Strukturera mitt bloggande

Jag kollade igenom Rakeles blogg och hittade ett inlägg där hon berättar hur hon planerar sitt bloggande, och jag känner att jag också borde bli bättre på det. Jag måste skaffa fler riktlinjer, veta när jag ska blogga, vilken tid inlägg ska upp osv. Så jag har tagit till mig utav hennes tips och nu bestämt hur jag ska lägga upp mitt bloggande.

- Ha en fast tid när inlägg kommer upp. Detta måste jag bli bättre på. Så jag har tänkt att ett inlägg kommer upp varje morgon klockan 07:00. Detta inlägget kommer handla om det ämne jag bestämt jag ska ha just den dagen. Sedan vill jag även ha ett inlägg som kommer upp vid klockan 19:00/20:00 som ska handla om min dag. Kan även komma något inlägg där i mellan om jag kommer på något. Och dessa tider kanske inte följs exakt varje dag, men ska försöka.

- Planera kommande vecka på helgerna. Det jag ska planera då är främst inläggen som kommer upp 07:00. Det andra går ju inte att förutspå. Jag hittade kalendrar man kan ladda ner på nätet som Rakele tipsade om (finns här ) och jag hade tänkt skriva ut en månadskalender. Där ska jag då skriva i vilket inlägg som kommer upp vilken dag. Tror att inläggen kommer bli ganska varierade då, eftersom jag ser min planering framför mig.

- Ha en speciell "kategori" varje dag. Jag kommer inte alltid följa dom, men skönt att ändå ha något att gå efter, speciellt om man skulle få bloggtorka. Man vet ändå på ett ungefär vad man ska skriva om. Mina kategorier kommer inte alltid vara så "rakt på sak" utan ganska breda.

Gillar

Kommentarer