OUTFIT
Härlig förmiddag och början på tisdag.

Det var så skönt att första gången på länge få stiga upp till solskenet och lite varmare väder. Vi åt morgonmål tillsammans med familjen och planerade lite dagen. Vi måste idag åka och köpa lite smågrejs som skor och klänningar till några festligheter som är på kommande 🙂 Själv har jag klänning beställd, men ett par simpla, svarta klackskor fattas.

Dessutom fick jag förfrågan av att vara barnvakt, så måste försöka hinna hem till dess och skulle också vela och träna idag, så får se hur jag löser det.

Pleated pants – Vero Moda och skor – Zara

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min vardag

Bjuder på en bättre bild på mitt fina nya hår ❤

Under den senaste tiden har jag börjat drömma så konstiga men på samma gång realistiska drömmar, att när jag vaknar på morgonen så har jag ingen aning om det var en dröm eller verklighet. Det här kan ibland lämna en så stark ångest i mig efter att jag vaknat, och det har nästan hänt varenda morgon under de två senaste månaderna, även idag. Har någon av er nångång upplevt samma eller vet vad det kan bero på?

Alltur så släppte ändå all ångest och nedstämdhet när jag äntligen idag slapp tillbaks till boxen på träningar !! Hur länge sen känns det inte som jag varit där senast. Idag var det en 20 minuters amrap, en otroligt hemsk sådan. Så nu är jag ( nästan ) bokstavligen död, och tänker därför unna mig med gårdagens Wahlgrens Värld 😉

Hur tänker ni spendera er fredag ? Ha ett bra veckoslut ❤

Likes

Comments

Som jag nämnde igår, så hade jag en frisörtid bokad till förmiddagen och håret skulle ljusas upp igen. Jag går alltså på Salon Kaj Kallio, och jag älskar dem då de alltid ordnar tid för mig, även om jag skulle komma en dag innan begärt. De har alltså en salong här i Lovisa och en i HelsingforsSvinhufvudsvägen 1. Dessutom stor gillar jag min frisör, Jenni – som verkligen kan allt om mitt hår. Jag har nämligen en liten röd-ton i mitt hår, och kan därför inte använda vanlig hårfärg utan att få ett lila eller orange resultat, men hon behandlar det jätte bra.

Idag lade vi alltså i en massa ljusa slingor och färgade roten mörk. Jag kände att det blev aningen onaturligt att se ut förra gången, så vi mjukade lite upp det med färg den här gången. Nu är jag i varjefall super nöjd !

Likes

Comments

Min vardag

Så fint att se kvällssolen speglas mot frosten

Idag har verkligen varit en super bra dag ! En helt vanlig dag, men ändå väldigt bra.

På morgonen fick jag historia inlämningsuppgiften rätt bra gjord och inskickad, och nästan direkt efter det fick jag ut några hälsokunskapsuppgifter som hade väldigt bra poäng, så jag är nöjd ! Efter skolan hämtade Mamma upp mig och vi åkte och handlade, samt gjorde thaimat till middag. Själv gillar jag inte det något värst mycket, men för att jag försöker anpassa mig och lära mig lite mer om växtbaserad kost, så är det en bra början.

Dock blev det ingen träning idag för att jag ändå fortfarande känner mig en aning sjuk och ville inte få något senare bakslag av feber igen.

Nu på kvällen skall jag nog bara städa mitt rum samt göra lite andra tråkiga sysslor, men imorgon har jag en riktigt rolig dag framför mig ; Klockan 11 00 har jag frisörtid bokad, ÄNTLIGEN – och hela håret skall ljusas upp igen. 14 30 har jag en lektion geografi, varefter jag har ett möte bokat med banken. Hoppas verkligen att allt går som planerat, men får se när jag tar upp det här på bloggen.

Annonser

Likes

Comments

Min vardag

Hur har du börjat din onsdag ?

Idag började jag min morgon med att åka in till centrum och äta morgonmål på Café Vaherkylä. För er som bor vid samma trakter vet att det typ är stadens enda ordentliga café, så valmöjligheterna är inte direkt så stora, men det levererar så det är inte så farligt. Deras rökt lax bröd med ägg är min favorit och andra plats tar nog morotskakan,haha.

Idag står det på schema att göra en historia inlämningsuppgift ännu medans jag sitter här, sedan vara i skolan från 10.20-14.20 och på kvällen tänkte jag faktiskt försöka gå iväg och träna. Har egentligen en presentation som jag borde läsa igenom, men boxen har stått stilla sedan förra torsdagen, så lusten att dra dit börjar vara ganska stor.

Det känns så konstigt att det redan är onsdag idag då vi ännu på måndagen njöt av höstlov, och nu går dagarna liksom i fel ordning känns det som. Fast positivt är det ju också då det redan om två dagar är fredag och ett nytt veckoslut.

Likes

Comments

Jag har sprungit hos läkaren, psykologer, slösat pengar på middagar med vänner, jobbat från morgon till kväll med skolan, tränat mer än någonsin, läst tio self-help böcker och sedan gått och sova och väntat på att allting skall bli bättre.

Jag deltog i kundaliniyoga, vilket redan under första lektionen visade sig vara det knäppaste jag gjort. Där stod vi på mattorna, i en ring, skrek ut någon ritual som lät som satan ( sa ta na ma) , och jag hade ingen aning om vad jag gjorde där.

Jag gjorde bokstavligen allt i min makt.

Jag gör fortfarande allt i min makt för att komma över separationen med mitt ex.


En av alla de self-help böcker jag läste var You are a badasss, av Jen Sincero – och gud så bra den var. Sinceros bok You are a badass vägleder läsaren att sluta förminska sig själv och istället bli en bättre person som tar allt i livet till vara, vore det ett lyckligt minne eller en lärdom. Jag har nu läst boken färdigt, och bestämde mig för att samla ihop några citat och tips från boken, några små smakprov på innehållet.
I kapitel 14, sid 129 lyder rubriken ” Vad bra att det här hände just nu ” och det var verkligen en bra sida. I rubrikens brödtext lyfter Sincero inte speciellt mycket fram ett positivt tankesätt om hur du är en superhjälte som just nu kommer klara allt, utan riktar sig mera till hur du kan hålla dig fokuserad, här och nu och senare bära det passerade som vunnen kunskap. Hon vill få dig att glömma frågorna vem, vad och varför, och istället få dig att förstå att det som hänt har hänt och att bästa tiden för det var nu, fast du kanske inte själv förstod det.

Kapitel 15 FÖRLÅTELSE – Att ge förlåt betyder att du släpper taget ifrån hoppet att ändra det förflutna – Lily Tomlin

Kapitel 21 – Ingen kan få dig att må dåligt över dig själv, ifall du inte själv godkänner det.

Det här är nog ett av de citat som jag fastnade mest för i boken och som jag aldrig ens tidigare tänkt på. Jag hade aldrig tidigare märkt hur mycket bara jag själv kan påverka mina känslor genom mig själv. Den här boken har faktiskt en massa saker som jag inte tidigare funderat eller reflekterat över och Sincero har verkligen lyft fram boken genom ett alldeles nytt perspektiv. Hon har skrivit en hel bok om konsten att älska sig själv, utan narcissism och egoism. Det tycker jag att är fint.

Jag vill alltså nu rekommendera alla att läsa You are a badass, fast du vore en person som hatar inspiration och kliche, så ge den en chans, den är verkligen inte så klichig som jag kanske nu fått det att låta som.

Likes

Comments

Jag har valt att ha en väldigt ljus och fräsch stil i mitt rum och alla möbler utom sängen kommer ifrån Ikea.

På mitt hjälpbord så har jag helt enkelt bara en massa olika smycken och blommor. Smycken förvarar jag helst synliga i deras orginala förpackningar eller sen i den mörka Iittala skålen.

På nattugsbordet har jag årets kompisfoto som vi helt spontant bestämde oss för att ta med flickorna, haha ❤ Och uppe på hyllan, vid sidan om min säng så har jag ett foto på min fina Farfar ❤ ( och mig själv så jag inte skall glömma att ge det till Farmor som julklapp… ) 

Idag när jag kände mig så sjuk och hängig så bestämde jag mig för att först ta en varm dusch, göra lite skoluppgifter och sedan städa hela rummet. Passade på att ta några bilder på samma gång, så fick jag ihop ett förfrågat blogginlägg 🙂 Dessutom känner jag mig lite piggare när rummet är städat och solen lyser in.

Likes

Comments

Hej och trevlig söndag !

Igår kväll åkte vi alla flickor till Lappträsk, hem till Inas för en liten vin & glögg kväll 🙂 Vi hade samlat ihop ett litet plockbord av laxsmörgåsar, fetaost, vindruvor, salta kex mm. och tänt på en massa ljus. Mysigt.
När klockan närmade sig 23 00 (?) så hämtade en kompis upp oss och så blev vi en stund och köra. Det är alltid så skönt att bara åka och lyssna på musik i mörkret. Till slut blev kvällen ändå längre än vad jag hade förväntat mig och jag kom hem 01.30 (?). Men sammanfattat var det en riktigt rolig och mysig ikväll med flickorna !

Idag kommer söndagen spenderas i sängbottnen, under täcket, med en massa serier och skolarbete. Någon jobbig flunssa har slagit på mig och termometern visar på feber, så nu gäller det bara att vila tills tisdagen då skolan igen börjar efter höstlovet. Hoppas ni haft ett bra höstlov och veckoslut iaf !

En väldigt rosa outfit : byxor Berschka och skjorta Samsoe & Samsoe

Igår gjorde vi mat tillsammans med mamma, fyllda paprikor och feta-potatissallad. Vi har bestämt oss med familjen att äta lite mer ren och ”äkta” mat, så vi kommer till exempel försöka att sluta köpa malettkött ifrån butiken och istället börja köpa det rakt från en lokal farm. Vi prövade det första gången igår och man märkte redan när man stäkte köttet att det var mycket mindre fettigt än det man får från butiken för samma pris.

Likes

Comments

Idag steg vi tidigt upp med Mamma och ( stackars ) Pappa för att i tid börja köra emot Helsingfors Mässcentrum och I Love Me -mässan. Vi ville vara där under förmiddagen, då inte de allra största folkmassorna ännu kommit.

Det var första gången jag var där och har faktiskt i många år velat, men aldrig sluppit på plats. Hade därför säkert lite för höga förväntningar, då jag trodde där skulle vara en massa kända beauty-märken, men så var det tydligen inte. Många småa ( utländska ) företag som jag aldrig hade hört om var på plats, och de några få man kände igen hade faktiskt ganska små och dåliga stånd. Synd.

Jag hittade ändå en del smått och gått – böcker, olaplex, en vattenflaska i glas ( äntligen ), en klänning och lite olika tester, så helt onödig var resan inte 😉

Likes

Comments

Nu har äntligen tiden kommit och jag slipper och skriva en liten recension över butikernas mest hajpade produkt Lumene Arctic Dew Serum !

Produkten är då alltså gjord i form av ett serum som skall göra huden fuktig, elastiskt och frisk, samt släta ut rynkor och linjer. Nu är jag ju endast 17år gammal och kommer inte ha en rynka i ansiktet på minst tio år, men det var ändå roligt att se ifall den skulle ha gjort någon skillnad alls.

Jag har nu använt produkten i tre veckor, och det jag alltså gjort är att jag har varje kväll tvättat ansiktet, och lagt den här på innan jag gått och sova. Jag nämnde tidigare att den var aningen svår att applicera p.g.a att den var så vattnig, och håller fortfarande med om den saken. Jag märkte också att ganska fort efter appliceringen så typ stelna den på ansiktet. Trodde den skulle sjunka mera in i huden, men istället stelna den och ansiktet blev riktigt hårt. Det kan kanske bero att jag satt för mycket, jag vet inte ?

Nu när jag ändå prövat produkten i tre veckor så måste jag säga att jag ser ingen direkt skillnad. Ibland om min hud varit irriterad eller i dålig balans efter tex träningarna så kan den ha varit skön på ansiktet och huden nog varit fin följande dag. Så som slut recension så skulle jag inte rekommendera någon att köpa den och själv kommer jag använda produkten till slut men inte heller köpa den på nytt.

Första inlägget om produkten hittar du : http://nouw.com/emiliatallberg/testing—lumene-arctic-dew-31569805

Likes

Comments