Header

Da har vi pakket sakene og jobbet oss så langt som til flyplassen. Fire jenter, 9 kofferter og en god del vesker. Det var litt av et prosjekt, men vi klarte det til slutt.

Nå kan vi endelig sette oss ned og vite at bagasjen er sjekket inn og det eneste vi må gjøre nå er å vente. Flyet går over natten, så noen timer med søvn burde vi klare å få - og så er vi i Oslo.

Ses snart Oslo! Det blir godt å komme hjem.

Lokal tid: 21.30 - temperatur: 13*c - humør: sliten av å traske rundt

Klemz fra Emz (&co)

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

I dag har vi utnyttet en fantastisk dag her i New York. Vi unnet oss en god frokost på en fin cafe og tok videre turen til Coney Island. Det ligger et lite stykke fra sentrum, men med subwaysystemet her gikk det fort.

Det var godt å se noe annet enn byliv. Utrolig mange som tenkte det samme som oss i dag, så mangel på folk var det ikke heller.

Som det store barnet jeg er kjøpte jeg selvfølgelig den største kjærligheten jeg fant.

Da vi kom tilbake til leiligheten hadde Hennie og Haaland kommet tilbake fra Miami. Vi hadde egentlig planer om å dra ut og feire en siste kveld i dag, men hele gjengen sviktet. Alle ligger strakt ut i hver sin seng og vi har fått hevet i oss litt sushi.

Vi får heller satse på en siste koselig lunsj i morgen før turen går videre til FLYPLASSEN!! Shiiit - nå er det ikke lenge til vi setter beina på norsk jord etter 3/4 måneder.

Lokal tid: 22.10 -temperatur: 24*c - humør:reisesyk

Klemz fra Emz (&gjengen)

Likes

Comments

Etter tre måneder på reise i åtte ulike land føler jeg at det kan være fint å finne de beste punktene. Hvor var den fineste stranden? Hvor spiste jeg best mat? Hvor likte jeg meg best?

Hvor likte jeg meg best?
Jeg visste allerede i det jeg ankom Bali at det var favorittstedet mitt og at jeg ville tilbake. Vi fikk kun 8 dager der og jeg er ikke i tvil om at det er favoritten.

Hvilket hostel var det beste?
Det tok ikke mange nettene før jeg var kjempe lei av dorm og jeg tror spesielt Thea tenkte "hva for et menneske er det jeg reiser på BACKPACKING med?!". Det ble derfor mye hotellrom på oss, men jeg har allikevel en favoritt når det kommer til hostellene. Det blir The Beach Village Backpackers på Koh Phangan. Det var ikke det fineste, men absolutt mest sosiale. Der fikk vi venner som fulgte oss lenge på turen og som jeg håper vi ser igjen.

Hvor spiste jeg den beste maten?
Her er jeg ikke i tvil. Som de backpackerne, eller gladpackerne vi var dro vi selvfølgelig på de beste resturantene. I Luang Prabang, Laos, ble det derfor buffelstek på meg. Den var heeeelt fantastisk!

Hvor var det best uteliv?
Det kommer kanskje ikke som et sjokk at svaret her går til byen som har hentet inn russetiden og bragt den til en hver dag, hele året greie. Vang Vieng, Laos.

Hvilken strand var den fineste?
Trist nok var dette selvfølgelig stranden som tok knekken på Thea og meg. Long Beach på Koh Rong. Langt å gå, ingen mat, ingen mennesker - men helt fantastisk (sett bort i fra all painen de neste ukene #solbrent)

Den beste flyturen?
Dette er åpenbart flyturen fra Kuala Lumpur til Sydney. Åtte timer på fly hvor jeg sov typ 7,5 av de. Tom seterad - som selvfølgelig betyr at jeg breer meg ut over alle setene. Pakker meg selvfølgelig inn i pledd, legger meg på puta, tar på øyebind og øreklokker. Wow!

Hvilken by likte jeg best?
Hm.. denne syntes jeg er litt mer vrien. De store byene jeg har vært i har vært veldig forskjellige syntes jeg. Byene i Vietnam er utelukket, siden jeg ikke likte disse. Her tror jeg svaret må bli Sydney. Det er mye å se, været var strålende og utelivet var både bra og lett tilgjengelig.

Hvilken øy likte jeg best?
Vi var på 5 øyer, hvorav en av de var Bali. Siden Bali allerede er nevnt så tror jeg kanskje Koh Tao blir valget her. Det utkikkspunktet vi kjørte til der var helt fantastisk og jeg har aldri sett et så fint sted noen gang. Det var flere fine strender, gøy å kjøre scooter rundt, Fishbowl (utestedet) var annerledes men kult også hadde de den elskede og savnede 7eleven toasten til hele 7kr som jeg savner en smule.

Hvilket transportmiddel var det beste?
Åpenbart fly, men det er kanskje litt juks å svare som "backpacker"? Togene i Thailand var faktisk heller ikke så verst. Jeg sover jo som en stein uansett hvor jeg er og når på døgnet så å reise med de på natten gjorde meg absolutt ingenting... frem til konduktørene vekte oss og skulle slippe oss av da..:/Det var vel nok for denne gang. Kanskje jeg kommer på mer jeg vil ha skrevet ned på dette som har blitt min elskede dagbok. Angrer ikke et sekund på at jeg lagde denne bloggen og håper at noen andre har likt å følge med eller kanskje kan få nytte av tips senere.

Klemz fra Emz

Likes

Comments

I dag har vi gått en tur og endt opp i Central Park. Her ligger vi nå og nyter det fine været. Sola skinner og det passer oss perfekt. Etter tre måneder på reise er det ikke akkurat shopping kortet mitt roper, så en rolig dag her var deilig for både kroppen og kortet :)

Nå er det kun to dager til hjemreise. Kjenner veldig på det at jeg er innstilt på å komme meg hjem nå og da er man kanskje ikke like flink til å nyte at man er så heldig å være her jeg er nå. Både Cc og jeg er veldig klare for å komme hjem, så vi girer hverandre nok litt opp der også.

Lokal tid: 14.50 - temperatur: 17*c - humør: svettende

Klemz fra Emz (&Cc)

Likes

Comments

I dag tok vi turen til botanisk hage i Brooklyn. Det er sesong for kirsebærblomster, noe vi selvfølgelig ville se. Det var kjempe fint der og en ro over hele stedet - til forandring fra andre steder i New York.

Nå begynner hjemreise seg og vi kjenner veldig på det. Vi har sett vår siste episode av Paradise i utlandet, siste klipp av skam - det gikk plutselig opp for oss hvor lite tid vi faktisk har igjen.


Selv med det i bakhodet klarer vi ikke å stå opp tidlig å få mye ut av dagene. Været er halvveis, selvom det i dag var forholdsvis bra, men motivasjonen for å gå ut i regn og en tåkete by er ikke helt på topp. Krysser fingrene for bedre vær resten av helgen.

Lokal tid: 20.50 - temperatur: 17*c - humør: rastløs

Klemz fra Emz (&Cc)

Likes

Comments

Hvem liker ikke is? Hvem liker ikke vaffel? Vi fant et sted her i New York som selger is i vaffel. Helt fantastisk spør du meg.

Jeg kjøpte double cookies and creme is med krem, jordbær, kokos, sjokolade- og karamellsaus. Det var utrolig nok like godt som det både hørtes ut og så ut. Det stedet vil jeg virkelig anbefale videre om man er i nærheten.

#wowfulls

Lokal tid: 19.00 - temperatur: 17*c - humør: hjemreiseklar

Klemz fra Emz (&Cc)

Likes

Comments

Dette er et innlegg som burde vært postet for en uke siden, men jeg er jo på ferie - litt latskap må vel være greit. Nå kommer innlegget endelig. Hva syntes jeg om California?

Staten som har vært drømmen i mange år gikk endelig i oppfyllelse. Hva forventer man seg før man drar? Er det som forventet? Får man nok? Vil man tilbake?

Hvor skal man starte... California er stort og alt tar lang tid. En strekning som skal ta 10 minutter kan ta 30, kun grunnet mye trafikk. Jeg har kjørt på 14 (!) felts veier, blitt tutet hull i hodet på og opplevd mye de to ukene jeg fikk der.

Før jeg dro så jeg for meg at alt er så mye mer enn hva det egentlig er. Det å skulle ta bussen i tre timer for å komme meg til Michelle og Natalie var ikke en tanke som slo meg før det var et par timer til avreise. Heldigvis gikk turen fort fordi det var mye fint å se på veien.

Transport:
Oppholdet mitt i California hadde aldri vært det samme uten bil. Den første uken hadde jeg ikke bil, men det har Mich og Nat så vi fikk gjort en del sammen når de ikke hadde skole.

Å leie bil som 19-åring i USA er ikke bare bare. Å få lappen som 16 er helt naturlig, men du skal helst være over 25 for å leie bil. Noen steder tilbyr fra 21 år, mens kun et sted leier ut fra fylte 19. Prosjektet startet allerede her. Jeg tok airbusen tilbake til flyplassen for å så ta buss til bilutleien.

Bilen var allerede reservert og jeg hadde fått estimert pris. Her var det selvfølgelig ikke inkludert forsikring, som man selvfølgelig skal ha, u25 avgiften var heller ikke inkludert mm. Det gjorde at bilen ble ekstremt mye dyrere enn forventet.

Men det ble bil, og det er jeg glad for. Da Cc kom noen dager senere hadde vi mye på agendaen. Alternativt for bil måtte vi tatt uber, men vi regnet på det og skjønte at det ville ende opp i samme prisklasse. Å ha bilen tilgjengelig til en hver tid og den friheten det førte med seg var derfor virkelig verdt det.

Mat og drikke:
Jeg rakk å besøke Malibu farm hele to ganger under oppholdet. Jeg syntes maten var helt grei, men stedet er helt fantastisk.

Hos Mich og Nat ble det mye hjemmelaget mat, noe som var helt fantastisk. Det å endelig kunne føle seg litt hjemme og gjøre "normale ting" var godt. I tillegg er flere av råvarene tilnærmet like norske, noe som gjorde alt mye bedre.

Med Cc hadde vi ikke mulighet til å lage mat selv. Take away ble derfor vår beste venn og det gikk mye i sushi. Prisen var omtrent lik som hjemme, men litt skuffet over maten - ingen ting er som Sim Sim i Sandvika. (Sees om en uke, Sim Sim!!)

Vi spiste også ute med June en kveld. Da ble det også Japansk måltid. Favoritten min der må være japansk taco. Tacoskjell med krabbe og chilimajo - NAM! Håper jeg finner igjen det senere, for det var veldig veldig godt.

Serverdigheter:
I går postet jeg innlegget om Disneyland og Universal studios, så denne vurderingen tar jeg ikke på nytt.

Santa Monica Pier var kult å ha vært på, men jeg hadde trodd det var mer. Jeg så for meg mer liv og en større brygge. Samtidig er det et kult konsept og jeg ville ikke vært foruten turen dit. Fotospotsen under bryggen har vi også fått masse komplimenter for, så den må jeg vel også si meg fornøyd med.

3rd street promenade er vel hovedshoppinggaten i Santa Monica. Til min lommeboks store glede brukte jeg ikke en krone der, så da kan vi vel konkludere med at den ikke var top notch.

Venice Beach - en ting å si her er at det er utrolig fint. Det blåser en del, men hvis man finner et sted med le er det helt perfekt. Neste gang vil jeg sykle langs strandpromenaden.

Melrose avenue er gaten der alle tar bilder med kule vegger. Vi slet med å finne parkering og det blåste en del da vi var der så for oss var ikke det den beste opplevelsen. Hit vil jeg tilbake!

Hollywoodskiltet er en tur vi ikke fikk gått. Vi fikk heldigvis sett det fra et utkikkspunkt, men en dag vil jeg gå turen. Den tar litt tid og med så få dager som vi hadde der ble det derfor bortprioritert.

Walk of Fame - herlighet for en stor gate. Denne hadde jeg sett for meg helt annerledes. Jeg trodde det var en utraffikert vei med utallige stjerner - sistnevnte hadde jeg rett i. Vi så kun et par stjerner vi visste om, men det var veldig kult å ha sett. Hvis du håper å se en spesiel stjerne så tror jeg det kan være lurt å legge fra seg håpet allerede. Det krever sitt..

Det som skuffet meg mest med LA spesielt er st det ikke er et sentrum. Jeg var ikke klar over dette før jeg kom og det kom litt som et sjokk for meg.

Overall digget jeg California og gleder meg til neste gang. Med et par venninner som flytter dit til høsten skal du ikke se bort i fra at jeg drar tilbake når anledningen byr seg.

Så selv uten å være rakettforsker skjønner du da kanskje at dette var et sted jeg digget.

Lokal tid: 00.40 - temperatur: 13*c - humør: mimring

Klemz fra Emz

Likes

Comments

Regn.

Utrolig kjipt å være i denne kule byen når værgudene ikke spiller på lag. I dag har det regnet som bare det, noe som har gått utover mastercardet.. hehe. Vi har fått ordnet det meste til vi skal hjem, men spesielt for Cc er det mye å fikse. Jeg har jo levd i koffert og sekk de siste månedene, mens hun har jo fylt opp et helt rom.

Vi var derfor så glupe (syntes vi selv hvertfall) at vi startet tidlig med pakkingen. Min sekk er ferdigpakket og så og si kofferten også. Klærne for resten av uken ligger fremme og nå føler jeg faktisk at vi har god kontroll. Det kan se ut som været er meldt bedre til helgen, og ingenting hadde vært bedre enn det.

Lokal tid: 20.30 - temperatur: er vi i Bergen? - humør: gira på hjemreise

Klemz fra Emz (&Cc)

Likes

Comments

Da jeg var i California klarte jeg utrolig nok å få med meg folk i disse parkene. Sidney var ikke vanskelig å overtale, for hun er nok like glad som meg i sånne parker hvor vi får frem barnet i oss. Cecilie derimot var et litt større prosjekt. Det prosjektet hadde jeg omtrent gitt opp.

Men jeg klarte det. Etter litt surmuling og noen kommentarer på at det var dyrt fikk jeg dratt hun inn i bilen og kjørt avgårde før hun fikk lurt seg unna. Vi fikk med oss June også, noe som var veldig hyggelig.

Så hvilken park likte jeg best? Jeg kan allerede avsløre at det er vanskelig å gi en fasit på dette. Disney har man som regel et forhold til fra man er ung, noe man kanskje ikke har med Universal. Når det er sagt har jeg, og sikkert fler, et større forhold til sistnevnte enn hva en skulle tro. Grusomme meg, Harry Potter, Jurassic Park, The Simpsons, Shrek - you name it.

Disneyland består av to parker, men siden vi kun hadde en dag ble det derfor bare en dag. Hele dagen gikk jeg rundt og var ekstremt fascinert av hvor gjennomført alt er. Spesielt "biler"området var helt sinnsykt kult.

Vi spiste god mat der, fikk testet Nord-Amerikas raskeste lange karusell og mye mer. Som tidligere nevnt var Frozenshowet helt fantastisk og verdt hver bidige krone det kostet å komme inn i parken.

Universal var en park som bestod av utallige 3D rides. Det var utrolig kult, spesielt The Simpson riden. June og Cc var veldig skeptiske, men kom ut med et stort glis - så den var cool!

Utover det spiste vi helt grei mat der, men vi lette ikke så veldig lenge heller.

Alt i alt er heg utrolig glad for at jeg fikk opplevd begge parkene. For min del var det ikke karusellene som var det kule, men det å se hvor gjennomført alt er tror jeg fascinerer alle som er der. Utrolig kult å se hvordan animasjon blir virkelighet kun på et lite område.

Anbefaler virkelig å dra dit uavhengig om du har forhold til figurene eller ikke, jeg tror faktisk jeg vil tørre å love at du vil bli positivt overrasket. Typisk om man får for høye forventninger etter en slik anbefaling, men budskapet er - dra til parkene!

Klemz fra Emz

Likes

Comments

Bilder fra Venice Beach

Heller ikke i dag klarte vi å stå opp tidlig. Klokken nærmer seg 12 og jeg ligger enda i senga. Med seks dager igjen er nok ikke det den beste prioriteringen. I dag tror jeg vi skal ta en tur til Soho og i kveld dra til Brooklyn bridge - det er hvertfall mitt ønske. Får komme meg opp av senga og høre med Cc hva hun tenker.


Lokal tid: 12.00 - temperatur: 14*c - humør: trøtt

Klemz fra Emz

Likes

Comments