Här är lite av det jag fick på min födelsedag men fick även annat jag inte tog kort på. Fick presentkort på shoppingcenter och bio, en kudde, strumpor, tröjor, choklad, väska, plånbok, bodymist, body lotion, strumpor, smycken osv. <3<3<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

GOD JUL!!!

Har tänkt på att skriva nu ett långt tag men bara inte gjort det. Dessa veckorna har gått så snabbt med mycket aktiviteter. Jag har haft min första Cheer tävling (vi kom sist!), upplevt min första snowday (skolan ställdes in pga all snö som fallit), firat min födelsedag, shoppa osv. Jag fick lov nu den 22 December vilket är ganska skönt med jag saknar fortfarande skolan. Har de senaste veckorna kommit väldigt bra överens med Alexis vilket har varit svin skönt. När vi väl kommer överens så gör vi det bra. Vi har skrattat mycket och haft riktigt roligt. Tillsammans har vi gått julshoppat, bakat, sett på film osv. Tror inte att jul kunde kommit en bättre tid, det har verkligen fört mig närmare med min värdfamilj.

Min första Cheer tävling var inte en väldigt stor händelse men det var roligt. Det var bara vi och två andra skolor som tävlade men det var sjukt coolt att se. Jag älskar våra uniformer vi har, den enda problemet är att jag råkade köpa skor i fel storlek- som inte går att byta. :) Vi har haft en till tävling men den kunde jag inte vara med på då vi firade jul då här hemma. Vi förlorade den tävlingen med.

På min födelsedag hade vi julfest i huset. Detta tyckte jag var väldigt skönt då jag inte behövde oroa mig för att vara social med familjen hela dagen osv. Vi gick upp tidigt och förberedde oss. Gästerna droppade in en efter en tills hela nedervåningen var fylld. Jenna kom även. Innan vi tre gick ner för att umgås satt vi uppe på mitt rum och öppnade lite paket. Jag och Alexis gav saker till Jenna medan hon gav mig och Alexis julklappar och presenter. Jag hade gjorde en Build a Bear till henne med ett inspelat meddelande medan jag fick godis, bodylotion och body mis från henne. Detta älskar jag fortfarande. Vi tre var mest för oss själva under kvällen och snackade mycket. Vid julklappsöppningen fick jag massa saker, från människor jag inte ens träffat, vilket var helt sjukt för mig. Detta är vad de menar när de säger att Amerikanare är gästvänliga lol. Jag fick massa saker, och allt var inte helt billigt heller. Efter detta så började alla sjunga för mig och jag fick lite mer presenter från familjen. Kelly hade åkt och köpt en stor vaniljtårta till mig som var helt otrolig. Även nu fick jag presenter från massa jag inte träffat innan. När vi va klara med detta jag vi tjejer upp igen, och alla småbarn följde efter oss. Tillsammans lekte vi kurragömma, talang etc. När alla hade åkt hem/ gått och lagt sig satte jag, Alexis och Jenna uppe och pratade riktigt länge vilket var sjukt roligt. Nästa dag chillade vi för det mesta men det var i helhet väldigt skönt.

Veckan rullade på efter detta. En dag var jag och några vänner på Arbys efter skolan och käkade, två dagar hade vi träning, en dag åkte vi och shoppade osv. På fredagen var det dags för lagets Team Holiday Party. Vi var hemma hos coachens hus och hade roligt. Jag gillar majoriteten av alla i lagen men det fins det som är irriterande och omogna vilket jag ibland får panik på. Jag har inte riktigt en bästa vän i laget men jag nära Sarah (hon i backgrunden i vit tröja) då vi pratar varje dag i US History och Naija (hon som jag sitter nära, i vit tröja). När denna festen var slut åkte vi till skolan var vi blev avsläppta. Jag blev hämtad av Rick som körde mig till Faiths hus (en av Alexis vänner). Även här var det riktigt roligt då jag fick hänga med många vänner jag har men inte träffar så ofta. Det är skönt att jag kommer bra överbens med alla av Alexis vänner.

Likes

Comments

Hej hej! Känns som jag bloggade senast igår men vet att detta inte är fallet. Tiden går så sjukt fort här att jag inte hänger med. Jag har haft två väldigt fartfyllda veckor även om de inte altid har varit det roligaste. Därför gör jag en liten klassiker för denna bloggen- summering!

Jag hade en jättebra långhelg över Thanksgiving. Eftersom att jag har haft det jobbigt med familjen var jag inte så exalterad övar skippa skolan och vara med dem i 5 dagar med det var faktiskt okej. Under denna helgen kom jag bra överens med både Alexis och Alex vilket var väldigt skönt. Maten vi åt var supergod då praktiskt taget allt var hemlagat och traditionell Thanksgiving mat. Jag firade det med ca 15 pers från deras familj. Alla var verkligen jättetrevliga och inbjudande. När de alla bestämde sig för att åka hem drog jag, Alexis och Kelly till Target för lite Turkey Thursday shopping. Min värdfamilj hatar black fridag så det gjorde vi inte. Även om vi kom överens bra var det inte alltid roligt då vi för mestadels var hemma hos Marlene (Kellys mamma), jag satt sjukt mycket med min telefon.

Skolan började igen och jag var riktigt glad. Skolan är verkligen inte svår här då kraven inte är höga, alla test är multiple choice, man får seriöst 100x chanser att göra något ovs. Jag har haft två jättebra veckor i skolan då jag verkligen kommer överens med alla i mina klasser och alltid skrattar + att jag nu har gått i Cheer ett tag. Jag var först osäker på människorna i laget men inser nu hur snälla och roliga dem är. Jag får mer vänner för varje träning och har verkligen kul där.

Jag var även på en Julfest för att utbytesstudenter där jag fick hänga lite med mina vänner i samma grupp. Det var ingen kille som hade någon möjlighet att komma så vi hade en tjejträff som faktiskt var förvånansvärt skönt. Det är alltid lite stelt eftersom alla värdfamlijer stirrar sönder oss och vi inte riktigt kan vara oss själva men när vi är själva kan vi prata sjukt mycket. Vi planerar att sova över någon gång nu i Januari.

I min värdfamilj är läget fortfarande inte jättebra. Ni kan inte ens föreställa er hur olika jag och Alexis är. Att umgås med henne är utmattande då hon är så okänslig och ointresserad i allt. Det enda vi pratar om är praktiskt taget henne för att det är allt hon vet. Hon startar aldrig en konversation med mig och har ALLTID en attityd. Hon har, tyvärr, alla de personlighetsdrag jag avskyr. Hon är självisk, hatar allt, besserwisser, översittare och en stor bitch. Hon beter sig som om det är något att vara stolt över, att hon är ärlig men sanningen är att hon bara är rakt ut elak. Tyvärr är detta en människa som inte kan respektera någon annas åsikt än hennes. Jag och Alex har inte snacka så mycket det senaste men vi är fortfarande vänner just nu. Den jag kommer överens mest med är faktiskt Rick då han kör mig både till och från Cheer. Han är en väldigt tyst typ men han är snäll och inbjudande vilket jag gillar. Han är den enda jag tror genuint gillar mig just nu.

Tänkte gå ner och käka lite nu men jag ser dig snart bloggen, jag lovar att bli bättre på detta.

Likes

Comments

Mina 3 månader har däremot inte bara varit skit här. Jag har haft så många roliga dagar här där åka hem låter som den värsta idéen någonsin. Varje vardag är helt otrolig. Jag gillar alla mina klasser och har superbra vänner i dem alla. Nu när jag går genom en skola på 2000 pers är det många som känner mig och säger hej till mig i korridorerna. Alla är så sjukt roliga och snälla att det enda jag gör att skratta. Kan ni tänka er den känslan där i Sverige? Att länga till måndagarna, att inte vilja att skolan ska sluta och genuint njuta i varje klass? Det är så jag känner jag.

Nu när det är vintersäsong här har jag även börjat med tävlings cheerleading vilket jag är väldigt glad över. Laget är verkligen inte så bra tävlingsmässigt men alla är supersnälla och alla träningar är roliga. Vi har normalt sätt träning 3 gånger i veckan, 2 timmar per gång. Eftersom det bara ät tre dagar planerar jag även att hjälpa till med skolans teatergrupp backstage med produktion då det är väldigt populärt här. Detta är en gång i veckan. Med min sista dag har jag planer att försöka börja träna till vårsäsongen. Jag planerar att göra något med Track & Field vilket de börjar förbereda för nu!

Jag älskar min grupp med andra utbytesstudenter och min local coordinator. Många av dem pratar jag med dagligen och hänger med på fritiden. De två jag är närmast med är en norsk tjej, Elena, och en svensk kille, Gustav.

Under Halloween veckan var jag på en fest hos Elenas och hennes värdsyster med Gustav vilket var väldigt roligt. Både jag och han har lite problem med våra familjer så det var sjukt skönt att prata ut lite och komma iväg från dem.

Jag hade även en fest för alla utbytesstudenter i mitt hus en kväll. Detta var även roligt, men inte lika då jag inte gillade att vi hade det i vårt hus. Till er som känner mig vet ni att jag inte är den typ av person som gillar att bjuda folk till mitt hus och ha fest osv. Helst undviker jag mitt hus så mycket det går, samma är det här.

I skolan är jag även bra vän med en annan utbytesstudent från Danmark, Naija, som är otroligt go. Vi har inga klasser tillsammans med går båda i Cheer. Hon var den jag hängde med under Homecoming för Zeeland. Tillsammans hade vi sjukt kul, troligen mest roligt av alla, och dansade hela kvällen. Detta har lätt varit en av de bästa kvällarna här.

Andra höjdpunkter:

Vi har varit på ArtPrize, en av världens största konstutställningar. Jag älskade att gå runt här och se allt kreativt konstnärer hade kommit på.

Jag har besökt Lake Michigan med Terri, tillsammans pratade vi och drack Starbucks. <3

ALLA FOTBOLLSMATCHER. Detta har varit så sjukt roligt, så mycket High School spirit och har varit som jag tänkte mig. (Bird Bowl var en av de bästa matcherna)

Alla sleepovers, ex med Alexis, Faith och Gracie. (En chock, jag vet)

+ massa mer jag inte kan komma på nu men som jag vet har hänt!

Imorgon är det Thanksgiving så nu ska vi hoppa i sängs, vi har en lång mer rolig dag framför oss!

Likes

Comments

Så jag är nu ca 3 månader in i mitt år och mina känslor är ganska blandade. Jag är fortfarande glad över att jag åkte och är praktiskt taget glad varje dag men bilan så suger livet här borta. Nu när julen närmar sig har jag tillexempel börjat få hemlängtan, något som jag inte har haft innan. När man bor i en värdfamilj är man en del av familjen såklart då man spenderar all sin fritid med dem men det är inte alls som man tänkt sig. En värdfamilj låter som en dröm innan man åker men ju mer tid man spenderar med dem inser man att hur annorlunda det är. Man inser hur äkta det är och att allt inte alltid är perfekt. Jg tänkte därför börja med att berätta några av de utmaningar jag har stött på under denna tiden.

I början var jag otroligt nöjd med min familj men nu börjar den känslan avta. Jag och Alexis kommer inte alltid överens då vi är väldigt olika vilket resulterar i mild irritation. Jag anser att hon är en bitter besserwisser medan jag tror hon tycker jag är en irriterande idiot. Jag och Alex kan vara bästa vänner för en dag men nästa dag så hatar han mig mest av allt. Han är även väldigt aggressiv när han blir arg så det känns som jag alltid får vara försiktigt runt honom. Mina värdföräldrar däremot är väldigt snälla, även om jag inte känner att jag älskar dem. Det känns just nu mer som att jag är en börda som kostar pengar än en medlem i familjen. Många andra utbytesstudenter säger att de skulle kunna säga vad som helst till sin värdfamilj med detta är inte jag. Jag tänker alltid över vad jag ska säga innan och är fortfarande alltid ganska nervös runt alla av dem. Min situation är däremot inte tillräckligt illa för att få byta familj verkar det som, och om jag skulle vilja måste vi ha möte med familjen med. Jag har en stark känsla att detta inte skulle sluta med att jag byter familj utan allt skulle bara bli stelt där jag är nu.

Eftersom vi bor så långt ute på landet också har det också varit svårt att vara med vänner på fritiden. Jag bor verkligen mitt ute i ingenstans och får ofta inte chanser att vara med folk pga ingen kan köra/ hämta mig. Det är även svårt då alla inte har körkort, är i olika kompisgrupper, inte har tid att göra något på fritiden eller bara är upptagna med annat. För mig är detta jobbigt då det gör mig osäker på hur bra vänner vi är, och rädd över att jag inte har en bästa vän här. Just nu så hänger jag med med Alexis vänner tillsammans med henne, vilket kan vara svårt då man alltid är en bit utanför. Detta har förstört några upplevelser för mig som Homecoming och Halloween men jag har fått det att funka okej, jag har lärt mig att göra min egen grej utav det. Det jag har lärt mig här är hur mycket ansvar man själv har över hur saker blir. Jag kontrollerar mitt liv och min inställning. Detta tankesättet har gett mig några av mina bästa dagar. Jag lyckades därför göra båda dessa kvällarna med dåliga odds till riktigt bra dagar.

Likes

Comments

Hej alla! Vet att det var ganska längesedan jag uppdaterade så det säger jag förlåt för. Dagarna går så otroligt fort här med allt man gör och upplever hela tiden. En av de anledningarna över att jag inte har uppdaterat är att jag inte har haft så mycket bilder eller så mycket att skriva om. Därför skriver jag nu ett summeringsinlägg över ur det har varit och vad jag har gjort.

Så förra tisdagen (5 september) började jag i High School! Jag går på Zeeland East High School, en skola som jag hittills gillar väldigt mycket! Varje dag ser likadan ut då man har samma legioner varje dag. Jag har valt att läsa Film History, English 10, Forensics, Psychology, Aerobics och US History. Alla mina klasser är roliga och alla lärare är sjukt bra på sina ämnen. Det enda som är lite av en downside är hur korta alla raster är. Man hinner knappt till sina lektioner då skolan är ganska stor. På lunchen måsta man slänga i sig sin man för att hinna äta upp den. Jag brukar däremot ha med mig lunch så behöver inte så i kö och köpa vilket sparar lite tid. Jag sitter med Alexis varje dag då hon fortfarande är den jag känner bäst. Jag har däremot fått någon typ av vän i alla mina klasser nu vilket känns skönt. Majoriteten av alla är supersnälla och välkomnande när man nämner att man är en utbytesstudent. De frågar många frågor och man har alltid något att prata om i början haha. Detta är däremot inga jag har börjat vara med efter skoltid.

Jag har inte heller börjat i någon skolsport än men det ska jag nog göra nästa vecka! Jag ville från början prova på Volleyboll men eftersom jag kom försent missade jag tryouts och fick då inte det. Istället ska jag nu prova på att bli en cheerleader och verkligen få hela High School upplevelsen! Detta betyder att jag inte har gjort så mycket efter skolan utan mest åkt hem och tagit det lugnt. Två kvällar i veckan dansar jag på samma dansstudio som Alexis gör men jag tror att jag snart kommer sluta. Det är verkligen roligt att dansa på en amerikansk studio men i just de grupperna jag måste vara i är det bara massa 12/13 åringar som bara vill repetera hela tiden. Jag känner mig inte bekväm med det till 100% utan tycker det blir ganska stelt att vara tre huvuden längre än alla och fem år äldre.

Som sagt ska jag försöka börja uppdatera oftare men kan inte lova något. Nu måste jag däremot gå upp och äta lite innan jag sätter mig ner för att ta mig igenom lite läxor.

Puss!

Likes

Comments

Hejhej! Idag så har det varit en ganska lugn dag! Den började med att jag vaknade och låg med min mobil någon timma innan jag gick upp och åt frukost (en bagel). Efter detta så har jag suttit mycket med min mobil, pratat med familjen och målat ganska mycket i en målarbok jag fick när jag kom. Just nu håller jag på med den bild på massa grodor haha. Efter detta var det dags för middag. Efter middagen så satte vi oss ner igen och tog det för mestadels lugnt igen. Nu sitter jag och skriver detta här på bottenvåningen innan vi beger oss hemåt.

Imorgon så börjar skolan för mig och Alexis så vi måste hem och förbereda oss lite. Vi börjar inte förrän runt tolv då vi bara ska träffa alla lärare och lära känna skolan. Vi ska däremot upp tidigare än det då jag måste ta mina sista vaccinationer för att kunna få gå på skolan. Dessa ska vi ta redan kvar över åtta så jag och Alexis måste vara redo innan åtta, även om vi börjar så mycket senare. Det är lite segt med det är ändå skön att ha det gjort så jag kan börja samtidigt som alla andra.

Likes

Comments

Godmorgon! Nu sitter jag här bredvid Alex medan han spelar på sitt xbox. Jag vaknade ganska sent idag av att Dusty började gå på mitt ansikte. Jag gick sedan upp för att ta ett glas vatten och kanske äta lite. Där träffade jag Marlene som sa att Kelly och Alexis var och handlade frukost så jag nöjde mig med mitt glas vatten och gick ner igen.

En stund senare gick jag upp igen och strax efter det var det dags för frukost. Vi åt quiche med spenat och svamp, bagels och jordgubbar. Efter frukosten gjorde vi egentligen inget speciellt utan satt mest och tog det lugnt. Tillslut så tröttnade däremot jag och Alexis på det och gick istället ut och badade i Marlenes pool. Alex hade gått ut tidigare så han var redan i vattnet. Alexis hoppade i först och satte Dusty, som hade följt efter oss ut, på en sån liten surfbräda. Jag hoppade i strax efter men det var inte så varmt så jag var inte i länge. Jag gick istället upp och njöt av solen det sista.

När vi kom upp igen var det dags för middag och då beställde vi pizza. Jag tog en vegetarisk medan de andra tog någon bbq sort. Efter middagen så bestämde vi oss för att jag, Alexis, Alex, Kelly och Josh skulle åka och spela minigolf. Jag var den som kom sist men det var fortfarande väldigt roligt att göra. Strax var klockan halv tio och vi bestämde oss för att börja bege oss hemåt. På vägen stannade vi först på Culvers där vi köpte så kallade Custards. Detta är något som liknar glass, bara lite krämigare. Jag tog en Salted Karamell malt vilket var super gott, dock väldigt sockrigt så man blev lite illamående av den. Vi åkte efter detta till Joshs hus för att släppa ut hans hund. Där fick jag se hans samling av Yeezy skor (15 par)!!!

Vi kom senare hem och då satt vi och tog det lite lugnt innan jag och Alexis började dra oss till sängs. Där låg vi och pratade en stund innan vi bestämde oss för att sova.

Likes

Comments

Hej alla! Idag så behövda jag gå upp tidigare än vanligt. Vi skulle åka och besöka familjens mormor i Michigans huvudstad Lansing över helgen. Jag satte ca 10 alarm för att kunna vakna innan klockan nio och hoppa in i duschen. Efter min dusch gick jag direkt och la mig igen för att slappa lite. Tillslut gick jag upp då jag behövde börja packa min väska. Detta tog sin tid då jag inte riktigt var säker på vad jag skulle behöva använda mig av och då beslutade mig för att slänga ner lite av allt. Jag gick efter detta ner för att få i mig lite frukost, havregrynsgröt med jordnötssmör, banan och kanel. Jag har kommit fram till att gröt är min bästa vän här borta. Då min familj generellt äter mycket halvfabrikat känns det skönt att få i sig något nyttigt varje dag iallafall. Efter min frukost satte vi oss snarast och började åka. Att åka till Lansing tar cirka en timma och en kvart från vårt hus vilket inte är så jättelångt. Jag spenderade tiden mestadels till att lyssna på musik, skriva i min almanacka och försöka hålla i Dusty så han inte skulle hoppa till framsätet där Alexis satt.

När vi kom fram gick vi in i huset där jag fick träffa ”Grandma Marlene” som var supersnäll och intresserad av Sverige. När vi hade varit där en stund kom även Kellys syster, Lisa, och hennes son, Josh. De hade med sig tårta, ballonger, blommor och ett kort till mig vilket var så otroligt snällt. Jag blev såklart superglad för detta och tackade. Jag fick efter detta även en presentkorg från Marlene med massa antckningsblock, choklad, en vattenflaska och mycket mer. Allt detta fick mig verkligen att känna mig välkommen. Vi åkte strax efter detta för att äta lunch/middag på Applebees. Jag åt lax, broccoli och mosadsötpotatis samt soppa vilket var ganska gott. På vägen hem så åkte jag och Alexis i Lisas bil då hon ville bjuda oss på Biggby. Jag tog samma som jag gjorde första gången- iskaffe med kokosnöt, karamell och något mer. När vi var hemma igen bjöd jag på svensk lakrits, vilket de inte gillade haha. Vi åt sedan lite av tårtan och av en blåbärspaj som Alexis hade gjort som båda var supergoda.

Plötligt hade klockan blivit åtta så Lisa och Josh åkte hemåt då de bor i närheten, medan jag, Alex och Alexis satte oss ner för att spela lite spel. Vi spelade Sorry, Monopol och Headbandz innan vi gick ner där vi skulle sova. Här satte sig jag och Alexis och pratade lite medan Alex spelade Minecraft. Här va vi länge innan vi drog oss till sängs men vi somnade inte förrän klockan två.

Likes

Comments

Tänkte bara slänga in en liten appreciation post för min nya katt här, Cali! Vi är praktiskt taget redan bästa vänner som sover över varje natt. Hon är sjukt lugn och vill alltid bli gosad med vilket jag älskar. bye now!!! <3

Likes

Comments