En annan sanningars sanning...

En man som misshandlar är känslomässigt omogen. Hans omognad visar sig ofta när det ställs krav på honom i en relation tillsammans med en kvinna. Då överväldigas den omogna mannen av känslor som maktlöshet eftersom han upplever att han har tappat kontrollen över den han anser sig ha makt över. Den här känslan av maktlöshet och av att tappa kontrollen leder till vredesutbrott eftersom allting i hans värld måste ske på hans villkor.

Om en kvinna bryter en relation med honom så anser han att hon måste straffas, vilket ofta brukar vara att smutskasta henne. I de flesta fall så har mannen mycket svårt med att släppa taget och fortsätter därför vanligtvis med att attackera kvinnan för att få uppmärksamhet och återfå kontroll. Mannen gör då ofta allt för att nedvärdera kvinnan, sprida ut lögner och kan ägna år åt detta. Mannen är otroligt efterhängsen eftersom han är så avundsjuk på kvinnans nyfunna frihet utan honom. Mannen är också mycket hämndlysten vilket i sin tur gör att den här mannen kan bli mycket farlig. Att avsluta en relation med den här typen av våldsverkare kan snabbt förvandlas till en explosiv och farlig situation där kvinnans liv många gånger står på spel.

En man med omogen personlighet försöker många gånger att locka till sig kvinnan tillbaka i relationen för att använda henne för att få upp sin narcisstiska självkänsla igen. En brytning ska nämligen alltid ske på hans villkor. Så om kvinnan kommer tillbaka så inger han henne lite hopp för att sedan rycka undan mattan under fötterna för henne genom att lämna henne på ett nedvärderande och förgörande sätt - allt för att det är han som ska vinna spelet.

Han säger och gör som han vill utan att skämmas eller få några skuldkänslor. Något medlidande för de som han skadar har den här mannen inte heller. Något som många gånger är mycket skrämmande för omgivningen är hur oberäknelig den här mannen kan vara/är, ena minuten kan han framstå som mild och vänlig för att i nästa sekund förvandlas och bli grym.

När en kvinna gifter sig med en sådan här man så är det på tok för sent. Vid den tidpunkten så känner han till allt för mycket om hennes liv. Så, när hon slutligen, begår denna enorma orättvisa mot honom (så som att säga "nej" till någon av hans själviska önskemål eller konfronterar honom gällande hans uppenbara omognad), så blir denne bortskämde ungen fullkomligt galen och då måste han "ge henne vad hon förtjänar”, “lära henne en läxa", "visa henne vem som bestämmer". Det är som om trotsåldersbarnet äntligen får gå en rond mot mamma.

http://www.syntheory.com/psychopathy/psycho.html

Om kvinnan lämnar en sådan här omogen man och de har gemensamma barn och ett gemensammt hem - då kommer det inte fungera att förhandla med honom. Den här typen av personlighet saknar spärrar och vill inte nå någon lösning. Han vill ha hämnd och han vill ha allt, han är inte intresserad av att dela något rättvist. Han vill vinna ett krig.

En sådan här typ av man måste alltid bestämma och ha sista ordet. Får mannen inte sin vilja igenom så slutar det med att han får ett fruktansvärt vredesutbrott. Mannen börjar då ofta gapa och skrika, kasta saker omkring sig, sätta knytnäven genom väggen, smälla igen dörrar, hota, skada eller döda någon. Mannen är otroligt egoistisk och elak vilket gör det meningslöst att försöka diskutera eller komma överens med honom. Han kommer att svänga allt till sin fördel eller hålla med bara för att sedan göra tvärtom. Diskussioner hamnar snabbt på "sandlådnivå" och att inte kunna föra ett samtal på en vuxen nivå är givetvis också otroligt påfrestande.

Om människor runt omkring, inom t ex socialtjänsten, polis och domare är uppmärksamma på problemet så märker de ganska snabbt att den här typen av våldsverkaren är mycket motsägelsefull. Om inte så står kvinnan väldigt ensam mot den här mannen, vilket kan vara förödande för henne och de eventuella gemensamma barnen.

Om mannen märker att samhället inte tror på kvinnan och inte ger henne det stöd hon behöver så kommer hans känsla av makt att öka. Det beteende han har emot henne inte får några konsekvenser och han vet att han nu kan hota, förnedra, förfölja och förtala henne utan att hon får hjälp. Samhället spelar då kvinnan honom rakt i händerna.

Sök all hjälp du kan
En man med en omogen personlighet är bara ute efter reaktioner, som ett barn i trotsåldern (trotssyndrom). Det är viktigt att försöka bygga upp en "mental mur" mot elakheterna. Gå och prata med en samtalskontakt, bygg upp dit nätverk så att du inte står ensam - för står du ensam kommer han att utnyttja detta på alla sätt han kan för att bryta ner dig. Han kommer göra allt för att få dig i obalans.

Den här mannen kommer lyckas lura många i er omgivning och det är frustrerande men lägg ingen energi på att försöka förklara dig. Han kommer att gå på dig gång på gång för att försöka få någon typ av respons och kommer även att använda sina "medhjälpare" (de som han lyckats lura eller som av egen illvilja deltar) som en förlängd arm, i syfte att terrorisera dig än mer. Men sänkt dig inte till hans låga nivå och gå aldrig in i diskussioner. Försök att fokuser på dig och vad du kan göra för att hjälpa DIG, du kommer ingen vart med att försöka förändra honom eller göra honom till lags - den här mannen kommer aldrig bli nöjd hur du än gör.

Se till att försöka hitta människor som du kan lita på, som kan hjälpa dig. Det kan vara mycket svårt när man känner sig sviken och är rädd - men försök verkligen ändå. Du behöver hjälp och behöver känna att du inte står helt ensam

Varje dag undrar jag när resten ska se..... Förstår inte hur man kan missa det.... Nu när jag SER MED ÖPPNA ÖGON.

Ja.... Vi är bra dumma.

Nu till ngt betydligt mer upplyftande....

Dagens pepplåt;)

Kärlek<>

/Em.

" Kod för att importera min blogg till Nattstad: 2394323088 "

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229