Nr 1 att akta sig för 2013!

Vill börja dagen med att önska er alla ett riktigt gott nytt år=)

Nu börjar året där vi inte ska göra om alla de misstag vi gjorde förra året, right? Ha ha ha!

Vi kan väl alla försöka göra vårt bästa i alla fall.

Vi kan börja med att lära oss känna igen och skydda oss ifrån energislukande personligheter, narcissister och kanske t o m psykopater.

Vi kan lära oss att säga STOPP och vi kanske t o m kan våga säga vad vi tycker när någon försöker "sätta sig" på oss.

Nu får det liksom vara nog tycker jag=)

Vi kan börja med hur vi skyddar oss ifrån egoisterna:

Det viktigaste av allt för att kunna sätta upp ett så effektivt skydd som möjligt mot de personer som har en osund narcissism och därmed är väldigt egoistiska, är att ta in det faktum - att det finns människor inte har något samvete och att dessa människor ser (oftast) ut som helt "vanliga" människor.

Försök att lita på din magkänsla. Du har en riktigt bra kropp, så lyssna till den. Din kropp vill dig väl och den varnar dig när något inte känns ok. Om du har en väldigt dominant person framför dig, som beter sig illa, så är det kanske många andra runt omkring som lyder den här personen, men gå inte efter gruppen, utan efter din känsla av att det som sker inte är rätt.

Om/när du funderar på att gå in en ny relation, vänskaps- eller kärleksrelation, så observera noga hur den här personen håller sina löften och vilket ansvar han/hon tar för det hon/han har lovat. Det handlar väldigt mycket om att se om det är en person som synkar det han/hon säger i ord med det han/hon visar i handling. Var uppmärksam på, att i början kan en egoistisk person vara otroligt bekräftande och göra precis allt så väldigt rätt och erbjuda så mycket mer än kanske en "normal" person gör - det är eftersom de lägger allt sitt krut i början av en relation för att fånga in en person som de vill ha nära sig, för att sedan när de känner att de har den här personen på kroken, visa vem de egentligen är och vad de går för.

Ha gärna följande i åtanke:
Ett brutet löfte, eller en brist på visat ansvar - kan vara ett missförstånd och en olycklig omständighet.
Två brutna löften och brist på ansvar - kan innebära ett allvarligt misstag.
Tre lögner och bristande ansvar - visar att du har med en människa som har ett samvetslöst beteende.

En person som brutit sina löften minst tre, och visat bristande ansvar, är en person som du absolut inte ska dela några hemligheter till, ännu mindre ge din omtanke och kärlek. Allt du ger till en sådan person kommer att missbrukas och gå till spillo.

För att minimera skador för dig, de du har nära dig, och ditt liv, lämna den här bekantskapen/relationen så fort du kan. Lämna även om du är svårt, för det här beteende som har visats kommer inte bli bättre, snarare tvärtom - det kommer att eskalera. Så vill du komma så lindrigt undan som möjligt, se till att få den hjälp du behöver för att bryta kontakten.

Om en dominant och kontrollerande person, som har bestämt sig för att han/hon vill ha dig på kroken, inte får dig att haka på - då kommer den här personen antagligen spela ett spel med dig. Gå inte in i det spelet. Bjud på att låta den här personen få det sista ordet, undvik frestelsen att konkurrera, att försöka överlista, psykoanalysera eller ens försöka dra ett skämt, eftersom detta, att inte gå in i spelet kan vara en möjlighet för dig att den här personen lämnar dig ifred. Den här personen är nämligen bara ute efter att tillfredsställa sitt ego och känna sig som en vinnare. Låt den här personen tro att han/hon är en vinnare - det spelar ju faktiskt inte någon som helst roll för dig eftersom du inte ska ha den här personen i ditt liv. Att ge sig in i spelet är bara att slöseri med det som verkligen är viktigt i ditt liv, vilket är att skydda dig och ta in det som är sunt istället.

Det bästa sättet att skydda dig från en egoist är att undvika personen i fråga, att vägra någon form av kontakt eller kommunikation. Minsta smula bekräftelse från din sida matar den här personens osunda egoism, så mata inte "monstret". Om de totala undvikande är omöjligt, gör upp planer att komma så nära som du kan för att nå målet.

Om du är en person som inte är intresserad av att styra, utan istället vill hjälpa människor, då måste du ta in det faktum, att du vara kan hjälpa personer som verkligen vill bli hjälpta . En egoistisk person vill inte förändra sig, inte på ett djupt och varaktigt sätt eftersom då måste han/hon ge vika för sitt osunda ego och inte få igenom sin vilja, sina önskemål och roffa åt sig alla fördelar. Den här personen tycker att han/hon vinner mycket mer än vad han/hon förlorar på att börja bete sig sunt och vettigt.

Du måste också ha i åtanke, att om en person har en osund egoism och beter sig illa, så är det inte på något sätt ditt fel. Det är inte heller ditt uppdrag att försöka få den här personen att vara mindre egoistisk, att lära den här personen vett och hur man visar andra människor omtanke. Ditt uppdrag är dig själv och ditt liv, det är absolut inte detsamma som att vara osunt egoistisk. Det innebär att du tar ansvar för hur du är och hur du beter dig mot andra människor och att du umgås med de människor som tar ansvar för sig och sitt beteende. Sedan kan man hjälpas åt, i perioder hjälpa väldigt mycket - men det handlar hela tiden om respekt mellan två människor, som aldrig skulle drömma om att utnyttja att den ena av dem är i en sårbar fas i livet.


Det är bortkastad tid och slöseri med din energi om det är så att du känner medlidande för en person med osund egoism. Du måste ta in, att den här personen är oerhört manipulativ, samt inte skulle tveka att svika dig om du är i nöd, om han/hon skulle vinna på det. Han/hon kommer naturligtvis känna att han vinner på att svika dig eftersom han inte är beredd att offra något av sin egen välfärd, sina egna intressen och allt det han vill göra istället för att "sänka" sig till att ha tråkigt och ta hand om någon annan. Så om du står helt ensam i världen och känner dig livrädd efter att ha förlorat ditt arbete, inte har någon ekonomi - så räkna inte med honom/henne. Så om du står med ett besked i handen att du är allvarligt sjuk, kanske livshotande, så räkna inte med någon omtanke och genuint stöd från honom/henne. Men du kan räkna med att de kommer tillbaka när "kusten är fri" och de har försäkrat sig om att det har ordnat upp sig för dig efter din kris då du förlorade ditt arbete/ekonomi, samt när det förstått att du faktiskt inte dog av den där sjukdomen. Då kan de dyka upp som en slags "jultomte", charma, le, smickra och låtsas som om ingenting har hänt och tycka att nu ska ni ha det roligt tillsammans. Då är det oerhört viktigt att du inte släpper in den här människan i ditt hem eller i ditt liv igen. Det är viktigt med nollkontakt eftersom den här personen ändå inte är ute efter något seriös och genuin vänskap eller kärleksrelation med dig. Låt honom/henne "tomta" vidare, långt bort från dig.

Om någon utan samvete insisterar på att du "skyldig" honom/henne något, så gör den här personen det när han/hon känner att vägen in till dig är stängd. Tidigare har ingenting av kontaktförsöken handlad om din "skuld" till den här personen, utan det har varit smicker, ytliga meddelande med känsloprat utan substans. Men som sagt, får de inte den kontakt de eftersträvar, då kommer ett formellt och högtravande meddelande till dig gällande "skulden", underskriften kommer vara med förnamn och efternamn. Just detta, "Du är skyldig mig" kan kännas som en tvingande krav, men det är helt enkelt inte sant. Ignorera precis allt och har du en ekonomiskt skuld som du känner att du måste betala trots att han kostat dig så mycket mer än vad det smakade att låna en summa, så om du har möjlighet, betala tillbaka omedelbart. Men gå inte in i någon diskussion med personen ifråga, sätt in pengar på ett konto, skicka dem med ett rekommenderat brev - men ta ingen som helst personlig kontakt. Du har betalat din sk "skuld". Nog så.

Kom ihåg, att det finns massor med människor med osund egoism, en del värre än andra. Men kom också ihåg, att det finns väldigt många som också äger ett samvete och som har förmågan att verkligen bry sig om andra människor. Det finns människor som har förmågan att ta hand om dem de har en nära relation med. Så nöjd dig aldrig med mindre än så, aldrig mindre än de krav du ställer på dig själv och hur du beter dig mot dem du bryr dig om och älskar. Nöjer du dig med mindre, är risken väldigt stor att du blir en mumsbit för en egoist. Som sagt, mata inte "monstret".

"Om man ska generalisera "vilka" kvinnor som utsätts för våld i just parrelationer, så tror jag att en ganska stark gemensam nämnare är godhjärtade kvinnor. Godhjärtade med en stark ansvarskänsla.

Och just godhjärtade människor är som sockerbitar för egoister färdiga för ett skrovmål.

Sedan kan det vara en granne, kollega, släkting eller varför inte din dagliga busschauffören; som plötsligt en dag ber dig kolla om ljusen fungerar - klart du ställer upp och går ut och ser efter, sen får du åka gratis i en månad och vips så sitter du i en tacksamhetsskuld och bara MÅSTE tacka ja, då du blir inviterad på middag etc, fast du inte vill!

Gemensam nämnare för hungriga egoister är att de kommer att försöka locka dig till sig, på ett eller annat sätt, och den dagen de avslöjar sig så är det så viktigt att följa sin magkänsla, att säga NEJ! Om det är så du instinktivt känner. Att inte vara snäll eller vara rädd för att upplevas som otacksam. Och att inte bli omkulltjatad!

Apropå sista ordet/smset, det är frestande, så frestande. Men vad det än skrivs för dräpande sista ord - så kommer det att ge en tillfredsställelse och kick hos mottagaren; som känner "jag berör".

Och monstret kommer att äta sig mätt, oavsett smak på maten"

Källa: Tuvaforum.

Ta detta på allvar.... för detta är sanningens sanning.

Det FINNS onda människor....

och varje gång ni känner den där (om än så lilla) känslan i magen så vänd.... Vänd om och gå åt andra hållet.

Ni kommer att känna er lättare=)

Kärlek<>

/Em.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229