När kroppen säger ifrån....

Jag vet att ni är många som känner igen er i den där starka fasaden som rycker på axlarna och säger saker som ”Nämen det är bara bra med mig.... det har pågått så länge så att det är en del av livet liksom.” Eller ”Det är bara till att trampa på! Det som inte dödar du vet.”
Men ni är lika många som känner igen er i det som vi bara erkänner för oss själva och ev våra närmaste... när vi stänger in oss på badrummet för att gråta en skvätt.... eller när vi totalkraschar efter att barnen gått och lagt sig.
Då kommer sanningen fram ”Jag orkar inte mer” eller ” Varför är det ingen som förstår?” Eller ” Varför tycker alla att jag ska orka med allt detta... under så lång tid?!?” Osv osv...
Känslan av total utmattning... kroppen säger ifrån med mer och mer kraft. Tankarna är svåra att fästa... du glömmer saker ofta... du blir andfådd av ingenting, magen fungerar inte, hjärtat slår ur takt och med varierande styrka... du sover inte och NÄR du sover så sover du inte tillräckligt... yrseln, dimsynen, värken och den ständiga stressen över att du aldrig duger.
Kroppen stänger suggestivt ner de organ som inte ör livsavgörande just nu för att orka. Binjurar och tarmar blir lidande först... sen sätts hela hormonbalansen ur spel. Kaos i kroppen.
Detta är en del av resultaten av långvarig psykisk stress....
Det är inget att skämmas för. Det kallas UTMATTNING och det finns inga mediciner som botar det.
Jag vet hur man ska leva för att återhämta sig och låta kroppen läka men livet som det ser ut tillåter inte det, tyvärr.
Så jag måste ändra på en hel del nu... för detta ska inte få förgöra mig.
Sedan hela den här karusellen började så har jag genomgått 1 bukoperation (inflammerad gallblåsa som plockades ut) pga hormonell obalans pga stress,
Ytterligare två mindre ingrepp pga dels hormonell obalans orsakad av stress samt nedsatt immunförsvar pga stress, jag har varit sjukskriven pga utmattning men det var ju inte jobbet som gjorde mig utmattad så jag sökte mig tillbaka t jobbet igen, jag har slutat med dans, teater, att måla, sjunga... tränar knappt...för jag har inte energi över t mer än barnen och jobbet, hemmet osv.
Det värsta är nog ändå det där spöket som hela tiden säger ”Du duger inte”.
Jag vet att jag måste förändra mycket för att få återhämtning och komma igen... men i skrivandets stund så vet jag inte hur jag ska orka.
Ironi.
Jag delar med mig idag för att verklighetsgöra detta ”problem”.
Jag vet nämligen hur lätt det blir att tänka ”jag ger upp” men det får vi ju inte göra!
Jag tror att mycket bottnar i hur vi blir påminda om att vi inte är bra nog hela tiden.
Detta har ju våra monster tryckt i oss som ett förrädiskt implantat som vi inte får ut riktigt... hur tiden än går.
Så minsta lilla kommentar eller agerande från personer i din omgivning som får dig att känna dig oälskad, bortglömd, jobbig, klängig, liten, dålig osv osv... triggar igång det som redan finns där.... och det gör så förbannat ont.
Därför är det otroligt viktigt att omge sig med människor som vet om detta och som bara har intresse av att lyfta dig och inget annat.
Alla andra ska bort! Jätteviktigt!
En sak i taget är också viktigt osv osv.... bla bla bla bla...
Men helt ärligt! Mitt i rättsprocesser.... splittrade barn.... oro.... ifrågasättningar, påhopp, familjerättens inkompetens, ilskan och frustrationen.... Nej.
Så jag kommer att tuffa på tills jag stupar antar jag🙄 Precis som ni andra❤️
Grejen är den.... att jag älskar för mycket för att ge upp.
En dag kommer ju när jag får se tillbaka på detta med ro i själen och stolthet... hoppas jag.
Så här är det nog:
Så länge det finns människor som försöker bryta ner dig till ingenting... så måste du leva DUBBELT så mycket.

Kanske är det ilskan som håller näsan över vattenytan?
Att monstret är som han är har jag för länge sedan accepterat.... men att HON skulle vara en bidragande orsak till att jag haft det som jag haft det de senaste åren....kan inte smälta det.
Men det kommer mer om det i nästa inlägg.
Nu handlar det om att orka med att inte ge upp.
Använd fasaden om den behövs och VILA så mkt som möjligt
💪🏼,
/Em.

  • 977 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229