6 uger i Peru!!! Tiden går for hurtigt. For hver dag, der går, vokser Peru mere og mere på mig – me encantaaa!!! (jeg er vild med det). Nu til det vigtige – denne gang et indlæg, med ting som virkelig har overrasket mig ved Peru – både positivt og en smule negativt.


Du kan få bøder for de mærkeligste ting

Rundt omkring i byen (mest de rigere dele) hænger der skilte, som billederne ovenfor. Det til venstre viser, at hvis du efterlader din hunds efterladenskaber på gaden, får du en bøde på s/810 – hvilket svarer til omkring 1600 kr. Det lyder helt åndssvagt, men det hjælper med at holde byen ren – måske der også skulle være en bøde, for at smide ens affald. Det ville i den grad også hjælpe.

Billedet til højre viser, at hvis du dytter (indenfor et bestemt område) får du også en bøde på s/1155 soles – over 2000 danske kroner. Bare for at dytte. Men dyttet bliver der meget, særligt pga...


Den vanvittige trafik

Trafikken er for sindsyg. Det overrasker mig stadig næsten hver dag, hvordan uansvarligt folk opfører sig i trafikken. Jeg er også overrasket over, at jeg ikke har set et eneste trafikuheld, i forhold til hvordan folk kører. Jeg er glad for, at jeg ikke skal tage kørekort sådan et sted, så er det sagt. Hvis ens maps siger, at ruten tager 15 minutter kan det sagtens tage op til og over en time – så en gang imellem er det hurtigere at gå. Eller tage den her...


Bussen/el micro

Jeg ved ikke, om jeg vil sige, at bustiderne er til at regne med, for der er slet ingen bustider. Eller stoppesteder, for den sags skyld – du skal bare vinke til chaufføren. Dog er de manglende bustider ikke noget problem, da der kører busser hele tiden. Så stresset bliver jeg ikke om morgenen, når jeg kan se bussen køre lige forbi mig – for der kommer højst sandsynligt en ny indenfor 1 minut. "El micro" er de små busser (måske plads til 10-15 passagerer, men det er Sydamerika, så hvorfor ikke mase 25 ind). Det er måske også for at spare på dette..


Benzin(priserne)

Mor, jeg siger det bare, når dieselen koster 8,40 kr er den altså ikke dyr, men det er den altså her, og det bliver hurtigt dyrt at tanke. 1 sol = 2 danske kroner, så kan i selv regne ud, hvad det ville blive at tanke ;)

Toiletpapiret ryger ikke i toilettet..

..så kan jeg bedre forstå, hvorfor toilettet så let blev stoppet de første uger, for det var jeg godt nok ikke klar over. Jeg bryder mig virkelig ikke om, at skulle smide papiret i en skraldespand (og slet ikke når den er fuld, føj!!), men sådan er det altså bare. Det må være en del af udvekslingsopholdet.

Alt det smukke

..for det er der altså også meget af. Jeg er virkelig, virkelig vild med Peru, og selvom der mange steder (særligt bussen) er forurenet og beskidt, så er der altså også tidspunkter, hvor jeg virkelig tænker wauw, og hvor er jeg glad for de øjeblikke. Jeg er bare generelt glad i låget hele tiden, og hvor er det mega skønt. Jeg har det så godt her, og jeg har virkelig ikke noget at klage over.

Det blev et lidt kort indlæg, men jeg er i gang med et lidt større projekt (er det ikke ret blogger-agtigt, at skrive sådan?), som kommer næste uge. Eller måske om en måned – det er jo Sydamerika.


Tak for at læse med.

– Emilie

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments