Förlåt!!!

Jag har gjort det igen...

Jag har varit tyst, lugn och beskedlig, gjort som jag blivit tillsagd och praktiserat låg profil.

Jag har svalt alla hans lögner och spekulationer och bitit mig hårt i tungan i stället för att kräva fram sanningen.

Det ska inte upprepas!

FÖRLÅT! Här har jag en blogg som i stor utsträckning handlar om hur FARLIGT det är av vara tyst.... som ska uppmuntra andra till att höja rösten och säga NEJ till våld, NEJ till gråzoner, NEJ till myndigheters okunskap kring våld i nära relationer, NEJ till monstret osv... och så blir jag själv tyst... för att jag befinner mig i en rättsprocess mot pappan till våra två små barn.... två barn som han har tagit sig rätten att misshandla såväl psykiskt som fysiskt.... IGEN.

Jag förminskar fortfarande hans misshandlarbeteende inför andra. Det känns som att jag ska svälja min tunga när jag talar i tingsrätten... Någonting i mig är fortfarande livrädd för att berätta som det är när han är i närheten.

Han tittar på mig och ler sitt självgoda leende när jag talar och jag får lägga all koncentration på att inte rusa ut ur rummet. Hans ombud är nästan värre än vad han är. Det är personliga påhopp och lögner som inte är väsentligt för fem öre och jag måste låta dem tala... måste sitta och lyssna på hur dålig jag i deras ögon är, hur olämplig jag är som förälder och så vidare.... Allt utan saklig grund kommer den ena lögnen efter den andra... Lögner som jag naturligtvis kan bevisa som just lögner så egentligen borde de inte spela ngn roll för mig MEN det är svårt att inte bli påverkad när man vet hur manipulativ han är. Det är det enda de har... LÖGNER... Det är verkligen det enda de har.

Men så vet jag ju hur det gick senast.... Min tilltro till det svenska rättssystemet är obefintlig.

Men hörni... JAG GER INTE UPP! Jag tänker inte svika mina barn, det har jag lovat mig själv.

Jag kan inte i detalj berätta vad som startat denna rättsprocess eller exakt vad som händer men jag ska i stora drag förklara:

Barnen har som ni vet uttryckt oro, berättat saker här hemma om saker som händer hos deras pappa. Detta har de gjort under en längre tid och jag har naturligtvis dokumenterat allt och uppmuntrat barnen till att åka som vanligt till sin pappa när söndagen kommit.

Till slut blev det för mycket för äldsta barnet och de ville inte alls åka. Samtidigt berättade de plötsligt mycket om våld som pappan utsatte dem för, kränkningar, smutskastning av mig och min sambo framför barnen och hot.

Pappan ska dessutom ha lurat i barnen att han hör dem överallt även han inte är i närheten. Äldsta barnet var helt övertygad om att pappan hörde dem när de berättade sådant de inte fick berätta.

"Det som händer hos pappa, stannar hos pappa." Ok.... Inte en 6-årings uttryck.

Naturligtvis lämnade jag inte över dem den söndagen eller nästa... eller nästa... eller nästa.

Flera orosanmälningar från olika håll kom in och utredning inleddes och är pågående. Naturligtvis yrkar jag på ensam vårdnad och att barnen ska bo hos mig men ha umgänge med umgängesstöd med pappan... För naturligtvis så vill de träffa sin pappa! Men inte utan annat vuxenstöd. De är mycket tydliga med det och jag håller med.

Barn har rätt till båda sina föräldrar heter det och jag håller med om det också men då ska det vara under trygga former.

Efter många om och men så är det nu beslutat av tingsrätt att barnen ska ha umgänge med sin pappa en dag i v på dagtid UTAN umgängesstöd. Idag är en sådan dag... första gången.

Jag föreslog att jag skulle vara med och tänkte i alla fall i början för att barnen skulle få en lugn och trygg övergång. Detta för att jag har fått kämpa sedan beslutet kom för att de skulle tycka det var en bra idé att åka dit. Pappan gick så klart inte med på detta. Han beordrade mig via sms att lämna barnen som tingsrätten beslutat oavsett hur barnen kände inför det.

När pappan nämnde att han hade vänner hemma så använde jag det i min uppmuntran med barnen. De köpte till slut läget. Presenter och pappas vänner. Det lät roligt.

Men så säger min äldste av de små så här: "Mamma.... Hur kan du vilja nu att jag ska åka till pappa? Du lovade ju mig att jag inte behövde om jag inte ville. Varför säger du att det blir kul nu? Varför kan du inte vara med? Varför får inte jag bestämma? Jag vill dit när jag är vuxen för då vågar pappa inte bli så arg."

Jag kan inte förklara för mitt barn att jag gör så för att inte det ska ställas till med ett större drama och att det är ngt jag inte vill utsätta honom för. Jag vet inte hur jag ska förklara det för honom. Vitet skiter jag fullständigt i... men att de skulle komma för att hämta dem och ställa till en scen.... det besparar jag gärna barnen.

I stället svarar jag så här: "Jag vet att du älskar din pappa och idag har du möjlighet att åka hem till honom och träffa honom och hans vänner och andra kompisar kanske som du saknat. Det är väl bra? Han har säkert en massa överraskningar till er båda."

Det måste vara oerhört förvirrande för en 6-åring men det är så vårt svenska rättssystem vill att jag ska göra. De vill att jag sviker och att jag ska uppmuntra mina barn till att vara ensamma med en våldsutövare.

Oh! Just det! Åklagaren lade ner förundersökningen förresten. Trots att ena barnet berättat om våldet i samtal hos polisen. "Det går inte att bevisa brott".Detta är tingsrättens motivering till att inte umgängesstöd är nödvändigt.

Samtidigt är en utredning kring våldet i full gång på soc där det klart och tydligt står att det INTE går att utesluta att barnen utsätts för våld hos pappan.Gråzoner.

Dessutom berättar båda barnen om våldet hos pappan i snabbyttrandet från familjerätten till tingsrätten.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ja, jag kommer säkerligen att få höra om detta inlägget mer än en gång men vet ni vad?

DET ÄR LIVSFARLIGT ATT VARA TYST!!!!! Tystnad kan ta död på folk. Det VET vi. Det har hänt massor med gånger i Sverige.

Här kommer det aldrig att bli tyst igen.

Än en gång..... FÖRLÅT.


Kärlek<3

/Em.


  • 286 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229