Tävlingsdebuten med Tello avklarades igår. En klubbdressyr som gick i LB:2 slutade på 73% och vinst! :)

Körde först LB:2 på Sessan som slutade på 67% & en andra placering faktiskt. Knep alltså båda placeringarna och är så nöjd med mina fina hästar.

Sessans ritt var ganska bra tyckte jag och hon lyssnade rätt bra. Om jag nu ska klaga på något så var hon lite på tårna, men jag lyckades lösa det så gott som möjligt och red bara på som vanligt. Superfin på framridningen men blir oftast snäppet bättre väl inne på banan vilket är jätteskönt hahah! Kan ju förmodligen bero på att jag är så fokuserad på att rida rätt vägar att jag slappnar av bra i själva ridningen. Det gör även mig fokuserad att hänga med lite i låtarna på tävling så man slappnar av så mycket som möjligt. Är dock bara ett tips om man kan programmet ordentligt så man inte får för mycket att tänka på. :)

Om vi ser över Tello ritt... Inte alls nöjd med något inne på banan, inte ens utridningen i fri skritt kändes bra... Kan säga att det såg så mycket bättre ut på filmen än vad det kändes iaf hahah. Han var helt ok på framridningen och jag nådde fram till honom ganska bra. Men väl inne på banan stämde inget! Han var så spänd, vilket jag förstår, men han bara "dog". Blev alltså nästan helt skänkeldöv vilket inte var kul alls, men tur att det såg bättre ut än vad det kändes! Det var trots allt våran första tävling och jag hade dessutom endast ridit honom 4 gånger innan...

Sessan låg jag 1:a med tills jag hade ridit Tello och slog mig själv. :) Kom alltså 2:a på Sessan med 67% och 1:a på Tello med 73%

(Vill även säga att det var en svårklassdomare som dömde hahah)

<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Körde igenom LB:2 en gång var på båda hästarna i tisdags. Red Sessan barbacka och hon kändes hur fin som helst, speciellt nu när jag har hittat rätt driv som hjälper formen.


Tello kändes superfin även han! Tror jag har ridit honom 3 gånger nu så har såklart inte hittat riktigt alla knappar. Jag måste även lära mig sitta ned ordentligt på honom, men såklart ovant att sitta ned på storhäst när jag bara ridit ponny på senaste tiden. Kan säga att det är första storhästen jag kan sitta någorlunda bra på utan att få besöka månen när jag studsar i traven hahah.


Båda var som sagt superfina och vi taggar till tävling på söndag, kör nog även lite program ikväll igen. :)


(Film på Tello finns på min instagram: @eemiliallind. Bjuder även på lite suddiga bilder här haha, bilden på Sessan är från en annan träning)

Likes

Comments

LB:1 och våran helt klart bästa runda hittills! Sessan var så gott som klockren. Inte helt enligt planen så blev ett litet missförstånd men annars var hon superfin. Det ledde alltså till 67,143%, en fin 5:e placering och en så bra känsla! :)

Likes

Comments

Åkte upp till ridhuset idag med båda hästarna för programträning med allsvenskalaget. En mycket fin liten ponny skötte sig och kändes toppen inför söndag då det även är tävling! Red igenom LB:1 som jag kör på söndag och måste säga att hon har utvecklats något enormt. Både i gångarterna & flera rörelser som förut var väldigt svåra... Så kul att verkligen känna skillnad och kunna se på film att det mesta verkligen sitter!

Avslutade med att hoppa några skutt på litet kryss och studs. Såklart svårt att hoppa med dressyrsadel som jag då hade, men Sessan kändes super även där.

Jenny, min syster red Tello en stund i dressyr och tror att hon tyckte han kändes bra. Jag som såg när hon red tyckte iallafall det såg super ut! I slutet bytte vi häst med varandra och jag fick då även hoppa Tello på några skutt. På honom körde jag några hopp på kryss och sedan några gånger på en oxer. Han kändes jättebra och hoppade verkligen superfint, så blir självklart ännu mer taggad på lite tävlingar med honom :)

Är verkligen så tacksam för mina fina hästar och såklart familj som ställer upp och hjälper till med allt <3

(spelade även tennis senare på kvällen med mamma och några andra)

Likes

Comments

En ganska grå och regnig måndag som denna var jag som vanligt i skolan, och sedan hem till min alldeles egna Black Beauty. Första passet för mig och Donatello avklarat!

Red ut en sväng med två andra och körde lite lite trav på grusväg, sedan ett pass på banan. Red igenom alla gångarter och testade lite dressyrrörelser på honom. Bl.a. Mellantrav, ryggningar och förvänd galopp. Råkade visst även busträna lite LB:1 program  och hästen levererade!! Kan lätt säga att han står för sin dressyr stam :)

Hur fin som helst iallafall och ser så mycket fram emot kommande träningar och tävlingar med honom<3

Likes

Comments

Det var mamma som red honom och jag red Sessan. (Kan tillägga att det regnade en hel del...) Vi skrittade ut en bit och lät dem vänja sig vid varandra, sedan ett pass på banan. Tränade med Sessan massa studs för stärkning av benen, travbommar även det för stärkning och bättre steg i traven, och galoppombyten över bom. Tello reds mest bara igenom i alla gångarter för att känna hur han kändes. Han var helt klart mycket lugnare idag när han sovit hos oss en natt än vad han var igår efter den långa bilresan, vilket var skönt! Duktiga båda två på dagens pass iaf:)

Efter stallet var det hem för att städa och baka då vi haft gäster hela kvällen, alltid lika kul!

Hörs, godnatt<3

Likes

Comments

En tidig lördagsmorgon startade med bilresa till Småland klockan 6 på morgonen. Nu är han alltså hämtad,  våran nya stjärna Donatello! 9-årig valack efter Don Primero, alltså dressyrstam, men hoppar fint och har startat både dressyr och hoppning.

Sjukt duktig häst under en lång bilresa hem och stod helt stilla. Kom hem ungefär klockan 8 så blev sen kväll. Fick promeneras några varv på ridbanan och titta sig omkring. Även flyttat in i sin nya box och verkar trivas hos oss :)

Nu blickar vi framåt mot alla träningar och tävlingar i framtiden <3

Likes

Comments

Fredaaaag!! Idag har jag varit i skolan och skrivit prov och haft presentation osv.. Skolan är ju inte jättekul enligt mig, men jag kämpar på :)

I gårdagens inlägg skrev jag ju om en ny häst som skulle besiktas, nu kommer mer om den:

Donatello som han heter dansade idag genom besiktningen och ska hämtas redan imorgon! Det ska bli kul att starta ännu en ny resa med denna stjärna och jag längtar efter vad framtiden har att erbjuda oss. Mer uppdatering imorgon när han hämtas :)

Likes

Comments

Hejsan, det här blir ju mitt första inlägg så jag tänkte börja med att presentera mig själv.

Jag heter i alla fall Emilia, jag är 14 år och går just nu i 8an i Stockholm. Själv bor jag lite söder om Stockholm där jag har mina hästar också. Jag är väldigt ridintresserad och satsar främst inom hoppningen men rider även en del dressyr eftersom vi för tillfället utbildar en 6årig ponny vid namn Bjennesby September Lane, aka- Sessan. Hon är som sagt 6 år men har haft ett föl så räknas därför som 5åring, hon är en svenskfödd Connemara från Bjennesby och är efter Calvin Klein. Vi köpte henne 23 augusti 2016, alltså förra året efter att vi blev tvungna att avliva vår förra ponny D'arcy hastigt under en tävling. mer om det senare.... Vi är dessutom en häst kort nu, 1 av 2 eftersom vi i början av Juli var tvungna att avliva vår storhäst pga sjukdom.

Men i morgon får vi veta om våran kanske blivande häst går igenom besiktningen så håll tummarna!

Tänkte dela med mig utav lite bilder på mig och mina hästar och så får vi höras mer i morgon.


Likes

Comments