Minidonuts ♥

Har velat testa att göra detta länge men inte riktigt vågat för varit livrädd att oljan ska ta eld eller det ska skvätta massa eller något. Men stod med mobilen redo att ringa 112 nu och det funkade ju! Riktigt gott!

Recept - Donuts:

Du behöver:
100 gram smör
3 dl mjölk
7 msk socker
3 msk vaniljsocker
2 krm salt
ca 1 liter vetemjöl
4 äggulor

Gör såhär:
Smula jästen i en bunke. Smält smöret & blanda ner mjölken. Ner med vätskan i jästen och blanda tills jästen löst sig. I med alla torringredienser och sist äggulorna (Jag använde tricket med en flaska för att fiska upp gulan - funkade toppen 👍) Blanda degen smidig och kavla sen ut den. ta fram ett glas eller liknande och stansa ut runda degbitar som du sen låter jäsa under duk i en timme cirka. Värm olja (180 grader) och fritera några minuter tills den blivit gyllenbrun på båda sidorna. Vänd i socker direkt och låg sen svalna på en tallrik! Voilá!

Jag använde ingen termometer utan körde på måfå vilket gjorde att olja antagligen blev för varm för de blev lite mörka mot slutet och några var inte helt färdiga inuti. Men de som var färdiga - nomnom! Riktigt goda och det var roligt att baka något nytt :)

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Åhh 😍😍🍩
nouw.com/eschutz