Header

Haha, alltså jag är verkligen blind när jag befinner mig på gymmet. Jag ser ingenting förutom mina underbara vikter och ingenting annat i världen existerar. Eftersom jag kör mycket styrka (speciellt i bänken) så brukar jag allt som oftast be någon att säkra för mig.. Jag har tagit mig till gymmet ganska sent om kvällarna på sistone och det har nästan varit tomt på gymmet, men lyckligtvis har det funnits en förstående gymsjäl där och hjälpt mig. Igår bad jag samma kille att säkra mig för tredje gången och först efter det märkte jag att FUCK DAMN, THAT DUDE IS HOT. Haha, då har jag alltså gått från ena sida gymmet till andra sidan, snackat med killen och han har stått rakt ovanför mig vid bänken. Samma scenario 3 gånger och jag har varit så inne i min egna värld att jag inte ens lagt märke till eller reflekterat över hur han ser ut.

På tal om gymmet, så träffade jag på ett gäng danskar på vägen hem igår. Jag kom cyklandes från gymmet när jag hörde ett gäng som ko gåendes emot mig och trots cykelns hastighet tyckte jag mig kunna urskilja lite danska ord. Jag stannade mitt på gångvägen och frågade dem rakt ut:" ÅÅÅH, ÄR NI DANSKAR?????" (för er som inte visste så har jag en extrem kärlek till Danmark och det danska språket) och mycket riktigt, de var de. 2 minuter senare hade jag bytt Facebook med dem och lovat mig på en öl.  Tänk så mycket i livet jag skulle gå miste om om jag var blyg?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det slog mig nu, i skrivande stund, att jag inte har vägt mig på över ett halvår! Jag är så tacksam över att jag idag har en så avslappnad relation till min vikt. Jag kan äta precis vad jag vill utan att oroa mig för hur det påverkar min kropp. Detta var en total omöjlighet för bara 3 år sedan. Jag kommer fortfarande ihåg hur jag trodde att magen blev större för varenda liten kolhydrat jag fick i mig. Jag kommer fortfarande ihåg alla pro-ana bloggar jag läste för att få tips på hur jag kunde svälta mig själv. Jag kommer fortfarande ihåg alla gånger ångesten slutade framför toan med två fingrar i halsen. Och jag kommer fortfarande ihåg alla nätter jag låg gråtandes, fylld av självhat och inte ville leva.

Detta är verkligen raka motsatsen till min personlighet idag. JAG ÄLSKAR LIVET! Hahahaha och jag älskar mig själv, kanske lite för mycket. Mitt humör är ALLTID på topp och mitt självförtroende borde någon ta ner på jorden, haha. Men huvudsaken är att jag mår så fantastiskt bra! Jag vet att ni börjar tröttna på mitt tjat om min extrema passion och lycka för träningen, men det är tackvare den jag tagit mig dit där jag är idag.

Likes

Comments

Jag har aldrig varit så motiverad med skolan och träningen som jag är nu! Efter den både psykiskt och fysiskt påfrestande hösten känner jag mig så otroligt överlycklig över att jag ÄNTLIGEN ÄR FRISK och kan använda min energi till exakt det jag vill!

Jag är så hungrig på kunskap inom träningen just nu! Jag lyssnar på podcasts, jag läser artiklar och diskussioner, jag skriver ut information och antecknar., jag diskuterar med andra insatta inom träningsvärlden. Jag gör allt för att lära mig mera. Jag experimenterar i gymmet. Jag letar nya vinklar för bättre kontakt, jag googlar övningar jag aldrig sett någon göra, jag testar använda maskiner på helt andra sätt än grundtanken, jag prövar och experimentar med egna idéer.  Dessutom har jag byggt tillbaka all den styrka jag tappade under tiden jag var sjuk. ÅÅÅÅH DET GÅR SÅ BRA NU! :')

Och skolan går också så bra nu! De flesta dagar spenderas i biblioteket till klockan 16/17 och jag har till och med orkat med några kvälls läspass o helgläspass :)

Oj haha, nu i efterhand låter det nästan som ett skrytinlägg, vilket absolut inte var meningen. Men jag vill vara uttrycka min TOTALA LYCKA av att vara tillbaka på de spår jag vill vara på 😊

Kursen i danska började förresten idag! Jag satte mig i vanlig ordning längst fram i klassen, hehe. Jag har ju redan goda kunskaper i danska, men det är kunskaper jag skaffat mig genom att konstant lyssna och höra på danska, utan att ha vetskap om den bakomliggande grammatiken. Jag ser verkligen fram emot att få lära mig de grammatiska reglerna för att prata en mer perfekt danska och lära mig uttala ordentligt! Jag nördade mig lite till och stannade kvar ca 20 minuter efter lektioner för att fråga läraren en drös med frågor jag stött på då jag själv ska uttrycka mig på danska.

Nu är det dock sängen som gäller så jag orkar prestera på finska föreläsningen imorgon :) Godnatt!

Likes

Comments

Jag hatar tid som inte utnyttjas till någonting. Det känns så onödigt. Jag kommer inte att nå mina mål i livet genom att låta tiden gå och inte göra nånting.  Därför 'är jag en extrem multitiaskare. Jag utnyttjar tiden så mycket som möjligt och försöker förena nöje och nytta. 

Att stå och vänta på något är det värsta tidsslöseriet jag vet.  ​Därför ser jag till att varje gång jag väntar på någon eller något, ha med min telefon och mina hörlurar. Då kan jag utnyttja tiden till att t.ex. förbättra min danska förståelse genom att lyssna på danska videobloggar, podcasts eller musik.

Att sitta stilla på buss, tåg eller båt år onödig outnyttjad tid. Därför brukar jag alltid se till att ha något läsbart med mig som ökar mina kunskaper och tar mig närmare mina mål i livet. Sitter jag 15 minuter på en bussen tar jag fram mobilen och googlar vetenskapliga artiklar om träning. Sitter jag på två timmar på tåget läser jag tentlitteratur. Sitter jag på båten skriver jag skolarbeten på datorn.

För att utnyttja tiden utöver det vanlgia brukar jag förena nöje med nytta. Om jag ser på film, så ser jag den ALLTID med finsk eller dansk text för att utveckla språkkunskaperna. Dessutom väljer jag allt som oftast filmer eller serier på engelska för att utveckla den samtidigt.

Haha, jag kan inte en stå och diska utan att jag känner att tiden borda användas effektvare. Återigen drar jag på mina hörlurar och lyssnar på en träningspodcast eller danska videobloggar. Detsamma gäller om jag städar.

Haha alltså ni skrattar säkert nu och tycker jag är överdriven och sjuk i huvudet, men ibland brukar jag lägga igång en app som läser upp mina lagar i juridiken och ha den och spela ett tag medan jag sover. Jag tror starkt på att man lär sig någon procent trots att man sover.

Den största anledningen till att jag har tinder installerat på mobilen är för att jag vill lära mig finsk slang och talspråk för att förstå finskan bättre i vardagen och inte knaggla allt för mycket på min skolbordsfinska. Efter Köpenhamnsresan har jag en drös med danska matchningar, vilka jag skriver på danska med med för att utveckla danskan. Haha, jag antar att det inte är så man huvudsakligen skall använda tinder, men det funkar välditgt bra!

Det är ett rent helvete att dejta mig. Inte för att jag beter mig dåligt, men för att jag har så mycket annat jag prioriterar framför killar och dejtande. Det är inte så viktigt för mig. Killen måste vara nåt så otroligt speciellt och extraordinärt om jag skall anse mig ha tid för honom. Jag har så otroligt mycket viktigare saker för mig än att slösa tid på en kille, som det senare visar sig att kanske ändå inte är värd det. Men dock när jag hittar någon jag tycker om så ger jag verkligen 100%. När jag väl anser någon värd min tid har man den lojalaste vännen i världen och detta gäller både vänner och pojkvän.

Givetvis menar jag inte att jag varenda minut av dygnet försöker utnyttja tiden på detta vis. Jag tar mig självklart tid för sociala aktiviteter och andra nöjen. Men då utnyttjar jag ju också tiden genom att ha kul. All tid inte går till nöje försöker jag däremot utnyttja på bästa sätt :)

Likes

Comments

Jag är så otroligt glad för att jag lärt känna dessa två underbara människor. Jag är så tacksam för den nära vänskap som byggts upp och jag har haft så extremt roligt! På grund av mina studier och min träning tar mig tyvärr allt för sällan tid för andra människor, om jag inte känner att jag verkligen får ut nånting av det. Men för er finner jag oändligt med tid. Tack för att ni finns! Jag älskar er <3

Likes

Comments

I torsdags körde jag mitt första pass på ca en månad. VILKEN LYCKA! Jag satt ensam i omklädningsrummet och grät av glädje efteråt. Äntligen vågar jag hoppas på att bli helt frisk igen. Det var dock ett väldigt lätt pass och styrkan har nog dalat en del utan ordentlig träning på 3 månader, men det är bara att bita ihop, svälja stoltheten och kämpa sig tillbaka. Livet börjar kännas meningsfullt igen!

Formen igår

Ni som följt med mig länge vet att Sophie Arvebrink är min största träningsförebild och efter crushen på Justin Bieber är hon nästa på listan. Jag AVGUDAR henne. Vad många dock inte förstår är att det grundar sig på den träningsfilosofi hon har. Alla som känner till Sophie vet att hon står för en extremt god och stark fysik, men det är inte det som gör henne till min idol (även om det också är otroligt imponerande).

Här kommer ett urdrag av en intervju med henne:


"Vi återkommer igen till frågan om tävling eller att stå på scen. Många runtomkring henne peppar henne att ställa sig på scen, men det verkar knappast som om Sophie är där, ännu.

Jag lever ju för att träna på gymmet, att bli starkare och att prestera, bygga upp min kropp så att den fungerar och känns bra, förklarar hon. Därför är hon mindre sugen på att bli tvungen att dra ned på kalorierna och därmed dra ner på vikterna."

Jag tycker det är så otroligt inspirerande att hon lyckats ta sig så långt och lyckats bli så framgångsrik på denna träningsfilosofi jämfört med hur de flesta andra kända styrketränings- och fitnessprofiler lyckats genom sin strävan efter den perfekta kroppen och en finalplats på scen.

Haha kollaget har jag förresten klippt ihop själv. Jag ska göra en tavla av det o hänga upp det i lägenheten för daglig inspiration :)

Likes

Comments

Lilla jul @ mosters place

Julia och jag var upp en sväng till Susanne o twinsen och busade lite :)

Madde tog sig till Åland från Uppsala och vi körde en reunion på Arken. Är så otroligt glad för att jag har fått lära känna en så fantastisk tjej som Madde =)

​Hahahahha, sämst humor jag har, men jag kunde inte låta bli att leka lite med bilden. Jag var tvungen att ta en bild. Tyckte vi såg ut som värsta småbarnsfamiljen då vi yrade runt hela supermarket med vår fulla kundvagn och desperat försökte hitta chokladjulkalendrar, vilket vi tyvärr inte nådde nån framgång med :)

Likes

Comments

Ännu ett sjukhusbesök och ännu en antibiotikakur. Jag vill egentligen skrika inombords, men jag väljer att tro att denna tredje kur mirakulöst skall göra mig frisk trots att de andra två inte haft någon verkan. Dessutom misstänker läkarna att jag har astma, så jag har fått en inhalator utskriven åt mig som fungerar oroväckande bra mot mina andningsproblem.

Jag tror jag aldrig har gråtit såhär mycket i hela mitt liv. Jag saknar gymmet så att det gör ont i hela mitt hjärta. Jag saknar platsen, jag saknar träningen, jag saknar känslan, jag saknar resultaten och jag saknar mitt självsäkra jag som jag tappar mer och mer för varje dag som går utan träning. Jag har aldrig gråtit över en kille så mycket som jag gråtit över den här situationen. Ni kanske skrattar och tycker jag är löjlig, men såhär är det när man har en sån otrolig passion i livet.

För att inte göra det här inlägget allt för negativt och pessimistiskt slänger jag in lite bilder från lite ljusare stunder under senaste tiden i mitt liv :)

Likes

Comments

Jag försöker tänka positivt. Jag försöker tänka att allting ska bli bra snart. Men jag har tänkt så i tre månader nu och ingenting händer. Ingenting går framåt. Jag är så trött på att vara sju.k. Jag är så trött på att åka fram och tillbaka till sjukhuset och jag är så trött på att få mediciner och kurer som inte hjälper och jag är så trött på att inte veta vad det är för fel på mig..

JAG ÄR TRÖTT på att hosta varje natt och jag är trött på att vakna upp varje dag med halsont. Jag är trött på att inte kunna andas ordentligt. Jag är trött på att  hjärtat börjar klappa och att jag blir alldeles anfådd vid minsta ansträngning och jag är trött på den ständiga tröttheten jag känner oavsett hur länge jag sover Jag är trött på att jag vaknar mitt i natten av att öronen värker och jag är trött på att känna yrsel.

Men det absolut värsta är ändå att inte få göra det som jag verkligen älskar med livet. Jag gråter inombords för varje dag som går och jag konstaterar: Nej tyvärr Emilia. Du är fortfarande för sjuk. Du kan inte träna idag heller. Träning är efter mina nära och kära, det ABSOLUT viktigaste och mest betydelsefulla i mitt liv. Och att vara ifrån sin passion såhär länge håller verkligen på att förstöra mig. totalt. Jag känner mg inte som mig själv utan min träning. Jag vet inte hur länge till jag klarar av att vara sjuk och vara utan träning. Jag kommer att gå in i en depression om det inte blir bättre snart.

Jag vet att när jag väl kommer tillbaka, Då kommer jag vara seriösare och mer motiverad än någonsin. Jag kommer att bli mer kunnig och lära mig mer än vad jag nånsin föreställt mig förut. Jag kommer att ta mitt intresse till helt nya nivåer och jag kommer att ta igen precis allting jag missat.

Men här och nu, i skrivande stund, fäller jag en tår och hoppas på en bättre morgondag..

Likes

Comments