Jag äter kött, jag tycker kött är gott. Men samtidigt kanske det är kryddorna jag gillar och inte själva köttet i sig. Tro mig när jag säger at jag har försökt at sluta äta kött. Jag utbildar mig just nu till att bli kock, och kockar som jobbar på en resturang måste nästan veta hur köttet smakar innan maten serveras till gästerna.
Jag vet hur dåligt det är för miljön. Jag såg dokumentären "COWSPIRICY" där dom berättade att för att tillverka 1KG nötkött, behövs det 16 000 liter vatten( finns ingen källa, men kommer inte ihåg om det va för at tillverka EN cheeseburgare). Det är heeeeelt sjukt. Men samtidigt så är det ju mer miljövänligt at köpa kött som är närproducerat. Men samtidigt så blir priset mycket högre än vad det kostar att köpa kött från utlandet.

Men så finns det ju soya, havre, svamp och bön produkter. Soyamjölk, havredryck, bönnpasta osv.. Jag har prövat hälsans köks schnitzel. Jag stekte den i olivolja och serverade tillsammans med bönpasta. Pastan smakade skit, men den schnitzeln var faktiskt ganska okej. Men där kommer vi också till priset. För 4st shnitchlar betalar man mellan 30-50kr. Och för många familjer som kanske vill ge sina barn mer nyttig mat, blir det väldigt dyrt då en stor familj kanske måste ha 2pk. Så jag förstår varför folk fortsätter och äta kött från närproducerade ställen, men även från utlandet.

Jag dömmer ingen men tycker att folk ska tänka på vart köttet kommer ifrån och om djuret hat fått en fin död eller levt ett bra liv.

Ha det bra<3

Likes

Comments

Heeeej!
Det kommer at bli båda norska och svenska inlägg då jag är svensk men har gjort det till en vana att skriva på norska. (Oj vilken konstig mening) men AA.
Tänkte skriva om min störta hobby. Nämligen Eurovision Song Contest. Jag är nog en av de nödigaste personerna när det kommer till Eurovision och Melodifestivalen (svenske MGP).
För mig så är Eurovision en tidpunkt där man samla familjen eller vänner och bara kan släppa lös ditt inre. Personligen är Eurovision lika viktig, som vilken högtid som helst.
Meen om jag är taggad till junior Eurovision Song Contest som håller hus i Georgien den 26 November!!!. Jag har tänkt mycket över mina Top 5 favoriter, så jag tog mig tid och gav poäng till 15 av dem 16 valda sångerna (Irland har inte valt sitt bidrag än).
Så här är min "top 16"!

16: Irland (inte valt bidrag)🇮🇪

15: Serbien 🇷🇸

14: Portugal🇵🇹

13: Albanien🇦🇱

12: Armenien🇦🇲

11: Italien 🇮🇹

10: Cypern🇨🇾

9: Malta🇲🇹

8: Ukraina 🇺🇦

7: Makedonien🇲🇰

6: Georgien🇬🇪

5: Vitryssland🇧🇾

4: Polen🇵🇱

3: Ryssland🇷🇺🎖

2: Nederländerna🇱🇺🏅

1: Australien🇦🇺🏆

Ha det bra<3

Likes

Comments

En gang til..

Jeg har prøvd å blogge mangen gager, men denne skal jeg virkelig ta tag i og skal vare så sosial som mulig. Men jeg vet ikke hva man skal skrive om liksom. Skal man skrive om mitt liv? Eller om mine tanker om dagens samfunn? eller skrive om politikk?. Personligen vil jeg skrive om alt. Jeg vil skrive om hvordan livet mitt er og jeg vill skrive ut mine tanker,. Og HVIS det er noen som faktisk tar tiden og leser dette. Så får den personen bare deale med mine ord, og hvis personen ikke liker det jeg skriver om så kan h*n bare gå vekk fra siden isteden for å bruke tiden til å skrive noe dumt, som kommer å slettes uansett!. Men men, gleder meg syyykt til å begynne å blogge igjen, oh har lenge hatt tanken på om jeg skulle lage en ny blogg eller bare drite i det.

Ha det bra! <3

Likes

Comments