Robins presenter från mig och Wilmer.
Nallen har Wilmer fått av sin mormor

Var inte det enklaste att måla runt fingrar och tår. Hans ser inte helt ut som på bilden, han har 10 fingrar och tio tår.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Blåbärssoppa•varmakoppensparris•omelett m ost

Likes

Comments

Det gör denna låt. Jag känner mig så glad, extra kär. Jag hörde Hurula i somras, 3 dagar efter att vi fått se att vi väntar en prins i magen.


Nu ska vi bara lyssna klart på låten, fixa ordning oss och sen ut på lite hemligheter. På eftermiddagen ska vi träffa Wilmers kompisar och mina.

Likes

Comments

Från att ha sovit dåligt nästan hela natten och dagen igår till att idag sova mellan ca 12-halv 3. Äta en sväng och sen gick vi på promenad och då sov han till halv 6. Nu ligger han i vagnen vid fotändan av sängen och sover sen ca 20 min tillbaka.

Min ena faster och en kusin var hit och gratta oss till lillprinsen. Men han sov hela tiden och vakna när de skulle åka, så de hann se honom vaken lite iaf.

På förmiddagen knäppte vi lite kort. De blev så fina så var tvungen att lägga ut på insta så andra fick se vår fina prins.
Jag som ALDRIG skulle lägga ut ett kort på honom på internet. Kunde inte förstå hur andra kunde lägga ut på sina barn (även om jag tyckte det var kul att titta). Skäms nästan att jag varit så anti att lägga ut men ändå gör det nu. Så mycket som kan ändras när man själv får barn.
Man vill ju liksom visa hela världen vilket mirakel man skapat❤️

Tänkte gå på bebisfotografering men det går ju få så fina bilder när man knäpper själv också ❣️


Nu ska jag passa på att sova innan W vaknar för mat.

Likes

Comments

...att jag pausat skolan.

Jag skulle aldrig palla det. Jag gjorde det framförallt för att inte känna mig stressad då amningen kan bli påverkad av stress.

Det är så skönt att inte behöva tänka på så mycket mer än nuet och även känna att vi har tid att träffa andra.

Men idag är en dag då jag uppskattar mitt beslut än mer. Wilmer ger igen (skämt) sen jag väckte varannan timme i en vecka för att ge mat nu igen på mig. I natt har han vaknat då och då hela natten från 1. Sovit en gång under dagen i vagnen. Då sov han typ 40 min så passade på att sova då också. Han vaknade mitt i men somna om när Robin körde lite med vagnen. Annars har han bara kunnat sova på mig och då helst med bröstet i munnen. Så idag har jag inte gjort mer än att ätit, ammat, gosat med W och hängt två tvättmaskiner. Eller jo jag hann duscha också. Men det är så småbarnslivet kan se ut.

Skulle inte byta ut det mot något annat❤️

Likes

Comments

61 cm lång
5090g
39cm i huvudomfång
❤️


Idag var vi till BVC och vägde och mätte. Allt gick bra. Fick även fylla i sånt där test om hur man mår som man gjorde i mitten av graviditeten och prata om det. Nästa gång vi ska till BVC blir det när han är 3 månader och då även få andra omgången av rotavaccinet och 3 månaders sprutan.

Vaknade knappt av klockan så när jag väl vakna och W låg och sov så skönt bredvid så var det svårt att gå upp. 50 min innan vi skulle vara vid BVC vaknade Wilmer så då var det bara att sätta igång. Hann inte äta frukost så blev donken efter BVC. Han hade iaf gått upp 320g på 2 veckor och 1 dag så nu fortsätter vi med helamning😀

Folk lär trott att jag var knäpp för hade inte ner fönstret när jag beställde maten eller hämtade den, utan klev ur bilen i drive in 😂

Flashback till förlossningen när jag drack min milkeshake. Vill födda barn typ imorgon igen 😍


I måndags träffade vi decemberbebisgänget igen och det ska vi göra nästa måndag också. Kanske blir en veckogrej 😀 så kul att prata bebis, annat och jämföra saker.

Igår var vi till min gudfars fru och hälsade på.

Imorgon blir det babycafe och på fredag kommer mormor och mamma in och lunchar med mig.

Likes

Comments

Wilmer fick denna av sin moster Mimmi.

Från min moster med familj och hans gammelmorfar.

Från min kompis Lina

Från Wilmers gammelfarmor och gammelfarfar.

Från Wilmers morfar.

Från Wilmers gammelmorbror med familj.

Från Robins kusin Johan.

Gammelmorbrors frus syster.

Från min gudfar med familj

Likes

Comments

Ligger eller ja halvsitter med en sovande Wilmer i knäet och en snarkande man på andra sidan.

I natt somnade jag i Robins famn för första gången i sängen sen W kom. Wilmer sov i barnvagnen från vi la oss vid 24 till 1.30. Vaknade för mat. Somna igen ca 2.

Vakna 3.30 för mat. Var vaken kanske 1h.

Vakna för mat igen ca 8. Ungefär så ser nätterna ut jämt.


Nu ska vi snart gå upp och äta frukost och sen ta en promenad om vädret tillåter.

Likes

Comments

01.48 kom vår lilla prins ut efter 35 minuters krystande.
Han hade ögonen öppna så fort huvudet var ute men skrek inte. Han började skrika vid beröring. Kom sen till mitt bröst.
Robin klippte navelsträngen som innan hade snurrat sig 3 varv runt Ws huvud. Men det var tydligen normalt.
Var lite blek och andades lite fort så efter de velat lite om de ska ta ut honom eller om han ska få ligga kvar då det nästa är ju om bebisarna får vara hos sin mamma så tog en barnmorska och Robin med honom ut. Han fick nått på bröstet och syrmask. Syrmasken kommer inte Robin ihåg. Under tiden fick jag krysta ut moderkakan vid 2.02. Det kändes ju knappt. Tröck lite och sen drog de ut den. Låg sen och tittade på den medan de undersökte den.

Vi har under nästan hela förlossningen haft en barnmorskestudent med och det var faktiskt rätt kul då vi fick så mycket förklarat av att lyssna på dem. Alla undersökningar skulle ju även göras 2 gånger.. tur inte stunderna tog i lika mycket som barnmorskan.

Det gjorde riktigt ont när de skulle klämma ur blodet och kolla så livmodern drog ihop sig. Vilket de skulle göra x antal gånger.

Pappa Robin kom in efter en stund bärandes på VÅR SON 😍 och han fick komma till mitt bröst efter en stund då Robin höll honom. De frågade sen om jag ville amma och det ville jag så de hjälpte mig och W tog rätt grepp direkt.
Men va svårt det var att röra honom på mig sen, visste inte hur och var rädd för att lyfta fel.
Sen tror jag det var som det var dags att sy ihop mig. 2 stygn och ett skrapsår. Tog lustgas under tiden. Kändes när tråden åkte igenom men gjorde inge ont.

Fick nå mer dropp sen och tror det var för att kroppen skulle dra ihop sig eller om det var inför syningen.

Vi fick sen vara själva en stund innan vi fick in frukostbrickan ungefär 03.45.

Vi skulle sen vara kvar i 4 h innan vi fick komma till patienthotellet. Robin låg och vila på en fåtölj. Han var nog mer slut än mig, haha.

Duschade sen innan vi gav oss iväg till patienthotellet. Det var rätt svårt då det gjorde ont att böja sig. Wilmer fick sina första kläder på sig.

Barnmorskan vi hade när vi kom in på koll vid ca 6 på morgonen den 5/12 kom någon gång in och grattade oss. Alla var så himla trevliga! Jag är helt rörd efter förlossningen. Kunde inte läsa förlossningspapperen på länge och grinade bara jag tänkte på förlossningen.
Jag skulle kunna sätta hela förlossningen på repit❣️

Och för att inte prata om Robin. Är helt vad ska jag säga, chockad? Nej men skulle inte kunna haft en bättre stöttande kille med mig. Är faktiskt lite förvånad över hur duktig han var. Var med och stöttade och pratade typ hela tiden ❤️

Jag blev inge sur. Kanske lite smått men visade inte de när de som sa att han var ute snart fast han inte var det. Jag andades lugnt igenom all värkar i masken blundades. Det fick jag mycket beröm över att jag andades så bra.

Vid 7 var det dags att ta sig till patienthotellet och jag åkte rullstol dit med barnmorskan som förare. Hon som skrev in oss på förlossningen den 5/12 vid 15 tiden. Robin fick sätta en nål för vår älskade son som kom den 6/12.

Såg en kompis som la ut denna tavla så lånar den. Hon hade i sin tur lånat den av en annan.

Alla på BB var helt fantastiska också. Fick gå dit varje dag då det är större risk för infektion efter lång vattenavgång tills han var ute. Ett extra läkarbesök. De testade reglexerna genom att typ kasta bak hans huvud. Kan säga att gråten var väldigt nära där. Andra läkarbesöket vågade jag inte titta. Och då var det en gubbe som var lite små sur. Han är den ända och möjligtvis även han som satt epiduralen som var lite små sura. Fick vara kvar 2 nätter vilket vi tänkt från början också.

Tycker personalen på patienthotellet var lite små sura. Men det var så härligt att bara få vara vi 3 på hotellet. Det kändes verkligen som ett hotell. Dock var en del av maten riktade mot vad gamlingar är vana med och därmed inte så gott. Medan någon maträtt var superduper god.

Provivia jordgubb var riktigt god som de hade.

Tror det var andra dagen vi var där som W inte tyckte det var så kul att ligga i plastlådan medan vi åt, innan sov han bara eller skrek iaf inte. På lunch var Robin ensam med W medan jag åt nere i köket.


Något jag tycker är lite små konstigt är att man ska vara försiktig med förkylningar på så små barn men att vistas på patienthotellet med både gamla och unga. Jag trodde det bara skulle vara gravida och nyfödda där. Sen skulle man gå igenom hela sjukhuset till BB för kontroller. Men på kvällen på onsdagen och morgonen på torsdagen kom de till oss och tog temp. På torsdag morgon fick jag även alvedon då de tyckte jag skulle ta det så jag slapp ha ont. Kom ju liksom knappt upp ur sängen och vågade inte bära W heller, dels för att jag var feg och dels för att det gjorde ont att röra sig. Åt alvedon i ca 5-6 dagar totalt.

På torsdagen fick vi prata om förlossningen och jag fick spruta i rumpan då vi hade olika blodgrupper. Jag gav förlossningen en 9/10. Hade kunnat gett 10 också.

På fredagen den 8/12 på morgonen var det dags för läkarbesök igen och allt såg bra ut så vi åkte hem. Det var drygt då jag var yr hela vägen till BB och grinade, vilket jag gjorde hela vägen hem. (Hormoner😅🙈) sen hade vi så mycket att bära.
Innan vi lämnade BB sa hon, nu ses vi kanske om 2 år igen. Ja vem vet?

Justja på torsdagen hjälpte de oss att tvätta ur blod i håret och kamma det och sen fick jag kamma till det.
❤️

Väntar på att pappa ska komma med bilen som ska ta oss hem och vårat liv ska starta på riktigt ❤️👪

Likes

Comments