Igår hade jag en av de värsta panikattackerna i mitt liv. Vilka dyker upp allt oftare och oftare nuförtiden. Jag försöker att må bra, men mitt undermedvetna springer liksom ifatt mig. Tidigare kunde jag säga att ”Jag har min ångest under kontroll.”, ”Jag mår bra, jag kan styra och bestämma över min ångest nu på ett helt annat sätt än tidigare”. Men det kan jag inte längre.
Min ångest håller på att börja styra över mitt liv igen. Jag försöker att hålla mig positiv men det går inte då sekunden därpå jag drabbas av ännu en ny attack.
Så jag måste ta tag i detta igen och söka hjälp. Jag kan inte ha det så här då jag blir så trött och svag av det och orken tar slut. En sådan liten sak som fick bägaren att rinna över denna gång var att vi skaffat hund. En sak som jag sett fram emot så länge, men mitt undermedvetna kände sig ändå tydligen stressad utav det då jag alltid reagerar på nya saker och saker som jag inte tycker om men måste göra. För mycket nytt på en gång alltså och så kommer det ju att fortsätta så för mitt eget bästa så måste jag söka hjälp igen då min ångest börjar mätas med min ångest som jag hade när jag gick i 8:an vilket var den värsta perioden i mitt liv någonsin. Varför jag skriver detta är för att visa att det är inget att skämmas över att söka hjälp.
Jag kommer fortsätta att berätta hur det utvecklas och hur jag mår här vidare längs tidens gång.
Hoppas ni mår bra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Som ni ser enligt titeln så är jag sjuk i bihåleinflammation igen. Jag berättade ju att förra veckan hade jag varit sjukledig och att jag varit till läkaren på onsdagen för att kolla bihålorna men att de skickat hem mig för att vila.
Hur som helst så blev jag aldrig bättre utan slutligen så låst sig mina bihålor totalt och jag kunde inte andas om inte jag hade nässpray. Jag kämpade mig på jobb iallafall måndag och tisdag. På måndagen var jag också på gruppköra i andra skedet i bilskolan. Men på tisdag kvällen så fick jag sådan panik av att inte kunna andas ordentligt så vi åkte till sjukhuset. Tog crp och det var över 40 igen. Förra gången var det ännu under 8. Så läkaren blev inkallad och kollade lungor och bihålor och sa att jag hade en ilsken bihåleinflammation. Så fick antibiotika kur på och ledigt från jobbet för resten av veckan. Så på onsdagen låg jag bara i soffan i pyjamas hela dagen och kollade på OS. På torsdagen likadant men vid 17 körde jag till Karis för den sista körningen i andra skedet i bilskolan. En timme senare var det gjort och nu har jag bara sista skedet kvar som börjar 27.3.
Idag ska jag också bara ligga i soffan och kolla OS och fokusera på att bli frisk.
Imorgon är det äntligen dags! Vi ska hämta hem vår valp som vi döpt till Charlie! Ser så otroligt mycket fram emot det. Resten av helgen blir bara att ta det lugnt så jag kan bli frisk så att jag kan va på jobb en vecka utan att vara sjukledig.
Hoppas ni är friska åtminstone!

Så här såg min söndag ut, fastlagsbulle på café på fastlagssöndagen.

Likes

Comments

Hej på er!
I år tänkte jag köra på att läsa minst en bok i månaden då jag älskar att läsa men ofta prioriterar annat. Jag hittade idén på pinterest där det var olika teman för var månad.
Så här ser det ut:
Januari - En bok som du läste i skolan
Februari - En bok som du önskar att du läste i skolan
Mars - En bok som publicerats under förra året
April - Facklitteratur
Maj - En bok som jag normalt inte skulle välja
Juni - En bok som kan påverka en del av mitt liv
Juli - En bok som en vän rekommenderat
Augusti - En bok som du kan läsa till ditt barn
September - En bok som du kan lyssna på
Oktober - Pulitzer prize vinnare i skönlitteratur
November -En komedi bok
December - Ditt val

Så i januari då det var ”en bok som du läste i skolan” så läste jag ”Sex veckor” av Kate Cann. Den boken läste jag då jag gick på sjuan i högstadiet och då tyckte jag om boken men nu däremot tyckte jag den upprepade sig och det tog länge innan det hände något och när det väl hände något så var det i princip slut genast så var inte lika imponerad denna gången men helt okej ändå.
I februari var det ”en bok som du önskar att du läste i skolan” och där hade jag två bokserier att välja mellan ”Hungerspelen” och ”Twilight” serien. Slutligen valde jag ändå ”Twilight” serien. Jag ville alltid läsa den i högstadiet men jag gjorde det aldrig så nu tog jag tag i det.
Så läste alltså ”Om jag kunde drömma” av Stephanie Meyer. Den tyckte också upprepade sig otaliga gånger och var för mycket gulligull. Men jag läste ändå klart den på två dagar så var till biblioteket och lånade följande bok i serien ”När jag hör din röst” som jag har börjat läsa på nu.
Har planer för vad jag ska läsa i Mars men det tar vi då.

Likes

Comments

Hej på er!
Sedan senast har det inte hänt så mycket. På söndagen var jag på en promenad längs stranden i stan och så bakade jag runebergstårtor och så var gudfar samt hans flickvän på kaffe till oss. Sparade även lite runebergstårtor till runebergsdagen som var på måndagen och då var jag även på jobb 8.15-16.00.
På tisdagen, jobb 8.15-16.00 och jag mådde otroligt dåligt hela den dagen så när jag kom hem från jobbet tog jag beslutet att sjukanmäla mig till följande dag då jag hade både stregring och så misstänkte jag att jag hade bihåleinflammation.
Så på onsdagen var jag till läkaren som sa att det högst antagligen bara är ett virus så jag skulle fara hem och vila. Fick sjukledigt onsdag, torsdag och då gjorde jag inte något under dessa dagar, läste bok, kollade serier och film och tog det lugnt.
På fredagen var jag tillbaka på jobb 7.15-15.00 och tog farväl av gruppen som jag nu arbetat i, i de senaste fem veckorna. För nu flyttar jag och hen som jag är assistent åt till ett nytt daghem från och med måndag. Vi åt choklad och kladdkaka på jobbet och på kvällen fortsatte jag att läsa boken som jag håller på med och så åkte vi via lite butiker och kollade på hundsaker.
Igår var jag en sväng in till stan till biblioteket, djurbutiken och matbutiken innan jag resten av dagen satt och ritade, läste klart boken och kollade på mello.
Idag har jag inga direkta planer ännu. Ska kanske träffa Hanna en sväng och så ska vi kanske på ett litet event till farbrors café här i stan på fastlagsbullar. Annars ska jag ta det lugnt för inkommande vecka kommer bli betydligt hektiskare - ny arbetsplats, bilskola, olika temadagar och så hämtar vi förhoppningsvis hem vår hund om inte något går snett hos veterinären imorgon då han ska på koll.
Ha en bra vecka!

Likes

Comments

Godmorgon på er!
Idag är det söndag och jag vaknade precis för tio minuter sedan. Jag ska berätta lite kort vad
som hänt den senaste tiden.
Förra lördagen var det utgång på schemat. Jag, Helena, Frida och Samina drog ut efter att vi haft en liten förfest hemma hos Samina. Helena öppnade även sin födelsedagspresent till sin 20 års dag och hon fick av mig och Elin en sammanslagen present och det var först när hon öppnade paketet så var det ett kuvert högst upp och i det kuvertet så fanns det en mp3 spelare. När hon spelade den så spelades det en låt av ”Deep Purple - Smoke on the Water” sedan när hon fortsatte ned i paketet och bökade fram bland allt sönderrivet tidningspapper så fann hon ett till kuvert och när hon öppnade det så fanns det först en lapp som det stod ”Grattis på födelsedagen, du kan redan nu pricka i din kalender att den 21.7 är upptagen för du och Emmi ska gå på...” och sedan vecklade hon ut ett annat papper som var själva presenten, - en konsert biljett till Deep Purple i sommar. Så den konserten ska jag och Helena gå på tillsammans i sommar.
Sedan vid 23 drog vi ut på krog och dansade och drack shottar och så var jag hemma igen vid halv 4.
Följande morgon vaknade jag vid 10 och gudars vad jag var bakfull hela dagen. Sov naps, kollade film, hade huvudvärk och var så otroligt trött. Men orkade ändå klä på mig och ta mig in till stan för att rösta i presidentvalet.
På måndagen mådde jag bättre och jag var på jobb mellan 8.45-16.30, barnet jag är assistent åt blev sjukt så jag skickade hem hen och resten av veckan var hen sjukt.
På måndags kvällen var jag på jumppa och på tisdagen var jag på jobb mellan 8.45-15.00 då jag tog ut min övertid. Var dödstrött hela kvällen så tog en nap då också.
Onsdag, jobb 7.45-15.30, slutade och körde till Tokmanni i karis, lämnade bilen där och resten av familjen plockade upp mig och så körde vi till Borgå.
När vi var framme så var vi och hälsade på en liten labrador valp. Som förhoppningsvis kommer att bli våran, efter den 12.2 så vet vi säkert att den blir godkänd och då flyttar den sedan in hos oss den 17.2! Så håll tummarna!
Påvägen hem därifrån så stannade vi och åt hamburgare och fransk potatis innan de släppte av mig i karis igen så jag kunde tanka bilen och köra hem den. Vi var hemma igen vid halv 10, gick snabbt i duschen och sedan hoppade jag i säng.
Torsdag, jobb 8.15-16.00, öppnade ytterligare ett wish paket och ritade och kollade serier hela kvällen.
Fredag, jobb 8.15-16.00, kom hem och kollade serier och läste i boken som jag läser i februari månad hela kvällen.
Lördag, kollade nya Beck filmen på cmore och körde ett varv in till stan och köpte billigt plockgodis. Började sminka mig och fixa mig innan jag, mamma, pappa, mommo och morfar körde iväg till Helsingfors - Svenska teatern och gick på teatern ”En man som heter Ove” - den var riktigt bra för att det bara var en man som spelade hela teatern men annars var den inte riktigt min grej.
När vi kom hem igen kollade vi bara film och tog det lugnt.

Idag ska jag baka runebergstårtor då det är runebergsdagen imorgon, kanske skrinna lite och kolla på gårdagens avsnitt av melodifestivalen då jag missade det igår.
Hoppas ni får en underbar söndag!

(Den till vänster blir förhoppningsvis våran)

Likes

Comments

Så här har min januari bullet journal sett ut! Min januari färg blev en ljusblå som jag tyckte passade snö som var temat för januari.

Likes

Comments

Hej på er!
Det har automatiskt blivit så att jag bloggat en gång i veckan nu när jag jobbar då jobbet tar upp en så stor del av min vardag. Hur som helst, har det inte hänt mycket sedan senast.
Under förra helgen så tog jag det mest lugnt då jag tagit på mig lite flunsa men på söndagen var vi iallafall ute på en liten skrinningtur vilket var riktigt roligt, har inte skrinnat på 2 år så det var ju lite svajigt i början såklart.
Jag har jobbat långa dagar, måndag 8.45-16.30 - ingen jumpa denna dag då jag hade hård huvudvärk och flunsa.
Tisdag 7.45-16.00 - jobbade in en halv timme av min återstående timme att jobba in.
Onsdag 7.45-15.30 - kom hem och insåg att jag hade fått 3 wish paket så öppnade dem- en mp3 spelare som hör till Helenas födelsedagspresent, träbokstäver till ordet snow och en canvas tavla av en ren i grå - de hör till min vinterinredning som ni snart kommer få se då jag får de sista sakerna.
Sedan spenderade jag resten av kvällen att försöka fixa in en låt på mp3 spelaren och efter mycket om och men så lyckades jag faktiskt!
Torsdag 8.15-16.30 - jobbade in den sista halv timmen av det jag hade att jobba in. Köpte Helenas födelsedagspresent och packade den.
Fredag 7.00-14.40 - körde till bilskolan och var på första teoritimmen där och satte upp nytt datum för nästa körlektion. Var hemma vid 16, tecknade lite och kollade tv resten av kvällen.
Denna helgen ska jag ut och festa med Helena och Frida för att fira att Helena fyller 20 nästa vecka och så ska jag städa lite och lämna in en bok till biblioteket och låna en ny tänkte jag. Inte så mycket mer planer än det.
Nästa veckas arbetstider ser lite bättre ut iallafall, inget jag behöver jobba in utan på tisdag kommer jag ha en kort dag istället för min övertid.
Hoppas ni får en bra helg!

Likes

Comments

Hej på er!
Just nu sitter jag på kaffepaus på jobbet och tänkte att jag skulle slänga in ett litet inlägg. Det är torsdag idag och jag har haft en otroligt lång vecka men som samtidigt gott rätt så snabbt.
Jag har såklart jobbat varje dag, på måndag hade jag en helt vanlig arbetsdag samt att mitt specialbarn äntligen kom till dagis på inskolning där vi lekte lite tillsammans, barnet var där i ca. 2 timmar innan hen åkte hem för lunch. På kvällen var jag även på jumpa.
På tisdagen jobbade jag in en halv timme från föregående vecka då jag börjat jobba en timme senare 3 dagar för att jag skulle hem till familjen på inskolning. Så har 3 timmar att jobba in. Inskolningen gick bra på tisdagen ända tills fysion kom och barnet blev så stressat att hen spydde så då åkte de hem tidigare fast planen var att han skulle äta mat på dagiset och på kvällen gjorde jag inget förutom att kolla på farmen.
På onsdagen jobbade jag en vanlig dag och då var barnet för sista dagen på inskolning. Nu gick både lekandet utan pappa, fysion och lunchen här bra så vi kom överens att vi sku ta en vanlig dagisdag från och med idag.
Igår kväll var jag på bio med mamma, vi kollade på ”Wonder” - riktigt fin film med vacker innebörd men kanske inte riktigt värd att lägga slantar på.
Hur som helst, idag jobbar jag in 1 timme av mina återstående 2 timmar att jobba in då jag har en halv timme att ta ut från tidigare plus den jag jobbade in under veckan så återstår det alltså bara en timme sedan att jobba in för nästa vecka.
Jag kom en halv timme tidigare på jobb och går hem en halv timme senare. Första dagen har gått riktigt bra för hen och just nu sussar de sött.
Ikväll ska jag bara ta det lugnt och imorgon är det äntligen det efterlängtade fredagen igen och då tänker jag inte jobba in något.
Hoppas ni har en bra avslutning på eran arbetsvecka!

Likes

Comments

Hej på er!
Mycket har hänt sedan jag senast uppdaterade er. På lördagen var jag till mommo och morfar på mat, till förrätt fick vi en räksmörgås och till huvudrätt fick vi en köttgryta med potatisgratäng och sallad. Till efterrätt fick vi vaniljglass med tranbär och kinuskisås. Så sjukt gott!
Vi kom hem på kvällen och resten av kvällen kolkade jag på film.
Sedan på söndagen tog jag det bara lugnt, städade rummet, packade ned kläder som jag behöver till jobbet och kollade film.
Under veckan har jag sedan varit på jobb på dagiset alla dagar mellan 8.15-16. Men specialbarnet som jag skulle vara assistent åt så var sjuk så istället för att barnet skulle bekanta sig på dagiset så åkte jag hem till familjen på tisdag, torsdag och fredag och bekantade mig med barnet där istället.
Förhoppningsvis så börjar barnet på dagiset istället nu på måndag som det är tänkt.
På måndagen började även mage-rumpa jumpan igen så var på det men under resten av kvällarna har jag spenderat i soffan då jag varit extremt trött efter denna första arbetsvecka.
Under helgen ska jag städa bort julen och kanske ta en liten skrinning tur annars ska jag ta det riktigt lugnt.
Hur har er vecka varit?

Likes

Comments

Hejsan!
Igår var min dag ganska tråkig. Jag var till arbetskraftsbyrån och fixade med lite papper som måste fixas nu innan jobbet.
Sedan skickade jag även lite mail och sedan spenderade jag resten av dagen med serier och film.
Idag har jag haft en mer händelserik dag. Vaknade vid 9, steg upp, åt frukost och pratade lite med mamma och pappa innan de åkte iväg till en äventyrsbana. Sedan körde jag iväg till mommo och morfar för att hjälpa dem med facebook, haha.
På samma gång körde jag Lucas till gymmet. När jag kom hem igen kollade jag på lite serier innan Lucas skickade att jag skulle komma efter så då tog jag med Linus och så plockade vi upp Lucas och så for vi till Santa fé och äta mat. Jag tog en vegetarisk pasta och Lucas och Linus tog en varsin ostburgare med fransk potatis.
Påvägen hem åkte vi via butiken efter lite snacks och sedan kollade jag ytterligare lite serier innan jag vid 16 körde Linus på fotbollsträning.
Under tiden han var på träning åkte jag till fammo och satt där och pratade lite med henne.
Vid halv 6 åkte jag efter Linus till träningen och plockade även upp Helena innan vi åkte hem och så satt jag och Helena och pratade om allt möjligt innan vi vid kvart före 7 åkte in till stan igen för att gå på bio. Vi mötte upp Elin på torget och så gick vi ned till bion. Vi såg Pitch Perfect 3. Sjukt bra var den, lika komisk som alltid men måste väl ändå säga att jag saknade lite Bumper, Jesse och Benji.
När filmen var slut så skjutsade jag hem Helena och sedan åkte jag hem, åt en vegansk pizza och nu kollar jag på Ice Age 5 med Linus.
Imorgon ska vi till mommo och morfar på mat och på söndagen tar jag en riktig vilodag för på måndagen så kör jobbet igång.
Jag har haft en riktigt bra dag idag, hur har er dag varit?

Likes

Comments