Allmänt

Hej ni som hittat hit, välkomna!

Detta kommer bli en blogg om mina resor runt om i världen. I första hand är bloggen tänkt till mig själv. En plats där jag kan kan gå in och titta tillbaka på mina äventyr kortfattade i bilder och text.

Men om ni andra som hittat hit blir underhållna eller inspirerade av mina resor så är ju det självklart väldigt roligt! Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker så blir jag väldigt glad!

Nu sätter vi igång, enjoy!

​Som en början, en bild som inte handlar det minsta om mina spännande resor utan snarare motsatsen - det är en helt oredigerad mobilbild på den gråa hösten som just nu gästar utanför fönstret. Inte så superspännade eller hur? Men ändå lite mysigt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Precis kommit hem från min födelsedagspresent från min pojkvän, en weekend i Genéve! Vi åkte i torsdags och kom hem idag söndag. Vi har haft det väldigt bra och väldigt mysigt. Genève är en sån där plats som jag knappt hade hört talas om innan och därför inte heller visste något om. Efter den här helgen kan jag sammanfatta det med att det är en väldigt fin stad med sin sjö och bergen runt omkring och alla är verkligen sååå trevliga!

Eftersom Schweiz sticker ut som en lång arm där Genève ligger så är staden omringad av Frankrike och vi bodde precis över gränsen i Frankrike i en liten stad/by som heter Ferney Voltaire som var supermysig. Det fanns en del hotell och så där runt omkring men det verkade som att vi var där lite fel säsong jämfört med när folk brukar vara där så det var inte så mycket folk alls och i övrigt verkade det som att det inte bodde så mycket folk där så det kändes verkligen som en mysig liten by.

Under våra dagar inne i Genève gjorde vi ingenting direkt speciellt. Vi såg oss omkring, åt gott och hade det bara väldigt mysigt. I Genève finns det fullt av fontäner överallt. Vissa är märkta med en röd liten skylt och vissa med en blå. Den blå betyder att man kan dricka vattnet. Mysigt visst? Det var verkligen en fontän vart man än tittade. Även inne i en del små butiker som låg i gamla hus så fanns det små fontäner på väggarna. Det var verkligen en sån där liten detalj som gjorde mycket för det mysiga intrycket av staden.

Lägger upp bilderna som är tagna inne i Genève nedanför blandat från hela helgen. Vi var bland annat förbi och såg FN huset och det stora torget där framför med fontän och en jättestor trästol som är ett monument tillägnat alla som klivit på minor.

En dag åkte vi precis över Franska gränsen på andra sidan Genève jämfört med vart vi bodde. Där har dom en linbana som man kan åka upp med på ett berg och därifrån får man en väldigt fin utsikt över Genève.

Sista kvällen gick vi ut och åt där vi bodde och hittade ett litet mysigt ställe som hade thaimat. Dom som jobbade där pratande bara franska men han som verkade vara ägaren var supertrevlig och gjorde sitt bästa för att göra sig förstådd och för att förstå oss och vi lyckades få några olika rätter som alla var lika goda, verkligen supergott! Kändes så hemtrevligt och mysigt och var ett perfekt sätt att avsluta helgen på.

Likes

Comments