spegelbilden

Jag är 37 år gammal.... eller ung...... det beror på hur man ser det.

Det spelar mindre roll för varje år som går.... hur gammal man är.....

Begreppet "hur gammal" har helt ersatts med "hur". HUR man är.. Hur man ÄR. och VAD som är VIKTIGT.

Så med utgångspunkten VÄNLIG börjar jag varje dag... med det som är viktigast, dvs MIN FAMILJ.

Jag började fundera lite extra i morse på vad som gör oss människor Ovänliga och på vad som egentligen ÄR Ovänligt. Vi talar nämligen ibland om hur vi vill ha en vänlig ton här hemma och hur viktigt det är att vi är snälla mot varandra. Alla håller ju med om att det är superviktigt och alla känner ju att lugn och ro är något behagligt och nödvändigt mellan varven av bus, aktiviteter, spel och lekar.

En Ovänlig ton uppkommer ju som oftast av irritation över ngt och upplevs då som arg och kanske gäll.

Det som fick mig att fundera var när jag höjde rösten till den yngre sonen efter att ha tjatat om påklädning i 30 min utan resultat. Han var inte arg eller ledsen eller tvär på ngt sätt utan tyckte bara att det var roligare med något annat.

När jag höjde rösten så tittade han på mig och log sitt finurliga busleende och sa:

"Varför pratar du så högt? Du är ju inte arg!"

Jag svarade att jag ville att han skulle ta på sig kläderna och att jag började känna att vi hade bråttom. Sen frågade jag honom hur han visste att jag inte var arg och då svarade han "det hör man på rösten".

Vi har ju som sagt bestämt oss för att hålla en vänlig ton i vår familj och det är inte alltid så lätt att bli tagen på allvar när barnen varannan vecka är hos en annan vuxen som skriker och gal jämt och ständigt. Eller som lillpojken beskriver det..."Pappa skriker och skakar muskler. Han blir mycket arg." Min yngste pojke brukar även härma sin pappa när han vill berätta om ngt som han inte förstått eller är ledsen och orolig över. Då ställer han sig spänd som en fjäder, knyter händerna, skakar och knastrar med tänderna

Sist handlade om att hans pappa hade puttat ner honom från köksstolen efter att han råkat spilla ut ett glas juice. Lillkillen kunde inte förstå varför pappa hade blivit så arg. Här hemma spiller vi ju ut allt möjligt med ett enda resultat... Att jag eller sambon torkar upp det och säger att det är ok.

Men tillbaka till där vi började.... .Den vänliga och Ovänliga tonen.

För jag upplevde min ton i morse som Ovänlig eftersom jag höjde rösten men min son upplevde det inte så för han visste att jag inte var arg... för han känner mig och han är trygg i det. han vet vad som gäller och hur jag fungerar. Han är helt på det klara för det kommer inget oberäkneligt och plötsligt från mig och han klädde på sig för att han förstod att jag var trött på att tjata.

Jag satt för några dagar sedan och talade med en kollega om det här med elakheter och missunnsamhet. Det råder ju lite överallt och inte sällan på arbetsplatser. Denna arbetsplatsen dock (jag har två) håller ett härligt klimat och jag hörde mig själv säga "det finns ju ingen anledning att vara annat än vänlig".

JUST DET! DET FINNS INGEN ANLEDNING ATT VARA ANNAT ÄN VÄNLIG!

Att se sig själv i spegeln med jämna mellan rum och ställa frågan "har jag varit vänlig idag?" är ju inte fel för såväl självkännedom som personlig utveckling. Om man inte är psykopat eller narcissist (eller båda) vill säga för då är man inte kapabel att göra detta.

Spegelbilden är viktigt för oss som på ngt sätt slagit oss loss från något eller någon som inte varit bra för oss... eller rentav farliga för oss.

Finns det en eller flera personer med psykopatiska drag som inte tycker om dig så är det ju en garanti att de försöker smutskasta dig med alla medel så att det når alla. I en liten stad är det mycket lätt. I en stad där den inhemska befolkningen är smått uttråkade och outbildade... där sprids skitsnack lättare än någon annanstans. De lever lite för att sänka andra och på så sätt må lite bättre med sina egna misslyckade ego.

För att inte sänkas så är det viktigt att vara ärlig mot sitt egna jag... varje dag. Att analysera sig själv och sina handlingar är att ständigt vara på rätt väg och ett effektivt sätt att hålla avståndet till de lögner som florerar.

Det skapar en inre ro och en möjlighet till återhämtning genom t ex meditation.

För det är mycket sorg vi går och bär på och förtvivlan över att ondska och gemenhet fortsätter att slänga ut sina slemmiga tentaklar i vår riktning.... och därför måste vi vara i ro och överens med oss själva. Och där...... för om ens en liten stund... Är vi lyckligare än någonsin<3


Kärlek och styrka<3


I harmoni,

/Em.

  • 108 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229