Verkligen? Bästa försvaret?

Om man nu är en feg liten liten människa som inte kan stå för sina äckliga handlingar... som man begått för att man just är... en liten liten människa med ett behov av makt.... ett behov man tillfredställer genom att misshandla sin sambo/ sin fru/ sina barn osv..
Då kan man väl komma med ett bättre försvar?

De försvar dessa män har (dömda som icke dömda) är ganska uttjatade och jag är mäkta förvånad över att de myndighetspersoner som sitter på makten i sådana här ”svåra” ärenden, fortfarande köper det!

”Hon är psykiskt sjuk!” Det är ju allas favorit!!! Bravo!

”Det har varit pressat i vår relation.... hon överreagerar så lätt.”
Jamen så klaaaasaaart...... Hon skulle ju bara kunnat ställa sig upp, borta av sig och sminka över märkena nästa dag, eller hur? Klart hon överreagerar.

”Hon misshandlade mig.” Eh.... okej? Och sen flydde hon med barnen t skyddat boende.... för det var liksom en kul grej? Lägg av!

”Hon är rasist.” STOPP STOPP STOPP! Kom hon på att ni kom från olika kulturer efter att ni varit ett par i nästan 4 år menar du?
Jo men det är klart.... hon är ju psykiskt sjuk... så det är kanske möjligt ändå.
Din stackare...

”Hennes familj hatar mig.” Ok..... hata är ju ett starkt ord men jag förstår varför DU väljer det ordet. Men kan deras ogillande haft att göra med att du misshandlade deras syster/dotter/barnbarn kanske?


Dessa ”försvar” är SÅ vanliga! När man talar med andra kvinnor som varit med om liknande i livet.... det ör som att vi talar om samma man. De säger samma saker och haft exakt samma tillvägagångssätt.
Och vi kvinnor som fallit offer för dessa.... är alla psykiskt sjuka? Hmmm.... skulle inte tro det.

En annan sak jag tänkt över är alla gånger jag hört meningen ”men han är inte dömd för ngt” när man processat umgänge osv när det gäller barn.

Hur kommer det sig då att kvinnor med exmän som BLIVIT dömda och avtjänat straff sitter i exakt samma sits som jag och mina barn?

Då spelar det alltså ingen roll om de är dömda eller ej? Det ör bara ngt man tycker är bra att säga för att släta över det hela?

Tycker ni myndighetspersoner med makt att besluta människors framtid att det är en bra idé att ”släta över” en så allvarlig sak som ett barns framtid och trygghet? Liv eller död handlar det om ibland!
Tänk på det🙏🏻

/Em.

#nouw30daychallenge

  • 240 visningar
  • Nära Trelleborg

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229