Det kunde väl ändå inte stämma, att far inte kunde skydda mig från allt otäckt i världen. Jag som alltid hade trott att far skulle skydda mig från allt fram tills att jag själv får ett barn att skydda. Under åren sjönk detta in, att far inte kan skydda mig från olika hemskheter. När jag kom upp i mina tonår så möttes jag av otroligt många saker som far aldrig kunde skydda mig från. Det värsta i mitt liv, var det som far aldrig kunde skydda mig från. Mina inre demoner, hjärtesorg och svek var sådant som far aldrig kunde rädda mig från.


Jag upplevde den allra största smärtan i mitt liv när jag var tjugotvå år gammal och min pojkvän Tristan dog i leukemi. Jag och Tristan träffades då vi båda var tjugo år, en vacker sommardag i slutet av Juni. Tristan och jag kom varandra väldigt nära på en väldigt kort tid och redan då löven började falla från träden så befann vi oss i min säng och visste redan då att vi var menade för varandra. Träden fortsatte att ändra färg, himlen blev mer och mer grå och snart skulle den kalla vintern smyga sig på. Men vintern var inte det enda som kom smygandes, samtidigt kom sjukdomen men vid den här tiden var vi båda omedvetna om det sistnämnda. Det var inte för ens vårsolen hade börjat skina igen som sjukdomen blev tydlig för oss. Det var nu, då fåglarna hade börjat kvittra igen och en egentligen skulle vara lycklig som den sorgligaste tiden i mitt liv tog start. Från och med den tjugonde april så hade jag endast ett år kvar med min favoritperson. Sorgligt nog gick året alldeles för fort och helt plötsligt så var han borta, min älskade Tristan. Under den perioden av mitt liv kunde far inte skydda mig från smärtan men han fanns alltid vid min sida och det betydde allt för mig ändå.


Detta är en text som jag har skrivit, det är en fortsättning på ''Far och jag'' av Per Lagerkvist. Det är från början en uppgift som jag lämnade in i skolan i höstas, tänkte att jag lika gärna kan dela med mig av den här också.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Mina texter

Jag knyter långsamt mina skor i hallen men han skriver inte ett sms. Jag går sakta ut genom den tunga porten och han har fortfarande inte skrivit ett sms. Jag går förbi skolan men han står inte där. Jag går förbi platser som påminner mig om honom men han tänker inte på mig.

Han.

Ett ord, tre bokstäver som sammanfattar två hela år av mitt tonårsliv. Tre bokstäver som betecknar personen som fick mitt hjärta att slå trots att jag inte ville existera en ända sekund till.


Mitt hjärta slår extra hårt

Sprängs innanför bröstkorgen

Tanken på att det kanske är du

Du och jag som sitter här nästa vinter

Dricker varm choklad

Och pratar om universum

Senare när mörkret lägger sig över staden

Då kanske det är vi som ligger på rygg i snön

Det kanske är vi som ser upp på den stjärnklara himlen

Och det kanske är vi som säger att vi älskar varandra


Ni sitter mittemot mig på bussen

Ni bara sitter där och skrattar

Ni kollar på bilder på Alvas telefon

Ni bara är er själva

Och jag är så lycklig

För jag får vara er vän


Mitt i promenaden så dog min telefon, typiskt iPhone tänkte jag och i början kändes det jobbigt att jag skulle behöva gå hela vägen hem utan musik men efter en kort stund insåg jag att jag hade helt fel. När ljuset lyste på den stora tegelbyggnaden där jag en gång i tiden gick i skolan och när jag började lyssna på alla ljud omkring mig, alla fåglar som kvittrade, den lilla hunden som skällde på andra sidan vägen och bilarna som snabbt åkte förbi mig. Jag såg tonvis med ljus och lycka i en by där jag enbart hade sett mörker tidigare.


Det här är fyra små texter som jag har skrivit ner i mina anteckningar, sånt som bara flugit in i huvudet från ingenstans och sånt som jag reflekterat över. Jag har lovat mig själv att dela med mig utav fler texter, så detta är ett första försök till det.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hej, hoppas att ni har en trevlig tisdagsmorgon. Idag är det som sagt tisdag och det innebär att jag har sovmorgon. Jag börjar inte för ens 11:35, så jag kan ta 10:05 bussen och det är såååå härligt. Jag har spenderat den här morgonen med att mysa lite extra länge i sängen, äta en god frukost och lyssnat på en pod. Jag älskar tisdagar och jag älskar att jag kan ta det så lugnt på morgonen. Nu ska jag börja ta på mig min jacka och mina skor så att jag hinner till bussen. Hoppas att ni får en fortsatt trevlig dag!!! Hörs!!

Likes

Comments

Postad i: Musik

Heej! Idag tänkte jag dela med mig av mina fyra favoritlåtar just nu. Mina favoritlåtar varierar hela tiden, ibland har jag nya favoriter varje dag och ibland dröjer det veckor. Men detta är mina top fyra nu, idag, 12 februari. Enjoy!!!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hejj! Igår åkte jag till min kompis Emma och hängde med elva andra av våra fantastiska vänner. Vi åt tacos, spelade en hel del Just Dance, kollade på mello, spelade spel och hade det allmänt mysigt. De flest åkte hem men jag, Alva, Benne, Ester och Oskar stannade och sov över. Vi tryckte in alla oss i Emmas lilla rum. Det var en riktigt spännande natt, jag minns inte ens sist jag skrattade så mycket som jag gjorde inatt. Så imorse vaknade jag och hade lite ont i ryggen men jag hade en riktigt bra känsla och den känslan har suttit i hela dagen.

Nu måste jag avrunda, jag ska nämligen städa, plugga och laga middag till min familj ikväll. Jag vet inte hur jag ska hinna med allt men det viktigaste är att jag hinner göra middag och städa. Vi hörs, hoppas att du har haft en trevlig helg!

Likes

Comments

Postad i: Listor och sammanfattningar

HEJ!!! Jag har precis dragit igång med en ny blogg igen och jag är precis lika taggad som jag alltid är när jag får sånna här idéer. Jag tänkte att det kan vara en bra idé att börja den här bloggen med en liten lista. Därför googlade jag lite och hittade denna lista på, den här bloggen.

Hur gammal är du? Jag är sjutton år, född 29 Oktober 2000!

När vaknade du idag? Idag vaknade jag klockan 08:08, väldigt rolig tid haha.

Vad åt du till frukost? Idag gjorde jag mig en riktigt god toast.

Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig: ​1, Jag älskar videos då folk knäcker olika kroppsdelar. 2, Jag älskar att läsa löjliga kärleksböcker. 3, Jag dricker en del nocco, you know för att ta mig igenom mina skolveckor. Känns som något alla gymnasieelever gör just nu.

Vad gällande ditt utseende är du mest och minst nöjd över? Jag är mer eller mindre nöjd med allt men det finns inget som jag inte är nöjd över.

Vad har du gjort idag? Idag har jag skrivit lite och varit ute på en promenad med min hund men annars har jag för det mesta varit inne på mitt rum och hängt runt på datorn.

Vilken film såg du senast? Senaste filmen jag såg var Den röda vargen, satte på den imorse när jag skulle äta frukost. Den var väldigt bra, har sett den förut och den var fortfarande bra haha!

Är du besatt av någonting? Internet och min telefon, jag hatar att erkänna det men så är det. Jag behöver mindre skärmtid alltså gosh, det måste jag ta tag i.

Beskriv en perfekt dag: En perfekt dag kan se ut på så många olika vis men jag skulle nog säga att de dagarna då jag har fått röra på mig, varit kreativ och varit med vänner är nog de allra bästa. Jag gör det i princip varje dag så jag skulle nog säga att de allra flesta av mina dagar bara är olika nivåer av perfekta dagar.

Beskriv platsen du befinner dig på just nu: Just nu befinner jag mig i mitt rum, i min säng. Min 140 cm breda säng som inom en kort inte längre är min säng. Jag ligger i min säng ganska ofta, på senaste har jag skyllt på att det är för att jag snart ska byta säng och därför måste få ha en riktigt bra sista stund. Sängen är iallafall en väldigt skön säng som just nu är iklädd vita och lite blommiga sängkläder.

Vad lyssnar du på just nu? ''Walking the wire'' av Imagine Dragons. Rekommenderar verkligen, sjukt bra låt!! Vet inte om jag tycker om den här låten lite extra mycket för att det är en bra låt eller om det är för de minnen jag har kopplade till låten.

Hur går du helst klädd? I enbart min stora gröna hoodie från Carlings och ett par trosor, skönaste jag vet.

Är du morgon eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska tror jag nog.

Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Jag går fortfarande i skolan och mitt bästa ämne eller iallafall det som jag tycker är roligast just nu är filosofi. Jag bara längtar till filosofilektionerna.

Vad köpte du senast? Mitt senaste köp var en påse godis från hemmakväll haha.

Vad har du i dina fickor? Hittade en enkrona i min vänsterficka.

Vilken är din favoritaffär? Carlings, alla dagar i veckan!

Vilka smeknamn har du haft? Om jag skulle nämna alla smeknamn som jag någonsin har haft så skulle det här svaret bli superlångt men jag kan nämna några, Emme, Millan och Embolio.

Vilka är dina största svagheter? Jag är väldigt dålig på matte och ett proffs på att skjuta upp saker. Vet inte om det är mina största svagheter men det är två saker jag är väldigt dålig på.

Vi hörs, nu ska i jag iväg på äventyr!!

Likes

Comments