Hur äter man Tacos?

På Familjekällan igår bjöds det på Tacos och de andra två mammorna som var där hade aldrig ätit det innan vilket ledde till en liten diskussion om det.

För de flesta av oss svenskfödda är ju Tacos ett tydligt "fredagsmys" och vad vi nu pratade om var hur länge det egentligen funnits som just det. Jag sa att jag trodde 5-6 år kanske, men jag kanske inte tänkte på det innan för jag gillade inte Tacos som tonåring och då åt vi ju inte det så ofta. Annika trodde att det funnits lite längre. Jag har för mig när jag var mycket mindre att jag såg på det som något "fint & speciellt" som man inte åt så ofta. Men det kanske bara var vår familj.
Hur länge har ni sett det som fredagsmys?

Fick ju även förklara hur vi åt det liksom. Att man tar ett bröd och så lägger man i vad man vill i det sen viker det och äter med händerna. Eller använder något slags skal.
Jag tar oftast inte mycket i för att jag ska kunna vika. Sen tar jag höger och vänster sida, viker in och sen viker upp nederkanten - sen äter jag. Vissa kanske gör tvärt om. En tjej där valde att äta som en båt liksom, utan att vika in det alls. Sen kan man ju även äta med bestick direkt. Lite kul att prata om det tyckte jag då det är en sån självklar sak för mig - att alla ätit tacos.

Hur äter DU Tacos?
 & vad är favoritsaken att ha i?

  • 52 visningar

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Bröd, cremefraiche , sallad , gurka, tomat, rödlök, avokado, ost, färs, salsa & chips sen viker jag "botten" o sen sidorna över . Brukar också alltid ta för mycket.. haha !
nouw.com/eschutz
emiliali
emiliali,
Ungefär precis samma som mig, men brukar ha majs också! & inte färsk avocado utan guacamole ^^ Det händer så lätt haha 😊
nouw.com/emiliali