Internationella kvinnodagen

Då var vi här. Dagen jag både älskar och hatar.
Det är skitbra att vi har en dag då vi officiellt uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situationer men asså EN dag?..
Ska vi ha EN dag att lyfta upp vad som händer varje dag?
Jag blir både äcklad och fascinerad av att detta är helt normaliserat. Jag kan inte så jättemycket om ämnet, alltså jag är inte så påläst om olika situationer men jag vet om att jag känner väldigt starkt för att kvinnohat, våldtäkter, kvinnoförnedring och allt som har med detta och göra. Folk ser fortfarande ner på kvinnor men det sjuka är att dom ser då även ner på sina mödrar, kvinnorna som gav dom liv, det är det sjukaste. Dom tycker sina mödrar ska lägga sig under mannen och jag spyyyyr på det.

Det finns så många tankar, ord och åsikter inom mig så det står helt still. Jag förstår mig verkligen inte på dessa människor som fortfarande nedvärderar och underskattar oss?
Hur tänker dom?
Vi är lika värda, vi ska tjäna lika mycket, vi ska ha samma rätt till våra kroppar och vi ska få samma respekt på nätet som resten av den mansdominerande världen.

Jag hade velat ha detta inlägget lite djupare men vi alla vet vad som försegår, vi alla vet vad dagen står för och vi alla kommer att kämpa vidare tills vi lever i en rättvis värld.
Love you.


”Vi måste fortsätta det arbete som kvinnorna före oss gjorde och se till att våra döttrars drömmar inte har några begränsningar.”

- Barack Obama

”Jag tror att alla kvinnor i vår kultur är feminister. De kanske vägrar kalla sig det, men om du skulle ta vilken kvinna som helst 40 år tillbaka i tiden och fråga ‘Är det här en värld du skulle vilja leva i’ skulle de svara ‘Nej’.”

- Helen Mirren

”Hur kan vi förändra världen om bara hälften av oss är inbjudna och välkomna att delta i konversationen?”

- Emma Watson

”Tjejer kan bära jeans, ha kort hår och boots eftersom det är okej att vara kille. Men om en kille ser ut som en tjej är det förringande för att man tycker att det är sämre att vara tjej.”

- Madonna

”Jag tror inte att det går att vara kvinna i dag och inte vara feminist.”

- Oprah Winfrey

#kvinnodagen #internationella #feminism #feminist #feministjavisst

Gillar

Kommentarer