en len "smörja". Addera alkoholen med teskeden så det inte blir för mycket på en gång. Jag använde inte någon skål att blanda med utan direkt i förpackningen för att inte förlora något av skuggan.
Lägg papper under då det kan spilla lite från alkoholen, jag är väldigt klumpig så jag behövde iallafall lägga ett papper under, haha!

Häll i och blanda tills du det är lite som blöt sand eller kladdkaksdeg som fint smälter ihop igen, om det låter logiskt?
Om det är för svårt att blanda så är det för torrt, addera mer alkohol, ta lite i taget!

Jag skulle lägga den här lilla "duken" för att få en finare mönster i highlightern men det sket sig och jag inser nu att jag gjorde fel, samma sak med min parfym som vikt. Man kan lika gärna använda fingrarna för att trycka ner pappret och fånga upp överflödet av alkoholen och sen när du tar upp det och det är ett fult mönster så tapa förpackningen några gånger i bordet för att få bort bubblor i smeten och du får en jämn yta.

Låt torka under natten för att vara säker på att det verkligen har torkat och BAAM, din skugga är som ny.. Väldigt kladdig och kanske lite fulare men den funkar lika bra som förut. Alkoholen påverkar inte skuggans pigment eller konsistens. Det här knepet funkar på allt som puder, ögonskuggor, highlighter, bronzers, rouge osv osv.

Om det är några osäkerheter så fråga på så svarar jag så gott jag kan eller kolla in Heartcore's blogg som jag tog inspiration ifrån. Ni hittar hennes inlägg HÄR.

#tips #makeuptips #sminktips #smink #highlighter #ögonskugga #alkohol #champagne #beccacosmetics #hemmafix #makeupaddict #makeupjunkie #makeuplover #makeupartist #tipsfråncoachen

Gillar

Kommentarer

Norahsmamma ,
emiliesbeauty
emiliesbeauty,