Hej, Hallo och HOPPSAN! Har helt glömt av denna väggen och jag ska försöka ge ett svar här och nu!

Sist jag skrev här hade precis min sommar tagit slut och det var dags att flytta tillbaka till Vässan, där det väntades en veckans semester på Gran Canaria och oj så skönt vi hade i det där solstolarna. För det mesta var vi kvar på hotellet och tog tillvara på varje soltimme som fanns. Det var hur som helst väldigt skönt och behövligt efter hel sommar med bara massa jobb och 2,5 år studier.

När semestern var slut och vi kom hem till kalla Sverige så hade skolan redan satt igång, så med två missade lektioner var det bara att sätta igång och sätta sig in i kursen specialpedagogik, för förövrigt var det en kurs jag hade längtat efter under hela min utbildning, då jag tycker att det är intressant att läsa om hur man kan hjälpa och stödja barn som behöver mer stöttning än vissa andra. Dock blev kursen inte alls vad som förväntades men jag är Godkänd och klar från den kursen och det är just nu det viktigaste. C-uppsatsen kommer antagligen ändå handla om detta ämne.

Skolan drog verkligen igång med 100% och samtidigt hade jag en lägenhet som såg ut som ett stort kaos, inget var där det skulle efter min inflyttning. Jag, mamma och Pappa hade fått upp några kartonger dagarna innan semestern men mycket låg kvar, samtidigt som min tv- bänk skulle målas om. hahahha. Men tack vare min fina vän Louise som jag får äran att ha bonde här lite då och då så blev kaoset några veckor senare en fin och härlig lägenhet.

Plugg, lägenhet och sedan var det ju där med att komma tillbaka till Vässan där jag har ett stor del av mitt hjärta i Pingstkyrkan, som jag trivs där! Inte bara det att jag numera bor vägg i vägg med kyrkan, utan det är mer det att jag älskar att lägga min själ där, högst på agendan är ledare på en fritidsgård vi har på tisdagar, med lite då och då i ungdomsarbetet, och just nu planering för den stora festivalen Unite18! Jag är väldigt glad och tacksam för detta, vilken räddning kan jag säga 👐

Trots mycket att göra, som visserligen är roligt så har jag hunnit med en helg i Örebro, där det blev fotografering och svampplockning. Sedan har mamma och Nelly varit på besök en helg, för jag själv har inte hunnit åka ner till mitt älskade Göteborg på nio veckor, det är helt sjukt när jag tänker efter meeeeen på onsdag åker jag faktiskt ner och stannar i fem dagar och då äntligen ska jag få krama om mina brorsbarn och så ska jag få se Vilda gå, vilket hon har kunnat ett tag men jag missade precis när jag åkte till Vässan, så det ska verkligen bli roligt och skönt.

Jag är tacksam över livet här och nu och är väldigt glad för det, min utbildning är klar om mindre än 9 månder, vilket känns galet bra, skolböckerna skall inte fram något mer efter min examen mer än när jag ska uppdatera min kompetens på jobbet . Den tid som ligger framför ser ljus ut och jag blir kvar i Västerås ett tag framöver. vilket jag har funderat på länge, men just nu känns det som det bästa beslutet för mig!

Jag tänkte sluta detta mega inlägget med lite bilder på min mysiga lilla etta. Älskar förresten att vakna på söndagarna att det övas lovsång i väggen bakom. Nu är det också fritt fram att komma in till mig när det ser ut som den ska 😜 kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Imorgon smäller det, alla väskor, alla nyinköpta grejer och allt annat är packat och klart. Imorgon eftermiddag rullar bilen till Västerås för imorgon flyttar jag tillbaka men i min nya lägenhet 🙌🏻

Dagarna blir dock inte Såå långa där då jag på onsdag har packat en ny väska och drar till solen och värmen men sedan är det Västerås och plugget för fulla muggar. Det är med blandade känslor, jag vill tillbaka och jag ser framemot det men jag har mina små älskade brorsbarn kvar här 40 mil bort och det känns! Men jag har njutit och umgåtts med dem denna veckan och snart ses vi igen (säger aldrig hejdå). Nu börjar hösten och jag ser framemot mycket och vännerna 💕 hösten 17 jag är redo 🍁🍁

Likes

Comments

Okej okej kan någon stoppa tiden! Sist jag skrev här var det midsommar och jag skulle precis starta mitt sommarjobb! Nu har jag endast denna helg kvar plus två kvällar nästa vecka. Jag är ganska lättad över att få sluta jobba även om jag trivs som fisken i vattnet på jobbet men jag känner i hela mig att hemtjänsten är inte mitt yrke utan nu är det förskollärare jag vill köra på och det känns ju bra då det bara är ett år kvar på min utbildning. Jag är färdig efter tre somrar i hemtjänsten men Gud så bra det har varit att arbeta där och få ett helt annat perspektiv på livet. Vissa saker/sjukdomar vill man inte ens veta om men de finns!! Ibland blir jag arg och väldigt sorgsen på att så hemska saker kan ta bort en alldeles för ung människa!! För det är inte enbart äldre nittonåringar vi tar hand om Nää ush!

Nu är det snart färdigarbetat och jag går istället in på att hjälpa till med min brorsdotters inskolning de kommande två veckorna innan jag slutligen åker hem till Västerås och som jag längtar att få ro om min nya lilla lägenhet. Jag riktigt längtar och ja jag känner mig ganska färdig att bo under samma tak som mina päron Hahaha. Älskar dem av hela mitt hjärta men vi går varandra på nerverna emellanåt. 😁😁

Innan plugget ska jag dock få njuta av en vecka utomlands och det kommer väldigt lägligt då denna sommaren har varit sämst värdemässigt så det ska bli riktigt skönt! Jag är dock inte alls peppad på att sätta mig i skolbänken igen och bara läsa och skriva. Är det en sak jag märkt och lärt mig när jag arbetar är att jag älskar rutiner och att komma igång på morgonen där man får röra på sig. Då mår jag som bäst! Plugget gör mig tyvärr nere men jag ska kämpa detta året för att sen aldrig mer komma tillbaka dit. Kämpa kämpa!!

Trots mycket jobbande och inte så mycket fritid har jag hunnit med en del och njutit av sommaren och inte en enda tenta har jag behövts tänka på i sommar, sådan frihet!! Falkenberg, skarasommarland och Ullared är några saker jag ägnat åt mellan jobbet.

Nu får bilderna tala för sig själv och jag drömmer mig redan bort mot 30 grader värme, sol och havet 😎😎

Shoppingen på gekås blev rätt stor ändå fick jag inte med allt jag önska så det får fixas någon dag framöver 😜😜

Likes

Comments

Har precis avslutat en väldigt bra midsommarhelg bortsett vädret men vad är en svensk sommar utan regn?? Lite tråkigt att det regna då jag firade med min brors familj och vänner till dom som alla har barn och precis när vi skulle sätta oss i bilarna mot stången för att dansa så öppnade sig himmeln och vi blev kvar hemma men men det blev bra än då och dagen slutade med grillning. Midsommardagen spenderades på Liseberg inget åkande för min del men för Nelly blev det än hel del. Idag har även Vilda firats som fyllde ett år i onsdags. Mysig och trevlig helg.

Nu är min ledighet över, har varit ledig tre veckor sedan skolan slutade och det har varit riktigt skönt måste jag säga. men slut på det, dags att göra lite nytta och arbeta. Det känns dock lite bättre att börja jobba när jag bara för några timmar sedan fick veta att jag blev godkänd på terminens sista tenta och veta att jag kan släppa skolan helt i sommar, det är en befrielse kan jag säga. Det var heller ingen självklarhet att bli godkänd då vi tidigare i veckan fick ett meddelande av en av de två lärarna som skulle rätta tentan att det var många om fått underkänt eller komplettering då många tydligen missförstått uppgifterna, väldigt schysst att få ett sådant meddelande en vecka innan betyget kommer så jag blev väldigt glatt överraskad när betyget kom men väldigt skönt. Gud är god 👐 Sedan kan kursens innehåll diskuteras men nu skiter jag i detta och lägger skolan på hyllan i många veckor framöver.

I helgen dessutom så åker jag och familjen upp till Västerås för att flytta mig till en annan lägenhet då jag får tillträde till den på lördag, det ska bli så galet kul att få byta lägenhet och komma närmare till allt och också till min nya församling hehe som då ligger i samma byggnad. Jag har ett så galet år framför mig men först tar jag gärna en sommar i lite långsammare tempo men längtar också till den inbokade semesterresan. Tänk att livet kan ändras på bara ett år men jag ser nu ljust på framtiden och mitt liv i Västerås. Men som sagt först en sommar i Götet. Ha det gött ☀

Har typ bara enbart massa bilder på mina brorsbarn men det är typ de jag har umgåtts med dessa veckor, jag passar på att fånga åt mig massa kärlek.


Likes

Comments

Livet är bra! Allt rullar på i sin takt och det är drygt tre veckor kvar i skolan innan sommaruppehållet och det ska bli väldigt skönt att få vila lite från allt plugg. Detta året har gått bra för det mesta och jag är faktiskt stolt att jag har tagit mig så här pass långt i min utbildning! (Det trodde jag inte den allra första terminen). Efter sommaren drar jag igång med det sista året där det är stora uppgifter som ska genomföras men med lite hopp tror jag allt ska gå bra även där.

Just nu sitter jag på tåget på väg till min familj, det har blivit än del resor det senaste, påsk och några som vill ha sin faster som barnvakt och då är det bara att sätta sig på tåget och pussa på mina fina brorsbarn. Vilda blir om drygt en månad 1år och det är sjukt! Hur fort gick det?? Hon som precis låg i mina armar med sina ynka tre kilo och 48 cm!

Jag är glad för livet och där jag är idag, det har varit tufft i emellanåt det ska jag inte sticka under stolen med men detta året har blivit till det positiva och det små stunderna detta året har varit guld värda! Jag är glad helt enkelt, så enkelt är det 😀

I sommar ska jag jobba sju veckor och vara ledig allt som allt fem och jag väljer att vara ledig så pass mycket för att jag helt enkelt känner för det och jag känner att jag behöver det. Behöver få tid med familjen då det antagligen blir sista sommaren jag bor där men det blir bra. Avslutar dessutom sommaren med en resa till Gran Canaria med bästa Angelica, där blir det sol, havet och drinkar som väntar, bästa uppladdningen för det sista året på högskolan! Vi kände båda att vi var värda detta efter allt slit. Frågan är om det är jag eller hon som är mest värd denna resa 😎😊

Nu återstår packning i lägenheten och plugg till en hemsk inlämning det sista veckorna, för efter sommaren är det en ny lägenhet som väntar och det kommer bli superbra, det kommer bli en intensiv men roligt höst tror jag allt! Nu blir det stopp på skrivandet och resan fortsätter till Alingsås där pappa väntar in mig. Kram

Likes

Comments

Wihho vågar man säga nu att våren är på gång?? ingen mer snö nu va? nu lägger vi vinter bakom oss och siktar framåt. Förra veckan var jag och Angelica i Stockholm och tittade på Ed Sheeran i Globen och vilken kväll! MAGISKT! Bilåkningen i Stockholmstrafiken behöver vi inte tala om, tur att jag inte körde iallafall. Dit och hem kom vi iallafall. hahahha frågar ni Angelica tror jag inte hon hade lika roligt som jag hade i trafiken.... hahahaha


Men nu till det som rubriken säger, nu är det klart! Idag har jag sagt upp min lägenhet och i sommar flyttar jag! Dock inte så långt utan närmare Västerås centrum och hela fem kvadratmeter större. Jag har ju lite mer än ett år kvar på mina studier så i Västerås blir jag kvar, alltså ingen längre flytt. Det känns skönt att få flytta och börja om på ny kula i en annan lägenhet. Det kommer betyda att jag blir kvar i Vässan efter mina studier, annars hade det inte känts så värt med denna flytten mer än att jag får det närmare till allt och slipper för det mesta att åka buss överallt. Jag har övervägt detta med att bo kvar fram och tillbaka ända tills jag skrev på kontraktet för 1,5 vecka sedan. Men det känns som ett rätt beslut just nu även om jag vet att jag någon gång kommer komma tillbaka till västkusten så vill jag pröva mina vingar i Västerås ett tag till, fortsätta med det jag har börjat med. och framförallt testa på att bo i staden utan att studera. Det blir bar detta!

Likes

Comments

Och så har ytligare en vecka börjat eller nja vi är ju faktiskt mitt i den,tänk så fort tiden går ibland 🙉

I helgen som var, var ju jag i Götet för att fira min 23årsdag och det blev full fart hela dagen lång,älskar min fina och stora familj, för visst har den växt det senaste året. Dagen började iallafall med att jag och Mammi åkte till stan och fixade mina presenter och strosa runt i stan, Åhh vad Göteborg är fint, längtar till sommaren!! Mamma bjöd sedan på gudomlig lunch 😋 väl hemma så var resten av familjen samlad för att fira mig, åt gott och skratta, även min extra lillasyster med familj var där och hjälp vad de små växer snabbt, alltså hennes fina dotter. Tack för att ni kom. Det plingade även på dörren under kvällen och där står en saknad vän för att överlämna en blomma, så fint 😍 den kom även hel hem till vässan. Så helt klart hade jag en bra dag och man inser vilka fina människor man har runt sig en dag som denna!

Tyvärr kom förkylningen på besök under måndagen och hela jag blev seg i kroppen och väl hemma i Vässan var det skönt att lägga sig i sin egna soffa. Igår började även örat göra ont så alvedon välkommen och till skolan med halvt dövt öra Hahah. Nu vila imorgon besök på förskolan och informations möte på kvällen😀 har mycket roligt att se framemot men även en del plugg framöver

Likes

Comments

Redovisningen om Star Wars är nu avklarad och därmed språkkursen eller nästan iallafall, har en fältuppgift som hänger över tre kurser men annars är språkkursen slut och jag säger bara vilken lättnad. Kursen har varit ansträngande, mycket att läsa och väldigt intensivt med tentorna, har i skrivandets stund precis kollat igenom en text som ska in senast imorgon och som jag skrev har jag haft en redovisning idag men nu så, äntligen!!! Ja jag går på högskolan och det är högt tempo men att inte kunna andas emellan alla uppgifter är rätt så krävande och jag har känt det, har känt mig rätt så instängd och frånvarande som person. Jag hoppas att det blir bättre för vet ni vad det är endast två kurser tills jag tar sommaruppehåll från skolan och antagligen jobbar och kan komma annat på tankar en stund. Tror jag behöver komma bort från dålig energi som cirkulerar med allt vad skolan heter, men bra mår jag mår fanatiskt bra och har så småningom roliga saker att berätta vill bara att allt ska bli klart innan det blir offentligt här.

Men nu är jag på väg hem till fina Götet och till mina pärons hus för att spendera några dagar där och även fira att denna tjejen blir 23 år imorgon 💁 fick för övrigt så fina presenter av min fina vän igår som jag tyvärr inte nu har bild på men människan hade flätat ihop en egen badmatta till mig, hur gulligt och fint var inte det. Presenter inte allt, jag nöjer mig med härligt sällskap med nära och kära men visst blir man allt lite rörd när någon köper något fint 😊 kram

Likes

Comments

Tiden bokstavligen springer iväg för tillfället...

Förhoppningsvis så blir det lugnare efter denna veckan, jag har både hunnit med att åkt skidor i sälen, en helg i Götet, en helg i örebro, besök av min familj här i Västerås och givetvis har en till tenta hunnits med att skriva. Skolan börjar bli bara mer och mer intensiv vilket tar på en men jag räknar ner åren! lite mer än två år har gått så knappt 1,5 år kvar och något som fått mig att tänka en del på hur jag vill ha det och vad jag vill bo efter min utbildning. I början när jag flyttade till Västerås ville jag inte alls vara kvar här efter utbildningen men när jag nu fått upp ett socialt liv här i Västerås så har mina funderingar ändrats en del.

Kan ändra mig hundra gånger innan jag tillslut bestämmer mig, just nu lutar det mot att stanna iallafall ett litet tag efter att jag är klar och är färdig förskollärare, det ända som sätter stop i mitt tänkande är att jag har familjen lite långt bort och om jag ska bo kvar måste jag också hitta ett annat bonde eftersom jag nu bor i en studentlägenhet som inte mer min efter att jag studerat klart. Och eftersom jag har chans att få ett jobb redan ett halvår innan jag är färdig kan det vara bra att veta vart man ska bo...

jaja detta bekymmer har jag att ta tag i om ett år, men ett år går fort, lite väl fort ibland men fokuset ligger nu att klara alla mina studier med en gnutta skoltrötthet. Men hittills har det gått bra och speciellt det senaste året så jag tänker att jag fortsätter i samma spår.

Nu blir det en chill kväll, kanske läsa ett till kapitel i kurslitteraturen men annars ska jag tycka lite synd om mig själv, har sådan träningsvärk i rumpan och i ryggen efter gårdagens innebandy, snacka om att vara otränad och har bara mig själv att skylla där ;)

Likes

Comments

Tjoho Fredag!!

Det är fredag och jag har intagit min helg, ibland är det himla skönt att ta helg, speciellt denna fredagen för jag är klar med min fjärde termin på högskolan och är ännu en bit närmare mitt mål, nu är det endast tre terminer kvar på utbildningen sen så..... ska jag aldrig mer sätta min fått på en högskola hahaha.

Men som sagt termin fyra avklarad och har bara fått ett psykbryt på detta halvåret/terminen. Det är rekord kan jag säga men med praktik och en tenta som fick skrivas i par så har terminen gått fort och sansad. Tillomed att jag fick ett litet ,litet jullov denna gången, det är lyx det. Nu är det bara fortsättningen kvar och på måndag startar jag upp tre kurser på en gång, det blir grejer det eller??!!! Det löser sig om nu lärarna kan bestämma vilken dag vi ska börja och om studiehandledningen kan komma upp någon gång, så man kan börja planera sina studier och privatliv. Den kommer men jag slutas ändå aldrig förvånas över lärare. Några klippor finns det men många är nog hämtade ur ett flingpaket! Men jag ska inte klaga för en vacker dag är jag klar och kan fortsätta leva det livet jag vill och jobba med det jag vill.

Likes

Comments