Att prata med väggar....

När man har levt i 35 år så har man tyvärr i regel mött många idioter på sin väg…

Det är väl ok om man bara behöver just möta dem… eller kanske på sin höjd tvingas byta några få ord med dem,,, men när man MÅSTE prata med dem… få dem att FÖRSTÅ vad man menar på de enklaste sätt och när de dessutom på något (för mig helt obegripligt) sätt lyckats bli tilldelade en tjänst på myndighet med mandat att påverka hela framtider  OCH FORTFARANDE INTE FÖRSTÅR VAD MAN SÄGER…

Den frustrationen är inte möjlig för mig att förklara i ord.

Det pågår ju en utredning…. Som ska ligga till grund för en ny sittning i tingsrätten i höst… då det ska avgöras hur barnens umgänge med HONOM ska se ut.

Utredningen står familjerätten för. Do I need to say more eller har vi otur?

Var finns de vettiga familjerättarna???? VAR?

En sak har jag förstått…. Och det är att de är inte vana vid att utreda människor som vet vad de talar om, som är insatta i hur det BÖR gå till och pålästa när det gäller hur de BÖR sköta sitt jobb.

Vi är ju ett ärende för dem… så långt är jag med… MEN om man väljer att arbeta med människor så kräver det lite mer av en än så…. Man måste VILJA lösa andras problem PÅ ETT BRA SÄTT och man BÖR ha god kännedom om olika beteendemönster SAMT vara en god människokännare… ja?

Sen känner jag så här….. Om det är en utredning så bör man väl utreda något?

Nej…. De utreder inte ett skit. De frågar HONOM och han smilar in sig och ljuger som vanligt…. Sen frågar de inte mig FÖR DE HAR NÖJT SIG MED HANS SVAR.

När jag ifrågasätter detta så menar de att vi har så olika historier. Ja… de sätter punkt där.

Naturligtvis har vi olika historier…. Han ljuger ju. Vi har helt olika världsbilder!!!

Men de nöjer sig med det.

”Vi har inget mandat att påverka” – svaret jag fick när jag bad om ett samarbetssamtal nyligen eftersom jag vill att barnen ska få träffa mig när HAN har sommarumgänge 2 v i sträck. Han vill inte att de ska få träffa mig då alls. Vilket är helt galet…. Dottern är 17 mån.

”Ni har ju barn ihop… Ni får lösa det er emellan” – svaret jag fick när jag precis förklarat att jag inte når fram till HONOM när jag tar upp detta med sommaren då han inte lyssnar på mig… OCH när jag i samma andetag förklarat att jag tycker det blir obehagligt att diskutera med honom och hans svarta ögon.

När jag dividerat fram och tillbaka ang små barns fysiologiska minnesbild och barnperspektivet i säkert 10 min så nästan skriker hon ”MEN VI HAR INGA TIIIIIIIDEEEEEEEEEEER”.

”Ok” svarar jag… ”Vart tycker du då att jag ska vända mig”… ”Det är mina barn vi talar om… och jag vill att de ska må bra”.

Jag får svaret: ”Det vet väl inte jag!”

Jag: ”Nä ok…. Du vet inte…. Vem vet det då så ringer jag den personen istället?

Hon: ”Du får nog acceptera att det är så här nu. Det är bara så här.”

Jag: ”Så nästa gång mina barn far illa pga HONOM el helt plötsligt inte finns i Sverige längre…. Då är ditt svar att det bara är så här?”

Hon: ”Ja… så är det”.

 

Ja ni…. Dessa och många andra dumheter kom över denna  dams läppar i ett ganska långt samtal med mig…. Samtalet avslutades med att hon informerade om att de ska göra hembesök hos mig och barnen (vilket jag redan visste eftersom det ingår i en umgängesutredning) och att hon skulle ringa när hon hittat en tid.

Idag fick jag ett BREV med en tid som jag redan informerat om att vi inte kan då barnen har sitt sommarumgänge med HONOM då.

Nä… Sådana människor ska inte ha någon som helst möjlighet att påverka andras liv på det sättet…. Och jag kommer inte att låta detta fortgå heller.

SKÄRPNING!!!

Jag får väl på egen hand leta upp den där personen som KAN svara på mina frågor.

Förhoppningsvis han även denne person ta hennes plats i utredningen så det blir en utredning.

Vad är det som de är så rädda för??? Jag förstår inte….

 

Kämpa på där ute<3

Kärlek,

/Em.


<

  • 295 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229