Header

​Jag har haft ett par tuffa dagar i veckan. Jag drog ut en visdomstand i torsdags. Den har irriterat mig väldigt mycket de senaste månaderna, så det var dags att ta tjuren vid hornen. Själva uttagningen var inte så illa. Men smärtan efteråt? Sweet baby Jesus. Medicinen jag fått för smärtlindring gjorde i sin tur mig illamående, så det har varit mycket gnäll hemma hos the Sissons i veckan. Hur som helst! Jag mår bättre idag och skall iväg på manikyr om en timme. Jag har även accepterat en ny position på jobbet. Jag är både nervös och exalterad. Håll tummarna för mig! Jag har en vecka kvar med tjejen som håller positionen nu, så lite mer tid för träning. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vår plan var att fira 10 år tillsammans i Kauai, Hawaii, nästa år. Vi kunde helt enkelt inte vänta och spenderade en vecka där i slutet av april istället. Många åker till Hawaii och spenderar tid på Oahu eller Maui. Jag har visserligen inte varit på Maui, men av de tre öar jag varit på så är Kauai min absoluta favorit. Ön har fått smeknamnet "The Garden Isle" då det är så grönt.

Likes

Comments

Med tanke på min frånvaro sedan september förra året så kan det verka att jag glömt bort bloggen. Jag har tänkt många gånger att jag skall skriva något, men ingenting känns speciellt intressant. När jag var här i AZ som utbytesstudent så var allting nytt, spännande, och varje dag fanns det något jag ville dela med er.

Nu bor jag ju här. Jag har ett jobb, hus, hundar, och vänner. Det känns inte så intressant längre. Allra helst inte för er att läsa. Det känns som det var ett helt annat liv sedan som jag var utbytesstudent. Kanske för att det nästa år gått 10 år.

Nästa vecka firar jag ett år på "nya jobbet" som jag skrev om för två-tre inlägg sedan. Jag har även börjat studera på heltid igen. Visserligen på distans. Jag fortsätter min tidigare utbildning och läser nu till en MBA (Master of Business Administration). Utbildningen beräknas vara klar nästa sommar och jag fortsätter att jobba heltid.


Tanken var att jag och Chris skulle komma till Sverige i sommar, men det blir inte av. Vi siktar istället på hösten. Jag var hos immigrationsverket i torsdags och gjorde min medborgarintervju. Jag blev godkänd och väntar nu på att få ta eden och officiellt bli amerikan! Processen har tagit ca 8 månader hittills, och vi hade hoppats att detta skulle vara klart till sommaren så vi kunde komma till Sverige en sväng. Men, hösten blir fin den också... Så, det var väl en redig uppdatering på de senaste 8 månaderna.

Likes

Comments

Lite mer än två veckor kvar till jag och Chris åker på semester. 10 dagar tillsammans! Våra scheman är totalt motsatta just nu. Jag jobbar måndag-fredag 08:00-17:00; Chris jobbar fredag-måndag 20:30-06:30. Det finns alltså inte så mycket tid över till att umgås. Vi har inte varit på en riktigt semester tillsammans sedan 2011, så det är väldigt välbehövligt. Vi skall spendera ett dygn i NYC, sedan en 7-dagars kryssning till Bermuda. Den som väntar på något gott!

Likes

Comments

​Igår kom mitt diplom på posten. En kurs jag läste mot min inriktning var tvungen att bli godkänd av någon på universitetet, så det tog ett par veckor innan diplomet skickades ut. Men nu så! Annars så är det som vanligt här. Jag har börjat komma in i saker och ting på nya jobbet, och jag trivs bra där. Jag jobbar heltid så resten av tiden går till att träna, äta, och sova. Det är väl inte helt fel det heller. Imorgon skall jag spendera morgonen med tjejerna på gymmet, sedan är det dags för att klippa och färga håret. Inte helt fel!

Likes

Comments

​Av någon anledning så har jag total missat en del kommentarer som trillat in här. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Jag hade fått många fina kommentarer som jag så klart hade svarat på på en gång, men totalt missat. 

Likes

Comments

Vad folk inte ser bakom stängda dörrar är polisen som kommer hem och inte kan berätta om sin dag för en femåring har blivit sexuellt utnyttjad, och det är för jobbigt att ens tänka på hennes ansikte igen. Vad folk inte vet är sms:en jag får när min man bara vill tala om att han älskar mig, för han sett något så hemskt under skiftet. Vad folk inte ser är hur min man överanalyserar varenda scenario för han är rädd att något skall gå fel.

Vad folk inte ser är hur familjemedlemmar har varenda nyhetskanal som favorit på telefonen så om något, gud förbjude, skulle hända, så vet vi det direkt. Vad folk inte ser är hur hjärtat stannar när jag vaknar på morgonen och vet att min mans skift är över, men han är ännu inte hemma, och jag har inga missade samtal eller sms som talar om att han måste jobba övertid.

Vad folk ser är poliser som mördar människor hej vilt i media. Vad folk ser är människor som inte skall försvara vårt samhälle. Vad folk inte ser är en polis som spenderar hela sitt skift med att dedikera sin tid till samhället. En polis som är villig att dö för din familj istället för att vara hemma med sin familj. En polis som tänker vid ett trafikstopp att det är då han eller hon har störst sannolikhet att bli mördad.

Det har varit några förbannat jobbiga veckor i USA den senaste tiden. Det som ses i media representerar inte alla poliser i USA. Men det vet de flesta om. Och folk som stödjer poliser är per automatik inte rasister och tycker att the BLM-movementen är "onödig" eller "påhittad".

Likes

Comments

Igår mötte jag upp Lindsay, hennes man Matt, och ett annat par från gymmet för att fira att jag fått jobb! Jag har ansökt och intervjuat så mycket den senaste månaden. Jag ansökte om det här jobbet i torsdags eftermiddag, fick ett samtal klockan 16 för telefonintervju. Jag blev inbjuden för en intervju med tre personen från företaget dagen efter. Så klockan 11 hade jag intervju. Klockan 13 ringde de och erbjöd mig tjänsten! Det är en administrativ tjänst för ett nationellt företag inom medspa. Jag kommer dock jobba på huvudkontoret i Scottsdale, inom HR, mestadels. Jag börjar redan på måndag! Så spännande. Och nervöst. 

Likes

Comments

Vi har äntligen lagt in vårt nya golv! Dessutom har vi gjort om vårt gästbadrum. Vi har målat om skåpen, väggarna, och lagt golv där. Det blev sådan skillnad! 

Likes

Comments

​Jag är nyss hemkommen från två veckor i Sverige. Jag hade tur med vädret i två dagar, men oavsett så var det en mysig resa. Jag sov mestadels, och umgicks med min familj. Inte helt fel.

Likes

Comments