Att lära sig njuta mitt i allt....

Man kan ha många järn i elden samtidigt och på samma sätt många känslor....

Det ständigt pågående "ontet" kan jag göra ganska lite åt IDAG mena tt dagen kommer då även det kommer till ett stopp är jag övertygad om. Det finns nämligen inget alternativ. Jag försöker göra vad jag blivit rådd att göra och med en stor kopp tålamod och en jättebägare med styrka och ståpådiganda så ska väl rättvisa skipas även här en dag.

Ibland väller sorgen över mig.... ibland blir jag arg.... då kommer styrkan och då orkar jag även vara glad.... ha framtidstro och känna lycka. Det är en karusell av känslor:)

De säger att det tar dubbelt så lång tid att bearbeta skiten som tiden man befann sig i det destruktiva förhållandet så det är väl bara till att acceptera läget och vara glad över att man inte stannade längre än man gjorde.

Jag har träffat kvinnor som levt i ett förhållande som innehållit våld dagligen i över 20 år.... De kommer antagligen aldrig att känna sig helt fria. Det är ju som att klättra upp ur ett evighetsdjupt hål med hala väggar redan som det är..... Men jag har sett de kvinnorna le och skratta. Jag har sett den nyfunna styrkan i deras ögon och förakten när den kommer med jävlaranammat. Det ger mig hopp och HOPP är något fantastiskt.


Att ha något att se fram emot har blivit ett måste för mig. Oftast handlar det om ledighet och avstressning som spahelger, minisemester i grannlandet eller bara en myskväll under filten i soffan med barnen.

Under sommarledigheten ska jag börja måla igen. Jag har många bilder i huvudet nu som vill ner på duken så när barnen lagt sig så ämnar jag nyttja de sista ljusa timmarna med pensel i hand:)

Idag känner jag mig upprymd. Ett projekt är rott iland och projekt nr 2 är på väg mot ett avslut.... Sen kommer belöningen! OCH DEN KÄNSLAN ÄR UNDERBAAAAAR!!!!!!!

Det är få saker som slår den känslan.... när man slitit som jag vet inte vad under en längre tid och sen få utdelning för ens stret. Härligt och stärkande!

Sen har jag redan planerat för nästa stretperiod OCH nästa belöning är bokad och klar. YES!

Jag kan njuta<3

Vad hösten sen har att bjuda på vet jag bara delvis men två projekt är klara att köra i alla fall.

Längre än så ska man nog inte planera tror jag. Det går inte med tanke på alla överraskningar som kommer lite då och då när man tror att jag minst anar dem.


Summan av kardemumman och meningen med detta är:

Tiden stannar inte för att du behöver det.

Du är värd mer. Ta reda på exakt hur mycket mer!

Behandla dig själv med värdighet och unna dig allt du kan även om det må vara lite.

Ha en plan...... OCH KÖÖÖÖÖÖÖR!

När du kraschar (och det kommer du att göra ibland) så krascha inte ensam. Finns det ingen familj eller vän så finns det underbar personal på kommunens kvinnohus.

Nätverka när du orkar..... men låt det ta tid. Gör du det strax efter uppbrottet så är det lätt att du hamnar i bekantskap med sämre människor.... för att det är det som känns mest bekant för dig.

Vila mellan varven

Sätt upp delmål och belöningar

Informera dig. Informera dig MASSOR!

Bli expert på vad du har varit med om och på allt du har att bearbeta.

Skäms inte över att må bra ibland. Det är BRA att må bra och fullt tillåtet även om livet ser ut som det gör.

Lyssna på din magkänsla och umgås inte med folk som bara snackar en massa.

GÖR! LEV! NJUUUUUUUUUUUUUT!!!


Kärlek<3

/Em.

  • 253 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229