Hello darlings!
Detta blir mitt sista inlägg då detta var en skoluppgift och nu har veckorna gått, hoppas ni kanske har lärt er något och fått tips på olika smink produkter som kommer vara till hjälp för er när ni ska sminka er.

Det har varit jätte kul att blogga om lite smink och kanske ha hjälpt er lite på er lilla resa inom sminkvärlden, tack för den här tiden alla, vem vet våra vägar kanske möts igen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan alla, jag hade tänkt att göra en review på 3 olika sminkprodukter ifrån Benefit och jag kommer berätta om jag blev nöjd med dom eller om dom var skit.

High beam är en liquid highlighter som är väldigt naturlig så om du går för den naturliga looken då är den här higlighetern något för dig. Denna produkt är perfekt för att ha på både sina kinder samt på sitt brow bone.

Benefit så här beskriver High beam:
"Our satiny pink liquid highlighter accents cheek & brow bones for a dewy glow. Use as a spot highlighter over makeup or wear under complexion products for subtle luminescence"

Min personliga åsikt om denna är att den ger en väldigt naturlig glow och inte gör en helt vit där man tagit den som vissa highlighters brukar göra.
Så denna får faktiskt 4/5 av mig dock ogillar jag att den känns lite kladdig på ansiktet nästan som man tagit 30kg foundation i ansiktet men den känslan försvinner när den har torka till lite.

Benefits "They're real!" mascara är helg underbar och jag är så himla nöjd med den för fransarna blir super långa och fina!
Det bästa med denna är att dom inte alls klumpar ihop sig, längst fram på borsten är den en liten "taggig boll" eller hur man nu ska förklara det men den är super bra och gör så de kommer mascara på alla fransar verkligen.

Så här beskriver Benefit mascaran
"They're real! Lengthens, curls, volumizes, lifts and seperates. Our jet black, long-wearing formula won't smudge or dry out. A specially designed brush reveals lashes you never knew you had!"

Denna beskrivning håller jag med om då det den håller vad den lovar.
5/5 får mascaran.

Har aldrig tidigare testat någon concealer ifrån Benefit och jag kan verkligen säga att jag är så nöjd med den, it covers perfect. Jag har börjat fått starkare blå färg under ögonen alltså väldigt tydliga mörka ringar so this one was perfect for me.

Benefit beskriver boiing så häe:
"This award-winning concealer camouflages dark circles, minor imperfections and discoloration without creasing. Now all gals can be imperfection-free"

Denna produkt får faktiskt 4/5 av mig i betyg.

Likes

Comments

Hello darlings!

I det här inlägget tänkte jag berätta om color correcting som man brukar använda sig av innan man sätter på foundation om man har lite ''ojämna'' färger eller hur man nu ska förklara det.

Color correcting är något jag använder mig av varje dag då jag anser att min hy är så himla röd och vill kunna tunna ut den röda färgen samt täcka mörka ringar och finnar som uppstår ibland, min color correcting palett är ifrån nyx. Jag personligen tycker Nyx har en av dom bästa paletterna som är i krämformat och paletten kommer i färgerna Yellow, Green, Lavendel, Pink, Light och Deep.

Dom fyra översta färgen kan man ta och reducera bland annat mörka ringar, olika rodnader man kan ha ansiktet och dom två nedresta är till för att korrigera.

Yellow: Gul används till om du har blå/lila ringar så kan denna färg hjälpa till att dölja eller tona ner färgen.

Green: Den gröna färgen hjälper till att dölja den röda färgen som ibland kan upp komman tillexempel så kan den hjälpa till och dölja lite av den röda färgen som finnar ibland kan ha, eftersom grönt och rött tillsammans blir brunt så hjälper den dig att komma närmare din egna hudton.

Lavendel: Den lila färgen är till för att kunna jämna ut ojämna parters som är gula samt gula undertoner.

Pink: Den rosa färgen/ ''lax'' färgade är till för att dölja bruna saker man kan ha i ansiktet så som age spots och acne ärr. Rosa färgen används också till under ögonen om man vill dölja mörka ringar precis som den gula färgen.

Light & Deep: Använd för att korrigera.

Likes

Comments

Hello loves!

Som rubriken lyder så hade jag tänkt att ge ett tips på hur man kan göra sin egna '' liquid foundation'' och detta kan man göra på olika sätt så längst ner i inlägget kommer jag länka till andra alternativ hur man kan göra det också då vissa föredrar att använda andra tekniker.

Jag har tidigare sett folk på youtube som har testat att göra på det här sättet så jag kände why not try it, jag använde mig ut av puder foundation som kommer ifrån BareMinerals samt en lotion till ansiktet som kommer ifrån Cetaphil.

How to make the liquid foundation step by step.

Step one: Börja med att ta och hälla ut pudret på en talkrik eller i locket, vilket du än föredrar.

Step two: häll ut lite lotion på talriken och sedan tar du och mixar ihop ingredienserna tills det inte är några klumpar kvar utan ''smeten'' ska vara helt slät.

Step three: Och nu har vi kommit till det sista steget så nu är det bara att börja applicera foundationen på ditt ansikte och hals.

And now you got yourself a homemade liquid foundation, super bra om ens foundation skulle ta slut eller om man inte vill lägga ut massor av dyra pengar på att köpa en ny men dock måste man göra en nu sats ungefär varannan dag eftersom den man gör själv inte innehåller en ingrediens som gör så det ej möglar.

Klicka HÄR om ni vill läsa om en annan metod på hur man kan göra.

Likes

Comments

I detta inlägg tänkte jag berätta om hur man kan/ska göra när man målar sina ögonbryn för att dom ska bli så bra som möjligt. Att fylla i sina ögon bryn är något som jag tycker är väldigt svårt att få till så dom ser bra ut, för mig är det ett måste att varje dag fylla i mina ögonbryn då jag har väldigt blont hår där.

Mina tips för hur du får dom att se bra ut, steg för steg!

1.Det första man ska göra innan man börjar fylla i sina ögonbryn är att man ska tänka på att borsta hårstråna så att dom ligger i samma riktning och inte står åt alla håll.

2.Börja med att dra ett sträck på underlinjen av ögonbrynet.

3.Upprepa det som står på nummer 2 fast att du drar ett sträck på överlinjen av brynet.

4.När ni är klara med stegen över ta då och börja fylla i dom, börja längst ut och sedan arbeta din väg framåt. Ett tips är att göra det mörkare längre ut och gör dom lite ljusare ju närmare du kommer näsan.

Klicka Här så kommer du till en video där dom visar hur man kan göra, här nedanför kan ni se på bilderna  hur jag menar dock fick jag ej med slut resultatet på bild.

Likes

Comments

Hello och välkommen till min nya blogg!

Mitt namn är Emilia och jag bor i Stockholms inner stad, går i en skola som ligger på Kungsholmen som heter Plusgymnasiet och där går jag mitt andra år. På fritiden brukar jag ofta spendera min tid framför bloggar, kolla makeup tutorials på YT samt så jobbar jag runt 2-4dagar om veckan.

Här kommer jag blogga om skönhet men kommer mest att blogga om smink då jag verkligen tycker om smink och spenderar ju runt 3,5timmar om dagen då jag sitter och sminkar mig samt kolla på olika videos om smink. Har just nu ingen aning om vad för saker jag ska blogga om inom smink så om ni skulle ha några tips så kan ni gärna kommentera här.

XOXO, Emilia!

Likes

Comments