Så "jobbar" psykopaten del 2:


KVINNOMISSHANDEL:”Han väljer ut dig, avväpnar dig med sina ord och kontrollerar dig med sin närvaro. Han kommer att glädja dig med sin kvickhet och sina planer. Han kommer att ta sig an dig men det kommer alltid att stå dig dyrt. Han kommer att le och lura dig, och han kommer att skrämma dig med sina ögon. Och när han är färdig med dig, och han kommer att bli färdig med dig, så kommer han att överge dig och ta med sig din ärbarhet och stolthet. Du lämnas oerhört bedrövad men inte mycket förståndigare och under en mycket lång tid kommer du att undra över vad som hände och vad du gjorde för fel. Och om någon liknande knackar på din dörr, kommer du att öppna den?”
Från en uppsats signerad, "En psykopat i fängelse".
Dr. Robert Hare, Psykopatens Värld: Utan Samvete, sid. 21.

Flertalet psykopater slår inte sin partner, de förlitar sig på sin manipulativa förmåga för att få som de vill,

Den personlighetsstörde vill framställa sin partner som,
besatt, galen, psykiskt störd, konfliktfylld, krävande, sårbar, gammalt bagage med sig sedan tidigare relationer"


Tyck aldrig synd om en psykopat. Visst är det tragiskt att somliga föds med grava neurobiologiska skador men, om du tycker synd om en psykopat så kommer han/hon att utnyttja detta till sin fördel, på alla sätt och vis, i syfte att på så sätt kunna fortsätta manipulera, dupera, trakassera, terrorisera, skada och döda.

Det känslomässiga och psykologiska våldet som "offret" blir utsatt för kan jämföras med det våld som en sektledare utövar för att lura in och få sina sektmedlemmar att stanna. Det handlar om känslomässig och psykologisk misshandel, att bit för bit ta bort "offrets" egen personlighet.

Du behöver inte vara slagen för att vara misshandlad - Känslomässig och psykologisk misshandel (psykisk misshandel) är mycket farlig eftersom psykopaten på ett ytterst sadistiskt sätt "leker" med ditt huvud.

"Att skapa medvetenhet tar skammen ur hemligheten"
Oavsett om du blivit "mobbad" (psykologiskt och känslomässigt misshandlad) på arbetsplatsen, av din partner eller av någon annan så är det inte ditt fel, All skam och skuld tillhör psykopaten, en individ som saknar ett samvete varpå de beter sig som de gör. Du har/haft med en mycket gravt personlighetsstörd individ att göra som i sin tur bottnar i medfödda neurobiologisaka skador. Förutom psykiskt våld så kan även fysiskt sådant förekomma t.ex., (att slå, strypa, förgifta, utsätta för fara, skapa "olyckstillfällen" eller med ett vapen ta död på någon annan)

Du förtjänar inte att bli illa behandlad!
Ju längre du stannar, ju mer känslomässigt och psykologiskt skadad kommer du att bli och ju längre tid kommer det ta att läka dvs., om du tar dig ur relationen levande.. Låt inte en gravt personlighetsstörd individ bestämma över ditt/och ev. dina barns liv. I vissa förhållanden så förekommer även fysiskt våld, något man, liksom psykiskt sådant, ALDRIG skall tillåta! Be om hjälp och ge dig av innan du råkar än värre ut, så som att du drivs till att begå självmord eller blir mördad.

Om du hamnat i greppet på en psykopat så finns det bara en sak att göra - Lämna din partner och tag ALDRIG kontakt med honom igen! Om ni har barn tillsammans och delad vårdnad (vilket givetvis är galet, men så undermåligt är det svenska "rättsystemet") så låt en mellanhand som du kan lita på , lämna och hämta barnen.
Lär dig om regeln INGEN KONTAKT!!!


"Med ingen kontakt menas, tala inte med honom på telefonen. Varken skicka, öppna eller svara på e-post. Skicka inga textmeddelanden. Inga kort, brev eller paket. Och träffa absolut inte honom (Allt detta gäller även för kvinnliga psykopater) Om du hamnat i en rättslig strid med psykopaten så låt all kommunikation ske genom ditt ombud, din advokat eller någon annan som representerar dig. (Försäkra dig om att de känner till hur psykopater manövrerar.)

Lättare sagt än gjort

Om du blivit snärjd av en psykopat så kanske du tycker att det är svårt att hålla dig till regeln INGEN KONTAKT. Du kanske börjar tänka på alla de gånger som ni hade det roligt tillsammans och vill prata med honom/henne. Här följer några anledningar - och varför det inte är en bra idé att återuppta kontakten.

1. Du är fortfarande förälskad
Personen du levde tillsammans med existerade inte. Det var en illusion skapad av psykopaten i syfte att manipulera dig. Om du fortfarande har känslor för honom/henne, så handlar det om känslor om hur du ville att förhållandet skulle vara, inte för vad han eller hon faktiskt är.

2. Du tycker synd om honom/henne
Psykopaten kan gråta, böna och be och säga att han/hon lovar att ändra sig. Du vill gärna tro på detta. Olyckligtvis så är detta inte möjligt - De ändrar sig aldrig. Rovdjuret leker, "tyck synd om lilla mig" leken, och försöker dra nytta av din vänlighet för att på så sätt "suga in" dig igen. Fall inte för det.

3. Du vill inte erkänna att du hade fel
Du har kanske investerat en hel del i relationen - speciellt om psykopaten har fått pengar av dig. Du tror att du kan tvinga personen till att göra dig hel igen. Ja, ni kanske gör upp en plan så att han/hon kan betala tillbaka dig dina pengar. Förvänta dig inte att se några pengar.

4. Du vill ha sista ordet
Du vill få honom/henna att förstå hur sårad du är. Du vill att han/hon skall be om ursäkt. Här är vad du behöver veta: Psykopaten kommer aldrig att förstå dina känslor eftersom psykopater saknar empati. Om han/hon ber om ursäkt så är det bara för att få än mer ut av dig.

5. Bättre djävulen du känner
Somliga människor väljer att hellre stå ut med emotionella, psykiska och även fysiska övergrepp för att på så sätt slippa möta det okända. Om detta handlar om dig så måste du förstå att psykopaten kommer inte att behandla dig bättre framöver, han/hon kommer med stor sannolikhet behandla dig än värre. Att ge sig ut på egen hand kan vara skrämmande, men det erbjuder dig också en chans till ett bättre liv.

Ändra dynamiken

Varför är regeln INGEN KONTAKT så viktig? Jo, därför psykopater bryter ner sina offer bit för bit. Om du har kontakt med honom/henne, så kommer du att dras in i "leken" igen och psykopaten kommer att fortsätta att manipulera dig. För att kunna läka så måste du få bort psykopaten, ut ur ditt liv.

Genom regeln INGEN KONTAKT så säger du, "inte mer".

Om du måste ha kontakt

Olyckligtvis så finns det omständigheter som gör att du måste ha kontakt med psykopaten, speciellt om ni har barn tillsammans. Om du befinner dig i den situationen så finns här två viktiga 'rättsnören'.

1. Var alltid på alerten, mentalt sett, när du har med psykopaten att göra.
2. Var aldrig ensam med psykopaten, ha alltid ett vittne.

Ut ur det blå...

Månader eller till och med år efter det att du brutit kontakten med psykopaten så kan han/hon visa sig igen. Han säger att han/hon hamnat i trubbel och du är den enda som kan hjälpa honom/henne. Vad gör du? Oavsett, hjälp inte honom/henne. Ignorera honom/henne. Låt psykopaten ta konsekvenserna av sitt eget beteende.

Var uppmärksam på att han/hon testar dig för att se om han/hon fortfarande kan utnyttja dig. Kom i håg - Psykopater ändrar sig aldrig.


Aldrig aldrig ALDRIG!!!!!


Oh.... som jag önskar att jag läst detta för en massa år sedan....


/Em.


  • 464 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229