Alla tänker inte som du.

Jag har kommit på ytterligare en sak....

Män med misshandlarbeteende tror på fullaste allvar att alla män tänker som dem. De utgår alltså ifrån att alla är samma utstuderade fasad som de väljer att vara.

Det ligger inte i deras natur att förstå sig på godhet alls. Bristen på empati förblindar dem och det är kanske därför de ibland behöver människor runt sig som bekräftar deras lögner.

Till alla er kämpande kvinnor där ute! Ingen ska behöva stå ensam i sådant här och jag tänker ofta på alla er som står just helt ensamma i er kamp emot monster av olika slag. Gör som många andra.... och skriv. För det är sant när jag säger att vi blir starkare tillsammans..... Inte så att vi ska "upp till kamp" osv utan BEKRÄFTELSEN!

Jag hade kommit långt när jag började gå i en kvinnogrupp som vår kommun anordnade. ... Men när vi hörde varandras berättelser och samtalade om allt stort och smått så var det som att vi talade om precis samma man. DET VAR SOM ATT VI PRATADE OM SAMMA MAN!!! Samma beteende.... samma tillvägagångssätt.... samma ORD!

De som ledde gruppen var utbildade inom kvinnofrid och våld i nära relationer och de berättade för oss att precis så var det i alla grupper de haft hittills.

VI FICK... DÄR OCH DÅ.... DEN SLUTGILTLIGA BEKRÄFTELSEN PÅ ATT NORMALISERINGSPROCESSEN GJORT OSS BLINDA OCH ATT VI ALLA UTSATTS FÖR NGT VI INTE BORDE HA UTSATTS FÖR..... Lättade över att en gång för alla förstå att det inte var oss det var fel på.

Vi behöver prata om detta ämnet så att monster som dessa inte får fritt spelrum bakom kulisserna. För vi vet..... Vi vet hur livsfarligt det är.

Någon har "rekommenderat" mig att sluta blogga. Det kommer inte att hända.

All kärlek<3

/Em.

  • 272 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229