Hej! Har precis lagt mig i sängen bredvid Felicia, haft fullt upp hela dagen så va väldigt skönt att få lägga sig i sängen och kolla på film. Det har verkligen varit en stressig dag. Började med att jag vakna sent och skulle med tåget till Sunne för skulle färga mig. Frisörtiden blev inställd så fick åka tillbaka till Karlstad då jag skulle/ska sova hos Felicia inatt igen. Men nu fick jag äntligen håret fixat av en nära kompis mamma och henne syster i sista sekund. Men nu när jag ligger här kom ångesten fram igen.. Tankarna går och jag tänker på gymnasiet. Kommer säkert att bli super duper bra men det vet man ju aldrig för ens man har åkt dit. Felicia och jag har så mycket ångest så vi sökte på "första dagen på gymnasiet" på youtube. Då vet man att en är nervös åtminstone hahah.. Men nu ska jag sova, hoppas du/ni hade en fin dag. Kram Emilia!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 150 Readers

Likes

Comments

Nånting som många pratar om i dagens samhälle är feminism.

"Jag är feminist"

När jag berättar att jag är feminist får jag nästan alltid reaktionen "är du mans hatare". När den frågan ställs till mig så får jag ta ett djupt andetag och hålla tillbaka ett skrik. Jag är feminist för att jag vill att alla ska ha samma möjligheter.

Jag är feminist för att om en kvinna har barn eller kanske snart ska skaffa barn så har hon inte lika stor möjlighet till att bli anställd.

Jag är feminist för att var 5 kvinna i Sverige kommer eller har blivit utsatt för sexuella övergrepp.

Jag är feminist för att om en tjej har legat med 20 personer blir hon kallad slampa eller hora, men om en kille har legat med 20 personer så får han respekt.

Ni har säkert hört alla dessa anledningar innan, precis som alla andra i Sverige har hört dessa anledningar. Ändå så görs det inget åt de. Istället pratar man om att feminismen har gått för långt, men egentligen har det gått för kort.

Vissa tycker det låter nedlåtande och att det skulle vara något dåligt att vara feminist. Andra är stolta över att vara feminist. Varför ska inte man kunna jobba med vad man vill? Det är många frågor som man ibland kan tänka på. Varför skulle inte en kvinna kunna vara mekaniker till exempel. När man tänker på mekaniker tänker man att det oftast är en man som är det. Varför tänker man så egentligen? Varför skulle inte det kunna vara en kvinna?

Likes

Comments

Hej igen! Nu är snart sommarn förbi och man måste börja sätta på sig varmare kläder och allt blir grått och tråkigt och skolan börjar igen.. Nu i höst börjar jag på Hotell & Turism på Tingvalla. Är väldigt exalterad med ny skola, nya människor och en helt ny miljö. Det är helt nytt kapitel i livet. Jag har vart väldigt fram och tillbaka om vad jag vill jobba med när jag blir äldre. Har vart väldigt mycket inne på att bli frisör eller advokat men nu i slutet när man skulle välja så kände jag att jag vill resa utomlands och upptäcka världen istället för att sitta på ett kontor så då blev det Hotell och Turism. Tänk vad kul att kunna jobba utomlands någonstans i världen. Till exempel Spanien eller Thailand som jag vi förra året, hur mysigt som helst där likaså i Spanien! Men skolan har vart ganska krånglig. Från att jag börja skolan till sista året i 9an har jag i stort sett haft underkänt i matte. Det hemskaste ämnet som finns. Men på de lilla halvåret som var kvar så kände jag, nej jag ska komma in och jag ska klara det här som jag till slut gjorde! Vilket jag är väldigt glad för att jag gjorde.

En sak jag har tänkt på, hur ska man veta vad man vill bli när man bara är 16 år? Jag vet knappt vad jag vill bli nu, vet bara att jag vill resa utomlands. Tankarna går runt i huvudet hela tiden, tänk om jag väljer fel? Tänk om jag inte trivs? Tänk om jag inte får godkänt? Hjärnan går på högvarv hela tiden. Just nu vill jag bara bli klar med skolan och ta studenten, 3 år kvar..

Likes

Comments

Hej! Jag har tänkt nu väldigt länge på att skaffa en blogg och nu helt plötsligt bara hände de. Jag skaffade en blogg. Tänkte berätta lite fakta om mig så ni vet vem jag är.

Jag heter som sagt Emilia Steiling som ni antagligen redan visste. Jag är 16 år och bor i Sunne, Värmland. Kommer egentligen från Göteborg men flyttade hit när jag var cirka 7 år. Jag ääälskar att umgås med mina vänner, they mean a lot to me. På fritiden umgås jag i stort sett med min familj och vänner, tränar lite då och då. Vääldigt sällan dock och snart börjar ju skolan som sagt.. Ska börja på Tingvalla nu om ungefär 4 dagar, hotell och turism. Det var lite fakta om mig. Kram

Likes

Comments

Title