Andra veckan på min praktik i Åbo slott har jag fått börja jobba påriktigt. Jag har "vaktat" olika rum, och där svarat på kundens frågor och vägledigt kunderna. Slottet är delat i två delar: huvudborgen och förborgen. Under första veckan bekantade jag mig mest med huvudborgen, som handlar om medeltiden och renäsanssen. Den här veckan har jag bekantat mig med också förborgen som handlar om olika sorters stilar som var vanliga runt 1700- och 1800-talet (ex rokoko stilen) och mycket mer.

Också den här veckan har jag utvecklat min finska mer och mer. Har också fått använda engelska. Jag har också lärt mig mera historia. Tidigare har jag inte brytt mig så mycket om historia, men eftersom man i Åbo slott får uppleva historian på ett annat sätt, har jag börja tycka att det är intressant.

Bilderna är tagna i förborgen, och andra bilden är en bild på mina arbetskläder.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min första praktik via Axell gör jag på Åbo slott. Ska vara där på praktik i åtta veckor. Jag tror jag kommer lära mig mycket av att vara där på praktik, främst om Finlands och Nordens historia och jag kommer att förbättra mina språkkunskaper.

Första veckan har jag fått bekanta mig med slottet, dess historia och personalen. Eftersom att slottet är som en stor labyrint, har personalen noggrant gått igenom, rum för rum vad som finns var. Jag har också fått bekanta mig med de olika arbetsuppgifterna som finns på slottet. De främsta uppgifterna är att sälja biljetter eller att stå vakt i de olika rummen. När man står vakt är det ens uppgift att se till att ingen av kunderna förstör något, vägleda dem så att de får se alla rum i rätt ordning, svara på frågor, och evakuera kunderna (och sig själv förstås) om det skulle bli en brand.

Jag har också fått mina arbetskläder den här veckan, och en nyckel. Än så länge trivs jag bra på slottet. Personalen är trevlig, och jag har redan fått lära mycket historia, och många nya finska ord (ex. pyöveli= bödel).

Likes

Comments