Måndag 30 maj
Åkte till mamma och solade på dagen. Det var verkligen stekhett men skönt ändå. Efter ett besök till banken for jag iväg och spela tennis med Marc och Robu. Grymt svettigt men vi skulle simma efteråt och med det i vetskap var det inte så jobbigt. Robu dissade simmandet dock vilket nog var grymt dumt av honom för det var hur skönt som helst. Det kändes knappt kallt ens engång. Efter simmandet låg vi kvar en god stund och solade men de andra var sugna på glass så med Robu återansluten blev det Abc och glass.
Mot kvällen blev mina planer helt ändrade igen så drog ut på springrunda. Sprang snabbare än jag brukar, kändes som jag bara flög fram!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Söndag 29 maj
Vaknade för tidigt men åt supergott morgonmål så det kändes ändå helt okej. Lyckades få hela lägenheten städad och tog det sedan bara lungt ända tills jobbet kallade.
Gick finfint på jobbet och lärde mig stänga.
Efter jobbet skulle jag träffa Prillan i Serendi men det var stängt så mötte upp henne i Clubben istället. Stannade dock inte farligt länge.

Banan och blåbär!

Sötsak honhär!

De andra spelade biljard så kollade på det en stund också.

Likes

Comments

Lördag 29 maj
Upp klockan 5 och iväg på jobb. Trots att jag hade sovit för lite var det inga problem att orka vara pigg på jobbet.
Slutade tre och åkte raka vägen till Serendi där jag mötte upp Casso. Där orkade vi inte vara jättelänge eftersom vi blev störda så vi åkte istället till henne där vi satt ute på terassen i många timmar till. Pratade om typ allt som finns att prata om vilker var himla skönt, så hade hela kvällen plötsligt gått och klockan var över åtta.
Då var det bara att åka hem och fixa mig klar för fest. Färdigfixad var jag sen tillbaka hos Casso en stund innan Ettan kallade. Superkul och dans natten lång. Perfekt dag helt enkelt!

Lugnare och trevligare på Cassos terass.

Min pärla! Mysklädda dessutom haha, själv satt jag inlindad i ett täcke.

Likes

Comments

Fredag 27 maj
Började min dag med att springa runt stan. Hemma tillbaka satt jag med skolarbete hela dagen. På eftermiddagen va det dock sen dags att snöra på tossorna för vi skulle vara aktiva Prillan och jag, hade vi bestämt. Började med tennis i närmare två timmar och drog sen ut på en kort joggingrunda. Prillan var himla duktig med tanke på att hon inte har sprungit på många år. Hon sprang nästan hela varvet!
Hur svettiga som helst var vi sen, usch, så vi ville simma. Vi drog till Svedja och tog ett svalkande dopp vilket var gudomligt skönt.
Nio hade vi bestämt träff med killarna i Serendi så en snabbsväng hem i duschen var allt vi hann med innan vi fick skynda dit.
Hela kvällen satt vi där allihopa och alldeles superkul hade vi. Har typ ont i magmusklerna av skrattandet. Härliga människor!

Jag blir så glad av de här filurerna!

Jontte har så ljus skärm att solbrillor behövdes. Haha!

Likes

Comments

Jag har funderat lite på saknad den senaste tiden, det är en himla intressant känsla. Den värsta sorten av saknad måste vara den där man saknar någon som har förändrats. Det är inget fel med att förändras, alla förändras. Men det kan kännas väldigt synd om du stått någon nära och så gör man inte längre det, fastän man kanske till och med bor i samma stad och ser varandra nu som då. Bara eftersom någondera har förändrats. Man saknar liksom någon som inte finns för den personen med den personligheten och den kemin ni hade, den finns inte mer.

Det kan handla om vänner lika bra som det kan handla om någon kille man gillat. Jag tycker inte det är konstigt att vara vänner med killar man gillat eller ens ex. Vet inte hur det är med er andra men killar jag gillat är nästan alla sådana som jag gärna skulle vara kompis med. Jag gillade ju dem för personligheten, alltså är de härliga typer, annars hade jag ju aldrig fallit för dem. Därför tycker jag inte det är konstigt alls.

Har i varje fall varit med om båda sorterna. I vissa fall har det, visserligen först efter en hel del tid, ändå blivit så att man ändå på något vis har tagit upp kontakten igen och blivit vänner. Precis samma person och samma kemi kanske det inte är men det betyder inte att det behöver vara sämre. Handlar mera om att man måste lära känna varann på nytt och inte förvänta sig att allt ska vara detsamma som förut. Just eftersom människor förändras, det hör liksom till.

Denna saknad tror jag som sagt är en av de värsta eftersom den i stunden är det. För personen du saknar finns fysiskt där men inte psykiskt, vilket gör det tungt. Funderingar kring varför vänskapen inte längre fungerar kan ta upp stor tankekraft eftersom det är närapå omöjligt att hitta ett svar på det. Man skyller ofta på varandra och anser att det är den andras fel att det blivit som det blivit. Kanske det inte är något fel alls.

Med tanke på att den ofta inte är så hopplös som man tror utan ofta går att göra något åt och helt enkelt bli av med så är den ju ändå inte i längden så jobbig. Men jo, vi lever i nuet så låt er sakna men ta sen tag i saken. Ta kontakt, låt bli att skylla på den andra och se om ni kan bli vänner igen istället!

Nu menar jag inte att man tvunget måste vara hålla kvar vänskapen med alla, en del växer man helt enkelt ifrån och går inte ihop mer på samma vis. Men finns saknaden där finns det med största sannolikhet också en orsak bakom och då tror jag minsann det är värt att i varje fall ge det en chans. Jag tror människor är så insnöade på att klaga, klaga och klaga. Istället för att göra något åt saken. Detta är igen ett sådant exempel tror jag. Så har ni någon ni saknar? Skicka ett litet meddelande redan ikväll!

Likes

Comments

Torsdag 26 maj
Dags för sista skoldagen! Vi åkte med andra ord iväg till Åbo. Där hade vi en temadag med föreläsningar om utmanande barn samt barn med språk- och talsvårigheter.
Hann se Casso en riktig snabbsväng innan vi åkte tillbaka hemåt.
Såfort jag var i Karis plockade jag upp Simon och for till Serendi där vi satt och pratade i ett par timmar. När jag hade kört hem honom kom jag hem och äta. Hade dessutom fått nyckeln till tennisplanerna så i sällskap av Sandra blev det tennis i två timmar. Det gick väldigt skrangligt till en början men mot slutet vat vi redan betydligt bättre.
Kul var det oavsett och vi hann ju babbla samtidigt och dessutom smida lite planer för helgen. Härligt!
När vi hade spelat klart bestämde jag mig för att dra på en joggingrunda också. Drygt 6 km, men dock långsamt för kroppen var rätt mör. Skönt ändå och långsamt är bättre än inget alls.

Glada över att sommarlovet är på inkommande!

Fagra minsann.. Hahaha!

Likes

Comments

Tennisspelandet var helt superkiva precis som förväntat. Vi höll på i två och en halv timme, satt högst en kvart av den tiden och var nog nästan inte stilla alls i övrigt så nu är jag lite mör. Men såå härlig. Sällskapet, värmen, att få röra sig, ja allt!
Kom nyss ur duschen och ska nu fixa klart lite mera på skolarbetet innan sovdags.
Imorgon är det off to Åbo som gäller igen. Sista skoldagen innan sommarlov!

Likes

Comments

Onsdag 25 maj
Jag var uppe redan vid halv åtta vilket ju är himla härligt. Gick ett par ärenden och åkte sen till mamma. Jag hade enorm tur för hon råkade just ha fixat morgonmål så blev bjuden på det. Halv tio snörde jag på springskorna och drog iväg för en runda. 45 minuter och lite på 7 km senare var jag tillbaka hos mamma. Jag valde att springa från mammas den här gången för att få lite miljöombyte och det fick jag minsann. Så himla vackert på vägen. Sprang förbi en idyllisk liten sjö där två svanar simmade och såg en supergullig räv bland annat. Jag hade över lag en himla skön runda med ingen asfalt alls vilket är bra för knäna och rundan hade en hel del backar också. Älskar ju uppför och dessutom var backarna inte jättebranta så det var inte ens särskilt jobbigt att ta sig ner för dem heller.
Hos mamma låg jag och solade i några timmar och babblade med henne såklart.
Hemma har jag ätit och fått ett arbete fixat och inlämnat vilket ju känns super att ha undan. Har sen dess fortsatt med ett annat arbete men det får räcka nu för ska snart möta upp Prillan, Marc och Robu för att spela tennis. Det ska bli så himla kul! Hoppas ni också har roliga planer för kvällen!

Viktigt att tanka med vatten redan innan rundan.

Förberedde mig för skolarbete redan ute i solen.

Vitsord i examensarbetet har för övrigt också kommit upp nu. Jag fick en 4 och är minsann nöjd!  Så lycklig att både ha det undan och dessutom inte få ett uruselt vitsord!

Likes

Comments

Som sagt då hade jag hela kvällen framför mig ännu när jag kom hem. Utnyttjade den på bästa sätt med finfint sällskap i form av Prillan och senare Cappe, dessutom fick jag årets första dopp avklarat.
När jag hunnit slänga i mig maten gick jag till Serendi och mötte upp min favvopingla. Vi satt där och babblade en stund men blev sugna på glass så åkte efter varsinn och satt oss i solen. Hade så jäkla kul med pinglan min så vi satt länge där. Grymt varmt i solen var det också så vi funderade på att åka och ta ett dopp. Vi tänkte nästan avfärda idén men tur gjorde vi inte det för det var verkligen hur skönt som helst. Det var inte alls så kallt som jag fruktade och känslan jag får av att befinna mig i vatten överväldigar mig varje gång. Så underbart!
Senare på kvällen träffade jag sen Cappe. Vi satt i Serendi och skrattade och planerade fester tills klockan hann bli strax i midnart, haha.
Jag är så himla lycklig i livet just nu. Sommarn är påväg och jag har så otroligt härliga människorna runt mig.

Så nöjda och glada efter doppet!

Likes

Comments

Tisdag 24 maj
Runt sju vrommade vi iväg från Ekenäs mot Åbo för nästsista skoldagen innan vi får sommarlov. Sjukt att vi redan har kommit såpass långt.
Dagen bestod av presentationer av metoder vilket var kul. Skogsutfär med skogsmulle och yoga var bland annat saker vi fick pröva på.
När vi fick sluta gick vi in till stan för lite shopping. Hittade inget men lika bra så.
Kul var det i varje fall. På hemvägen var alla lite dåsiga men det var helt förståeligt för hettan var tryckande.
Sjukt skönt att komma hem, äta och ha hela kvällen framför sig sen ännu. Pendlarlivet är inte helt så illa som jag föreställt mig hörni!

Finfint i mulleskogen.

Vi socionomer är flitiga både i skolan och på snap! (de två sista bildena stulna tihihiii!)

Likes

Comments