Inte skrivit på ett tag, och det kommer stanna så. Men det jag tänkte skriva om nu, det är viktigt, mycket viktigt. Psykisk ohälsa, igen. Detta rör inte bara mig, utan vänner och familj, men detta är inte bara till er, utan till er som ser mig på stan, som känner mig halvt, som dömer mig för att jag är jag, men också till er fd vänner som jag sårat, för ni aldrig förstått.

Jag är Emilia, jag är väldigt positiv tjej, som älskar ridning och mina 2 bebisar Malte och Megis. Jag ler alltid tillbaka när någon ler åt mig på stan. Det är den sidan jag blir uppskattad för, för jag har stått upp för dom tysta, jag har alltid varit rak och ärlig, på ett snällt sätt, jag älskar alltid mina vänner fullt ut. Det är säkert den sidan dom flesta ser som jag. Det är min ytliga sida, och det är JUST DET folk som inte lärt känna mig ordentligt, och även ni som inte vill inse hur jag egentligen är.

Även om jag visar min ytliga sida, är jag rädd att vissa ska se igenom mig, eller se mina ärr. Jag skäms för att jag har min ytliga sida, jag vill liksom kunna visa mitt riktiga jag. Men jag är så ingnagen i huvudet att jag ÄR det ytliga, att jag inte är sjuk. Jag skäms så mycket att jag är rädd att, om mina ridlärare ser mina ärr, så kommer jag bli utesluten från ridskolan, för dom kommer anse mig som psykisk svag. Men ändå så vågar något i mig att hoppas på att det aldrig kommer hända.

Jag behöver uppmärksamhet, jag behöver höra att jag är bra, att jag duger, jag är väldigt uppmärksamhetssökande individ. Jag erkänner det, och jag tror att dom som är nära mig, kan hålla med om det. Jag kan inte bli undan tryckt när jag vill vara i centrum, jag skriker, jag sparkar och slår. Jag blir arg. Jag har depressiva perioder, jag blir mår extremt dåligt då. Jag blir glad, när någon hör mig, ser mig, eller nämner något bra om mig, eller nämner något som är jag. Jag blir verbalt elak, men jag visar alltid ånger efteråt. Jag är väldigt fast med vem jag gillar, och inte gillar, jag kan inte starta en vänskap med vem som helst, även om den gör saker emot mig som jag vill ha, som jag behöver, saker som får mig att se att jag finns här. Jag sviker folk, utan att jag vill det, för dom förstår inte mig. Jag säger att folk ska lämna mig ifred, men jag vill bara att ni ska stanna. Jag kan älska dig ena sekunden, andra avsky dig, men om jag någongång älskat dig, kommer den kärleken aldrig försvinna. Jag känner mig inte levande, men det betyder inte att jag vill dö. Jag säger saker som kan uppfattas som att jag ska ta mitt liv, men det kommer inte ske. Det ända jag vet om mig själv är att jag är mer krävande, ön andra, och jag vet vad jag gör, säger och känner. Jag känner mig tom, men jag blir inte empatilös. Jag vet min ytliga sida, att man namn är Emilia, jag vet vad som sker i min omgivning, och jag vet vilka som finns. Men jag vet inte vem jag är, och det gör så andra inte förstår, det gör så folk blir oroliga, för jag inte kan förklara. Dessutom, har jag inte vetat vad det är som gör såhär, under alla år jag varit i kontakt med psykiatrin, har alla sagt till mig, att jag har en depression, jag har blivit i proppad medicin som jag inte ens behöver. Jag har fått höra att "du är u tonåren, det blir bra när du kommit från puberteten" "du är inte sjuk" "du är en dramaqueen" att det är "bara att rycka sig i kragen" "att det blir bättre om man tänker positivt" och det värsta av allt "du vill bara att folk ska tycka synd om dig". Nej, det vill jag inte, jag vill ha en chans att kunna vara jag, utan att folk dömer och slänger blickar, eller tycker att jag är konstig.

Förstå mig inte fel, jag är en person som kan älska, som är snäll. Men inte på samma sätt dom det ytliga jag.

Jag får ofta höra att "jag är lyckligt lottad som slapp inprincip hela 9:an" men det är jag inte, för skolan betyder mer för oss än vi tror, det är inte roligt att ligga i sängen hela dagarna, att stänga ute sig från omvärlden. Min sjukskrivning från skolan har bara gjort det tuffare att hitta tillbaka till vardagen, mina sömnrutiner, min ork för att kunna gå till skolan är borta. Ju längre man är borta, desto mer van blir man, och ju mera van man är desto tuffare bit tillbaka. Folk ser inte allvaret i det hela. Det räcker inte med att säga att det är inte så roligt som man tror, visst i början är det skönt, men inte efter en längre period. Jag har alltid tyckt att sluta grundskolan är något speciellt, men det blev inte speciellt när jag inte kunde gå på skolavslutningen, för jag hade inga vänner i klassen, och vad skulle dom tänka? Detta är något som jag än idag gnager på, jag ångrar att jag inte gick på avslutningen. Men gjort är gjort. Att vara borta från skolan ger en massa följder, man saknar skolan.

Jag ska inte behöva höra att "du ska gå vidare nu, när du vet". Varför det, det är NU jag har en chans att ta revansch mot samhällets normer. Jag ska inte gå vidare från något som påverkar mitt liv såhär mycket. Men jag har förståelse till att man inte vet vad man ska säga när detta sker. Det är ingen som vet hur man ska hantera någon som lider av psykisk ohälsa, för man ser det sällan i media. För man får inte prata om det, för det finns folk som blir rädda. Jag vet inte ens vad jag ska skriva om att folk blir rädda för psykisk ohälsa.. Tycker det är så fel, usch.

Folk blir less på mig när jag berättar om min ångest, men ingen blir less när jag pratar om min lillasyster som gick bort, av en sjukdom (SCID). Det folk inte ser, och inser är att en sjukdom är inte bara fysiskt, utan det kan också vara psykiskt. Jag säger inte att det är fel att ge stöd till någon som förlorat en familjemedlem, absolut inte, och jag är otroligt tacksam över det stöd jag fått. Men det är bara tanken av det hela att en fysiks sjukdom är mer, hur ska man säga, okej att stödja, äv vad ångest är? För det finns ju alltid folk som har det värre..

Jag är bara jag, och även fast jag inte vem jag är, så är jag bra. Tack för mig.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag är så trött på att kämpa för att få kunna skratta. Jag är så trött på alla dess rykten jag har efter mig. Jag kan inte ens stoppa min jävla fot utanför huset utan att få en jävla ångest och tro att alla hatar mig. Även fast jag vet att ingen dömer mig på det sättet jag tror dom gör, far dom tankarna runt i min skalle. Jag vill också må bra å inte behöva vara orolig att jag ska ta mitt liv. För varje dag går jag med den oron, varje jävla dag har jag dom tankarna VART jag än är. Hemma, i skolan, ute, här på avdelningen. Dom snurrar runt och kommer när jag minst anar det, jag kan bryta ihop när som helst. Flera dagar har jag skippat skolan för jag inte vågat åka buss, flera lektioner har jag skippat för att sitta inne på toan. Jag är så jävla less på alla frågor om vart jag är, varför jag inte är på skolan, varför jag aldrig vill umgås med någon men sanningen är den att varje gång jag säger att det är bra far lögnerna ut ur min mun och tar ett påklistrat leende och säger en lögn som blivit en vardag för mig.

Ni får tro vafan ni vill, ni får jävligt gärna hata mig, men snälla jag ber er att inte visa det till mig, föe i det läget jag är i, så är det hopplös.

ba för jag är snäll får ni en bild på mig 😊

Likes

Comments

Ja ni,  det var ett bra tag sedan. Jag gör inte detta inlägget för uppmärksamhet utan för jag vill vara öppen om detta. Jag har hållit inne det för länge så ja.

Jag mår inte bra  psykiskt. Jag menar inte dåligt, jag menar extremt dåligt. Den 6 oktober försökte jag ta mitt liv, blev inlagd på bup å blabla, nu i tisdags hände det igen. Men värre, spydde som en gris och fick ligga med dropp i några timmar. Jag vet att dö inte är vägen ut, jag vet det, jag vet att folk älskar mig, jag vet. Jag fattar knappt själv ibland vad fasiken jag håller på med. Jag vill vara ärlig och säga att jag inte orkar alltid, men det är så svårt att säga det, det är något av det svåraste jag kan göra. Jag har skämts så mycket över mina ärr på kroppen att jag inte ens kunnat bada med skolan. Jag har skämts så mycket över just att jag inte alltid orkar leva. Jag vill inte skämmas för detta mera, jag har fått nog art behöva hålla det inom mig, jag vill att ni som aldrig pratar med mig mera, ni som mina barndomsvänner ska veta detta, för jag har växt upp med er.

Vi måste ta hand om varandra. ❤

Likes

Comments

Hej, som ni märkt, förmodligen har jag inte bloggat på ÅRATAL.. Många anledningar men kommer in gå på dom, iallafall tänkte jag berätta en grej som hände mig igår. För er som inte jag vet det är jag näst intill beroende av att färga håret, jag hade ljustbrunt/mörkblont med svart därbaki:


Sen så tänkte jag, men varför inte färga det blått igen, ah det gick ju sådär, det blev mörk grönt och jag hatade det få blekte det det blev väl ok på vissa ställen, men för det mesta var det mossgrönt då färgade det igen då, med en mörkblond färg, nu är mitt hår grönt och blont på vissa ställen, jag vet inte är inte super nöjd med det är iallafall bättre ön förut, gör inte som planera innan ni färgar ert hår, för man lär sig av sina misstag HAHA. Ångrar mig grovt och grät nästan igår, ja så hemskt var det. Men men et finns inget jag kan göra åt saken så måste gå och se ut som jag har målat på höstlöv på min skalle..

Kommer förmodligen inte att börja blogga eftersom det verkligen inte är min grej, men man vet aldrig:))


Likes

Comments


Vad heter du? - Emilia

Smeknamn? - Mila

Födelsedag? - 11 Januari

Stjärntecken? - stenbock
Yrke? - inget
Längd? -159,8
Hårfärg? -Brunt
Ögonfärg? - gröna/guld
Piercing? - har hål i öronen och näsan
Tatueringar? - nope
Höger/vänster hänt? - höger
Bästavän? -Sara och Filippa 💖
Favoritfilm? - Bitchkram
Favoritserie? - AHS och OITNB
Favoritlåt? - Nu måste vi dra
Favoritfärg? - Blå eller Svart
Favoritrestaurang? - Max hahha
Favoritaffär? - Ica eller coop
Favoritbok? Vet inte
favorit tidning? - vet inte
Favorit skor? - Basketskor
Favorit plats? - Stockholm
Vart befinner du dig om 10 år? - förhoppnings vis med jobb och
Stationär eller bärbar dator? - bärbar
Känsla just nu? - Trött
Idol? - många
Genre? - typ allt
Vad tänker du på just nu? - Mat, ärligt
Vad kollar du på? - min dator
Vad har du på dig? - Linne och pjamasshorts
Vart vill du på när du blir stor? - Jag vet inte
Hund eller Katt? - Båda
Coca Cola eller Pepsi? - Cola
Vad köpte du senast? - Choklad
Språk? - svenska, engelska och lite spanksa
Smsa eller ringa? - ringa.

Likes

Comments

Oh shit det var ett bra tag sedan, vet inte varför eller något sånt, det har bara vart så mycket som hänt i mitt liv just nu men det ska vi inte gå in på. Det var ju sportlov förra veckan och jag var typ bara med Sara, Marion och Filippa så gjorde inget speciellt. Sen nu i tisdags blev jag sjuk *suck*, det är sjukt fint väder ute, soligt å fint. Varför är jag så dålig på att blogga, tycker att det är sjukt kul och så men ibland orkar inte jag inte eller så har jag ingen ide vad jag ska skriva, blir lite enformigt att bara skriva vad man gjorde under veckan vill blogga på riktigt hahah. på tal om inget så såg jag en sjukt bra film "bitchkram" den filmen var jätte bra sen har jag börjat se på American horror story och är helt besatt👌 För någon dag sedan så vaknade jag och såg mig i spegeln och tänkte "fan vad tråkig hårfärg jag har" så nu är jag brunett igen är inte super nöjd men får skylla mig själv.. 


Likes

Comments

Tiden går fort när man har kul, *suck* Jag har har en bra helg, och äntligen tagit mig ut till folk, är stolt! Jag och en barndoms vän vid namn Marion for in till centrum och jag köpte lite stuff bland annat en tröja, sen när allt stäng vandrade vi omkring och pratade, gick till coop å sen till gallerian och satt utanför hemköp, och efter en kvart sittandes gick vi till uh/fritidsgården och spelade kort och hade det ba allmänt nice! Jag och min familj hade planerat att fa och bowla och då följde marion med, vi slutade bowla kanske 8 och sen åkte vi hem till mig och köpte semlor och åt, Marion for hem 10 och efter det hoppade jag in i duschen och la mig!


Mitt humör och mående har vart lite upp och ned på senaste tiden och jag har inte haft modet att gå till tex uh/fritidsgården och det har gjort att jag stängt in mig och kollat på film eller lyssnat på musik, och för någon vecka sedan så sa jag till mig själv att skärpa mig, gå till skolan, umgås med folk. Det hjälpte eftersom jag verkligen sa att jag SKA och inte vill. Tänk på att vill man något så ska man.

Likes

Comments

Va skönt att det är fredag idag! Helg och ny start på en vecka, i veckan så har jag inte gjort något, även om jag vart väldigt rastlös. Varit på skolan och haft en härlig vecka faktiskt, känns som jag börjar hamna på rätt spår igen. Har kunnat sova och haft lust till att gå till skolan, äntligen. Idag har jag vart på min kusins "kalas" och det var väl kul, sen när vi kom hem såg jag lite på film och sen satte mig vid datorn och chillat, gick på ica och köpte en burn, vet inte vad jag gjorde sen haha. Men hoppas ni alla får en trevlig helg! Så hörs vi


Likes

Comments

Om man ska göra helgen kortfattat, så finns det ett ord, bra. Fyllde 14 år, hade typ "kalas" hahah nä, Elina sov hos mig och det var väl la kul, Elin kom förbi och stannade till halv 11. vi pratade gick ti Ica och allmänt flamsade.

Fick ett armband:

- inte min bild men det var just detta och denna "förpackning/låda"

Sen fick jag pengar och choklad (choklad behöver jag)

Hade en bra födelsedag och tack för alla gratulationer (:

Likes

Comments

Varför är du knappt på skolan? - Har problem med att sova eller så är jag sjuk, som nu :)

Vad ät din musikstil? - haha lyssnar på allt typ. Har inge "musikstil" direkt, utan lyssnar på det som är bra.

Hur skulle du beskriva dig själv? - Oj, konstig, ganska rolig.

Vad är det dummaste du gjort? - eh, kommer inte på nått, men har gjort ganska mycke

Vart bor du? - Kalix, norrbotten

Vad tycker du om din skola? - Vad ska man tycka hahah

Bästa vänner?? - Kategoriserar inte mina vänner som "bästa" och vänner, så har inga

Favoritlåt?

Vad har du gjort i helgen? - Elina sov hos mig i lördags och Elin kom en liten stund, så var med dem.

Senaste du köpte? - Toffife eller vad de nu heter

favoritmat? - typ Bacon

Hade inte du svart hår nyss? o.o - jo, men nu har jag gyllenblont / grönt haha

Vad heter du på snapchat?  - emiliahedqvistt

Tack för ni frågat, och förlåt för jag svarar typ 1 vecka senare, men har vart sjuk så ja. 

Likes

Comments