Ett lååååångt samtal.....

Jag skriver... av många anledningar inte i bloggen när mina barn inte är hos mig men idag gör jag ett undantag.

Hade precis ett långt samtal med en god vän per telefon.

Hon hade läst min blogg... och hon hade en del synpunkter... som så många andra:)

"Är du inte orolig för att detta kan hållas emot dig osv osv...."

Jo det är väl klart att jag många gånger tänkt tanken och vid flera tillfällen låst bloggen när jag blivit direkt angripen (verbalt) av den faktiske förövaren i fråga... men sen har jag tänkt (och det har jag nog skrivit om i tidigare inlägg) att den största anledningen att många kvinnor utsätts för liknande saker är just för att vi jämt tystar ner... undviker de smutsiga detaljerna... förminskar förövarens handlingar osv osv.

Varför ska jag vara tyst? För att jag ska vara rädd?

Jag ÄR inte rädd... inte för min egen skull. Jag är inte rädd längre. Det är en BRA sak.

Så många gånger jag var på väg att bryta mig loss.... gjorde detta.... försökte leva.... blev hotad, förföljd, kränkt på nytt, frihetsberövad på nytt och fick till slut ännu en gång söka mig till skydd. Allt under en tid då en hel del andra omvälvande saker hände i mitt och barnens liv.

Men det är ÖVER!

En tid efter allt detta började jag skriva..... sen började jag lägga ut det jag skrev i bloggen. Jag tror det är BRA.

Så... oroa sig inte över sådant som varit utan var i stället glada för allt gott som kommit ur det:)

Alla ni kvinnor som skriver till mig om era pågående kamper, era tvivel, er desperation osv.... Jag kan aldrig berätta för er vad ni ska göra. jag kan bara rekommendera er vidare och berätta för er vad ni BÖR göra. Sanningen och uppvaknandet måste ni själva stå för och genomgå....

TRO PÅ ER KÄNSLA! Det man känner inte är bra... är heller inte bra. Så är det! Det finns inga ursäkter för den där "alltstårinterätttillkänslan" man får i magen när man lever med en sådan man. Känslan är äkta och framför allt SANN!

Jag vill rekommendera ALLA att ta en titt på kvinnojourernas hemsidor. Där finns stöd och hjälp som är helt fantastisk<3 Ring upp dem och tala en stund... få bekräftelse på er känsla och försök... med deras hjälp.

Min blogg är ju trots allt mest förbannad och berättar mycket om bristerna hos olika myndigheter osv.... MEN jag har det bättre nu än vad jag haft det på flera år.... och det är DET ni ska läsa och ta till er:)

Bli inte skrämda att stanna kvar pga att myndigheterna sviker er. Det finns ju andra som INTE sviker.

Kärlek<3

/Em.

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229